GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καθιστική διαμαρτυρία από την "γενιά των φιμωμένων"‏...

Από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ολοκληρώθηκε η συμβολική καθιστική διαμαρτυρία της «γενιάς των φιμωμένων», που πραγματοποιήθηκε σε 13 πόλεις σε όλη την Ε...

Από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Ολοκληρώθηκε η συμβολική καθιστική διαμαρτυρία της «γενιάς των φιμωμένων», που πραγματοποιήθηκε σε 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα ταυτόχρονα.
Φοιτητές και φοιτήτριες, νέοι και νέες με φίμωτρο στο στόμα θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την αντίθεση τους στο νέο Νόμο –πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας, που επιχειρεί να φιμώσει την φωνή των φοιτητών.
Ταυτόχρονα μοιράστηκε κείμενο με τα ακόλουθα σημεία:
«Σήμερα, που οι Έλληνες αντιδρούν καθημερινά στην κοινωνική αδικία και το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας, η Κυβέρνηση....
 του Μνημονίου επιχειρεί να φιμώσει τη γενιά μας. Οι άνθρωποι που ευθύνονται για τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς των γονιών μας, τη διάλυση της Παιδείας και μας αναγκάζουν να ζήσουμε σε ένα μέλλον βυθισμένο στην ανεργία, προσπαθούν σήμερα να μας κλείσουν το στόμα ώστε να μη χάσουν όλα όσα επί 37 χρόνια καπηλεύτηκαν.
Αυτοί λοιπόν, που κατέστρεψαν το Κράτος και οδηγούν όλους εμάς, τους σημερινούς 20άρηδες να αναζητήσουμε την τύχη μας στο εξωτερικό, μιας και εδώ στη χώρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυριαρχεί η μιζέρια, το βόλεμα και η αναξιοκρατία αναζητούν την εκδίκηση τους. Αντιλήφθηκαν πως σε μας τα ψέματα πλέον δεν περνάνε και με το πρόσχημα των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, επιχειρούν να σβήσουν τη φωνή μας. Όμως όλοι αυτοί οι «κύριοι της γενιάς του Πολυτεχνείου» είναι καιρός να το πάρουν απόφαση. Εμείς σαν και αυτούς δε θα γίνουμε. Αρκετά μας κράτησαν σε λήθαργο. Αρκετά μας έκαναν να πιστέψουμε πως «λεφτά υπάρχουν» και πως σε 100 μέρες θα αλλάξουν την Ελλάδα. Ως εδώ!
Είναι καιρός η νεολαία να βγει στο προσκήνιο, διεκδικώντας πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια της χώρας, την οποία επί 37 χρόνια καταπατούν οι ίδιοι και οι ίδιοι βολεμένοι «αγωνιστές». Αυτοί, που για να μπορέσουν τώρα να πάρουν παράταση στην εξουσία, ζητούν από τις οικογένειες μας μέσω του νέου νόμου να πληρώνουν περισσότερα για να μας σπουδάσουν. Ενώ, χωρίς καμία ντροπή, εισάγουν την κομματικοποίηση στις διοικήσεις των ιδρυμάτων μέσω του Συμβουλίου Διοίκησης στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν «δικοί» τους, άσχετοι με το χώρο των Ιδρυμάτων, απλά και μόνο για να μπορούν να παίρνουν έναν ακόμα μισθό.
Η μεγαλύτερη όμως επίθεση στη γενιά μας, είναι η φίμωση, την οποία επιχειρούν να επιβάλλουν προκειμένου από αυτή την ηλικία να συνηθίσουμε να συμβιβαζόμαστε με τις διαθέσεις τους. Πλέον, μέσα στα Ιδρύματα για τα φαινόμενα μη τήρησης των ωρών γραφείου, την καθυστερημένη διανομή συγγραμμάτων, το ομαδικό κόψιμο φοιτητών στις εξετάσεις και τόσα άλλα που όλοι αντιμετωπίζουμε... δεν θα μπορεί να διαμαρτύρεται κανείς. Κάνοντας με αυτό τον τρόπο ανεξέλεγκτη την καθηγητική αυθαιρεσία και ανέφικτη κάθε επίσημη παρέμβαση των φοιτητών, μη μπορώντας να διεκδικήσουμε πλέον κανένα μας δικαίωμα και να καταθέσουμε στα αρμόδια όργανα καμία πρόταση.
Παράλληλα είμαστε αντίθετοι:
• Στην κατάργηση των διπλών εξεταστικών για τους τελειόφοιτους φοιτητές προκειμένου να μην καθυστερούν στη λήψη του πτυχίου τους και να μην επιβαρύνεται με έξοδα η ελληνική οικογένεια.
• Στη μεταφορά της ευθύνης για τη σίτιση και τη στέγαση στα Ιδρύματα, καθώς σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση τους, θα οδηγηθούμε σε υπολειτουργία φοιτητικών εστιών και σε σίτιση για λίγους.
• Στη δυνατότητα εισαγωγής αποφοίτων ΙΕΚ στα Ιδρύματα.
• Στην εφαρμογή του μέτρου διαγραφής μετά από v+2 έτη. Προτείνουμε την επέκταση του σε 2v λόγω των ειδικών κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν.
Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους νέους Έλληνες να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη νοοτροπία όλων αυτών των ανθρώπων που κατέστρεψαν τη χώρα μας. Είναι καιρός, εμείς η «γενιά των φιμωμένων» να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας»
«οι ιδέες δε φιμώνονται»

6 σχόλια

  1. ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. πρωθυπουργός:

    Τι μέτρα θα παρθούν για την προστασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, για να γίνει αποκατάσταση των ζημιών με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού Συστήματος και να σταματήσει η εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας;

    Δεκάδες εκατομμύρια έχουν απολεσθεί από τα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της τοποθέτησής τους σε ομόλογα, μετοχές και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα. Γι' αυτό το πλιάτσικο, γι' αυτή τη λεηλασία καμία κυβέρνηση δεν έχει λογοδοτήσει απέναντι στον ελληνικό λαό.

    Η κατάσταση επιδεινώνεται με την επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας, την αύξηση της εισφοροδιαφυγής, την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση των μισθών, με οδυνηρές συνέπειες στα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Το ΙΚΑ, αλλά και άλλα Ταμεία, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της στήριξης της εργοδοσίας που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν αναγκαστεί να δανειστούν εκατομμύρια ευρώ με μεγάλες επιπτώσεις σε βάρος των ασφαλισμένων.

    Ταυτόχρονα, όπως επιβεβαιώθηκε και την Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), αναφέρθηκε ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν στην κατοχή τους ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ, για τα οποία δόθηκε οδηγία να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων, με βάση τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απώλειες από αυτή τη διαδικασία θα είναι τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ, με ανυπολόγιστες συνέπειες στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «οι ιδέες δε φιμώνονται»

    Φιμώνονται ομως νεοι άνθρωποι, καταδικάζονται στην ανεργία και την μετανάστευση για να συνεχίζουν να κυβερνούν τα δουλικά οι υποταχτικοί, οι νενέκοι της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και τα υπολοιπα.

    Ανθρωποι που δεν εργαστηκαν ποτε στη ζωή τους, παρα μονον προσκωλυώμενοι σε ενα Ανδρέα ή σε ενα Μητσοτάκη,

    εγιναν γνωστοί, έγιναν βουλευτές, νομαρχαίοι και περιφερειάρχες!

    Τί θα χάναμε αν δεν είχαμε αυτούς για κεφαλές του τόπου;

    Θα χάναμε τον βραχνά του χρέους και της κατάντιας διότι,

    κατι αχρηστοι και επικίνδυνοι σαν και δαύτους ουτε σαν σκατατζήδες δεν θα βρησκαν δουλειά.

    Συγνώμην απο τους σκατατζήδες που τίμια βγάζουν το ψωμί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσε η «Γενιά των φιμωμένων» να κάνει πιο αποτελεσματική τη διαμαρτυρία της, παραμένοντας στο πεζοδρόμιο, ΧΩΡΙΣ να κλείνει το δρόμο.
    Έτσι, θα εξασφάλιζε, αφενός, την κατανόηση περισσότερων «θεατών» της διαμαρτυρίας τους, εφόσον θα διέρχονταν, χωρίς να ταλαιπωρούνται, πηγαίνοντας στις δουλειές τους.
    Και θα αποδείκνυε, αφετέρου, ότι σέβεται και τα δικαιώματα των άλλων πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελατε κατα συνταγμα μερια ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΑΠίτες με fimotro στο στόμα;;; Σύμβαση ΟΝΝΕΔ - Παπαγιάννη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...

    ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ "Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο" ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑ$$ΟΚ.
    ------------------------------------
    77χρονος εργάτης, 76 παρκαδόρος, 69χρονη καθαρίστρια... όλοι τους συμβασιούχοι ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ
    Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ!!!

    Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο, ο ομόλογός του στο υπουργείο Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μονιμοποιεί, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.), 77 χρονους εργάτες και 70χρονες καθαρίστριες που ενδεχομένως να είναι πλέον συνταξιούχοι ή και… νεκροί ακόμα!
    _________________________________
    Το newsbomb αποκαλύπτει σήμερα τη λίστα της ντροπής με τα 146 άτομα, οι συμβάσεις των οποίων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, αν και περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό, είτε επειδή βρήκαν δουλειά αλλού, είτε επειδή βγήκαν σε σύνταξη, είτε επειδή έφυγαν από τη ζωή!

    Η ιστορία ξεκίνησε το 2004, οπότε 700 συμβασιούχοι του Ο.Δ.Ι.Ε. κατέθεσαν αίτηση για να μετατραπεί η σύμβασή τους από μίας ημέρας (ανανεωνόταν καθημερινά) σε αορίστου, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Παυλόπουλου. Επί χρόνια οι αιτήσεις παραπέμπονταν στις καλένδες, μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Στις 10 Ιουνίου του 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Δ.Ι.Ε. με την απόφαση 358 ενέκρινε τις αιτήσεις των 146 από τους 700 και έστειλε το φάκελο στο ΑΣΕΠ. Εκείνο με τη σειρά του, εν μέσω θέρους και χωρίς – όπως καταγγέλλεται – να συγκληθεί η Ολομέλεια, αποφάνθηκε, ότι οι 146 καλύπτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του Ο.Δ.Ι.Ε. Έτσι, λοιπόν, καλείται να εργαστεί με σύμβαση αορίστου χρόνου ένας 77χρονος στο σελλωτήριο, δηλαδή να τοποθετεί σέλα στα άλογα πριν τις κούρσες προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τις κλωτσιές τους, μία υπάλληλος που στο μεταξύ έχει μονιμοποιηθεί στον ΟΠΑΠ, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών ως εργάτες, αλλά και ένας 76χρονος ως ταμίας, ο οποίος όμως έχει φύγει από τη ζωή. «Ήμουν στην κηδεία του πριν από περίπου τρία χρόνια», δηλώνει στο newsbomb η πρόεδρος των εργαζομένων στον Ο.Δ.Ι.Ε. κα Μάγδα Παναγάκου – Πανούσου και συμπληρώνει: «Από τους 146 μόνο οι 69 εξακολουθούν να εργάζονται στον Ο.Δ.Ι.Ε. Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει, έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ κάποιοι έχουν πεθάνει»

    Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής υποστηρίζει, ότι «είχαμε εκφράσεις τις αντιρρήσεις μας στο ΑΣΕΠ για το θέμα αυτό, αλλά μας είπε ότι προχωράμε με βάση τη λίστα. Το θέμα είναι νομικό. Εμείς κρίναμε σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2004, οπότε και κατατέθηκαν οι αιτήσεις, αλλά και με όσα μας είπε το ΑΣΕΠ και ο νομικός μας σύμβουλος».

    Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής των ενστάσεων.
    Αν δεν προσβάλλει την απόφαση είτε ο Ο.Δ.Ι.Ε., είτε κάποιοι υποψήφιοι που έμειναν εκτός λίστας, στη συνέχεια θα σταλεί προς υπογραφή στον κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς ο Ο.Δ.Ι.Ε. ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης…

    Απόσπασμα από τα αποδεικτικά έγγραφα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση