GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο διεθνής Τύπος για την τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Παπανδρέου και Σαρκοζί...

Από το tvxs.gr Διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει την χρεοκοπία, εφόσον όμως τηρήσει τις δεσμεύσεις της, παρείχαν στον...

Από το tvxs.gr

Διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει την χρεοκοπία, εφόσον όμως τηρήσει τις δεσμεύσεις της, παρείχαν στον Έλληνα πρωθυπουργό οι Νικολά Σαρκοζί και Άγκελα Μέρκελ, γράφει σήμερα ο διεθνής Τύπος.
«Σαρκοζί και Μέρκελ κάλεσαν την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» γράφει η Le Monde. «O Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό την πλήρη εφαρμογή των μέτρων οικονομικής ανάκαμψης που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τη...
Figaro, «Γαλλία και Παρίσι θεωρούν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, υπό τον όρο όμως της αυστηρής και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». Η Liberation πάλι γράφει πως «μετά την υποβάθμιση της Societe Generale και της Credit Agricole, ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ προσπάθησαν να καθησυχάσουν τις αγορές».
«Η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη του ευρώ», αναφέρει η γερμανική Bild, επισημαίνοντας ότι «η αυστηρή και αποτελεσματική εφαρμογή των δεσμεύσεων της Ελλάδας αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας».
«Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεσμεύτηκαν, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Τετάρτης, ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευση του ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις για τη μείωση του χρέους», ανέφερε το Associated Press, υπογραμμίζοντας ότι οι διαβεβαιώσεις των τριών ηγετών οδήγησαν σε ράλι τιμών στα ασιατικά χρηματιστήρια.
«Γερμανία και Γαλλία στηρίζουν την Ελλάδα» αναφέρουν οι New York Times, σημειώνοντας ότι «στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης δεν ελήφθη κάποια νέα απόφαση, αλλά στόχος ήταν να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι δύο πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης δεν θα αφήσουν την κρίση χρέους στην Ελλάδα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
«Βελτίωση του κλίματος όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη» διαπιστώνει η Washington Post. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, καθησυχάζοντας έτσι όσους φοβούνται τη δημοσιονομική κατάρρευση της ευρωζώνης και οδηγώντας σε άνοδο τις χρηματαγορές».
Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς τονίζει ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι φιλανθρωπία και πως ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και όχι η καλλιέργεια σεναρίων τρόμου.

5 σχόλια

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ..

    Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟ ΟΜΩΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΕΝΥ.

    ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ"

    ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ!
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ Α Ψ Ε Ι.
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΠΕΝΥ
    ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγαλύτερο απ' το έλλειμα του 2009 το έλλειμμα του 2011 !!!

    Αλλάααααα....ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    Ο Καραμανλής φταίει ;
    Ε...ζωώα ;
    ____________________________________
    Η σύγκριση του 1ου οκταμήνου του 2011 με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, διακυβέρνησης Ν.Δ., το επιβεβαιώνει:

    § Τα καθαρά έσοδα έχουν μειωθεί κατά 2,1%.
    § Οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες κατά 0,6%.
    § Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) είναι μειωμένες κατά 53%.
    § Το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού, εκτός δηλαδή του ΠΔΕ, είναι αυξημένο κατά 6%.

    Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού 8μήνου (2009-2011)
    σε εκατ. ευρώ 2009 2011 Απόκλιση 11/09 % Μετ. 11/09
    8Μ 8Μ
    Καθαρά έσοδα 31.333 30.679 -654 -2,1
    Δαπάνες 47.104 47.399 295 0,6
    Δαπάνες ΠΔΕ 6.958 3.259 -3.699 -53,2

    Έλλειμμα Τακτικού Προϋπολογισμού (πλην ΠΔΕ) 15.771 16.720 949 6,0

    Έλλειμμα Κρατικού Προϋπολογισμού 21.382 18.101 -3.281 -15,3
    Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών | Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Δέχομαι μόνο "μεταφορά τεχνογνωσίας".
    Να έρθει μπάστακας έξω από το γραφείο μου δεν το αποδέχομαι. Είναι απλό. Αν έρθει επίτροπος από πάνω μου, να μου πει τι θα κάνω θα παραιτηθώ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Και οι σύμβουλοι της Κομισιόν ήρθαν τελικά... και ο ίδιος θέλει μάλλον θέλει να ξεχάσει την δήλωση που έκανε σε στιγμή «επικοινωνιακού» οίστρου.

    Είναι προφανές πως ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης είναι εξόχως συνεπής πολιτικός.
    Κατά συνέπεια, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η ιδεολογική του ταυτότητα και οι σοσιαλιστικές του ιδέες θα τον οδηγήσουν- πάραυτα στην οικειοθελή έξοδο από το υπουργείο...

    ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΦΑΤΕ..... ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ιδεολογική και σοσιαλιστική συνέπεια" !!!
    ...ΕΙΠΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά είναι άξιο απορίας τι σόι διάσωση της χώρας επιθυμουν η Μερκελ και ο Σαρκοζι όταν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί σκοτώνουν την χώρα κάθε μέρα και πιό πολυ βυθιζοντας την στην ανυπαρξία και την ερήμωση.
    Από που προσδοκούν να πάρουν αυτά τα δις; από ποιόν; από ενα λαό που ζει άθλιες καταστάσεις1 από μία κοινωνία σε πλήρη διάλυση;από μια αγορά νεκρή; απο τους ανεργους που πολλαπλασιάζονται καθημερινά; από τους πετσοκομμένους μισθούς όσων έχουν ακόμα το προνόμιο να εργάζονται η να διατηρούν μια επιχείρηση που βρίσκεται πριν το χειλος της καταστροφής; από τους καταχρεωμένους πολίτες στις τράπεζες με στεγαστικά καταναλωτικά επαγγελματικά και άλλου είδους υποχρεώσεις; από τα ακίνητα που τα έχουν φορολογήσει όσο δεν αξίζουν να πουληθούν και ένα μεγάλο μέρος είναι υποθηκευμένο; από που στο διάολο προσδοκούν αυτά τα δίς; τι θέλουν επιτελους ας μας το πουνε έτσι για να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για να ξέρουμε και εμεις σαν λαός που έχουμε κάθε δικαίωμα να τους απαντήσουμε ανάλογα.
    Αντε στο διάολο πια φθανει! μέχρι εδώ! η Ελλαδα δεν είναι οικόπεδο κανενός και όσοι νομίζουν κατι τέτοιο θα παγώσει το γελιο και το μισος στα χείλη τους.
    Να παει να γαμηθεί και η ΕΕ και όλο το σκυλολοι των πουσταραδων παγκοσμιοποιητών τοκογλύφων αν είναι να πτωχεύσουμε ας γινει αυτό παρά να μας έχουν υπο ομηρία πτωχευμένους και να μας πεθαίνουν κάθε μέρα. Αυτό που φοβουνται οι πολιτικοί μας είναι η ολοσχερής καταρρευση και χρεοκοπία της χώρας γιατι τότε θα ζητηθούν ευθυνες από όλους αυτούς και όχι μόνο.
    Οι ευρωπαίοι φοβουνται για τον δικό τους κώλο και βγάζουν όλα τα απωθημένα τους μεσα από μια εξαναγκαστική δανειοδοτήση για να στηρίξουν τα συμφεροντα τους που μας παρέχουν ξεσκιζοντας μας σαν λαό.
    Όλα όμως έχουν και ενα όριο ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΆΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΌ το αντίτιμο των δανείων δεν είναι ο θάνατος των πολιτων αυτης της χώρας ως τόκο.
    Να πανε στο διάολο όλοι τους και να συλληφθουν όλα αυτα τα κοπρόσκυλα οι κλέφτες μιζαδόροι απατεώνες λαμόγια πολιτικοί και να δημευθεί μέχρι και η κωλοτρυπίδα τους και να σαπίσουν στις φυλακές τα παλιοτόμαρα.
    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση