GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απουσία του Παύλου Μπακογιάννη...

Από το dimsim.gr Πέρασαν 22 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Η απουσία του αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη. Ο Παύλος σ...

Από το dimsim.gr

Πέρασαν 22 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Η απουσία του αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη.
Ο Παύλος συνδύαζε το πολιτικό όραμα μιας κοινωνίας ταυτόχρονα ανοιχτής, παραγωγικής και με δικαιώματα ίσα για όλους-και σεβαστά από όλους-με την κοινωνική ευαισθησία που του ήταν βίωμα, ως ανθρώπου που ό,τι πέτυχε το πέτυχε μόνος του, με...
πίστη στις ιδέες του και με σκληρή δουλειά. Η μακρά του εξορία, οι αγώνες του κατά της δικτατορίας, η συνεργασία του με πολιτικούς, αλλά και απλούς πολίτες, από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, του είχαν εμφυσήσει την πίστη στη συναίνεση και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, που ταλάνιζαν την χώρα ως σύνολο.
Υπήρξε η κατ' εξοχήν μετριοπαθής φωνή στη Νέα Δημοκρατία όσο ζούσε και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεργασία της με τους κατ' εξοχήν ιδεολογικούς αντιπάλους της του χθες, όταν αυτό κατέστη αναγκαίο. Συνέβαλε αποφασιστικά στην ουσιαστική και οριστική επούλωση των πληγών του εμφυλίου πολέμου, επιτυγχάνοντας την εθνική συμφιλίωση και την συνεργασία των άλλοτε αντιπάλων στα πεδία των μαχών. Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ανανεωτικός, παραγωγικότατος και η συμβολή του στον εκσυγχρονισμό της κεντροδεξιάς και στην επίτευξη ενός ενιαίου και δυναμικού πολιτικού λόγου, υπήρξε σημαντική.
Σήμερα που η ανάγκη σύμπνοιας στον αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας είναι πιο επιτακτική και επίκαιρη από ποτέ, το κενό που άφησε είναι ακόμα περισσότερο αισθητό. Η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έστρεψε για πρώτη φορά την κοινωνία πολιτικά κα ψυχολογικά σε τέτοιο βαθμό κατά των τρομοκρατών, που ως τότε απολάμβαναν έναν βαθμό «ασυλίας» από ένα όχι ευκαταφρόνητο τμήμα της κοινωνίας, ώστε άρχισαν να ωριμάζουν έκτοτε οι συνθήκες για ένα καίριο πλήγμα κατά της τρομοκρατίας.
Ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε πρωτοπόρος, αποτελεσματικός, κοινωνικά ευαίσθητος και συναινετικός. Υπήρξε ακριβώς εκείνο που έχει κατ' εξοχήν ανάγκη σήμερα ο δημόσιος βίος μας.

12 σχόλια

  1. οι αμερικανοι σας εσωσαν για πολλοστη φορα..
    σιγα που ο ντοροδουλος αλλαξε την κοινωνια...
    τι μαλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη λευτεριά σου μην τη ζητιανεύεις

    Το δίκιο σου με λόγια μη γυρεύεις

    Τη σπάθα σήκωσε και πάλι

    Του Τζέφρυ πάρε το κεφάλι

    Τον θάνατό σου καρτεράνε

    Χτύπα προτού σε φάνε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχασε η Βενετια βελονι Ευτυχος που υπαρχουν συνεχιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοψε τις μαλακίες αδελφέ !
    Και η αποτυχία της Ντόρας να γίνει πρόεδρος της ΝΔ ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη !!!

    Κι η γιαγιά μου αν είχε ρόδες θα ήταν πατήνι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΓΛΕΊΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΕΘΝΕΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ

    ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖ-ΤΕ ΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!
    ΝΕΚΡΟΛΑΓΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΑΧΡΙΣΤΙΛΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άν θέλετε να πολεμήστε το άχρηστο πολιτικό μας σύστημα τράβατε βρείτε τον Τζέφρυ και σπάστε του το κεφάλι είναι ο χαρακτηριστικότερος και χειρότερος εκπρόσωπος του, να τα βάζετε με την Ντόρα βρίσκετε λάθος πρόσωπο απο αυτή δέν κινδυνεύει η χώρα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. AN O ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΣ,ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΘΑ ΕΜΠΛΕΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ???

    ΤΥΧΑΙΟ ??? ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !!!

    "ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ"
    ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΒΕΛΑΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως οι ανώνυμοι χυδαιολογούντες στα blog προσβάλλοντας βάναυσα την μνήμη νεκρών που στάθηκαν άξιοι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άν δολοφονούσαν τον δικό σας πατέρα πιστεύω δέν θα σας άρεσε και τόσο άν ακούγατε να λένε οτι τον έφαγε ο πεθερός του κύριοι Ανώνυμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KAΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ή ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΟ ΚΤΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΜΕ ΠΟΝΗΡΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΥΩΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΕΚΤΟΡΑΤΩΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΣΤΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση