GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή...

Από τον Μιχάλη Ιγνατίου http://www.aixmi.gr/ Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η ...

Από τον Μιχάλη Ιγνατίου

Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ’ αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές....
 στιγμές του.
Η πράξη αυτή καθ’ αυτή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, δεν είναι μόνο καταδικαστέα, ήταν και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Είναι γεγονός πλέον -και όχι ανυπόστατες φήμες, όπως ισχυρίζονταν τότε οι Αμερικανοί- ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο 2004-2005, οι συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού καταγράφονταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν κάθε σκέψη του κ. Καραμανλή, είτε αφορούσε την Ενέργεια, τους Εξοπλισμούς, τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Σκόπια, είτε είχε σχέση με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και γενικά το Κυπριακό. Οι Αμερικανοί -και κατ’ επέκταση και κάποιοι σύμμαχοί τους- ήξεραν τί επρόκειτο να πράξει ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του πριν από κάθε συνάντηση που είχαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να βρίσκονται συνέχεια σε άμυνα.
Τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, συναντήθηκα με πηγή που υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία την περίοδο των υποκλοπών. Μου εξήγησε λεπτομερειακά «τι περίπου υπολόγιζε ότι συνέβαινε» και υποστήριξε πως οι υποθέσεις αυτές δεν γνωστοποιούνται ούτε στα υψηλά κλιμάκια της Πρεσβείας. Άρα, υπέθεσα απευθυνόμενος στην πηγή, «πρέπει να είναι ‘δουλειά’ των μυστικών υπηρεσιών«.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Κάποιοι στην Ουάσιγκτον, δίνουν ένα πρωί εντολή στην Πρεσβεία να παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως ο Κώστας Καραμανλής. Για να συμβεί αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να είχαν πληροφορηθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα ήταν ο υπάκουος σύμμαχος που, προφανώς, θα περίμεναν με δεδομένη γι’ αυτούς την πολιτική του τοποθέτηση στο χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, η οποία παραδοσιακά ήταν έντονα φιλοαμερικανική.
Σύμφωνα με την πηγή μου, οι αμερικανικές μυστικές πληροφορίες «παρακολουθούν τους επικίνδυνους«, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και ακαριαία εάν κινδυνεύουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Ειλικρινά, όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα ένα θέμα τριβής -εκείνη ειδικά την περίοδο- μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, που να «δικαιολογούσε» την αδικαιολόγητη πράξη των Αμερικανών. Ακόμα και για το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, που στο Μπούργκενστοκ δεν ήταν βοηθητικός, δεν ήταν ο καταλύτης για το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, διότι η στάση του θύμιζε Πόντιο Πιλάτο. Η αλήθεια είναι ότι αργότερα ενόχλησε τους Αμερικανούς. Οι συναντήσεις και οι συμφωνίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσαν οργή, ενώ η ορθή στάση του στο Σκοπιανό, το 2008, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Άκουσα εγώ ο ίδιος Αμερικανό αξιωματούχο να βγάζει όξος και χολή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ήττα του οποίου τον Οκτώβριο του 2009, δεν στεναχώρεσε κανένα στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε ως μία ασήμαντη είδηση του αστυνομικού δελτίου. Κάτι σαν κλοπή… ποδηλάτου! Ελπίζω ότι η έρευνα δεν θα σταματήσει και ότι ο εισαγγελέας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια τόλμη. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Καραμανλή από τους Αμερικανούς, μπορεί να είναι τελικά η ευκαιρία-δικαιολογία που αναζητούσε η Ελλάδα για να τερματίσει οριστικά την εξάρτηση από την Αμερική, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πως ούτε φίλη χώρα είναι, ούτε σύμμαχος με υποχρεώσεις προς τη χώρα μας…

22 σχόλια

  1. α ρε καραμανλη.
    που εισαι..

    εκανες τον καθυστερημενο ΓΑΠ και μαγκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον παρακολουθουσαν οι μπαγασηδες. Ειχαν την περιεργεια να δουν πως ειναι δυνατον να τρως σαν το βοδι και να εισαι μονο 120 κιλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω αν ειχα καταχωνιασει μια υποθεση που ξεθαφτηκε απο τον επομενο πρωθυπουργό και έφερε αποτελεσματα θα ειχα εξαφανιστει απο ντροπή, οπως αλλωστε εκανε και ο Καραμανλής με τις παρατεταμενες διακοπες και την αφωνια, και το ελλειματος στο 3-4%... Και υπαρχουν Ελληνες που τον νοσταλγουν. Και μετα ρωταμε τι φταει και παμε κατα διαολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τον παρακολουθουσαν οι μπαγασηδες. Ειχαν την περιεργεια να δουν πως ειναι δυνατον να τρως σαν το βοδι και να εισαι μονο 120 κιλά...
    1 Σεπ 2011 4:14:00 μ.μ."

    Εξαιρετικό, συγχαρητήρια στο συντάκτη.

    Είναι θλιβερό μετά τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του καραμανλή να τον νοσταλγούν ακόμα κάποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. makari na erxotan piso

    na dioksei to aytistiko arxidi pou vgalane ta ilithia pasokia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τον διωξαμε..

    καλα να παθουμε
    δεν θελαμε παγωμα μισθων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιο παγωμα μισθων βρε μοσχάρι, που εκλεινε τη βουλή σαν να ειναι μαγαζακι του για να παραγραφουν τα σκανδαλα, που αποχωρουσε απο τη βουλή μην τυχον και ψηφισει κανενα προβατο υπερ των τζουφιων εξεταστικών, που ανεχοταν να του βαζουν κωλοδαχτυλο και να τον παρακολουθουν χωρις να βγαζει τσιμουδια, που ανοιξε τωρα η υποθεση μετα απο 5 χρονια και μαθαινουμε την αληθεια, που...., που.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιούργκεν Τριτίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Deutschland Radio, επιμένει στην συμμετοχή της Βουλής στις αποφάσεις που αφορούν στην επέκταση των κεφαλαίων και των δυνατοτήτων του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης.
    Ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την παροχή ψευδών, όπως είπε, στοιχείων στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Αυτό ήταν ένα πρόβλημα (η χαλάρωση των κριτηρίων σταθερότητας), που θα μπορούσε να παρακαμφθεί, όπως έχει αναφέρει και σε δηλώσεις του ο πρώην Καγκελάριος Κολ. Αυτό που κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει τότε ήταν ότι μια κυβέρνηση και μάλιστα, μια συντηρητική κυβέρνηση που σχημάτισε ένα κόμμα αδελφό των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα, θα έκρυβε σκόπιμα και συστηματικά τα στοιχεία για την εκπλήρωση των κριτηρίων αυτών και θα εξαπατούσε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Το να χρεώνουν οι συντηρητικοί στη Γερμανία, μετά από αυτά, μια πρώην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, προκαλεί έκπληξη» είπε.

    Ο κ. Τριτίν πρόσθεσε ότι «...οι εγκληματικές ενέργειες (της Νέας Δημοκρατίας) δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από κανέναν . Αυτό ισχύει για όλους και πιστεύω ότι πρέπει (να θεωρούνται) υπεύθυνοι για την κατάσταση, όσοι έχουν εξαπατήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε τέτοιο βαθμό και όχι αυτοί που εξαπατήθηκαν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον παρακολουθουσαν οι μπαγασηδες. Ειχαν την περιεργεια να δουν πως ειναι δυνατον να τρως σαν το βοδι και να εισαι μονο 120 κιλά...

    1 Σεπ 2011 4:14:00 μ.μ. ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΞΕΠΑΤΩΘΗΚΑ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τον διωξαμε..

    καλα να παθουμε
    δεν θελαμε παγωμα μισθων..

    1 Σεπ 2011 5:14:00 μ.μ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ.ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΓΑΡΔΟΥΜΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρέμουν τον Καραμανλή…
    ===============================

    Διαστάσεις μάστιγας παίρνουν οι κυβισθήσεις των επίορκων του συστήματος.

    Υπερπροβεβλημένη περσόνα MEGAλου καναλιού εκλιπαρεί για ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία για “προσωπικούς λόγους”!

    Μεμωνομένοι βουλευτές (εντός και εκτός ΝΔ) ζητούν απεγνωσμένα συνάντηση

    Έχουν καεί τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου από δημοσιογράφους που αφήνουν μηνύματα “στήριξης”…

    Ένας άνκορμαν κεντρικού δελτίου και δύο μνημονιακοί παραθυράτοι άφησαν μήνυμα λέγοντας (στην ουσία) ότι “Συγγνώμη, δεν γνωρίζαμε, μας παρέσυραν”…

    Μνημιώδεις οι κυβισθήσεις του ΛΑΟΣ που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης του ΚΚ πριν και μετά τις εκλογές. Οι μεμονωμένες παρεμβάσεις βουλευτών, υποχρέωσαν τον “πρόεδρο” σε μία ακόμα μεγαλοπρεπή κυβίσθηση… μα μέχρι πριν λίγους μήνες τον υποβίβαζες στο επίπεδο Σημίτη πρόεδρε και τον καλούσες στην εξεταστική για το Βατοπαίδι (που ξαφνικά έπαψε και αυτό να είναι σκάνδαλο).

    Εκδιώκονται δεξιοί “καμαρώτοι” που πρέσβευαν “αποστασιοποίηση” Σαμαρά από τον Κώστα Καραμανλή. “Ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο, από το μυαλό τους τα έβγαζαν” λένε στενοί συνεργάτες του προέδρου.

    Κινηματικές διαστάσεις παίρνει πλέον η μεταστροφή του κόσμου που αφυπνίζεται βλέποντας τις ραγδαίες αποκαλύψεις που χτυπούν βαθιά την Εθνική Λαϊκή Ψυχή. Οργισμένοι τηλεθεατές γονάτισαν τα τηλεφωνικά κέντρα των καναλιών την Κυριακή και την Δευτέρα βλέποντας να μην γίνεται ουδεμία αναφορά στην εξέλιξη στο θέμα της κατασκοπείας. Έφτασαν στιγμές που τηλεφωνήτριες “κατέβασαν” τις γραμμές για να μην γίνονται αποδέκτες των βαρύτατων χαρακτηρισμών. Σε δύο κανάλια μάλιστα, η αναφορά στην είδηση έγινε μετά από πιέσεις των ίδιων των τηλεπαρουσιαστών που είχαν γίνει στόχος από τις “επιδόσεις” τους την προηγούμενη νύχτα!

    Όλα αυτά τα γεγονότα σε συνδυασμό με την αποθέωση του πρώην πρωθυπουργού σε κάθε δημόσια εμφάνιση του, πρέπει να κάνουν τους μεγαλονταβατζήδες να νιώθουν εξαιρετικά άβολα…

    Ιδιαίτερα μετά την διαρροή ότι ο Κώστας Καραμανλής θα αγνοήσει επιδεικτικά τις εστίες μόλυνσης της νοημοσύνης των πολιτών στην πρώτη δημόσια παρέμβαση του η οποία αναμένεται …ρηξικέλευθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ενοχλεί ο Καραμανλής εεεε;;;; Είστε άξιοι της (ανύπαρκτης)νοημοσύνης σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιχάλη Ιγνατίου, ki εσύ με τον Καραμανλή;

    Ρε μπάς και δε τους βγαίνει ο Αντωνάκης τους Αμερικάνους και το ξανασκέφτονται;

    Τέσπα,

    ο Καραμανλής εχει ενα μοναδικό προσόν,

    οταν τρώει δεν μιλά και ....

    επειδή συνεχώς τρώει,

    πές τα αφεντικά σου να βασίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μα ενοχλει Ο Καραμανλης μας ενοχλει το γεγονος οτι η Ελλαδα ειναι γεματη ΒΟΔΙΑ σαν κι εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κλακαδόρε στο κάδρο του πασοκ, όντως σε αυτή τη χώρα όλα είναι δυνατά.
    Εδώ ψήφισες ΓΑΠ για πρωθυπουργό. Εδώ σου έφεραν ΔΝΤ, σου πήγαν την ανεργία 20%, σου έκαναν μείωση εισοδήματος 30-40% (και έπεται συνέχεια), δε σου έχουν αφήσει τίποτα όρθιο και το πρόβλημά σου συνεχίζει να είναι ο ΚΚ. Ε, όντως όλα είναι δυνατά.

    Ακόμα και να ξαναψηφίσεις ΠΑΣΟΚ. Ικανό σε έχω.
    ΣΕ έχει κανονίσει ο ΓΑΠ μια χαρά, τέτοιο σκίσιμο ούτε που μπορούσες να το φανταστείς ζώωωωωωωωοοοοο

    … 1,5% αύξηση δε ήθέλες ;
    This is PΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑARTA !!!
    ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ.
    ΚΡΕΤΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κάτσε πλήρωνε βενζίνη 1,8 κορόιδδοοοοοο! !!

    χίλια χρόνια ΓΑΠ θέλετε ρεεεε!!!

    Πλήρωνε πετρέλαιο θέρμανσης Ελληναρά μου 1,2 φταίει ο καραμανλής…

    ζώωωωωωωωωωωωοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. _______________________________________

    Ἔχουν πλάκα ὅμως,

    τα σκυλιά ΠΑssΟΚ.


    Μόλις ακούνε Καραμανλής..σεληνιάζονται!
    ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τον1 Σεπ 2011 6:51:00 μ.μ. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ Ο ΓΑΠ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ .ΕΙΧΑΝΕ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΘΑΥΜΑ !

    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ "ΚΟΡΙΟΣ" ΠΑΡΑΚΟ ΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...
    έγραφε ο τίτλος και μια τύπισα (νομίζω Σοφία Φασουλάκη)
    βγήκε και είπε μέσα σε ένα λεπτό ! ότι είναι έτοιμο το πόρισμα που αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένα άτομα

    ....ακολούθησε το σχόλιο της Ο. Τρέμη:
    Ευχαριστούμε πολύ Σοφία !...


    ΣΗΜ.ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
    ΟΥΤΕ Η ΒΕΡΜΑΧΤ ΤΩΝ προγόνων του ΠΑΣΟΚ..ΝΑΖΙ $$.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και η κουτση μαρια ηξερε οτι οι δουλειες με πουτιν ενοχλησανε σφοδρα...δυστυχως τωρα πεσαμε στις ανικανες μαριονετες της οικονομικης δικτατοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ,ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΑΝ ΧΑΧΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τρέμουν τον Καραμανλή…

    Μπά αυτός τρέμει, εξ ου και το ψιλοκομμένο τουμπεκί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση