GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαίρει και βασίλευε…

Γράφει η Νατάσα Ράγιου Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ π. βουλευτής Αχαΐας  Κρανίου τόπος η Παιδεία μετά την τρίτη εβδομάδα καταλ...

Γράφει η Νατάσα Ράγιου
Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ
π. βουλευτής Αχαΐας 


Κρανίου τόπος η Παιδεία μετά την τρίτη εβδομάδα καταλήψεων κατά του νόμου για τα ΑΕΙ. Η συνήθης έκφραση «στο γύψο» δεν είναι αρκετή να περιγράψει το κακό που γίνεται.. Για πρώτη φορά εδώ και τριάντα χρόνια, δεν υπάρχουν βιβλία, δεν υπάρχουν καθηγητές, δεν υπάρχουν λεφτά, κλείνουν τα κέντρα επιμόρφωσης, οι συμβουλευτικοί σταθμοί και σε λίγο δεν θα υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο στις σχολικές αίθουσες, καταδικάζοντας τα παιδιά σε συνθήκες που θυμίζουν κατοχή..
Από την πρώτη μέχρι την τελευταία βαθμίδα της Εκπαίδευσης, η κατάσταση είναι τραγική. Στους παιδικούς σταθμούς δεν υπάρχει προσωπικό να...
καλύψει τις ανάγκες.. Τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια μένουν χωρίς βιβλία και με CD γραμμένα στα… greeklish , καταλήψεις παντού, απίστευτα κενά εκπαιδευτικών…
Η μεγάλη αναταραχή γίνεται στην Τριτοβάθμια. Πρυτάνεις-πανεπιστημιακοί- υπουργείο σ’ ένα γαϊτανάκι τρόμου (και συχνά υποκρισίας..)και στο τέλος εννοείται ότι την πληρώνουν οι φοιτητές, χάνοντας τις εξεταστικές περιόδους με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί και το εξάμηνο.
Τα Πανεπιστήμια έχουν παραλύσει.. Διχασμένοι Πανεπιστημιακοί και δάσκαλοι μια και η πολιτική της κυβέρνησης «διαίρει και βασίλευε», έπιασε τόπο…
Σε ότι αφορά τους Πανεπιστημιακούς , υπογράφουν για ανοιχτά Πανεπιστήμια καταγγέλλοντας ως παράνομες τις καταλήψεις των φοιτητών (γιατί άραγε δεν είχαν αντιδράσει ποτέ στο παρελθόν για το ίδιο θέμα;;) και θεωρούν αυτονόητο ότι οι νόμοι που ψηφίζει η Βουλή πρέπει να εφαρμόζονται. Την ίδια στιγμή αρνούνται να εφαρμόσουν τη διάταξη του νόμου για δημιουργία Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια.. Άλλοι κατηγορούν τις πρυτανικές αρχές και αμφισβητούν τις αποφάσεις της Συγκλήτου που είναι- υποτίθεται- το ανώτατο όργανο του Πανεπιστήμιου. Άλλοι πάλι , ζητούν από το προσωπικό να έρθει αντιμέτωπο με τους καταληψίες φοιτητές και να μπει να δουλέψει. για διεκπεραίωση οικονομικών θεμάτων «με δική του ευθύνη» φυσικά ..
Στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ελληνικό δημόσιο, σήμερα, εν έτει 2011, πληρώνει το προβλεπόμενο κονδύλι για την έκδοση βιβλίων που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο(!!!), μέσα από ασύλληπτες γραφειοκρατικές συμπληγάδες και επί πλέον πληρώνει αντίστοιχο κονδύλι για την έκδοση φωτοτυπιών και cd rom , προκειμένου τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματα τους. Δηλαδή φέτος πληρώνει ο έλληνας πολίτης τη δήθεν «δωρεάν παιδεία», με απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου που θέλει ακόμα να φέρει τον ιερό τίτλο «Παιδείας»…


12 σχόλια

  1. ΣΚΑΣΜΟΣ ΠΙΑ!
    ΜΑΖΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ!
    ΣΙΧΤΙΡ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα , από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του , με το
    Δ .Ν .Τ. και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε νατάσα ούτε για πίπες δεν κάνεις πλέον. Αει σιχτίρι... μπάζο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού δεν γνωρίζεις το θέμα κ Ράγιου, πιο καλή είναι η σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι καθηγητες δεν σπουδαζανε τοσα χρονια με δικα τους εξοδα ,αλλωστε το κρατος δεν τους χρειαζεται ,ειναι οι τεμπεληδες που κα8ονται 2 μηνες παραπανω το χρονο δηλαδη 2μηνες επι 30 χρονια εργασιας μεσο ορο 2χ30=60 μηνες παραπανω οσο δηλαδη τα χρονια σπουδων που εκαναν.
    τωρα ο νεοεισερχομενος ταλαιπωρος καθηγητης αμοιβεται με 960 ευρω,οταν του οασα οι οδηγοι παιρνουν πολλα περισσοτερα.
    κατα τα αλλα το 4ωρο στο σχολειο χωρις βεβαια στο χρονο μαθηματος να υπολογιζουμε την προετοιμασια του μαθηματος,ειναι πολυ λιγοτερο απο το 7ωρο ξυσιμο αλλων δημοσιων υπαλληλων που δεν ξερουμε καν που βρισκονται .πολλους π,χ στο δημο θα τους βρειτε στα καφενεια να εργαζονται σκληρα.
    και βεβαια οτι δεν εκανε ασεπ η διαμαντο αγνοωντας τους νομους για καθε 2 χρονια ασεπ,ψιλα πραγματα .
    εχει ευθυνη το πασοκ ?? ,τωρα το 2011 ιδρυθηκε καντε υπομονη ολα θα φτιαξουν ,ας τερματισει η λασπη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η διαμαντω πανελιστα της τατιανας!
    η νατασα υπουργος παιδειας,τηλεθεασης,και αποβλακωσης του πολιτη!
    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. διαμαντω σε αμφισβητουν και οι ξανθιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία Ράγιου, εσύ ειδικά δεν πρέπει να ασχολείσαι με τα κοινά. Έχεις διατελέσει υπεύθυνη ανθρωποφαγικών τηλεοπτικών εκπομπών και μισείς τους ανθρώπους. Είσαι άρρωστη και διεστραμμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αννούλα: Ακυρώνει μάλλον
    το "διαγωνισμό" πρόσληψης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο "Ινστιτούτο Νεολαίας"
    ----------------------------------
    Επιχείρησε να διορίσει 150 άτομα σε οργανισμό που είχε ανακοινωθεί η κατάργησή του!!!

    Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι!!!.
    Η κα. Άννα Διαμαντοπούλου επιχείρησε να διορίσει 150 άτομα εκτός ΑΣΕΠ και μάλιστα σε ….υπό κατάργηση οργανισμό!

    Την έπιασαν όμως «με τη γίδα στην πλάτη» κι έτσι αναγκάζεται τώρα να ακυρώσει τις προσλήψεις.

    Η ιστορία στήθηκε από το υπουργείο Παιδείας και την «εκσυγχρονίστρια» Άννα Διαμαντοπούλου μέσα στο καλοκαίρι. Η υπουργός που μας κουνά συνεχώς το δάχτυλο και υπεραμύνεται του «μικρού κράτους» επιχείρησε να κάνει προσλήψεις στο «Ινστιτούτο Νεολαίας» παρ’ ότι είχε ανακοινωθεί από τις αρχές Ιουνίου, από τον Θόδωρο Πάγκαλο, ότι θα καταργούνταν, κατόπιν επιταγών της τρόικας.

    Άλλες οι βουλές της κ. Διαμαντοπούλου όμως, που το παίζει και καλή «μαθήτρια» μπροστά στους ξένους επιτηρητές. Προχώρησε λοιπόν κανονικά το σχέδιό της σαν να μην τρέχει τίποτα, οργανώνοντας και το σχετικό διαγωνισμό, όπου οι εξεταζόμενοι θα διαγωνίζονταν από το σπίτι τους (!) σε ερωτήσεις που θα απαντούσαν στον υπολογιστή. Φυσικά θα μπορούσαν να είχαν δίπλα τους, καθηγητές, βιβλία, λυσάρια, οτιδήποτε. Και μετά, οι επιτυχόντες της α’ φάσης (που ολοκληρώθηκε) θα περνούσαν από προσωπικές συνεντεύξεις (ναι, αυτές που όταν ήταν στην αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, τις κατακεραύνωνε) για την τελική επιλογή των 150.

    Οι επιτυχόντες που θα προσλαμβάνονταν θα είχαν ως έργο την ενημέρωση των νέων που επιθυμούν να ….ανοίξουν επιχειρήσεις και το όλο έργο είχε ονομαστεί «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των θυρίδων επιχειρηματικότητας και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας».

    Οι αποτυχόντες της α’ φάσης όμως, κατήγγειλαν σημεία και τέρατα για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού κι άρχισαν να πέφτουν οι ενστάσεις (βλέπε και http://www.ify.gr/) και οι διαμαρτυρίες βροχή. Όταν δημοσιεύτηκαν και τα ονόματα των επιτυχόντων όπου μέσα βρισκόταν η ….μισή νεολαία ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε μεγάλος πανικός στο υπουργείο από τηλεφωνήματα και καταγγελίες. Εν τω μεταξύ η υπόθεση έφτασε και στους εκπροσώπους της τρόικας οι οποίοι έφριξαν και δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

    Κατόπιν όλων αυτών, φαίνεται ότι η κ. Διαμαντοπούλου πείστηκε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει το σχέδιό της για τους 150 διορισμούς και πιθανότατα θα αναγκαστεί να ακυρώσει και τον διαγωνισμό. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, αλλά μάλλον είναι θέμα ημερών.

    Κατά τ’ άλλα η κυβέρνηση αγωνίζεται σκληρά για τη διάσωση της χώρας.

    http://liberals10.blogspot.com/2011/09/m_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ....Στη Μύκονο

    ο Nick Papandreou... κουράστηκε και ήθελε ξεκούραση (φώτο)

    Στη Μύκονο βρέθηκε ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, μαζί με την οικογένειά του.

    Ο κ. Παπανδρέου, με τη σύζυγό του Αλεξία και τα δυο τους παιδιά Ανδρόνικο και Φαίδρα πήγαν στο νησί των ανέμων για να περάσουν χαλαρές στιγμές.

    Η εφημερίδα Real News δημοσίευσε φωτογραφίες της οικογένειας που κάνει βουτιές στην παραλία της Ελιάς και του Άη Γιάννη.

    ΦΑΤΕ ..γουρούνια ΠΟΥΣΤΙΚΑ
    ΑΛΛΑ σε λίγο στον θείο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ++++

    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΣΟΥ - ΤΩΡΑ ΠΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΕ ΨΗΦΙΖΕΙ (ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ) ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση