GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί Πρόεδρε; Γιατί Αντώνη;...

Του Χρήστου Παναγιωτόπουλου http://www.aixmi.gr/  Για τον Λεωνίδα Κύρκο έγραψαν τόσα πολλά τόσοι πολλοί, που πραγματικά πιστεύω ότι δεν έχ...

Του Χρήστου Παναγιωτόπουλου
 Για τον Λεωνίδα Κύρκο έγραψαν τόσα πολλά τόσοι πολλοί, που πραγματικά πιστεύω ότι δεν έχει μείνει τίποτα ανείπωτο. Για τη συναρπαστική πορεία του στην πολιτική, για τις φυλακίσεις, τις εξορίες, τις συγκρούσεις, τους αγώνες για τη Δημοκρατία και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αριστεράς και της Ελλάδας, για τα μικρά και μεγάλα λάθη του…
Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να περιοριστώ σε κάτι ελάχιστο. Κάτι που με έκανε να σκεφτώ δυο και τρεις φορές. Δεν είδα στην κηδεία του ιστορικού ηγέτη της ανανεωτικής Αριστεράς ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Σαμαράς είχαν, προφανώς, σημαντικότερα πράγματα να...
 κάνουν απ’ το να βρεθούν στο ξόδι του Λεωνίδα! Για την Αλέκα Παπαρήγα δεν το συζητώ καν -εκεί υπάρχουν άλλα ζητήματα.
Στον Παπούλια και τον Σαμαρά, όμως, στέκομαι. Και αναρωτιέμαι: δεν άξιζε την ελάχιστη τιμή της παρουσίας τους ένας άνθρωπος που συμβόλισε, όσο λίγοι, τις προσπάθειες για πολιτική συναίνεση και εθνική συνεννόηση; Αντιλαμβάνονται τι μηνύματα έστειλαν σε μια εποχή που η χώρα χειμάζεται και έχει ανάγκη, όσο ποτέ, τη σύμπλευση των πολιτικών δυνάμεων -υπό τη σκέπη του Προέδρου της Δημοκρατίας- για να βγει από τη δίνη της χρεοκοπίας;
Πιστεύω βαθιά ότι η Ελλάδα πρώτα έφτασε στο χείλος της πολιτικής και ηθικής πτώχευσης και μετά βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών στην οικονομία. Πιστεύω, ακόμη, ότι η διαχείριση των συμβόλων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ίδιας της πολιτικής. Και λέω ότι στην περίπτωση του Κύρκου η πολιτική και οι πολιτικοί πήραν κάτω απ’ τη βάση.
Αλλά τι πάω και σκέφτομαι τώρα, όταν στην κηδεία του Αναστάση Πεπονή δεν πήγε κανείς; Ούτε καν ο πρωθυπουργός…

11 σχόλια

  1. ρε λουλου της Μega χαβούζας.
    Άλλο ήταν το ερώτημα.

    Quizzz (εύκολο...)

    Τι είναι ευκολότερο να πιστέψει κάποιος ;

    Ότι η Άμι Γουαινχάουζ δεν πέθανε από ναρκωτικά
    ή
    ότι η επιτροπή προυπολογισμού είναι "άπειρη" και όλα πάνε καλά όπως λέει ο Μπένυ ;

    οοεεοο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκετά με τους λεγόμενους ιστορικούς ηγέτες. Πέρασαν όλοι τους ζωή χαρισάμενη. Δεν τους χρωστάμε τίποτε, άλλωστε οδήγησαν τη χώρα μας στον εξευτελισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε κι εγώ πήγα στην κηδεία. Για έναν και μόνο λόγο. Γιατί ο αποθανών ΔΕΝ είχε καμιά αντίρρηση να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα έγκλημα"..

    Αφού το λέει ο Πρετεντέρης έτσι θα είναι..

    "Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα έγκλημα..γίνεται ένα πραγματικό έγκλημα.."
    Αυτά και άλλα πολλά είπε χθες ο κ.Πρετεντέρης στο MEGA που αναφέρθηκε σε γελοίους στόχους, στα μέτρα και στην ύφεση.

    Κε Βενιζέλε μου, Η ύφεση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δεν είναι η καταιγίδα Αιρίν..η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας την έφερε.
    Δεν την έφερε ο Θεός..ούτε απ΄ τον πλανήτη Άρη έπεσε..

    σχόλιο:
    Το γιαούρτι είναι τελικά πολύ θαυματουργό.


    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΑΡΤΕΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ..
    ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ MEGA
    Χρήστο Παναγιωτόπουλε
    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΟΙ ΚΑΘΗΚΙΑ ΕΙΣΤΕ.

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΣΟΚ - Εκτός στόχων παντού:
    Η ύφεση αναθεωρεί το έλλειμμα
    πάνω από 8%.....ΘΕΕ ΜΟΥ !!!

    Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά την χθεσινή συνάντηση στο επίκεντρο βρέθηκαν οι κυβερνητικές δράσεις για την περικοπή των δαπανών και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων.

    Σε ό,τι αφορά στο σκέλος των εσόδων, το υπουργείο αναμένει την απόδοση έως το τέλος του έτους των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων, ενώ έμφαση δίνεται επίσης στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

    Πάντως, από τις μέχρι τώρα επαφές της τρόικας οι ελεγκτές αρχίζουν να συζητούν την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2011 πάνω από το 8% του ΑΕΠ (από 7,6% που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο), ενώ καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα με εκείνο της έκθεσης της Βουλής για τον προϋπολογισμό, ότι δηλαδή ακόμη και αν τα μέτρα υλοποιηθούν στο 100% δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά 2,9% από το 10,5% που ήταν το 2010 στο 7,6% ως το τέλος του χρόνου.

    Υπενθυμίζεται ότι οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου έγιναν με βάση ότι η ύφεση για φέτος θα φτάσει το 3,5 % του ΑΕΠ. Οι νέες προβλέψεις θέλουν την ύφεση να φτάνει ή και να ξεπερνά το 5% του ΑΕΠ. Η εξέλιξη αυτή θα έχει μια επίπτωση της τάξης του 0,3% - 0,5% του ΑΕΠ στο έλλειμμα, φτάνοντάς το στην περιοχή του 8% του ΑΕΠ.

    ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΟΥΝ
    ΜΕ ΠΑΘΟΣ....
    OLE !!!! OΛΕ !! ΖΗΤΩ !!! VIVA !!!
    AΛΛΑΧ ΑΚ ΑΜΠΑΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ MEGA
    ΠΟΥ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΠΑΡΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.... ΝΟΥΜΕΡΟ.
    ----------------------------------

    ΘΑΥΜΑ !

    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ "ΚΟΡΙΟΣ" ΠΑΡΑΚΟ ΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...
    έγραφε ο τίτλος και μια τύπισα (νομίζω Σοφία Φασουλάκη)
    βγήκε και είπε μέσα σε ένα λεπτό ! ότι είναι έτοιμο το πόρισμα που αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένα άτομα

    ....ακολούθησε το σχόλιο της Ο. Τρέμη:
    Ευχαριστούμε πολύ Σοφία !...


    ΣΗΜ.ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
    ΟΥΤΕ Η ΒΕΡΜΑΧΤ ΤΩΝ προγόνων του ΠΑΣΟΚ..ΝΑΖΙ $$.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΔΩ που τα φτάσανε....
    ΜΟΝΟ .....ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ +

    Σηκώνει τα χέρια ψηλά ο Βενιζέλος.
    __________________________________
    Μορφή φυσικού φαινομένου λαμβάνουν οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Οικονομία , μετά και την έκθεση κόλαφο της επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής, αλλά και τα αποτελέσματα για τη δραματική πορεία των εισηγμένων εταιρειών.

    Πληροφορίες του kentrinews αναφέρουν ότι στη σύσκεψη των 2,5 ωρών που είχε με την.....τρόικα
    (η 3η σε 24 ώρες) σήκωσε τα χέρια ψηλά λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντέξει βάρος πρόσθετων μέτρων 5,5 δις ευρώ που θέλουν ο Τόμσεν και η παρέα του !

    Είναι πλέον αργά . Ας το σκεφτόταν όταν παρελάμβανε τη βόμβα από τα χέρια του Παπακωνσταντίνου…
    o ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ

    Που χαντακώθηκε για να σώσει έστω
    και για λίγο, τις διακοπές στα νησιά.. του ΗΛΙΘΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Βενιζέλος ( Μπένυ ΧΙΛ )απεφάνθη: Ο γυαλός αρμενίζει στραβά !
    Ο έμπειρος οικονομολόγος χρέωσε απειρία στην επιτροπή προυπολογισμού...

    Πρωτοφανείς καταστάσεις βιώνουμε εν μέσω κρίσης. Μετά το επίσημο έγγραφο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο το χρέος βρίσκεται εκτός ελέγχου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέδωσε ανακοίνωση και το … διαψεύδει, κατηγορώντας μάλιστα τους αρμόδιους για απειρία !

    Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η έκθεση δεν είναι έγκυρη, ενώ χαρακτηρίζει ως « προφανές ότι το Γραφείο του Προϋπολογισμού δεν διαθέτει ΑΚΟΜΑ την εμπειρία » !!!

    Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα:
    Αν στην χειρότερη οικονομική περίοδο της Ελλάδας στελεχώνονται τα βασικά γραφείο - (μιλάμε για το Γραφείο Προϋπολογισμού!!!) από άπειρα μέλη, (αν όντως ισχύει το επιχείρημα), τότε… που ΜΑΣ πάτε ;;

    ρε ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΕΕΕΕΣΣΣΣΣ ΠΑστόκοι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ.....
    Εμφανίζεται στο γυαλί η ποντικομαμή η Σπυράκη.
    - Αληθεύει ρωτάει η Τρέμη ,ότι ο πρόεδρος των ταξί ο Λυμπερόπουλος ,έκανε δηλώσεις μπροστά από τα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού ?
    -Ναι απαντάει η Σπυράκη φορώντας εκείνο το ηλίθιο υπομειδίαμα (όταν αναφέρεται σε θέματα της Ν.Δ.).

    - Μπροστά στη Συγγρού ? ρώτησε και ο Πρετεντέρης γουρλόνοντας τα μάτια του, από την έκπληξη,λες και έπαιρνε πρωτάθλημα ο ΠΑΟ.
    - Ναι ξαναπάντησε η Σπυράκη,
    γελώντας πιο σαρδόνια.

    Εξάλλου ο Λυμπερόπουλος έχει καλές σχέσεις με πολλούς μέσα από τη Ν.Δ..
    Αλλά έτσι εκτίθεται και ο Λυμπερόπουλος και η Ν.Δ. ανταπάντησε η Τρέμη,τρέμοντας ελαφρά και με κίνδυνο να καταστραφούν όλα τα ΜΠΟΤΟΞ και οι πλαστικές που είχε κάνει όλα αυτά τα χρόνια.
    Όλοι δε από το ΠΑΝΕΛ κούνησαν τις κεφάλες τους με αποτροπιασμό.

    Έτσι είναι, πρώτη φορά συμβαίνουν τέτοια πράγματα................
    ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟχι, μη πάει το μυαλό σας το βρώμικο, στο MR. LACOSTE, η Παπασπύρου, τον έχοντα πάθει γεροντική άνοια και αλτσχάιμερ τα τελευταία 2 χρόνια Παναγόπουλο,
    τον μαύρο τον σκύλο τον ΡΑΝ-ΤΑΝ -ΠΛΑΝ τον Φωτόπουλο και τα άλλα τα καλόπαιδα.

    Αυτοί είναι ΠΑΣΟΚ και το ΜΕΓΚΑ ότι έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ το βλέπει καλό καγαθό.

    Για αυτούς που νομίζουν ότι το ΜΕΓΚΑ τα γυρίζει σιγά-σιγά.
    ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παραιτήθηκε η επικεφαλής του γραφείου Πρϋπολογισμού... που ήταν καλήηηηηηηηηηηηηηη
    όταν ανέβαζε το έλλειμμα Καραμανλή στο 15%
    και τώρα έγινε ....."άπειρη" !!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ...
    ΕΤΣΙ ΦΤΥΣΤΟΥΣ...
    ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ

    Την παραίτησή της υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο η επικεφαλής του γραφείου για τον Προϋπολογισμό του Κράτους της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια [η οποία να θυμίσουμε ότι ήταν "καλή" όταν σαν επικεφαλής της επιτροπής του Παπακωνσταντίνου έβγαζε το έλλειμμα Καραμανλή στο 14,6%]. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού που έκανε λόγο για εκτροχιασμό του δημόσιου χρέους, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την πολύωρη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Βουλής, η κ Μπαλφούσια επέμεινε στην απόφαση της να παραιτηθεί, προφανώς ενοχλημένη από την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να υποβαθμίσει την εγκυρότητα της έκθεσης του γραφείου Προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου.

    Η δημοσιοποίηση της έκθεσης – εν μέσω της επίσκεψης της τρόικας στη χώρα – προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, που δήλωσε πως «το κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων».

    «Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών. Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

    Έντονη ήταν και η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία» που ξεπερνά κάθε φαντασία, το ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως ο κ. Βενιζέλος οφείλει επιτέλους να ομολογήσει την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής και τους Οικολόγους Πράσινους να μιλούν για «τυφλή δέσμευση της κυβέρνησης στις ανέφικτες επιλογές της τρόικας».

    Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της κ. Μπαλφούσια, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε πως «η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι "ξεμπροστιάζουν" την αδιέξοδη πολιτική τους» και εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα είχε αποδεχτεί από την ίδια επιτροπή αντίστοιχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την οικονομία.

    «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική της στην οικονομία είναι λανθασμένη; Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να αλλάξει δραστικά», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση