GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δυσκολίες της εντατικής...

Γράφει η Λώρη Κέζα Οι ασθενείς που οδηγούνται στην εντατική έχουν ασφαλώς σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Να επισημάνουμε μια διαφορά: ορισμένο...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Οι ασθενείς που οδηγούνται στην εντατική έχουν ασφαλώς σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Να επισημάνουμε μια διαφορά: ορισμένοι παρακολουθούνται εκεί επειδή τους πρόδωσε ο οργανισμός τους. Κάποιοι άλλοι επειδή είχαν ένα ατύχημα. Αν η ελληνική οικονομία είναι ο ασθενής τότε οι κυβερνήσεις της τριακονταετίας υπήρξαν ένας μεθυσμένος οδηγός που έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε άνθρωπο.
Στην πρώτη περίπτωση ο ασθενής μπορεί να δεχτεί στωικά το χτύπημα της μοίρας. Στη δεύτερη είναι βέβαιο ότι θα νιώσει οργή – όταν ξυπνήσει από το κώμα. Οι φορολογούμενοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση εξ ου και δεν αντιδρούν. Παρακολουθούν τις...
εξελίξεις άφωνοι, παραλυμένοι. Το βέβαιον είναι ότι πολύς κόσμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα αιτήματα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο υπουργός Οικονομικών παίρνει τις αποφάσεις του σαν να έχει τη βεβαιότητα ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν όλοι τους καταθέσεις στις τράπεζες, έχουν κάποιο οικοπεδάκι να «σκοτώσουν» στην ανάγκη και επίσης έχουν τα περιθώρια να περικόψουν τις δαπάνες τους.
Θα κρατήσουμε το παράδειγμα του απερίσκεπτου οδηγού που σκορπίζει τον τρόμο. Ακούγονται φωνές τριγύρω: «πάρε το τιμόνι αλλιώς». Ας υποθέσουμε ότι ο δικός μας τιμονιέρης δεν παίρνει στα σοβαρά τους οικονομολόγους που συσπειρώθηκαν στην ομάδα της Σοφίας Σακοράφα, ας υποθέσουμε ότι περιφρονεί βαθιά τον συγκροτημένο λόγο ενός Γιάννη Βαρουφάκη, ας υποθέσουμε ότι γελάει με τα κόμματα της αριστεράς και προσπερνάει ως ξοφλημένο τον Ντομινίκ Στρος-Καν.
Από μόνος του, μαζί με το επιτελείο του, δεν θα έπρεπε να αναζητήσει μια άλλη λύση εφόσον το σχέδιο δεν βγαίνει; Ο κ. Βενιζέλος δεν έχει δώσει καμία πειστική απάντηση για τη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αν επιμείνει στις επιλογές τους δεν θα ξεχρεώσουν ούτε τα εγγόνια του ασθενή της εντατικής. Η αλήθεια είναι ότι η κρίση θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία για διορθώσεις. Να απομακρυνθούν άτομα που δεν έχουν πατήσει ποτέ στην υπηρεσία τους, να σταματήσουν οι ψεύτικες υπερωρίες, τα παράλογα μπόνους και τα καταχρηστικά προνόμια. Αν παράλληλα εφάρμοζε το ΠαΣοΚ όσα έταζε προεκλογικά περί φοροδιαφυγής, θα υπήρχαν ακόμη μεγαλύτερες ελπίδες. Αυτά όμως ξεχάστηκαν.
Αν λοιπόν η οικονομία βρίσκεται στην εντατική και η κυβέρνηση είναι ο οδηγός που ευθύνεται για το τροχαίο διαπιστώνουμε το εξής παράδοξο: ο υπαίτιος του ατυχήματος επισκέπτεται τον ασθενή και τον αναγκάζει, όπως είναι κλινήρης, να γίνει εθελοντής αιμοδότης. Ολοι ξέρουν ότι για να δώσει κανείς το αίμα του πρέπει να στέκεται στα πόδια του. Υπάρχει κάποιος να παρέμβει και να παίξει τον ρόλο του γιατρού;

16 σχόλια

  1. Αυτο το γουρουνι το μπενιζελ-τουρκογλου ,θα εισηγηθω στο επικειμενο λαικο δικαστηριο ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ ΔΙΑ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ..

    Θεωρω σιδερενιες ικριωματα ,εχτρα σκοινια και τετοια ειναι παραλογα εξοδα..

    Λοιπον αυτο το μπενιζελ τουρκογλου θα εκτελεσθει με τουφεκισμο..
    Μια σφαιρα και πεταμα στο χαντακι..


    Απο πανω του το αλλοο κητος το παγκαλο.. Να τον γαμισει το μπασταρδο ακομα και πεθαμενο..
    Ο ..'συντροφος του" παγκαλο γουρουνι(ος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΑ ΚΕΖΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΠΤΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
    30 ΧΙΛ.!!!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ 200 ΔΙΣ. ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ,ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ,ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
    ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ;
    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Π λουσιων
    Α ριστοκτρατικων
    Σ υμφεροντων
    Ο λιγαρχιων
    Κ ινημα

    πιστευω καλο ,για το πασοκ του 2000-2012.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΕΙ ΜΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΩΡΑ Κεζα του βήματος της κάθε ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΚΑΤΟΧΗΣ και ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

    Ε...εεε...“Ενός λεπτού σιγή,
    για να σκεφτούμε τι λέμε” !!!*

    Ομολογώ ότι δεν έχω ούτε τις περγαμηνές του Αντιπροέδρου Α' , ούτε είμαι λόγιος (όπως θεωρεί εαυτόν) και φυσικά αμφιβάλω αν θα μπορούσα ποτέ "Να πουλήσω ψυγείο στους Εσκιμώους" όπως είπε για τον κ. Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής...

    Μαθαίνω όμως.

    Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι ενός λεπτού σιγή κρατάμε όταν ΠΕΝΘΟΥΜΕ κάτι...
    Από σήμερα όμως θα γνωρίζω ( ευχαριστώ κ. Βενιζέλο...) ότι μπορεί κάποιος να κρατά 1' σιγή για να σκεφτεί !!!

    Σε σχόλιο της Ν.Δ επισημαίνεται ότι :

    «Ακούσαμε, σήμερα, ένα ακόμα στρατιωτικό διάγγελμα από τον αποκλειστικό εκπρόσωπο της αλήθειας σε αυτόν τον τόπο κ. Βενιζέλο, που -και πάλι- επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.
    Λες και είναι το οικονομικό πρόγραμμα Σαμαρά εκείνο που εφαρμόστηκε και απέτυχε... !!!!

    Αυτός που, μέχρι πρόσφατα, κατηγορούσε άλλους για καταστροφολογία και απαιτούσε από όλους απόλυτη σιωπή, σήμερα, εμφανίζεται να κινδυνολογεί λέγοντας ότι η Ελλάδα “κινδυνεύει με κατάρρευση” και ότι “το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων κινδυνεύει να αποτύχει”.

    Έφτασε, όμως, και στο σημείο να πει το αμίμητο: “ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο”.
    Τελικά, ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε, σήμερα, κάθε όριο ασυναρτησίας και αντιφατικότητας.

    Σε κάποιο σημείο ζήτησε “ενός λεπτού σιγή, για να σκεφτούμε τι λέμε”!!
    Προφανώς το έχει ο ίδιος μεγάλη ανάγκη ».


    Υ.Γ : * Ο αστερίσκος στον τίτλο υπάρχει για μία άσχημε σκέψη...
    Μήπως κάτι ξέρει ο κ. Βενιζέλος για το μέλλον μας και ζητά να πενθήσουμε από τώρα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δύο χρόνια αδράνειας, δεν θεωρείτε πλέον βλακεία αλλά μ@λ@κί@.
    Ούτε μια κίνηση για την κάλυψη της εσωτερικής αγοράς με ντόπια προϊόντα, για αυτάρκεια βρε αδελφέ και στο μέλλον ίσως και καμιά εξαγωγή.
    Δεν νοείται αγροτική χώρα πχ να εισαγάγει φυτοφάρμακα από άλλες χώρες και να μην έχει αναπτύξει την δική της έρευνα και παραγωγή έτσι ώστε να μην φεύγει ούτε 1 ευρώ έξω και να απασχολεί και 100 - 200 άτομα.
    ούτε να δίδονται περίπου 1 δις ετησίως για την εισαγωγή κρεάτων από το εξωτερικό και να μην έχεις μεριμνήσει για την εσωτερική σου αυτάρκεια!
    Ούτε το να κάνεις εισαγωγή συσκευασμένου ελαιολάδου από Γερμανία που κατά 99% είναι Ελληνικό λάδι που πήγε μια βόλτα έως την Γερμανία για να πάρει τον αέρα του και μας ξανά γύρισε τυποποιημένο!
    Ούτε το να κάνεις εισαγωγή ζάχαρης από Γερμανία, αφού πριν από λίγα χρόνια ξεπούλησες την ντόπια παραγωγή!
    Ούτε ….
    κοροϊδεύουμε τους Άγγλους για πολλά πράγματα, αλλά αυτό που δεν έχουμε είναι η καταναλωτική συνείδηση και οι οργανωμένες καταναλωτικές οργανώσεις που ο λόγος τους θα γίνεται νόμος μας, γιατί από τα πολιτικά κόμματα μην περιμένετε τίποτα.
    Οι λίγο μεγαλύτεροι θυμηθείτε το τι σοκ είχε δημιουργήσει το 90 μια τόσο μικρή αγορά ( των 10,000,000 κατοίκων) στην Ολλανδία και την Γερμανία, τότε για την ονομασία των Σκοπίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οπως ειπε ενας παπους στις ειδησεις ,οχι ο συνταγματολογος , ο συνταγματαρχης αχχααχχααχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αποκαλυψη στο εξτρα3
    750,000ευρω η θωρακισμενη λιμουζινα του βενιζελου.
    σχολιο σωπα ρε μεγαλε ο ομπαμα στο ιρακ εισαι με τετοιο αμαξι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΔΝΤ!
    ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ!
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 3,5%!
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για τους Πασόκους και τους συνεργάτες
    Δοσίλογους Προδότες
    της ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ
    χέρι- πόδι με την ΚΟΡΗ και το ΒΟΔΙ..

    ΙΣΧΥΕΙ...... το διαχρονικό



    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ



    τέλος + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    Καινούριος μαλάκας. Καλώστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παSSοκ : γερμανικά σκυλιά

    Δε χρειάζεται άλλο σχόλιο.

    Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.
    Απομόνωση μέχρι να φύγουν από τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ Η ΚΥΡΙΑ ΚΕΖΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΚΑΤΑΓΕΛΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΗΣ, ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΥΨΗΛΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
    ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ,ΕΝΤΟΛΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙς ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΙΣ ΧΑΝΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΗς ΕΠΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ?????,,
    ΑΥΤΗΝ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ???Η ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟΥς ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΗς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση