GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία-Ισραήλ: Το «σχέδιο Γ» της Άγκυρας...

Από το t vxs.gr Για την ύπαρξη ενός τρίτου σχεδίου της Τουρκίας για κλιμάκωση των μέτρων ενάντια στο Ισραήλ κάνει λόγο η Hurriyet, χωρίς ω...

Από το tvxs.gr
Για την ύπαρξη ενός τρίτου σχεδίου της Τουρκίας για κλιμάκωση των μέτρων ενάντια στο Ισραήλ κάνει λόγο η Hurriyet, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ το ρήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών συνεχώς βαθαίνει. Την ίδια στιγμή, εφημερίδα Yeni Safak συνδέει το «σχέδιο Γ’», με την πρόθεση της Τουρκίας να θέσει θέμα κατοχής πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών. Τέλος, η Sabah προσθέτει πως το «σχέδιο Γ» της Τουρκίας περιλαμβάνει και έρευνες πετρελαίου και...
φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.
«Τέτοια σχέδια χάνουν την στρατηγική τους σημασία όταν δημοσιοποιούνται» δήλωσε ο Ερντογάν. Ωστόσο η Yeni Safak αναφέρει πως αν το Ισραήλ δεν απολογηθεί στην Τουρκία για το Μavi Marmara και αν δεν εκπληρώσει τους τουρκικούς όρους για αποζημιώσεις και άρση αποκλεισμού Γάζας, τότε η Τουρτκία θα θέσει στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ΙΑΕΑ και τον ΟΗΕ θέμα κατοχής πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η Άγκυρα θα απαιτήσει κυρώσεις κατά του Ισραήλ, καθώς φέρεται να σκοπεύει να αποκαλύψει πως το Ισραήλ παράγει παράνομα πυρηνικά όπλα. Ακόμη, η Yeni Safak αναφέρει πως η Τουρκία προτίθεται να ασκήσει βέτο στην στην πρόσβαση του Ισραήλ σε στρατιωτικές πηγές πληροφοριών του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως το Ισραήλ έχει αυτή τη δυνατότητα αν και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως το τρίτο μέρος του «σχεδίου Γ» είναι η πλήρης διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ.
Ανάλογες είναι και οι πληροφορίες της Sabah για το «σχέδιο Γ», ωστόσο προσθέτει πως σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται και έρευνα πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτή η κίνηση είναι η απάντηση της Τουρκίας στα σχέδια του Ισραήλ και της Κύπρου να ξεκινήσουν έρευνες φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.
Παράλληλα, πάντα στο πλαίσιο του «σχεδίου Γ», αναφέρεται και σε κλείσιμο του προξενείου Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη, κλείσιμο της τουρκικής Πρεσβείας στο Ισραήλ και περιορισμούς των εμπορικών συναλλαγών . Σύμφωνα με τη Sabah, η Τουρκία θα ξεκινήσει διεθνή εκστρατεία για να προωθήσει το μήνυμα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ισραηλινό λαό, αλλά με την κυβέρνηση Νετανιάχου.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, ανακοίνωσε πως ανακλήθηκε ο Εμπορικός Σύμβουλος της Τουρκικής Πρεσβείας στο Ισραήλ. Ο Τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για ανάκληση και των τεσσάρων Συμβούλων της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ, υποστηρίζοντας πως στο Ισραήλ παραμένουν μόλις δύο γραμματείς.

8 σχόλια

  1. Ποιά η θέση της υπερδύναμης σε όλα αυτά τα σχέδια;

    Μήπως αντί να φάει ο Ερντογάν τον Νεντανιάχου, συμβεί το αντίθετο;;;

    Μη ξεχνάτε ότι το Εβραϊκό λόμπυ στην Αμερική είναι ισχυρότερο και από την Αμερικανική κυβέρνηση.

    Η Μικρασιατική καταστροφή της Ελλάδας έγινε διότι και η Ελλάδα τότε, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις της, αγνόησε τις θέσεις των τότε ισχυρών με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Βλέπω τη Τουρκία να ακολουθεί την ίδια ακριβώς πορεία.

    Μακάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Good information. And i alway like to read the quality content. And i am really happy to found this information on your blog. Thanks for sharing this opportunity to leave a comment.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι άξιον απορίας πως καταπίνεται αμάσητο αυτό το θέατρο που παρουσιάζει μια «εικονική διαπάλη» ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ.
    Είναι γνωστό ότι και τα δυο κράτη συνεργάζονται πλήρως με τα Αμερικανικά Γεωπολιτικά σχέδια και αυτό φαίνεται στις ουσιώδειςλεπτομέρειες.
    Μπορεί να μας πείσει μια χώρα όπως η Τουρκία που είναι απόλυτα εξαρτημένη από τον Αμερικανικό και Εβραϊκό παράγοντα στρατιωτικά και οικονομικά ότι έρχεται σε σύγκρουση με αυτόν;
    Γιατί οι περισπούδαστοι «αναλυτές» και ΜΜΕ προωθούν ένα ο «αξιόπιστο» μοντέλο ενός παραμάγαζου αντίστοιχου ενός σουπερμάρκετ με άλλο όνομα για να πουλήσει στους Άραβες ότι δεν μπορεί να πουλήσει η επίσημη αντιπροσωπεία;.
    Γιατί στήθηκε ή ανάπτυξη μιας δήθεν ισχυρής Τουρκίας οικονομικά και στρατιωτικά;. Σε τι διαφέρει από ένα πλασιέ το ταξίδι του Ερντογαν σε Ισλαμοδιοικουμενες πλέον Αίγυπτο και Λιβύη;
    Γιατί το Ισραήλ ενίσχυσε τους επαναστάτες στην Λιβύη;
    Κατά τα άλλα είναι οχτροί αλλά ο στόχος κοινός.
    Στο πλαίσιο αυτό στήνουμε βεβαίως και ένα συγκρουσιακό σκηνικό για να γίνουμε πειστικοί.
    Εκβιάζουμε και τους γύρω-βλέπε Έλληνες- για να κάθονται καλά να πληρώνουν φορολογικά χαράτσια και να αγοράζουν όπλα
    Έτσι πετυχαίνουμε απόλυτη εξουσία, και στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών αλλά κυρίως στην επιβουλή εξουσίας. Το ερώτημα που πρέπει να μας απαντήσουν οι περισπούδαστοι στρατιωτικοί αναλυτές, είναι αν υπάρχει αντίπαλη ομάδα και αν είναι έτοιμη να παίξει στο γεωπολιτικό πεδίο με ίσους όρους.
    Τοτε μόνο αλλάζει ο σχεδιασμός.
    Τα δάνεια σε Ιταλία και Κύπρο από την Ρωσία δεν σας λένε κάτι;
    Στον ΓΑΠ γιατί απαγόρευσαν να τα πάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΕΝΝΟΉΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Πόρνη των Εθνών.

    Εδώ και τώρα να απαιτήσουμε ως Ελλάδα με προσφυγές σε όλα τα Διεθνή Φόρα να μας επιστραφεί το Κατοχικό Δάνειο, αλλά και να καταβληθούν οι Πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα από την Πόρνη των Εθνών Γερμανία, από την Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως που διέφθειρε και διαφθείρει Κράτη και Κυβερνήσεις, και όχι μόνο αυτό, αλλά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
    Από αυτήν που κρύβει, προστατεύει και αμνηστεύει τους ανά την Υφήλιο διαφθορείς οικονομικούς πράκτορες της, και που στήριξε την δική της οικονομική ευμάρεια και ισχύ , στην διαφθορά που αυτή δημιούργησε διεθνώς.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε δυο φορές ολόκληρο τον κόσμο τον περασμένο αιώνα. Από αυτήν που έχει ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ο Μιλιταρισμός και ο άρρωστος εθνικισμός είναι στο αίμα της, αλλά αυτή την φορά όχι με κανόνια, καθώς αυτά τα αντικατέστησε και επιτυχώς μάλιστα με την Υπηρεσία Επιστημονικής Διαφθοράς Ξένων Ηγετών και Αξιωματούχων, αλλά με την Οικονομία, τις καταλήψεις Ξένων Εθνικών Εταιριών, και μεγάλων Εθνικών Οικονομικών Συμφερόντων, και δια μέσω αυτών, των Εθνών.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε και διέλυσε την Γιουγκοσλαβία επειδή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή η Πόρνη προκάλεσε, οι Γιουγκοσλάβοι αντάρτες αντιστάθηκαν σθεναρά, ηρωικά, στα στρατεύματα της.
    Από αυτήν που τώρα θέλει και το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό να καταλάβει Οικονομικώς και την Ελλάδα μας, και θα το ολοκληρώσει αν της επιτρέψουμε τις επενδύσεις που θέλει να κάνει εδώ, και οι οποίες θα είναι επενδύσεις Κατοχής.
    Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να δεχτούμε οι όποιες επενδύσεις να είναι αμιγώς με Γερμανικά κεφάλαια αλλά αυτά να είναι η μειοψηφία σε ένα σύνολο που και οι δορυφόροι της πρέπει να απέχουν.
    Και αυτήν την Οικονομική και μέσω αυτής Εθνική κατάληψη της Ελλάδας μας, η Πόρνη των Εθνών Γερμανία, η Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως, την χρωστά στον εαυτό της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή προκάλεσε και η Μάχη της Κρήτης την καθυστέρησε στην κατάληψη του Στάλινγκραντ, την κατάληψη ουσιαστικά της Σοβιετικής Ένωσης.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΣ 11:35:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H TOYRKIA ΑΝΟΙΞΕ 5 ΜΕΤΩΠΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΔΥΣΗ, ΚΑΙ ΝΟΤΟ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ. ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση