GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχος για αντισημιτισμό ο Γκαλιάνο...

Ένοχο για τη διατύπωση αντισημιτικών προσβολών έκρινε δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας τον Βρετανό σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο, επιβάλ...

Ένοχο για τη διατύπωση αντισημιτικών προσβολών έκρινε δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας τον Βρετανό σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο, επιβάλλοντας συνολικό πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ. Ο Γκαλιάνο είχε ξεσηκώσει σάλο με το διπλό αντισημιτικό του ξέσπασμα σε παριζιάνικο καφέ, αποδίδοντας κατά τη διάρκεια της δίκης τα σχόλιά του στην κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. 
Οι αντισημιτικές δηλώσεις του διάσημου σχεδιαστή σήμαναν και το τέλος του από τον οίκο Dior, ενώ έχει...
απολυθεί και από την εταιρεία που φέρει το όνομά του.
Ο Γκαλιάνο καταδικάστηκε την Πέμπτη από το πλημμελειοδικείο του Παρισιού να καταβάλει πρόστιμο 4.000 ευρώ για το περιστατικό που σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2011 και πρόστιμο 2.000 ευρώ με αναστολή για το έτερο περιστατικό της 8ης Οκτωβρίου του 2010 στο ίδιο καφέ του Παρισιού.
Ο Γκαλιάνο θα πρέπει επίσης να καταβάλει ένα ευρώ για ηθική βλάβη στα θύματα των προσβολών του, τις οποίες διατύπωσε ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όπως και σε πέντε αντιρατσιστικές οργανώσεις που προσέφυγαν εναντίον του.
Επίσης θα πρέπει να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα στις SOS Racisme, Mrap, UEJF και Licra.
Η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή προστίμου τουλάχιστον 10.000 ευρώ.
Ενώπιον του δικαστηρίου ο Γκαλιάνο είχε παραδεχτεί τον Ιούνιο ότι είναι εθισμένος στο αλκοόλ και σε ουσίες. Είχε ζητήσει συγγνώμη για τα δύο περιστατικά, λέγοντας ότι δεν έχει καμία μνήμη των όσων είπε, και αρνήθηκε ότι είναι ρατσιστής.

7 σχόλια

  1. ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΑΟ ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβος στους εβραιους!

    ο ανθελληνισμος ομως, ελευθερος στην ευρωπη, ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πουστης ειναι η μου φαινεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πουστης ξεπούστης τα έχει μεγάλα ανάμεσα στα πόδια του και τόλμησε να πει δημόσια την γνωμη του απέναντι σεναν φασιστικο νόμο.
    Τιμή του και μπράβο του γιατι πολλοί κάνουν τους άντρες σαυτη την χωρα αλλά είναι κοτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι ο Γκαλιάνο, μη ψαρώνετε!

    Η πούστρα ο Παπαγιώτης είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι κουβεντιάζουμε τώρα; Έχει καταντήσει ο αντισημιτισμός να αποτελεί μεγαλύτερο «στίγμα» για έναν άνθρωπο από την παιδεραστία!!!

    Στην πραγματικότητα πολλοί είναι αυτοί που δεν χωνεύουν τον επιούσιο λαό...

    Όμως αυτός (ο λαός) κατάφερε μέσω των πληρωμένων πολιτικών να έχει ποινικοποιήσει την ελευθερία έκφρασης, με κάτι νόμους τύπου Καστανίδη (που με την εχθροπάθειά του στην πραγματικότητα φίμωσε τον όποιον «διαφωνούντα»). Η καλύτερη στιγμή της δημοκρατίας μας...

    Έτσι λοιπόν ο κόσμος είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στην έκφραση των πραγματικών απόψεών του. Μόνο όταν πάρει «θετικά» μηνύματα από τον συνομιλητή του, ανοίγεται και αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση