GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Οι σοσιαλιστές στο τιμόνι της Γερουσίας...

Από το tvxs.gr Ιστορικής σημασίας νίκη θεωρείται αυτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας στις εκλογές για την ανανέωση της σύνθεσης τ...

Από το tvxs.gr

Ιστορικής σημασίας νίκη θεωρείται αυτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας στις εκλογές για την ανανέωση της σύνθεσης της Γερουσία καθώς κατακτά την πλειοψηφία για πρώτη φορά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η νίκη τους θεωρείται βαρύ πλήγμα για το Νικολά Σαρκοζί αφού έρχεται μόλις επτά μήνες προτού διεκδικήσει την απανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε σε θριαμβευτικούς τόνους ότι μαζί με το...
κομμουνιστικό κόμμα και τους Πράσινους πήρε τον έλεγχο της Γερουσίας στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση πριν στηθούν οι προεδρικές κάλπες το 2012.
«Η Αριστερά κατόρθωσε για πρώτη φορά να νικήσει» δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στη Γερουσία και κατά πάσα πιθανότητα επόμενος πρόεδρος του Σώματος Ζαν-Πιερ Μπελ, σύμφωνα με το δίκτυο France 24. Για «ιστορική στιγμή για την Πέμπτη Δημοκρατία» μίλησε η επικεφαλής των Πρασίνων, Σεσίλ Ντιφλό.
Επισημαίνεται ότι τα κόμματα της κεντροδεξιάς παράταξης ήλεγχαν τη Γερουσία από την ίδρυση της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας από τον Σαρλ ντε Γκολ το 1958 και η αλλαγή της σύνθεσής της θεωρείται χαστούκι για το Γάλλο πρόεδρο καθώς έρχεται πριν καν ακόμη εγκαινιάσει την προεκλογική του εκστρατεία για την επανεκλογή του. Υπογραμμίζεται πάντως, ότι σύμφωνα με τους αναλυτές το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερουσία δεν συνδέεται άμεσα με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών αφού σε αυτές ψηφίζει απευθείας το εκλογικό σώμα ενώ η ανάδειξη των νέων γερουσιαστών γίνεται από αιρετούς δημόσιους λειτουργούς.
Ωστόσο, τα τελευταία έτη η πλειοψηφία στα εκλεγμένα τοπικά και περιφερειακά εκτελεστικά όργανα περιήλθε στους εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, που με τη σειρά τους ψήφισαν, νέους γερουσιαστές από τον ίδιο πολιτικό χώρο.
Συνολικά 71.951 χιλιάδες αιρετοί δημόσιοι λειτουργοί κλήθηκαν την Κυριακή να εκλέξουν 170 γερουσιαστές, σχεδόν το ήμισυ των εδρών στην Άνω Βουλή. Έως σήμερα η γαλλική Γερουσία είχε 343 μέλη. Όμως, από τη σημερινή εκλογή, άλλες πέντε έδρες γερουσιαστών προστέθηκαν λόγω δημογραφικών μεταβολών και διενεργήθηκαν εκλογές, ώστε αυτές να πληρωθούν.

3 σχόλια

  1. χιχιχιχ.. η ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ κοπριαααά
    KAI TΩΡΑ ....ΤΡΕΧΟΥΜΕ !...

    Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος φεύγοντας από το Mega, φυγαδεύτηκε προς τον Ερυθρό Σταυρό λόγω της θερμής υποδοχής που
    του είχαν ετοιμάσει οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης...

    Ο ευτραφής Πάγκαλος αφού το 'ριξε στις ψευτομαγκιές... στο ασφαλές πάνελ του Mega, λίγο αργότερα φυγαδεύθηκε
    ως κοτούλα ελεγχόμενης βοσκής
    ή μάλλον ως γαλοπούλα βιοτεχνολογικής ανάπτυξης.......

    ΡΕΖΙΛΙΚΙΑΑΑΑ....ζώοοοοοοο ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI SOSIALISTES XAXAXAXAXAXAXA!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη γελάς 3.01,γιατί αυτοί εκεί σε σύγκριση με τους δικούς μας μάλλον φαντάζουν Ποπολάροι...
    Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές έχουν να επιδείξουν κι ένα 35ωρο,ενώ οι εν Ελλάδι Σοσια-Ληστές κοντεύουν να μας πάνε σε...35 ώρες επιπλέον εργασίας την εβδομάδα χωρίς υπερωρίες,χωρίς συμβάσεις και με μισθούς Κίνας.
    Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΟΗΕ,η Ελλάδα είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ χώρα σε κέρδος ανά εργαζόμενο!Μιλάμε για Νταχάου.
    Έλληνες εργαζόμενοι,από τους πιο παραγωγικούς και ταυτόχρονα από τους πιο υποαμειβόμενους.
    Εκμετάλλευση στο φουλ.
    Όπου και να πας στην Ευρώπη,τέτοιο
    πράμα δεν θα τό'βρεις.
    Παντού καλύτερα,που λένε!
    Οι δικοί μας είναι μια κατηγορία μόνοι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση