GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πατριώτες και οι κοσμοπολίτες...

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος, « βγάζει τη γλώσσα » στο πολιτικό κατεστημένο, β...

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος, «βγάζει τη γλώσσα» στο πολιτικό κατεστημένο, βροντοφωνάζοντας ότι θα εμποδίσει με κάθε τρόπο να εισπραχτεί το νέο χαράτσι της κυβέρνησης μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο Νίκος Φωτόπουλος είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες συνδικαλιστές με ιδεολογικό και μορφωτικό υπόβαθρο και με τεράστιο ηθικό ανάστημα. Κάνεις δεν έχει να του προσάψει κάτι για την ηθική του, αφού η...
πορεία του «ξεψαχνίστηκε» από τις ομάδες πληροφοριών και προπαγάνδας της κυβέρνησης, ωστόσο είχε την ατυχία να «κληρονομήσει» τις γνωστές «παθογένειες» του Ελληνικού συνδικαλιστικού συστήματος, τις οποίες τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια της κυβέρνησης χρησιμοποίησαν κατά κόρον για να μπορέσουν να αποδυναμώσουν το λόγο του, κάτι που κατάφεραν εν μέρει.
Στόχος τους είναι το ξεπούλημα της τελευταίας μεγάλης κερδοφόρας επιχείρησης του Ελληνικού λαού (η ΔΕΗ δεν ανήκει ούτε στον Φωτόπουλο, ούτε βέβαια στην κυβέρνηση). Η παρουσία του δραστήριου και επικοινωνιακού προέδρου της ΓΕΝΟΠ αποτελεί εμπόδιο (μικρό έστω) στην υλοποίηση του συγκεκριμένου αντεθνικού σχεδίου…
Παράλληλα η «φωνή Φωτόπουλου» αποτελεί την ενοχλητική φωνή συνείδησης και «δυστύχημα» για τους σκληρά νεοφιλελεύθερους «σοσιαλιστές» του σημερινού ΠΑΣΟΚ και του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, αφού τους υπενθυμίζει το αριστερό και σοσιαλιστικό παρελθόν τους και στοιχειώνει τα μαύρο αντιλαϊκό παρόν τους.
Θα ήταν ευτύχημα για το σημερινό ΠΑΣΟΚ, να είχε 5 Φωτόπουλους. Μια γνήσια αριστερή φωνή και όχι έναν αριστερό τηλεβόα, «κεκαλυμμένων» ή και ολοφάνερων γιάπηδων και παρατρεχάμενων μεσιτών της παγκοσμιοποίησης. Είναι σίγουρο ότι δεν βιώναμε τη σημερινή λαίλαπα.
Γνωρίζω ότι πολλοί θα «παπαγαλίσουν» ξανά τις «μπούρδες» περί συνδιοίκησης, επιδοτούμενων συνδικαλιστών κλπ κλπ. Όποιος στέκεται σ’ αυτές είναι δικό του πρόβλημα. Όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα; Φυσικά και υπήρξαν τέτοιου είδους παθογένειες ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, τις οποίες εξέθρεψε το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο.
Μόνο που για κάθε δάνειο 600.000 ευρώ στη ΓΕΝΟΠ υπήρξαν και μίζες δις. ευρώ για κάθε μεγάλη προμήθεια προς το πολιτικό κατεστημένο. Ξέχασα όμως, ότι η βουλευτική ασυλία αποτελεί την κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Όπως λένε και στο χωριό μου, σημασία δεν έχει τι κάνεις, αλλά τι αποδεικνύεται ότι κάνεις… Ωστόσο ο θυμόσοφος λαός μας λέει και κάτι άλλο… Δεν είναι δυνατόν να βάλεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Και ο λύκος στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι σίγουρα οι συνδικαλιστές. Ούτε καν οι συνδικαλ(η)στές.
Είναι σαφές ότι η μεγαλύτερη παθογένεια, την οποία πληρώνουμε πανάκριβα και με επαχθείς όρους, είναι το ίδιο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ο κακός συνδικαλισμός είναι μια συνιστώσα της σαπίλας.
Στο δια ταύτα ο Φωτόπουλος δεν λέει ότι η ΔΕΗ είναι μαγαζί του, όπως προσπαθούν να του προσάψουν, οι τωρινοί «συκοφάντες» του και πρώην υμνητές του. Λέει ο άνθρωπος ότι την ξεπουλάνε, έναντι πινακίου φακής. Η μεθοδολογία του, φαντάζει λίγο ξένη στην ιδεολογικοπολιτική σαλαμοποίηση του σήμερα, ωστόσο στα δικά μου μάτια φαντάζει γνήσια συναισθηματική κι ας αντιτίθεται στον «πολιτικό πολιτισμό» της Φωτεινής Πιπιλή, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Ντόρας Μπακογιάννη που τυχαίνει να συμφωνούν στο ότι ο Φωτόπουλος «δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί»…
Προσωπικά συνεκτιμώντας την οικονομική συγκυρία, θα δεχόμουνα ακόμα ακόμα και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, φτάνει το αντίτιμο να ήταν ανάλογο της πραγματικής της αξίας, ώστε να ωφεληθεί ουσιαστικά η χώρα και όχι τα πολυεθνικά συμφέροντα.
Είναι δυνατόν να πουληθεί μια επιχείρηση, με 1 δις ευρώ, όταν τα ετήσια κέρδη της πλησιάζουν το 1 δις και οι καινούργιες μονάδες της, έχουν στοιχίζει τα διπλά χρήματα η κάθε μία;;;
Καταλήγω λέγοντας, ότι οι Έλληνες τείνουμε να χωριστούμε σε δύο κατηγορίες. Στους πατριώτες και στους κοσμοπολίτες… Διαλέγετε και παίρνετε… Είναι ένας συνδυασμός πνεύματος και ύλης. Τα οφέλη είναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση…

12 σχόλια

  1. Στα πλαίσια της δημοκρατικής διαφάνειας που πρέπει να διέπει την δημόσια λειτουργία,
    θα μπορούσαμε να πληροφορηθούμε το σύνολο των ετήσιων απολαβών του
    "συνδικαλιστή" κ. Φωτόπουλου?

    Γιατί έχω την αμυδρά εντύπωση ότι αν δημοσιοποιηθεί το ετήσιο εκκαθαριστικό του,θα πάρουν την
    ...γνήσια αριστερή και συναισθηματική αυτή φωνή με τα μαρούλια?

    ΚΠ

    Υ.Γ. 1 Κ.Βασιλάκη έχεις υπ' όψιν το βίντεο στο οποίο ο εν λόγω κύριος ορμάει στο γραφείο του διοικητή της ΔΕΗ και ωρύεται με τραμπουκισμό χαμαιτυπίου?

    Υ.Γ.2 Οι πολιτικοί είναι το ίδιο ειδεχθείς με τους συνδικαλίσταρους εργατοπατέρες,
    στο υπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κέρδη 500% (παρά κάτι)... Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή στην Ελλάδα του gap ΠΑΣΟΚ...
    Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
    Τα έσοδα της «Motor Oil» για το πρώτο τρίμηνο του 2011 εκτινάχτηκαν στα 1,41 δισ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα πέρσι ήταν 962,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 46,5%.
    *
    Ο κύκλος εργασιών του ομίλου της «Motor Oil» έφτασε το πρώτο τρίμηνο του 2011 στα 1,82 δισ. ευρώ. Πέρσι το ίδιο διάστημα ήταν 1,11 δισ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 64%.
    *
    Και τώρα κρατηθείτε:
    Τα κέρδη του ομίλου της «Μotor Oil» συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του 2011 ανήλθαν, μετά από φόρους, στα 62,4 εκατ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα πέρσι ήταν 12,5 εκατ. ευρώ.
    Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 499%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕ Ρε πεταμενε
    εθνικοσοσια-ληστη

    έχεις ακομα μούτρα και μιλάς ;
    σερβιέτα !

    Αντι να βαλετε τα μουτρα σας στα σκατα έχετε και γνωμη ;

    Αντε το ξεπουλημενο παγκοσμιοποιημένο γουρουνι και η γουρουνοπαρέα του μας εδειξαν τις προθεσεις και τον ρόλο τους αυτόν που τους ανέθεσαν οι μασονοτοκογλυφοι για να αρπαξουν τον πλούτο αυτης της χωρας για τα επομενα 100 χρονια ξεζουμιζωντας την και σκοτονωντας καθε μερα τον λαό της και εσείς ρε; που μας μιλαγατε για σοσιαλισμό και ανθρωπιά ρε βρωμιαρηδες παλιολαμογια του κερατα.

    Ρε ξεφτιλισμενοι με ποιο δικαιωμα αποφασιζεται για την τυχη μας και την ζωή μας ;
    Ποιος ρε γουρουνια σας εδωσε αυτη την εξουσία ρε παλιοτομαρα ξεφτιλισμενα ;

    Φυγετε ρε καριοληδες γιατι θα αιματοκυλισετε τον τόπο και τότε δεν σας σώζει τιποτε.
    Αυτός ο ταχα δηθεν προεδρος της δημοκρατίας ο δανειστής του μπαμπα ο τουρκαλβανος γιατι δεν παραιτειται, δεν βλεπει που οδηγουν την χωρα;

    Αφου τα κοπροσκυλα δεν φευγουν μεχρι να ολοκληρωσουν την καταστροφή τι περιμενεις ρε μουστογρια ;
    Έφαγες μεχρι τον πατο σου απο αυτο τον τόπο τι περιμενεις ρε ;

    Θα πληρώσετε όλοι ρε ΚΑΡΓΙΟΛΕ κανενας σας δεν θα ξεφύγει.
    Θα τρεχετε να μην σας χεσει ο κω λος σας εκει να δεις σοκ και Πέ ος..ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΑ.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΚΗ ΑΜΕΣΩΣ
    ΣΦΑΞΑΝΕ 25.000 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.
    ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
    ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΕΔΩ ΗΔΗ ..σας βλέπω 225.000 ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ....ΨΟΦΙΑ.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    τραγούδα όσο θες..
    την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ προσευχή σου ΤΟΜΑΡΙ.
    στα εβραιικα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπακωνσταντίνου: Υποσχόταν λεφτά για το 2012 όταν ήταν στα ντουζένια του
    11 Σεπτεμβρίου 2010
    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ΕΛΕΝΗ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ


    «Παράθυρο» παροχών από το 2012 ανοίγει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και υπόσχεται δίκαιη κατανομή σε όσους συνεισφέρουν σήμερα στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το τούνελ, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των εισοδημάτων και την ανάπτυξη.

    Οι πολίτες «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση όσο υπάρχουν αποτελέσματα, λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη συντάκτρια της «Ε» Ελένη Κωσταρέλου Αισιόδοξος όσο ποτέ άλλοτε, ο υπουργός Οικονομικών, έναν χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του και μόλις τέσσερις μήνες από την ψήφιση του Μνημονίου, αναλαμβάνει το όποιο πολιτικό κόστος των κυβερνητικών επιλογών και προβλέπει πως ....
    ________________________________
    «τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να γίνονται από εδώ και πέρα»........

    ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΠΑΣΟΚ..
    ηνα γαυγίσει, να ουρλιαξει, να χλυμιντρίσει, να μουγκρίσει, να κοάξει,να κελαιδίσει,....
    να ΠΑΕΙ ΝΑ Γ Α Μ Η Θ Ε Ι να ΒΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ΥΠΆΡΧΕΙ.......ρωτάω.... Εεεεεεεεεε...
    ΥΠΑΡΧΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρηματιστηρια ,ζιμενς ,ομολογα βατοπεδια και ο λαος πληρωνει.
    αηδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ.Βασιλακη,μαλλον ο Φωτοπουλος-Σκοταδοπουλος ειναι συναδελφος σου γιατι 1)δεν εχει δικαιωμα να μιλα οταν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εισπρατει δεκαετιες τωρα το χαρατσι της ΕΡΤ,2)οταν αμοιβεται με υπερβολικα χρηματα μηνιαιως,3)οταν απολαμβανει ετησιως 700.000 ευρω απο την ΔΕΗ για ταξιδακια,ξενοδοχεια κλπ 4)οταν πληρωνει ελαχιστα το ρευμα που καταναλωνει.Τωρα τον επιασε ο πονος για τους φτωχους καταναλωτες? Οταν η ΔΕΗ τα τρια τελευταια χρονια εκανε 5 αυξησεις στα τιμολογια της δεν ειδαμε κανενα συνδικαλισταρα να διαμαρτυρεται.Απλως ο ανθρωπακος μυρισε εκλογες και προετοιμαζεται.Ομως ο κοσμος δεν ξεχνα και ολο το σκυλολοι του φωτοπουλου θα παρουν τον πουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7:05:00 μ.μ.
    η motor oil είναι μια από τις πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις, συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό όσο λίγες εταιρίες, πάντα είχε υψηλά κέρδη, άσχετα ποιο κόμμα κυβερνούσε. έχει κανένας χάσιμο από την κερδοφορία της motor oil; για τον αποχαυνωμένο από τον μαρξισμό λενινισμό Μπογιόπουλο φυσιολογικά κάθε επιχειρηματική επιτυχία είναι καταδικαστέα. δεν έχουμε όμως σαν πρότυπα την Βουλγαρία του Zιβκοφ η την Ρουμανια των Τσαουσέσκου με φτώχεια, ρουφιανιά, καταπίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άστο 12.19 που σ'έπιασε βραδιάτικα να στηρίξεις τη μότορ όιλ (άλλο πρόβλημα δεν έχεις;),γιατί έτσι όπως πάμε στη χώρα πολύς κόσμος και ιδίως νέοι άνθρωποι θα αρχίσουν να λένε (και λογικά...) ότι μακάρι να είχαν τα αυτονόητα των περισσοτέρων λαϊκών δημοκρατιών.
    Δηλαδή στέγη,ψωμί,εργασία,δωρεάν και ποιοτική παιδεία,γενική μόρφωση αλλά και ταυτόχρονα
    ειδίκευση,δουλειά αμέσως μετά τις σπουδές,υγεία,πολιτισμό,κοινωνικό τουρισμό.
    Ήξερε ο άλλος πριν τελειώσει τις σπουδές του πού θα πάει να δουλέψει.Ξέρεις τι είναι αυτό φίλε;
    Ειδικά άμα το συγκρίνεις με τα δεδομένα της σύγχρονης Ελλάδας και όχι μόνο;
    Ναι,ρουφιανιά και καταπίεση
    υπήρχαν.
    Μα υπάρχουν κι εδώ αγαπητέ...όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός.
    Η διαφορά είναι ότι τώρα σε έχουν κάνει να νομίσεις ότι έχεις δυνατότητες επιλογής.
    Όσο για την κερδοφορία της μότορ όιλ,αυτό ακριβώς είναι το θέμα:ότι η μότορ όιλ και η κάθε μότορ όιλ κερδίζει είτε έχουμε ανάπτυξη είτε έχουμε κρίση κι ο λαός χάνει είτε έχουμε ανάπτυξη είτε κρίση.
    Τώρα έκανες μια ερώτηση ποιος ζημιώνεται από την κερδοφορία της μότορ όιλ.Αστειεύεσαι βέβαια:
    ξέρεις πόσο πάει το πετρέλαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. την τιμή του πετρελαιου δεν καθορίζει το διυλιστήριο αλλα η κυβέρνηση με τους φόρους που επιβάλλει. τα κέρδη της motor oil προέρχονται από τον τζίρο και τις εξαγωγές.
    όσο για την ρουφιανιά και καταπίεση στην Ελλάδα, υπάρχει εδώ καμια υπηρεσία σαν την Securitate της Ρουμανίας η τιμωρείται κανένας για αντικαπιταλιστική προπαγάνδα; για "αντισοβιετική προπαγάνδα" υπήρχε πολυετής φυλάκιση η ψυχιατρείο στην Σοβιετική Ένωση.
    όσο για τις διαφορες λαϊκές κατακτήσεις στα κράτη του πάλαι ποτε σοσιαλιστικού στρατοπέδου, ένα ταξείδι στις χώρες αυτές και στις χώρες της δυτικής Ευρώπης που δεν γνώρισαν την κομμουνιστική κτηνωδία θα σε βοηθούσε. διαβάζοντας Ριζοσπάστη αποβλακώνεσαι.
    στις εκλογές πριν από μια βδομάδα στο Βερολίνο, το αδελφό κόμμα του ΚΚΕ πήρε 0,2% των ψήφων. τόσο εκτιμούν εκεί τα "αυτονόητα των περισσοτέρων λαϊκών δημοκρατιών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Δηλαδή στέγη,ψωμί,εργασία,δωρεάν και ποιοτική παιδεία,γενική μόρφωση αλλά και ταυτόχρονα
    ειδίκευση,δουλειά αμέσως μετά τις σπουδές,υγεία,πολιτισμό,κοινωνικό τουρισμό."

    ΣΩΣΤΟΣ!
    για αυτό και οι πολίτες των κρατών του υπαρκτού σοσιαλισμού επιδοκίμαζαν με ποσοστό 99% την πολιτική των κυβερνώντων, δείχνοντας και την ευγνωμοσύνη τους για τα κομμουνιστικά κόμματα που τους κάνανε να νοιώθουν τόσο ευτυχισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση