GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αλ Κάιντα πλήττει τον Σαρκοζί...

Από το tvxs.gr Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info , o Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε δώσει εντολή στα μέλη της Αλ Κάιντα που είχαν απαγά...

Από το tvxs.gr
Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, o Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε δώσει εντολή στα μέλη της Αλ Κάιντα που είχαν απαγάγει Γάλλους, να τους χρησιμοποιήσουν, σκοτώνοντάς τους με σκοπό να πλήξουν την πολιτική του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί ειδικά στο πεδίο της ασφάλειας, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.
Συγκεκριμένα ο Μπιν Λάντεν φέρεται να έχει...
στείλει γραπτές εντολές σε μέλη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ) σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να χειριστούν μια ομάδα ομήρων, περιλαμβανομένων πέντε Γάλλων που είχαν απαγάγει στο Νίγηρα το 2009.
Τέσσερις από τους πέντε Γάλλους, που είχαν απαχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίζουν να είναι όμηροι της ΑΚΙΜ, αφού η Γαλλία αρνήθηκε να καταβάλει λύτρα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωσή τους.
Σε ένα από τα τελευταία του ηχητικά μηνύματα
, τον περασμένο Ιανουάριο, ο Μπιν Λάντεν είχε καταφερθεί ειδικά εναντίον της Γαλλίας, λέγοντας ότι οι απαγωγές Γάλλων είναι δικαιολογημένες, δεδομένης αυτής που είχε αποκαλέσει κακομεταχείριση του μουσουλμανικού της πληθυσμού.
Οι απαγωγές και το μήνυμα του Μπιν Λάντεν είχαν θέσει τις γαλλικές αρχές σε συναγερμό για ενδεχόμενη επίθεση, ακόμα περισσότερο αφού η χώρα ενέκρινε ένα νόμο που απαγορεύει την μαντίλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.
Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης και στην Ουάσινγκτον, η γαλλική αστυνομία λέει πως έχει συλλάβει 914 υπόπτους ως τρομοκράτες έκτοτε. Από αυτούς έχουν καταδικαστεί οι 224, ενώ η αστυνομία ισχυρίζεται πως απέτρεψε να προχωρήσουν δύο σχέδια για τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα.
Κατά τον επικεφαλής της γαλλικής αστυνομίας, Φρεντερίκ Πεσνάρ, «εξαρθρώνονται, κάθε χρόνο, δύο ως τρεις οργανώσεις που είναι πιθανό να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτεια της χώρας». Σε δηλώσεις του στο France Info, πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 37 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία το 2011.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός, που επικαλείται τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρει πως οι πληροφορίες προήλθαν από ντοκουμέντα τα οποία συλλέχθηκαν στην κατοικία του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε τον Μάιο σε επιδρομή ανδρών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες, προσθέτει, διαβιβάστηκαν από τη CIA στη DCRI, τη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών αρμόδια για εσωτερικές υποθέσεις.
Το περιοδικό Paris Match αναφέρει με τη σειρά του πως ο Μπιν Λάντεν είχε βάλει στο στόχαστρό του τη Γαλλία, αναφέροντας πως σχεδίαζε επιθέσεις στο έδαφός της.
Η κεντρική διεύθυνση αντικατασκοπείας και η κεντρική διεύθυνση κατασκοπείας της Γαλλίας αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις πληροφορίες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση