GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσφυγή και εναντίον της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση...

Από το tvxs.gr Μετά τον κύκλο τις προσφυγές του « τέλους επιτηδεύματος » κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας νέα αίτηση που επιδιώκε...

Από το tvxs.gr

Μετά τον κύκλο τις προσφυγές του «τέλους επιτηδεύματος» κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας νέα αίτηση που επιδιώκει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η μεγάλη αύξηση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες - από 13 σε 23% - στον ΦΠΑ για τις υπηρεσίες εστίασης. Με τις εν λόγω προσφυγές προσβάλλονται ως αντισυνταγματικές και οι διατάξεις του Ν. 3986/11 που στερούν πλέον από τον φορολογούμενο το δικαίωμα να πετυχαίνει αυτόματα με την άσκηση της προσφυγής το «πάγωμα» του 50% του αμφισβητούμενου φόρου.
Σύμφωνα με το Έθνος, η προσφυγή που υπέβαλε η Πανελλήνια Ενωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ) υποστηρίζει ότι η επίμαχη αύξηση παραβιάζει τις...
συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν τη συνεισφορά των πολιτών στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους, την οικονομική και επαγγελματική ελευθερία, το δικαίωμα εργασίας.
Η αύξηση στο 23% εν μέσω ύφεσης για εισπρακτικούς λόγους, τονίζει, αντιστρατεύεται τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και του κοινωνικού κράτους, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλες προηγμένες χώρες, καθώς σε πίνακα 45 χωρών της ευρωπαϊκής ζώνης η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 7 με τον υψηλότερο ΦΠΑ.
Η ΠΕΦΕ χαρακτηρίζει προσχηματική την κυβερνητική αιτιολόγηση των μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και η επερχόμενη ύφεση, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση του συντελεστή στο 23% επιδιώκει να αναπληρωθούν τα διαφυγόντα έσοδα.
Επιπλέον, επικρίνει ως αντιφατικές τις φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ενώ επικαλείται νομολογία ανώτατων δικαστηρίων, ελληνικών και ευρωπαϊκών, που κρίνουν ότι οι ταμιευτικοί σκοποί του δημοσίου δεν αποτελούν λόγους δημοσίου συμφέροντος που μπορούν να δικαιολογήσουν τον περιορισμό συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Η ΠΕΦΕ προειδοποιεί ότι εκατοντάδες επιχειρήσεις θα κλονιστούν άμεσα συμπαρασύροντας τον τουρισμό και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Προβλέπει δε, ότι η αύξηση θα οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης κατά 15%, ενίσχυση της παραοικονομίας, λόγω μείωσης εισφορών προς το δημόσιο από μικρούς μεμονωμένους επιχειρηματίες, επιδότηση της ανομίας, ενώ στον κλάδο εστίασης οι 600.000 εργαζόμενοι θα μειωθούν κατά 120.000 που θα μείνουν άνεργοι.

4 σχόλια

  1. Ναι ρε κουφάλες,

    αφού αποδειξη δεν κόβετε, φόρους δεν πληρώνετε η προσφυγη σας μάρανε;

    Μιλάμε για λέρες

    τέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Ωμός εκβιασμός: Μπλόκαραν τις φορολογικές ενημερότητες για να πληρωθεί η πρώτη δόση!


    Σε μια πράξη ωμού εκβιασμού προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πιέσει τους πολίτες να πληρώσουν την τριπλή εισφορά.


    Η καταβολή της πρώτης δόσης λήγει σήμερα και κάποιοι εγκέφαλοι της πλατείας Συντάγματος σκέφτηκαν να μπλοκάρουν το σύστημα που εκδίδει φορολογικές ενημερότητες, για να οδηγήσουν τους πολίτες που δεν θα πληρώσουν (για τους δικούς τους λόγους) αλλά θα χρειαστούν τη βεβαίωση να φτάσουν στα γκισέ της εφορίας.
    Η φορολογική ενημερότητα,
    έχει ισχύ 6 μήνες και το πρώτο που συμβούλευαν οι φοροτεχνικοί σε όσους δεν ήθελαν (ή δεν έχουν) να πληρώσουν την εισφορά, ήταν να προμηθευτούν μια, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον, σε συναλλαγές που απαιτούν τη συγκεκριμένη βεβαίωση.

    Μπλοκάροντας από χθες την έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέσω των ΚΕΠ, το ΥΠΟΙΚ οδηγούσε όλους τους αιτούντες στις εφορίες, όπου η ουρές έκαναν... χιλιόμετρα.

    Ο απώτερος σκοπός είναι εμφανής:
    Να μην προμηθευτούν ενημερότητα όσοι δεν θα πληρώσουν, ώστε στο μέλλον, όταν την χρειαστούν να μην μπορούν να την προμηθευτούν και να αναγκαστούν να πληρώσουν το τριπλό χαράτσι.

    Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η απόφαση να μπλοκάρει το σύστημα ελήφθη εν αγνοία του αρμόδιου για έσοδα αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου- τουλάχιστον.....

    Και φυσικά αυτό, δεν περιποιεί τιμή στον Παντελή, ο οποίος κατά το παρελθόν δεν έχει εμπλακεί σε πράξεις πολιτικών εκβιασμών. Ωστόσο, τα στερνά τιμούν τα πρώτα...

    Από το : newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ουδέποτε ένας υπουργός διέψευσε τον εαυτό του τόσο πολλές φορές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσο ο κ. Βενιζέλος.

    Ουδέποτε υπουργός είχε το πολιτικό θράσος να χαρακτηρίζει “αδιανόητα” τα όσα ο ίδιος είπε, όπως έκανε, χτες το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος.

    Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είπε πως το νέο μέτρο για τις αποδείξεις θα ισχύσει αναδρομικά από το 2011 και κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι μετέδιδαν έναν… “αδιανόητο ισχυρισμό”.
    Και όμως !
    Ο κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξή του, στις 27.09, έλεγε κατά λέξη: “Πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις… Αυτό το μέτρο θα ισχύσει με τη φορολογική δήλωση του 2012 για τα εισοδήματα του 2011”.

    Φαίνεται, ξεκάθαρα, ότι ο κ. Βενιζέλος
    άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι
    και άλλα το βράδυ.
    Πρώτα μιλά, μετά αποφασίζει και κατόπιν σκέφτεται».

    Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,
    Γιάννης Μιχελάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταργησε και την δημοκρατια και τον διαλογο το πασοκ .
    με ποιο δικαιωμα αποφασιζει την στιγμη που εξαπατησε τον λαο???
    επειδη ο ελληνας ξεχναει ευκολα θυμιζουμε λεφτα υπαρχουν,οχι φοροι,οχι μειωσεις μισθων συνταξεων.
    λογια αντρικια και παντελονατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση