GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δύο επιλογές...

Του Κώστα Γιαννακίδη Μερικές φορές ο πανικός είναι γενναιόδωρος με τους υπουργούς και τους επιτρέπει να διατυπώνουν κάποιες σωστές προτά...

Του Κώστα Γιαννακίδη

Μερικές φορές ο πανικός είναι γενναιόδωρος με τους υπουργούς και τους επιτρέπει να διατυπώνουν κάποιες σωστές προτάσεις. Μία από αυτές λέει ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάει σε εκλογές προκειμένου να αποκτήσει τη νομιμοποίηση για τις τομές που πρέπει να γίνουν στο σώμα της ταλαιπωρημένης χώρας. Κάτι τέτοιο λέει και ο Τσίπρας: μία κυβέρνηση που κέρδισε την εξουσία με το «λεφτά υπάρχουν» δεν διαθέτει την ηθική νομιμοποίηση για να πιάσει το μέσο πολίτη από τον λαιμό και να τον στίψει σαν λεμόνι. Ακούγεται πολιτικά δόκιμα και ηθικά σωστό. Μόνο που...
αυτές οι έννοιες είναι πλέον τόσο αφηρημένες όσο και η αγάπη.
Ας βάλουμε, λοιπόν, δεδομένα και δημοσκοπήσεις στο πλάι, υποθέτοντας ότι η κυβέρνηση αποφασίζει να πάει σε εκλογές. Η λογική λέει ότι θα τις χάσει από τη Νέα Δημοκρατία που θα βρίσκεται αρκετά μακριά από την αυτοδυναμία. Επίσης αν θεωρήσουμε δεδομένο το μεγάλο ποσοστό αποχής, τη διάθεση απαξίωσης και την αδιευκρίνιστη ψήφο των δημοσκοπήσεων, τότε η θολούρα δεν μας επιτρέπει να δούμε πέρα από τις άγονες επισκέψεις στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παραλαβή και επιστροφή διερευνητικών εντολών. Ο Σαμαράς θέλει καθαρή λύση, αλλά αυτή πια υπάρχει μόνο για τους λεκέδες στα πουκάμισα, όχι έτσι όπως την επιθυμεί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Το ξέρουν και στη Ν.Δ-κάποιοι άρχισαν να το παραδέχονται-πως σε περίπτωση εκλογών δεν επιτρέπεται να σύρουν τη χώρα σε δεύτερη και τρίτη αναμέτρηση. Μπορεί το δίλημμα του Σαμαρά να είναι σαφές, όμως το ακροατήριο στο οποίο τίθεται είναι πλέον απελπιστικά μικρό. Μεταξύ μας, οι εκλογές αποκλείονται από την κυβέρνηση όταν απευθύνεται σε διεθνείς συνομιλητές ή στους πιστωτές. Λέτε να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Βενιζέλος συνομιλώντας με τη Λαγκάρντ;
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ' όσο φαίνονται, ο γρίφος λύνεται με απλές κινήσεις. Είτε η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά της, είτε θα καλέσει τη Νέα Δημοκρατία -και άλλους πιθανούς συνομιλητές-σε μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση για τη συγκρότηση σχήματος εθνικής σωτηρίας. Η πρώτη επιλογή απαιτεί από τον Παπανδρέου να σταθεί, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων. Η δεύτερη απαιτεί ακριβώς τα ίδια από τον Σαμαρά. 

19 σχόλια

  1. το τι μπατσαρια το τι κλουβες εμπαιναν σημερα το πρωι στη βουλη,ετυχε να περναω απο εκει ,δεν λεγεται και επειδη ειναι οι περιστασεις τετοιες εγω προεινω να κατεβουνε τα τανκς να επισημοποιηθει η χουντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις κλουβες της εχουνε για κατι βοδια σαν και σενα που σε συνθηκες απολυτης δημοκρατιας μιλανε για χουντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΣΡΑΠΑΤΣΑΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΓΗΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ.ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ ΖΩΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑ.ΕΡΧΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΘΗΡΙΩΔΕΣ ΧΡΕΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΖΟΥΣΑΝ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑ.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΡΙΣΤΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΑΤΕ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ειχαμε χουντα θα ησουν στη Γυαρο διακοπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΩΤΗΣ - ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ.

    Επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και εργαζομένους του...υπουργείο Οικονομικών.

    Διαδηλωτές (εφοριακοί, τελωνειακοί, υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), στην προσπάθειά τους να μπουν μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων ώστε να διακόψουν την ομιλία, αντιμετώπισαν αντίσταση από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

    Μάλιστα, την οργή των διαδηλωτών δέχθηκαν ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης, που προσπάθησαν να διαφύγουν από τον κλοιό των διαδηλωτών και να μπουν στο υπουργείο με τη χρήση της πλαϊνής εισόδου.

    - Eπεισοδιακή η συνέντευξη Βενιζέλου..αφού προηγήθηκε κατάληψη.

    Κατάληψη της αίθουσας Τύπου από εφοριακούς και τελεωνειακούς

    Από τον 3ο όροφο στον 6ο και από εκεί πάλι στον 3ο οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπ. Οικονομικών. Λίγο πριν τις 12 τελωνειακοί και εφοριακοί κατέλαβαν την αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Νίκης. Ετσι αποφασίστηκε η συνέντευξη Τυπου Βενιζέλου να γίνει σε άλλον όροφο. Μεταφέρθηκαν λοιπόν στον 6ο. Ομως λίγο αργότερα έληξε η κατάληψη και έτσι αποφασίστηκε να επιστρέψουν στον 3ο.


    Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών κατέφθασε νωρίτερα και η μηχανοκίνητη πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και απορριμματοφόρα που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα την πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας κατά των κυβερνητικών μέτρων. Αυτή τη στιγμή η ΠΟΕ-ΟΤΑ φεύγει από το υπουργείο για να συνεχίσει την προγραμματισμένη της πορεία στο κέντρο του λεκανοπεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πασοκοδιλημματα σε πασοκοεγκεφαλους:αν παμε σε εκλογες τωρα θα τις χασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΛΟΙOI. της ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑssΟΚ.
    & εμμισθα εθνικοσοσιαληστικα μπασταρδοσπέρματα
    στα Μπλοκς.......... φαλακροι ΚΡΕΤΙΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι πασοκοι τα κονομησανε,αρα υπαρχουν μονο δυο εναλλακτικες:το πασοκ,και το κομμα που σεβεται την κονομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λεφτα υπαρχουν.
    δεν θα μειωσουμε μισθους και συνταξεις.
    δεν θα μπουνε νεοι φοροι ,που θα φερουν υφεση στην οικονομια.
    ειστε κοπριτες τα φαγαμε ολοι μαζι ατιμοι ελληνες .
    ε καλα εγω ειμαι 24 χρονων ποτε προλαβα και τα εκανα.
    απαντηση¨.τα εκανε ο πατερας σου το ιδιο ειναι.
    σκασε μην φας και ξυλο απο πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3:23:00 μ.μ.
    μονο ξυλο;
    χαζες μου χελιδονες,
    ακομα να καταλαβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε παιδια ξερετε κανα φθηνο φωτοτυπαδικο να παω να βγαλω τα βιβλια του γιου μου???
    γιατι αμα περιμενω να τα στειλει το υπουργειο ο γιος μου θα χει παει φανταρος αχαχχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αφου ειστε ολοι πασοκια σε πασοκικο μπλογκ,
    γιατι σκουζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το δημοκρατικο διλλημα
    μεσοπροθεσμο η τανκς
    αχααχαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να σαι καλα ρε παγκαλε εχεις πεις τα αμιμητα αγορι μου δεν σε πιανει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ ΝΑ ΣΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ?? ΑΣ ΑΚΟΥΓΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΑ ΨΕΥΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΑ ΑΛΕΚΟΤΣΙΠΡΟΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΓΕ Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟ ΕΝΤΟΥΑΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΑ ΚΛΗΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ?? ΘΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΩΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ??? ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΔΥΜΙΣΗ ΦΟΡΕΣ, ΧΑ ΧΑ ΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 6:03:00 μ.
    κλεφτοκοτα φοροφυγα πασοκε,αφου δεν φοβασαι γιατι δεν ψηφιζεις τσιπρα,παπαρηγα;ετσι για να δικαιωθεις ρε παιδι μου...να τους δειξεις εσυ τι μαγκια εχει ο πασοκος...

    ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον κόσμο.
    Ειδικά όταν πρόκειται για Σοσιαληστές.

    - Υπαλληλάκος είναι και αυτός ο φουκαράς… ότι του λένε λέει.

    Θλιβερό υποκείμεν : ἀπό ποῦ θά τό φορολογήση ; ἀπ`τοῦ Γουδῆ ἢ αἰωροῦμενος στό Σύνταγμα ;

    Ο ίδιος έχει τεράστια ακίνητη περιουσία και μάλιστα αρκετή από αυτή -θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου- αποκτηθέντα….
    Αυτό δεν προδίδει εμμονή με τα πλούτη ?
    Δεν την έχει μόνο από κει.
    Παπαθεμελής και Βενιζέλος έχουν γη στην Πυλαία ταυτόχρονα αποκτηθείσα.
    Το μυστικό είναι ότι αποχαρακτηρίστηκε από δασική. Βρωμάει…

    Στους Ελαιώνες Πυλαίας, δίπλα στο σπίτι του χοντρού ; Βρε, κουφαλίτσα κι ο Στέλιος !

    Δεν έχω αντιληφθεί… Μαζί το αγοράσαμε ?
    Μαζί δουλεύουμε για να ξεπληρώσουμε το δάνειο ? Σηκωθείτε ρε Έλληνες, σε λίγο ο χοντρός θα εμφανιστεί στην εξώπορτα και θα ζητήσει τα κλειδιά…. Γιατί κοιμάστε ? Γιατί πληρώνετε ? Γιατί σκύβετε κεφάλι ?
    Αυτό είναι ο κόπος σας κι ο κόπος των πατεράδων σας, δε σας λέει τίποτα αυτό ?

    Ακουσατε και το αλλο που ειπε το παχυδερμο στη συνεντευξη ?
    - οτι το βιοτικο επιπεδο των ελληνων ειναι ακομη αρκετα υψηλο.

    Το βοδι εχει σκοπο να το κατεβασει και αλλο.
    Μηπως λεω μηπως εχει καιρο να παει με γυναικα και αρχιζει και ....χαζευει ?
    ΣΑΝ τον όμοιό του Πάγκωλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. που σε συνθηκες απολυτης δημοκρατιας μιλανε για χουντα

    27 Σεπ 2011 2:04:00 μ.μ.

    Τι πίνεις και βλέπεις απόλυτη δημοκρατία, γιατί εγώ βλέπω ξύλο σε γυναίκες και παιδιά και μπατσοκρατία. Συνεπώς α χάσου λίγδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση