GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θόρυβος στα διεθνή ΜΜΕ από την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού...

Από το tvxs.gr Μεγάλο θόρυβο έχει προκαλέσει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία το δημ...

Από το tvxs.gr

Μεγάλο θόρυβο έχει προκαλέσει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει «ξεφύγει εκτός ελέγχου». Τα περισσότερα μέσα τονίζουν ότι στο εξωτερικό εντείνεται η ανησυχία σχετικά με την ικανότητα της χώρας μας να τηρήσει τους στόχους του προγράμματος εξυγίανσης.
«Οι αξιωματούχοι της ΕΕ και της Ελλάδας δεν θεωρούν πιθανό να μην εκταμιεύσει η τρόικα την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης που εκπονήθηκε το 2010» αναφέρει σε...
σημερινή δημοσίευση στον ιστότοπό της η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal. «Η απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, όμως, πυροδοτεί τον δημόσιο διάλογο σχετικά με το εάν οι περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές και η επιβολή νέων φόρων θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακάμψει την επόμενη χρονιά μετά από τρία έτη ύφεσης» τονίζει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ που επικαλείται η WSJ, γίνεται ολοένα δυσκολότερο για την τρόικα να συντάξει μια θετική έκθεση προόδου για την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι στόχοι σε επίπεδο περικοπής των δαπανών και ιδιωτικοποιήσεων δεν πληρούνται. «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν θα λάβει την επόμενη δόση. Οι Έλληνες προσπαθούν να επανορθώσουν μέσα σε λίγους μήνες για λάθη δεκαετιών και η προσπάθειά τους αναγνωρίζεται» καταλήγει.
Για τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας με «εξαιρετικά ανησυχητικούς ρυθμούς» κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι «εποπτικός οργανισμός στην Ελλάδα προειδοποιεί ότι το χρέος έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου». «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα έλεγχος βάσει του οποίου θα αποφασιστεί εάν θα δοθεί στην Ελλάδα η τελευταία δόση του δανείου των 10 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί πέρσι με στόχο να σώσει τη χώρα από το χείλος της χρεοκοπίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.
Από την πλευρά του ο ιστότοπος του Bloomberg Bussinessweek, επισημαίνει ότι η έκθεση κάνει λόγο για πιθανή αθέτηση των δημοσιονομικών στόχων φέτος εξαιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων στα μέτρα και τη βαθύτερη ύφεση.
«Παραιτήθηκε κορυφαίο στέλεχος του ελληνικού Γραφείου Προϋπολογισμού τη δημοσίευση προβλέψεων» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό Forbes, το οποίο κάνει λόγο για «ζοφερές προβλέψεις που εξαγρίωσαν το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα». Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι προτού αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής, η Στέλλα Μπαλφούσια κατείχε κορυφαία θέση σε ανεξάρτητο ερευνητικό όμιλο που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες την κυβέρνηση και την ελληνική στατιστική υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση