GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελίες...

Από το  volostv.blogspot.com Αποφασίστηκε Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Για τη μη σύγκληση σε συνεδρίαση της Συγ...

Από το volostv.blogspot.com

Αποφασίστηκε Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων
Για τη μη σύγκληση σε συνεδρίαση της Συγκλήτου.
Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά από συζήτηση στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15/9/2011:
1. Διαπιστώνει την...
αδικαιολόγητη αδράνεια των πρυτανικών αρχών του ΠΘ όσον αφορά στην σύγκληση σε συνεδρίαση της Συγκλήτου, του ανώτατου ακαδημαϊκού οργάνου του Ιδρύματος, για διαβούλευση και λήψη αποφάσεων επί του πρακτέου, αναφορικά με το νέο νόμο Ν4009/2011.
Η μη σύγκληση σε συνεδρίαση της Συγκλήτου του Π.Θ (από τις ελάχιστες συγκλήτους Πανεπιστημίων που δεν συνεδρίασαν το τελευταίο δίμηνο), ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νόμου, μπορεί να εκληφθεί ως προσπάθεια αποφυγής έμπρακτης έκφρασης της αντίθεσης της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΠΘ, θέση που έχει ήδη ομόφωνα εκφραστεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις της.
Μπορεί επίσης να εκληφθεί ως έμμεση στήριξη της κυβερνητικής νομοθετικής ρύθμισης, κατά παραβίαση της εκφρασμένης θέσης της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΠΘ. Καλεί επομένως τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και εμμένει στην άμεση σύγκληση της Συγκλήτου μέσα στις επόμενες ημέρες.
2. Καλεί εκ νέου τον εκλεγμένο πρύτανη του ΠΘ να μη εκδώσει την διαπιστωτική πράξη συγκρότησης της επιτροπής που έχει την ευθύνη της ανάδειξης των μελών του πρώτου Συμβουλίου (όπως προβλέπεται στο άρθρο 76, παράγραφος 1γ του Ν4009/2011) και να μη προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προς την ίδια κατεύθυνση. Θεωρεί αδιανόητο εκλεγμένος Πρύτανης από την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΠΘ να συναινέσει στην, εκτός των άλλων, αντισυνταγματική κατάλυση του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου.
3. Καλεί και πάλι τους συναδέλφους, πρώην Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των 2 τελευταίων περιόδων, καθώς και τους Καθηγητές του ΠΘ (εν ενεργεία η ομότιμους), να μην αποδεχθούν την συμμετοχή τους σε οργανωτική επιτροπή για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου.
4. Εκφράζει την αντίθεσή του στις νέες μισθολογικές περικοπές των μελών ΔΕΠ (-20% επί του ερευνητικού επιδόματος αναδρομικά από 01/07/2011, παρακράτηση συνολικά 3% στις μικτές αποδοχές υπέρ Αλληλεγγύης ανέργων και ΤΠΔΥ αναδρομικά από 01/01/2001) και καλεί τους/ις συναδέλφους στην επόμενη ΓΣ να παρθούν αποφάσεις αντίδρασης στα νέα αυτά μέτρα.
5. Απορρίπτει κατηγορηματικά την προσπάθεια εφαρμογής και στο ΠΘ του αντικοινωνικού μέτρου της «εργασιακής εφεδρείας», προθάλαμο απολύσεων για κάθε κατηγορία εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων πιθανότατα και των μη μονίμων μελών ΔΕΠ. Απαιτεί από την διοίκηση του Ιδρύματος να μην σταλούν στο Υπουργείο τα ζητούμενα στοιχεία και καλεί σε συνάντηση συντονισμού όλους τους Συλλόγους εργαζομένων του ΠΘ την Τρίτη 20/9, στις 2μμ, στο παραλιακό συγκρότημα, στο Βόλο.
Επόμενη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ορίστηκε για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 2.00μμ, στο παραλιακό συγκρότημα, στο Βόλο.

1 σχόλιο

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση