GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού είναι το όριο;;..

Toυ Κώστα Γιαννακίδη «Τ ο ποσό είναι εξαψήφιο και ο αριθμός των απολύσεων διψήφιος » μου γράφει αναγνώστης τπου δηλώνει διευθυντής μεγ...

Toυ Κώστα Γιαννακίδη

«Το ποσό είναι εξαψήφιο και ο αριθμός των απολύσεων διψήφιος» μου γράφει αναγνώστης τπου δηλώνει διευθυντής μεγάλης επιχείρησης. Επίσης μου εξηγεί πως το τέλος ακίνητης περιουσίας ουσιαστικά ματαιώνει την εκτέλεση ενός επενδυτικού σχεδίου που θα πατούσε στην καλή πορεία του τουρισμού και θα έδινε δουλειά σε είκοσι ανθρώπους. Αλλά αυτές είναι οι γνωστές πατημασιές, τα ίχνη που οδηγούν στο τέλμα της ύφεσης. Γύρω μας υπάρχουν πλέον...
λάκκοι ολόκληροι, τάφοι ανοιχτοί, γεμάτοι με ανθρώπους που γονατίζουν μπροστά στο τέρας. Και δεν έχουν πια ούτε Θεό να απευθυνθούν, τους χώρισε η διαφορετική φορολογική μεταχείριση.
Ζούμε ημέρες όπου ο καθένας μπορεί να πάρει την προσωπική του ιστορία και να ανεβάσει τραγωδία. Μόνο που πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος για να πει κάτι με περισσότερα δάκρυα. Και δεν παρακολουθούμε τον αργό θάνατο της μεσαίας τάξης, φοβούμαι πως βιώνουμε τη βίαιη εξαθλίωση της. Λες και ένα χέρι την έπιασε από τα μαλλιά και της χτυπάει το κεφάλι στον τοίχο. Δεν είναι υπερβολή, είναι καθημερινότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που, πολύ απλά, αυτό το φθινόπωρο δεν θα τα καταφέρουν. Θα σκίσουν χαρτιά, θα τα ρίξουν πάνω από το κεφάλι τους σαν βροχή και θα βγάλουν μία φωνή που δεν γνώριζαν ότι την είχαν. Εκκαθαριστικό, τέλος ακίνητης περιουσίας, έξοδα παιδιού. Δεν βγαίνει. Απλώς, δεν βγαίνει. Και είναι θέμα που δεν επιδέχεται συζήτηση επί του ιδεολογικού, δεν σηκώνει προβληματισμό για το μέλλον της χώρας και τη θέση της στην Ευρώπη. Ναι, πιστεύεις και εσύ ότι η χρεοκοπία ή η έξοδος από το ευρώ θα γυρίσουν τη χώρα στο τέλος του εμφυλίου. Εννοείται πως θα ήθελες να φυτέψεις Μέγαρα Μουσικής ακόμα και στην ύπαιθρο για να ανθίσουν ισχυρότεροι δεσμοί με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Φοβάσαι για τα παιδιά σου, κρυώνεις στη σκιά των Βαλκανίων. Αλλά δεν υπάρχει σάλιο ούτε για φτύσιμο. Πάει, τελείωσε. Δεν υπάρχουν λεφτά. Το λίπος κάηκε, ο λογαριασμός άδειασε, το στρώμα ξεφούσκωσε.
Αν η ΔΕΗ παραμείνει συνεπής στις προθέσεις της, οι νυχτερινές φωτογραφίες της Ελλάδας από τον διαστημικό σταθμό θα θυμίζουν σκηνή μετά την παράσταση, έτσι όπως οι προβολείς αποσύρονται σιγά-σιγά στο σκοτάδι. Γνωρίζω αρκετούς που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και ξέρω μερικούς άλλους που μπορούν, αλλά δεν θέλουν. Υποθέτω ότι θα είναι χιλιάδες αυτοί που θα κινηθούν δικαστικά. Έχει ενδιαφέρον. Δεν είμαι νομικός, αλλά φαντάζομαι πως κάπου με κάποιον τρόπο θα υπάρχει ένα όριο και θα πέφτει ένας κόφτης. Διότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει ένα θεμελιώδες ερώτημα: μέχρι ποιο σημείο δύναται το κράτος να σε φορολογήσει; Αν, ας πούμε, δεν επιτευχθούν οι εισπρακτικοί στόχοι, έχει η κυβέρνηση το δικαίωμα να επιβάλει νέο φόρο στα ακίνητα; Ασφαλώς και το ερώτημα δεν έχει ηθική διάσταση αφού και η άλλη πλευρά δεν έχει ενδοιασμούς. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν το κράτος διατηρεί το δικαίωμα να φορολογήσει τόσο πολύ την ιδιοκτησία, κινητή και ακίνητη, ώστε τελικά να αποκτά και ένα σημαντικό μερίδιο κυριότητας.
Όμως για τους ελεύθερους χρεοκοπημένους όλα αυτά μικρή σημασία έχουν. Πρόκειται για μία κοινωνική ομάδα που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Αποτελείται από ανθρώπους που χάνουν την αξιοπρέπεια τους, αλλά, κατά κάποιο τρόπο, κερδίζουν την ελευθερία τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν. Επίσης δεν πιστεύουν πλέον σε κανένα πολιτικό ιδεολόγημα. Δεν βλέπουν οράματα, μόνο εφιάλτες. Αυτοί χθες ήταν αγανακτισμένοι. Αύριο θα είναι κάτι άλλο. Κάτι που δεν περιγράφεται γιατί είναι άναρθρο, πνίγεται σε λυγμούς και κραυγές.

7 σχόλια

  1. κλωτσια του μελμπεργκ δεν παιρνει κοκκινη και κανει το 2-1 στο 94 σε 5 λεπτα καθυστερησεων που δεν υπαρχουν.ζητω οι κοιλαραδες νταβατζηδες της ελλαδος αυτοι κυβερνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπρός Μπένυ !
    Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να γίνουμε
    η… Σομαλία του Βορρά.

    Ειναι ανεκδιηγητοι.
    Οριζοντια ισοπεδωση των παντων. Ναζισοσιαλισμος... ΠΑSSOK.

    Μήπως ήρθε η ώρα να γυαλίσει και το δικό μας μάτι ?

    Κλασσική νοοτροπία φασίστα.
    Ζήτησε να μη μιλάει η αντιπολίτευση, ο δημοσιογραφικός κόσμος και η ακαδημαϊκή κοινότητα.

    Συγχαρητήρια στον αντισυνταγματολόγο Βενιζέλο.
    του Όλον παSSok....

    Στρατιωτική πειθαρχία, βρε !

    Σκασμός όλοι σας !

    Παρακολούθησαμε άλλο ένα επισόδειο του καναλιού “Ενόπλων” με εκφωνητή τον dealer Evangelos – ελπίζω πλέον να είναι αρκετά σαφής ο ρόλος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε τι μου θυμίζει ?

    Οι ναζιστές ξανάρχονται.

    Μην αντιστέκεσται Έλληνες γιατί το αίμα θα τρέξει άφθονο.

    Μήπως θα έχουμε Δίστομο, Καλάβρυτα και Καισαριανή ?

    Άντε ρε ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ…. εσείς και το ΠΑSSοΚ σας.
    Δοσίλογοι του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο λαος δεν ξεχνα την εξαπατηση του παπανδρεου .θυμιζουμε ,λεφτα υπαρχουν δεν θα μειωθουν μισθοι και συνταξεις δεν θα μπουν νεοι φοροι .παντελονατα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε,βενιζελος σαν αλλος παπαδοπουλος εξαγγελνει τα νεα μετρα που πρεπει να τηρηθουν παση θυσιας.γιατι ρε βουβαλοπαιδο ο αλλος δουλευε τοσα χρονια σκληρα να αποκτησει ενα σπιτι και ερχεσαι εσυ να του το παρεις νταβατζιλικι για να πληρωνεις τους πρασινοφρουρους στις δεκο ρε αλητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ....... ΚΟΜΜΕΝΟΙ

    ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ..Μυστήριες (;) εξαιρέσεις...ΠΑssOK. ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

    Η γυναίκα του ήταν Δημόσιος Υπάλληλος της Ολυμπιακής που μέχρι τώρα κάθονταν και έπαιρνε μερικά χιλιάρικα,
    αφού πριν είχε πάρει και μια βαρβάτη αποζημίωση...

    Τώρα ο Λοβέρδος αποφάσισε να τη μεταφέρει στο Υπ. Εσωτερικών ή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λπ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ για να μας ταλαιπωρεί κι αυτή μαζί με τους υπόλοιπους ένα εκ δημοσίους υπαλλήλους όπως είπε ο ίδιος πριν 10 μέρες !

    ΦΡΙΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ....και πάλι !!
    ____________________________________
    Εκτός απ το 1 εκ ΔΥ από εδώ και πέρα θα μας ταλαιπωρί και η γυναίκα του Λοβέρδου...
    τη διόρισε στο δημόσιο ο αθεόφοβος!

    Το "νόμιμο και ηθικό" εννοείται ότι ισχύει μόνο για τους μακάκες τους δεξιούς...

    Φυσικά ο ίδιος θα απαξιώσει να δώσει μια τυπικά απάντηση και στην απίθανη περίπτωση που θ ασχοληθεί, θα πεί ότι η γυναίκα του έκανε ότι δικαιούνταν... να θυμίσουμε όμως ότι ο ίδιος και όλοι οι ΠΑΣΟΚοι είχαν ανέβει στα κάγκελα για το νόμιμο και ηθικό... ο Βουλγαράκης βέβαια που το είπε πήγε σπίτι του επειδή δεν ήταν αρεστός στους αμερικάνους ενώ ο Λοβέρδος κυβερνάει. τόσο μαλάκες είναι οι Έλληνες !

    Δείτε και το ΦΕΚ
    (να αναγουλιάσετε.. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαϊκό μέτωπο της αριστεράς τώρα.
    Να φύγει η τρόικα,να φύγουν οι τοποτηρητές της.ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ για να
    καλύψει η χώρα τις ανάγκες της.
    Εκεί που πάνε κι άλλες χώρες να ζητήσουν χωρίς να πουλήσουν και τα ασημικά τους.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    10% έκτακτη εισφορά ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    και ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΤΩΡΑ.
    Κι άμα δεν αντέχουν οι τράπεζες να τρέχουν καπιταλιστική επιχείρηση χωρίς να τις συντηρεί ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,
    να φύγουνε ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ της χώρας ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Δεν σας γουστάρουμε ρε τροϊκανοί.
    Είστε αισχροί και άθλιοι τοκογλύφοι.
    Ό,τι Μνημόνιο έχει υπογραφεί από πέρσι θα γραφτεί στο χιόνι.
    Θέλετε ήλιο,ενέργεια,πετρέλαιο;
    ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ.
    Θέλετε να πουλήσετε οπλικά συστήματα;ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ.
    Τι είπατε;
    Επιχειρήσεις και προϊόντα σας στην Ελλάδα;
    ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ.
    Παίζετε και τους δύσκολους,
    ερχόμαστε-δεν ερχόμαστε,κάνουμε τηλεδιάσκεψη-δεν κάνουμε κλπ;
    ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ενός ολόκληρου λαού.
    Θα πάμε αλλού,για να πληρώνουμε λιγότερα και να έχουμε και μεις κάποιο όφελος.
    Μα πάνω απ'όλα για να κρατήσουμε τα νησιά και την Ακρόπολη.
    ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση