GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ανακοίνωση του Βενιζέλου για την τρόικα...

Από το http://www.evenizelos.gr/ Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε διάφορα ...


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε διάφορα δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας το σαββατοκύριακο σε σχέση με τις συζητήσεις με την τρόικα,
δήλωσε τα εξής:
Στη συνέντευξή μου της Παρασκευής, παρουσίασα με αναλυτικό και ευθύ τρόπο το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις μας με την τρόικα και τα θέματα που...
 καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα τους επόμενους μήνες. Η αναλυτική αυτή παρουσίαση δεν απευθυνόταν μόνο στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και στο διεθνές ακροατήριο. Τελούσε, άρα, υπό τον έλεγχο και των θεσμικών συνομιλητών μας. Η σχετική ανακοίνωση της τρόικας είχε το ίδιο περιεχόμενο με την ανακοίνωση που έκανα.
Είναι, συνεπώς, λυπηρό να ανακυκλώνονται με επίμονο τρόπο δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας και κινδυνολογίας, χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για την εθνική οικονομία και την πληγωμένη αυτοεκτίμηση του ελληνικού λαού.
Παρακαλώ, συνεπώς, τους Έλληνες πολίτες να εστιάσουν την προσοχή τους στα ουσιώδη σημεία της παρουσίασης που έκανα την Παρασκευή:
Η Κυβέρνηση συζητά με την τρόικα για το μακροοικονομικό πλαίσιο και τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012. Τόσο εμείς, όσο και οι εταίροι μας, αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η κατάσταση, ποιες οι ανάγκες και ποιες οι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου αυτή να βγει οριστικά από την κρίση.
Υπάρχει μήπως κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να ληφθούν μέτρα ανάσχεσης, αλλά μέτρα επίτασης της ύφεσης; Ελπίζω όχι.
Υπάρχει κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να κινηθούμε δυναμικά προς την κατεύθυνση των αναγκαίων ριζοσπαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που ενισχύουν την εθνική μας ανταγωνιστικότητα και μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της κρίσης; Ελπίζω όχι.
Η Κυβέρνηση χειρίζεται ταυτόχρονα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, θέματα ζωτικά για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρωζώνη. Εδώ εντάσσονται:
- η ενεργοποίηση του νέου ρόλου του EFSF που πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών τις επόμενες εβδομάδες,
- η επίλυση του ζητήματος των εγγυήσεων που ζητά η Φιλανδία, στο πλαίσιο που ρητά προβλέπεται στην απόφαση της 21ης Ιουλίου και σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα συζήτησε διμερώς με τη Φιλανδία πριν το θέμα εισαχθεί στο Eurogroup σε επίπεδο εκπροσώπων των Υπουργών, στο οποίο και συζητείται,
- η ολοκλήρωση του PSI, δηλαδή η διασφάλιση του μεγίστου ποσοστού συμμετοχής του διεθνούς τραπεζικού συστήματος στο σχέδιο επιμήκυνσης και βελτίωσης των όρων του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Όλα αυτά τα θέματα αλληλοεπηρεάζονται, με κοινό παρονομαστή τη δική μας υποχρέωση να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι των εταίρων μας, δηλαδή να κάνουμε όλα όσα πρέπει για την ανασυγκρότηση της χώρας, όχι επειδή μας το επιβάλουν έξωθεν, αλλά γιατί αυτά που δεν κάναμε επί χρόνια πρέπει οικειοθελώς να γίνουν τώρα, σε ελάχιστο χρόνο, στο όνομα των παιδιών μας.
Η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να αποκλιμακώσει την πίεση που υφίσταται η ελληνική πραγματική οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνω ότι:
Η αναχώρηση των στελεχών της τρόικας την Παρασκευή, προκειμένου να επιστρέψουν σε δέκα μέρες, ήταν συμφωνημένη και προγραμματισμένη εξαρχής, ως μέθοδος εργασίας που θα μας επιτρέψει να έχουμε πληρέστερη εικόνα, όχι μόνο ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011, αλλά και ως προς το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.
Η βαθύτερη ύφεση είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζει αυτόματα το δημοσιονομικό στόχο. Ανεξάρτητα, όμως, από την ύφεση υπάρχουν τα ήδη ψηφισμένα και ισχύοντα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν και πολλά διαρθρωτικά ζητήματα, στα οποία οφείλουμε ως χώρα να δείξουμε καλύτερα αποτελέσματα, με πιο γρήγορο και αποφασιστικό τρόπο. Και αυτό κάνουμε.
Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν ως πολιτικά ζητήματα παλαιού συμβατικού τύπου, ή όποιος νομίζει ότι όλα αυτά προσφέρονται για ευφάνταστα κινδυνολογικά σενάρια και για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Όποιος δε, επενδύει πολιτικά στην προσδοκία του να ανακύπτουν προβλήματα και δεν συμβάλει στην εθνική προσπάθεια να βρίσκονται λύσεις, δεν έχει ούτε αίσθηση κινδύνου ούτε συνείδηση εθνικής ευθύνης

7 σχόλια

  1. Καθάρισε η μπουγάδα και έμεινε ο Βενιζέλος με την μπατάνα στο κεφάλι, ουτέ τα ρούχα δεν πρόλαβε να απλώσει.

    Τωρα αρχίζει το πανηγυρι "θα ειμαστε μια ευχάριστη ατμοσφαιρα" και στην μέση ο ΓΑΠ να μας αναλύει πόσο κοπρίτες διεφθαρμένοι είμαστε και οτι ο τιτανικος βουλιαξε και αυτός σαν καλός καπετανιος λαμογιο θα την κανει πρωτος για να αποφύγει και τον συνωστισμό.

    Ψόφησε η ρημάδα η αγελάδα τις κανανε τα μασταρια λάστιχα δεν βγάζουν ουτε ιδρώτα πλέον.

    Σχόλασε ο γάμος και οι γαμπροί την κάνανε.
    Ο συμπέθερος (Βενιζέλος) καθησυχάζει τους παρευρισκόμενους αλλα οι γαμπροι γίνανε καπνός σαν τον Παναη από τα μέγαρα.
    Θα ξαναρθουν λέει....τι θα γίνει με το προικοσύμφωνο συμπέθερε και τις λίρες που ζητάνε ;
    Τις έχεις πρόχειρες ;
    Αστα να πάνε αντε να δουμε τι θα γίνει το χάλι ΣΑΣ και τους Τούκικους ..ΧΑΛΕΔΕΣ ΣΑΣ.


    ΜΠΕΝΥ ΧΙΛΛ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΣΧΗΜΑ & ΠΟΥΣΤΙΚΑ.

    ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ !
    ΠΟΥ ΛΕΝΕ..ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Giorgaki, ta kleista epaggelmata pote 8a ta anoi3eis..? Diar8rwtikes allages kai paparies. Eisai prodoths kai karioli, alla oi Ellhnes ftaine, oxi esy. Oi geloioi oi Ellhnes poy gia mia 8esh sto dhmosio kai gia na boleyontai... merikes syntexnies -farmakopoioi, tarifes kai ntalhkeria- dinoyn thn karekla... stoys idioys kai toys idioys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιότιμε Κύριε Βενιζέλε!
    Πρέπει να μας έχουν το πιστόλι στο κεφάλι
    για να συνειδητοποιήσουμε μια εθνικής ανάγκης προτεραιότητα;

    Οταν ο η εθνική ευθύνη μας σημάδευε απο τα έξη μέτρα
    που ήταν η δική σας συνείδηση και η δική σας αίσθηση κινδύνου τότε;
    που ήταν η συνείδηση του ΠΑΣΟΚ και του μπροστάρη Σου;

    ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ Κε Βενιζέλε ΠΡΟΧΘΕΣ
    Οταν κάποιος σας έλεγε:

    «Το τονίζω: Δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το ΟΧΙ σε όλα»

    «Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα»

    «Δεν είναι στάση πολιτικής ευθύνης το «ΟΧΙ σε όλα».

    «εάν δεν συμπράξουμε όλοι σε κοινούς στόχους, οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστερες»
    «Και αυτό δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω»

    «Τόσο οι επόμενοι μήνες, οι δύσκολοι μήνες που έρχονται
    , όσο και το αύριο του τόπου μας,
    εξαρτώνται από την υπευθυνότητα όλων μας, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων»

    Πως έχετε την απαίτηση Κε Βενιζέλε να σας πάρουμε στα σοβαρά σήμερα;
    Πως έχετε την απαίτηση Κε Βενιζέλε να σας εμπιστευτούμε έστω και προσωπικά ;;;


    Ποιά των προβλημάτων σας ανήκουν στο που είστε
    και ποιά ανήκουν στο ποιοι είστε ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ;

    ---Βόγλης ο ενίοτε Κηφισεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι λεει το κορνεμπιφ(bief)για διαφημιση βοειδους ειναι ενα και το αυτο τρωτε βοδινο γερμανιας κανει καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

    Το μάζεψαν το θέμα των σημερινών διευκρινίσεων Βενιζέλου που διαψεύδει τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που έχουν οι μέτοχοι του Mega.
    Το μεσημέρι το έπαιζαν πρώτο θέμα, μόλις, όμως κατάλαβαν ότι οι δηλώσεις αφορούσαν εφημερίδες των μετόχων του Mega, το... ρεπορτάζ έπαιξε κουτσουρεμένο και για λίγο.

    Ότι πρόλαβε πρόλαβε ο Βενιζέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ
    MEGA !!!,
    ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...

    Με την αστεία ανακοίνωση του Βενιζέλου που ως στόχο είχε να διαψεύσει τα ρεπορτάζ των Κυριακάτικων εφημερίδων ξεκίνησε τον μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega.

    Μόνο που τα σενάρια αυτά περί χρεοκοπίας τα δημοσίευσαν δυο εφημερίδες...που έχουν μεγαλομέτοχοι του Mega !
    Το Έθνος της Κυριακής και το Βήμα της Κυριακής.

    Η αγάπη τους για τον Βενιζέλο εκεί στη Μεσογείων ξεπερνά και τα αφεντικά τους !...
    ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ

    Αυτά είναι τα δυο πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ για τα οποία έβγαλε διάψευση ο Βενιζέλος.
    Επί της ουσίας δεν τα κατονομάζει, αλλά είναι πασιφανές ότι εννοεί τα έντυπα των μετόχων του Mega, τα οποία τον βλέπουν πλέον ως καμμένο πολιτικό χαρτί και τον κοπανάνε... αδιακρίτως γράφοντας για χρεοκοπία και αδυναμία είσπραξης της έκτης δόσης.

    Ο Βενιζέλος έχει χάσει τη μπάλα επικοινωνιακά και η σημερινή διάψευση εκνεύρισε πολλούς από τους παλιούς φίλους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  7. Σε συντεχνίες και προνόμια είχε το θράσος να αναφερθεί το μαλακισμένο της συμμορίας, δηλώνοντας ότι η συμμορία δεν εγκαταλείπει πριν την τετραετία.
    Ο γνωστός καραγκιόζης της παράταξης της SIEMENS παρουσιαστής του ΔρομοκαϊτειοTV Α. Παυλόπουλος, ζήτησε να τιμήσει η χώρα την υπογραφή της.

    Αφού όμως η υπογραφή της χώρας ισχύει μόνο επικυρωμένη από την βουλή, το ερώτημα επανέρχεται:

    "που είναι ρε μαλακισμένο η δανειακή σύμβαση και γιατί ρε μαλακισμένο δεν την έφερες ακόμα στην βουλή ρε μαλακισμένο;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση