GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι ενώ στο Βέλγιο...

3 σχόλια

  1. Το καλοκαίρι του 2008 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε εντατικά μαθήματα στο κανό, διακοπεύοντας στην αγαπημένη του Ύδρα. Τότε δεν ήταν πρωθυπουργός, ήταν σαφώς πιο χαλαρός και το σημαντικότερο, έδειχνε έτοιμος να αναλάβει την εξουσία.

    Δεν θα σταθώ στο περίφημο «λεφτά υπάρχουν» που έλεγε προεκλογικά ένα χρόνο μετά την εκμάθηση κανό. Ίσως τότε να πίστευε, η στην τελική να μην γνώριζε, ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ήταν απείρως χειρότερη από την εικόνα που εμφάνιζαν οι «γαλάζιοι» τσάροι του Καραμανλή.

    Όταν βγήκε πρωθυπουργός, ήρθε αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του χρέους και μας έβαλε στο μνημόνιο αφού πρώτα έχρισε τσάρο της οικονομίας τον τεχνοκράτη κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    Μόνο που ο συγκεκριμένος τσάρος, αποδείχθηκε …τσαράκι και κατά γενική ομολογία, ο χειρότερος υπουργός οικονομικών πιθανόν από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ρίχνοντας τον πρωθυπουργό σε φουρτούνες. Όσο καλό κουπί και αν ξέρεις, όσο και αν το κανό είναι κατά κάποιο τρόπο αβύθιστο, αν πέσεις πάνω στην τέλεια καταιγίδα-τη θυμάστε την ταινία με τον Κλούνι και τα κύματα πολυκατοικίες;-πολύ δύσκολα θα την βγάλεις καθαρή.

    Κάπως έτσι είμαστε τις τελευταίες μέρες, μετά τα όσα γίνονται και την πολλοστή φοροεπιδρομή μιας κυβέρνησης που θέλει να μαζέψει χρήματα αλλά δείχνει ότι δεν μπορεί. Το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα έχει εξοργίσει τον κόσμο της μεσαίας τάξης, που δεν αντέχει άλλο να πληρώνει τα λάθη και τις αμαρτίες αυτών που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

    Μένει να δούμε αν το κανό της Ελλάδας θα καταφέρει να παραμείνει αβύθιστο, η θα πάει για φούντο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοινώνονται νέα μέτρα αύριο, ή την Δευτέρα.


    Νέα μέτρα θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, την Κυριακή ή τη Δευτέρα.
    Πρόκειται για πακέτο διαφορετικό από τις έκτακτες εισφορές στα ακίνητα, οι οποίες δεν ικανοποίησαν την τρόικα και το Γιουρογκρούπ το οποίο ζήτησε αίμα από τους Έλληνες. Γι αυτό άλλωστε , όπως μαθαίνουμε, ο Βενιζέλος απαίτησε από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να τον βοηθήσει να περάσει τα νέα μέτρα.

    Μάλιστα, είπαν στον Βενιζέλο ότι δεν πιστεύουν στην θέσπιση έκτακτων μέτρων επειδή ήδη στην Ελλάδα υπάρχει κίνημα μη πληρωμής φόρων.

    Η λογική του έκτακτου δεν αρέσει στους δανειστές μας οι οποίοι ζητούν άμεση λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα που θα αποδώσουν στα κρατικά ταμεία για πάντα.

    Τα μέτρα που σκέφτονται να ανακοινώσουν είναι:

    Άμεση εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Από αυτόν τον χειμώνα η τιμή του θα εκτιναχθεί ακόμη και πάνω από 1,20 ευρώ. Τώρα, αν νομίζουν ότι έτσι θα εισπράξουν χρήματα είναι γελασμένοι. Διότι όταν θα κλείσουν όλοι τα καλοριφέρ τότε θα δούμε πόσο θα αυξηθούν τα έσοδα.

    Άμεσες απολύσεις, ακόμη και χωρίς εργασιακή εφεδρεία. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα μειώσουν τις κρατικές δαπάνες για μισθοδοσία. Πώς θα μαζεύουν τις στρατιές ανέργων από τη νέα πλατεία… Κλαυθμώνος να δούμε…

    Άμεσο κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και χιλιάδες υπαλλήλους στην ανεργία.

    Πώληση κρατικών παγίων περιουσιακών στοιχείων αρχής γενομένης από τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ.

    Κατάργηση του αφορολόγητου και τέλος στο μέτρο των αποδείξεων. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν θα παίρνουν επιστροφές φόρου κάθε χρόνο. Το μέτρο θα πλήξει φυσικά και τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.

    Ίσως και νέα μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα με κατάργηση ακόμη και ότι απέμεινε από τα δώρα και τα επιδόματα.

    Και για να εξωραΐσουν την τρέλα, μπορεί να ανακοινώσουν και μέτρα του τύπου… μείωση βουλευτών που θα τεθεί σε κανένα δημοψήφισμα....

    ΠΑΣΟΚ: + ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο , ψάξτε το !

    Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να δήλωσε , σχολιάζοντας τον λόγο του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ :
    ¨ΤΟ ΜΟΥΝ… ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ¨ .
    Σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδίκτυο ακούστηκε στην διάρκεια εκπομπής του ¨ALTER¨ …

    Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: Το Μουν* της μάνας του !

    Μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά πριν από λίγο, ο παρουσιαστής του ALTER έβγαλε στον αέρα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη, να σχολιάσει το λόγο του Σαμαρά.
    Και τότε ακούσαμε έκπληκτοι μια φωνή να λέει: «Το μουνί της μάνας του…» και αμέσως διακόπηκε η σύνδεση !
    Ο αθυρόστομος βουλευτής βγήκε στον αέρα πιο πριν απ’ ότι υπολόγιζε και νόμιζε πως δεν ακούγεται ( ; ) .

    Ο παρουσιαστής των ειδήσεων είπε αργότερα ότι είχαν… μπλέξει οι γραμμές !

    +

    Τσαουσέσκου ετοιμάσου να φιλεψεις Έλληνες Σοσιαληστές κωλάνθρωπους
    κυριολεκτικα.
    +

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση