GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ποιους πληρώνουμε…

Του Θανάση Νικολαΐδη ΗΤΑΝ επαγγελματίας, χρώσταγε τον ΦΠΑ και του μήνυσαν πως υπάρχει «λύση». Από εκείνες τις συνήθεις και αλήτικες, που πρ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΗΤΑΝ επαγγελματίας, χρώσταγε τον ΦΠΑ και του μήνυσαν πως υπάρχει «λύση». Από εκείνες τις συνήθεις και αλήτικες, που πρόβλεπαν «συμβιβασμό» (για ασυμβίβαστα) και μοιρασιά. Με τον δημόσιο λειτουργό που δήλωσε εφοριακός, αλλά τράβηξε τον δικό του δρόμο. Εκείνον που οδηγεί ακόμα και στο κατώφλι (!) του σπιτιού(!!) του επαγγελματία. Τον «πολιόρκησε» για καιρό σαν ερωτευμένος γκόμενος κι όσο δεν πήγαινε στο σπίτι του θύματος (και θύτη) για…καφέ, το...
 πρόβλημα τους τυραννούσε. Και τις δυο πλευρές και για διαφορετικούς λόγους.
ΕΤΣΙ πορεύτηκαν Κράτος και πολίτες, στις δεκαετίες της ξεγνοιασιάς. Για να μείνουμε χωρίς δρόμους, παιδεία και νοσοκομεία και, προπαντός, με τη νοοτροπία του άρπαγα, σε όλα τα επίπεδα και τους χώρους. Με τους έντιμους και συνεπείς να πληρώνουν και τους δυο. Και τους φοροκλέφτες και το Κράτος. Σήμερα κλαίμε στη σορό βιώνοντας την τραγωδία.
ΤΟ’ χαν στρώσει για τα καλά εκεί στην υδροκέφαλη ΕΡΤ του Κράτους με το επίπεδό της, ωστόσο, με τους υπεράριθμους, ράθυμους και άεργους, με αργόσχολους και χρυσοπληρωμένους από ταμεία που τα γέμιζαν οι φορολογούμενοι πριν τα τρωκτικά προλάβουν να τ’ αδειάσουν. Με τα παρακλάδια της απλωμένα σε περιφερειακά κέντρα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, όπου οι «εξαφανισμένοι», «άρρωστοι» και αδειούχοι εισέπρατταν ό,τι τους είχε ορίσει η εύνοια της γνωριμίας και της υπαγωγής στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα.
ΠΟΙΟΥΣ άλλους στέγαζαν τα κρατικά μας κανάλια με το χιλιαρικάκι τους στη τσέπη καθημερινά και για μιας μέρας «δουλειά»; Μας κόστισαν οι Λυριτζήδες και οι Χούκλες που σαχλαμάριζαν στη ΝΕΤ, ανεχτήκαμε την κα Παναγιωταρέα σε 2-3 πόστα κρατικά, ήρθε καιρός για «διευθετήσεις», αλλά το τείχος του νόμου θέλει άλλο τείχος σκληρό και μεγαλύτερο, που δεν υπάρχει.
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ για του «τυφλούς» και «χωλούς» με τα ψεύτικα χαρτιά τους, αλλά το’ χαν στήσει με τέχνη και κανένας του κυκλώματος δεν πάει φυλακή. Ούτε η παρέμβαση του «μέσου» αποδεικνύεται, ούτε τα συμβούλια που λειτούργησαν νομότυπα. Και, βέβαια, δεν πάει φυλακή κανένας των…νομοθετών μας. Δεν φυλακίζεται η ψηφοθηρία κι ούτε θα κινδύνευαν κάποιοι μιζαδόροι της πολιτικής, αν δεν το’ χαν από πριν φροντίσει με νόμους εξασφαλίζοντας το τομάρι τους.
ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για τους παραπάνω (δειγματοληπτικά) και θα πληρώνουμε, αν κάτι δεν αλλάξει. «Τώρα πουγυρίζει» και με οποιουσδήποτε πάνω στις καρέκλες (με τα αναμμένα κάρβουνα).

2 σχόλια

  1. Πηγα για δουλεις σε 3 νησια, το 90% αυτων των καταστηματων δεν εκοβε αποδειξεις οποτε καλα κανει το Υπουργειο και οχι μονο προστιμα αλλα και τον πισινο να τους κοψει και πρωτου πρωτου αυτου του αντιπαθητικου προεδρου τους που βγαινει και μας κλαιγετε καθε μια ωρα. Αμολιστε οσους εχετε και προσλαβετε εστω με συμβαση αλλους 20,000 ελεγκτες και στωστε τους ολους στο κυνηγι μεχρι τελικης πτωσης και να δειτε μετα πως και τζιρος και λεφτα υπαρχουν αλλα τα μασανε τα καθε λογις λαμογια. Υπαρχουν βεβαια και τιμιοι αλλα ειναι λιγοι και δυστυχως ολοι μας το γνωριζουμε αυτα αλλα ολοι μας κρινουμε τα πραγματα παντα με το ματι στο κομματικο συμφερον και οχι το Εθνικο. Τελος ορισμενοι που λενε οτι η λυση ειναι οι χαμηλοι συντελεστες ΦΠΑ και ΦΟΡΩΝ, αληθεια πιστευει κανεις οτι καποιος που δηλωνε 10 χρονια ετησιο εισοδημα 10,000 επειδη απο 45% ο συντελεστης επεσε στο 5%!!!! θα τρεξει τον επομενο χρονο να δηλωσει στην εφορια 60,000 αντι 10,000????!!!!! να πει δηλαδη να σας εκλεβα και τωρα ειμαι καλο παιδι γιατι ριξατε τους συντελεστες. Το προβλημα ειναι τεραστιο και χρονιο/παγιωμενο και δεν λυνεται ετσι απλα οπως οι οψιμοι και μεταμνημνιακοι οικονομολογοι μας λενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση