GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν οι "κακοί" είχαν δίκιο...

Του Αντώνη Κρούστα ΚΑΚΟΣ, ΠΡΩΤΟΣ  Το 1990 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάγωσε τις προσλήψεις, εφάρμοσε τις μετατάξεις στο Δημόσιο, αποκρατικοπο...

Του Αντώνη Κρούστα

ΚΑΚΟΣ, ΠΡΩΤΟΣ 
Το 1990 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάγωσε τις προσλήψεις, εφάρμοσε τις μετατάξεις στο Δημόσιο, αποκρατικοποίησε επιχειρήσεις του Κράτους, μείωσε τις δαπάνες, έκλεισε πολλές προβληματικές επιχειρήσεις, δρομολογήθηκε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, και την ώρα που το δημοσιονομικό έλλειμμα γινόταν πλεόνασμα και νέες επενδύσεις εισέρχονταν στη χώρα, τα διαπλεκομενα του κρατισμού έριξαν την κυβέρνηση.
ΚΑΚΟΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ 
Στο βιβλίο του Α. Ανδριανόπουλου, «ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» που γράφτηκε το 1995 (αλλά τα έλεγε και 10 χρόνια πριν και στην κοινωνία αλλά και στο κόμμα του), υπάρχει ένα...
προφητικό κεφάλαιο με τίτλο «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ».
Περιληπτικά σας αναφέρω τα εξής: « η αυξημένη φορολόγηση, τα μεγάλα έργα υποδομής σε αντιπαραγωγικούς τομείς, οι επιδοτήσεις, η ίδρυση κρατικών φορέων, η αναχρονιστική παιδεία και η διατήρηση επιχειρήσεων σε κρατική ιδιοκτησία , απηχούν το παρελθόν και ετοιμάζουν την καταστροφή.»
Αναχρονιστικές βιομηχανικές μονάδες υπό την πίεση ισχυρών συνδικαλιστικών κινημάτων, διατηρήθηκαν στη ζωή , αποτρέποντας την δημιουργική ανασύνταξη της οικονομίας σε σύγχρονους τομείς του μέλλοντος. Η στάση τους αυτή όχι μόνο δεν διατήρησε τις θέσεις εργασίας στους υπάρχοντες εργαζόμενους ,αλλά έκλεισαν οριστικά οι πόρτες ευκαιρίας για νέους εργαζόμενους.
Οι οικονομικά αδύνατοι δε θα έχουν τα μέσα να διεκδικήσουν την αύξηση του εισοδήματος τους, η απουσία εξειδίκευσης θα περιθωριοποιεί μεγάλα κοινωνικά στρωματά , η ανεργία θα διογκώνεται ανησυχητικά, οι κοινωνικές πιέσεις θα διογκώνονται και οι στενόμυαλες ηγεσίες θα οδηγούνται σε νέες φοροεπιδρομες.
Στρατιές νέων χωρίς προοπτική και αισιόδοξο πλάνο ζωής θα δίνουν τροφή στη βία, την εγκληματικότητα και την αύξηση των ναρκωτικών.
ΚΑΚΟΣ, ΤΡΙΤΟΣ
Σε μια ομιλία του στη βουλή ο Στ. Μάνος στις 4/3/1996 παρουσίασε εμπεριστατωμένη μελέτη «ότι ο νόμος 2084/92 για το ασφαλιστικό αν δεν ψηφιζόταν θα ανέβαζε το κόστος των συντάξεων το 2000 στο 18,6% και το 2010 στο 20,9% του ΑΕΠ. Οι αντιδράσεις των συνδικάτων , η αδιαλλαξία της αριστεράς και η ατολμία των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν συμπληρωματικούς νόμους(νόμος Γιαννιτση) προς αυτή την κατεύθυνση, έφεραν τα ασφαλιστικά ταμεία να χρωστάνε σήμερα 200δις ευρω . δηλ χρεοκόπησαν.
Για να τονίσει ότι αν δεν προσανατολισθεί η κυβέρνηση στην ανάπτυξη δεν πρόκειται οι συνταξιούχοι να δουν την σύνταξη τους να αυξάνεται. Αντί αυτού η κάθε αύξηση θα γινόταν με δανεικά, άρα δημιουργία ελλειμμάτων. Γι αυτό η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιτευχθεί με συρρίκνωση του κράτους και των ελλειμμάτων του, κατάργηση όλων των κρατικών μονοπωλίων και μεγαλύτερη προσφυγή στον ανταγωνισμό και στον ιδιωτικό τομέα. Αν δεν γίνουν αυτά μη περιμένετε να έρθει η Άνοιξη»
Για να συμπληρώσω μετά λύπης μου ότι τώρα ζούμε την Κόλαση.
Κλείνοντας ,δε θα ξεχάσω την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Αν.Ανδριανόπουλου το 1994, από το λασπωμένο πολιτικό σύστημα που τους είπε: «όταν θα έρθουν οι καρχαρίες, εγώ θα βρίσκομαι στην παραλία»
Ας τον ακούγαμε!!!


9 σχόλια

  1. Φιλε οτι και να πεις τους ανθρωπους των Ξενων συμφεροντων, αυτους που λενε οτι σε μια δεκαετια θα ξεχνουσαμε το Ονομα Μακεδονια (δεν θα το ξεχασουμε ποτε Αθηναιοι για αυτο να ειστε σιγουροι) οπως αποδειχθηκε και απο τα αρχεια του Φορειν Οφισε,τους Υπηρετες της Αριστοκρατιας και της Πλουτοκρατιας δεν τους αγαπα κανεις ακομη και αν εχουν συμπτωματικα σωστες Οικονομικες θεσεις.Ο Λογος που εβγαινε η λαιλαπα των Πρασινοφρουρων τοσα χρονια ηταν οτι απεναντι τους ειχαν Πολιτικους σαν τον Μητσοτκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε οτι και να πεις τους ανθρωπους των Ξενων συμφεροντων, αυτους που λενε οτι σε μια δεκαετια θα ξεχνουσαμε το Ονομα Μακεδονια (δεν θα το ξεχασουμε ποτε Αθηναιοι για αυτο να ειστε σιγουροι)τους συνεργατες των αγγλων οπως αποδειχθηκε και απο τα αρχεια του Φορειν Οφισε,τους Υπηρετες της Αριστοκρατιας και της Πλουτοκρατιας δεν τους αγαπα κανεις ακομη και αν εχουν συμπτωματικα σωστες Οικονομικες θεσεις.Ο Λογος που εβγαινε η λαιλαπα των "Πρασινοφρουρων" τοσα χρονια ηταν οτι απεναντι τους ειχαν Πολιτικους σαν τον Μητσοτακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑς ΑΝΑΘΡΩΠΟΣ...1.000.000 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣΚΟΚΚΑΛΗ-SIEMENS, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΠ(ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 8ΕΤΙΑΣ)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ(ΕΥΠ+ΜΑΥΡΙΚΗΣ), ΣΥΝ/ΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ(ΕΥΠ) ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ ΜΕ ΤΗΝ 17Ν(200.000.000 ΔΡΧ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ),ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΣΕ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ, Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ(ΝΑ ΤΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥς ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ)-ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ(ΓΝΩΣΤΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΝΑΝ) ΚΛΠ.
    ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΘΑΤΣΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ...ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ "ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ" ΜΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ.(ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΟΛΙΓΟΝ ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΝΓΚΑΣ).
    ΜΑΝΟΣ...ΝΑ ΜΑς ΠΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ...Η ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ..ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΑ-ΤΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΓΙΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η τραγική κατάληξη της Ελλάδας δεν οφείλεται στο ότι δεν ακούσαμε τους "κακούς". Οφείλεται στο ότι οι "κακοί" εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των λίγων με αποτέλεσμα η πρόταση τους να απορριφθεί από την κοινωνία. Με τους "καλούς" ευημερούσαν οι ανθρωποι και με τους κακούς θα ευημερούσαν οι αριθμοί. Αυτό έπρεπε να το καταλάβουν και να κάνουν πιο ελκυστικές προτάσεις για το λαό εκτος από το να κατηγορούν τους άλλους. Δεν φταιει η κυρα Μαριγώ και ο κυρ Μητσος που ψηφισαν αυτόν που τους πρόσφερε μια καλύτερη ζωή και οχι αυτον που δεν του πρόσφερε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μητσοτάκης παρέλαβε τον πληθωρισμό στα 14% τον έφτασε στο 24% και όταν έφυγε τον παρέδωσε στα 17%. Τα ρεπος επί της κυβέρνησής του φτάσανε στα 30% και όσοι είχαν κάποια εκατομμύρια τα διπλασιάσανε σε τρία χρόνια σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων που χάσανε από την αγοραστική τους δύναμη πάνω από 50% Ήταν τότε που έδινε τις αυξήσεις με το 1+4 % κάνει 14%!! Τι μας τσαμπουνάτε; Προσωπικά τότε έχτισα σπίτι με τους τόκους 20 εκατομ που είχα μαζέψει στα 35 χρόνια υπηρεσίας μου και μου έμεινε το κεφάλαιο. Πιο φθηνό αλλά έχω το σπίτι! Αυτό έγινε σε όλους που είχαν ένα κομπόδεμα αλλά για κείνους που είχαν πολλά ο πληθωρισμός δεν τους πείραξε.
    Μετά σου λένε φταίει το χρηματιστήριο. Στο χρηματιστήριο μπαίνεις με τη θέλησή σου και ρισκάρεις αλλά στη σύνταξή σου δεν μπορείς να αντιδράσεις αν τη μειώσει ο πληθωρισμός!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπω ότι ακόμα βρίσκεστε στην φάση της άρνησης. Δεν σας έχει τσούξει ακόμα αρκετά αυτό που περνάτε. Έχετε λίπος λοιπόν.

    Γδάρτους Μπένυ, και μην σταματάς αν δεν παραδεχτούν ότι, ναι, ο Μητσοτάκης ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΡΑΚΟΛΟ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΕΡΗΣΗ
    ΓΙΑ ΑΙΜΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aυτός ο δράκουλας την μεγαλύτερη καταστροφή έφερε στην χώρα επειδή ήθελε να εμποδίσει τον ηγέτη Ανδρέα να τα κάνει όλα μπάχαλο.
    Ακόμα σκέφτονται μερικοί το 1 + 4 = 14 και δέν τους ενοχλεί καθόλου οτι σήμερα τους έχουν κόψει τους μισούς τους μισθούς μήπως φταίει και γι'αυτό ο Μητσοτάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mιά απορία
    Στην χρεωκοπία ο Μητσοτάκης μας έριξε, πώς είναι δυνατό αυτό αφού τον λέτε πρωθυπουργό παρένθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση