GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και νέα μέτρα μέχρι να βάλουμε μυαλό....

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου Ήταν 8 Μαίου του 2011 όταν γραψαμε: Νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία. Μέχρι να βάλουμε μυαλό. Η είδηση σήμερα είναι ό...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου
Ήταν 8 Μαίου του 2011 όταν γραψαμε:Νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία. Μέχρι να βάλουμε μυαλό.
Η είδηση σήμερα είναι ότι η τρόικα γνωρίζει ότι Κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί και η κοινωνία είναι κουρασμένη. Παρόλα αυτά κολλάει την χώρα στο τοίχο.
Είναι σαφές ότι ποντάρουν -στην ΕΕ-, ότι κανείς ευρωπαϊστής εδώ δεν μπορεί να...
 τραβήξει το σκοινί. Ίσως πονταρουν και στην συναίνεση Σαμαρά. Η Κυβέρνηση πάντως δια στόματος αντιπροέδρου έβαλε ουσιαστικά Αγγελία προς αναζήτηση μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για μια σειρά μέτρων στην γραμμή της ύφεσης, της καταστροφής της κατανάλωσης, της εκποίησης δημόσιας περιουσίας.
Το πολιτικό θέμα είναι με 7% ύφεση, 16% ανεργία, καταστροφή της παραγωγικής βάσης, του εμπορίου και χιλιάδες θυσίες των Ελλήνων η Ευρωζώνη δεν «συγκινιέται». Ούτε η έννοια της αλληλεγγύης υπάρχει στην ατζέντα, ούτε οι έννοια της συνοχής, ούτε καν ο Έλληνας θεωρείται ισότιμος ευρωπαίος πολίτης.
Η Ελλάδα με τις ευρωσυνταγές μπαίνει στο τέταρτο χρόνο καταστροφικής ύφεσης και κάνεις δεν συνομιλεί, κανείς δεν νοιάζεται για τις ανάγκες του Έλληνα υποτιθέμενου ευρωπαίου πολίτη.
Αυτό αποδεικνύει ότι η συνταγή της αυτοθυσίας για χάρη του ευρω που θα μας έδινε Εθνική αξιοπιστία είναι λάθος. Έσωσε πρόσκαιρα την κλονισμένη αξιοπιστία ενός τμήματος του πολιτικού προσωπικού και τίποτα περισσότερο. Και αυτή την αξιοπιστία ενοχοποίησαν και πάλι λέγοντας ότι η Ελλάδα “δεν έχει πράξει τα συμφωνηθέντα”. Δεν μιλούν με την Ελλάδα αλλά με ένα χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό που έχουν στήσει στον τοίχο.
Γεγονός είναι ότι η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας είναι στο μηδέν και θα παραμείνει στο μηδέν όσο δεν πηγαίνουμε αποφασισμένοι για πλήρη σύγκρουση. Όσο δεν εμφανίζονται ριζοσπαστικές δυνάμεις οι οποίες θα θέσουν το θέμα υπερασπιζόμενοι μόνο το μέσο-μακροπρόθεσμο εθνικό συμφέρον όπως έχουν υποχρέωση. Μόνο αυτό και όχι το ευρώ και την σωτηρία του. Όπως κάνουν οι Γερμανοί οι Φιλανδοί και όλοι οι άλλοι.
Ακόμη γίνεται προφανές ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση αυτή που μας έβαλαν σε αυτή. Κάτι που το ψυχανεμιζόμαστε και απορούσαμε από την έναρξη της κρίσης. Και επειδή αυτό δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό πάμε σε νέα Μέτρα μέχρι να βάλουμε μυαλό.
Στο κάτω κάτω όλα τα μηνύματα από την Ελλάδα ακόμη και τα δημοκοπικά δείχνουν ότι προφανώς δεν αξίζει κάτι περισσότερο αυτός ο λαός. Δεν θέλει κάτι περισσότερο. Φοβάται.
Το πιο “ριζοσπαστικό” του αίτημα είναι να θέλει τον Σαμαρά.

18 σχόλια

  1. Μας φταίνε όλοι οι άλλοι και δεν φταίμε ποτέ εμείς . Τόσα χρήματα από τα Ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης , αν είχαν χρησιμοποιηθεί σωστά , δεν θα φτάναμε στη κατάντια αυτή . Τους πολιτικούς μας , δεν τους εκλέξαμε δημοκρατικά τόσα χρόνια ????? Αυτοί δεν έφτιαξαν νομικό πλαίσιο , που τους αφήνει στο απυρόβλητο και γέμισαν το δημόσιο με κομματικούς στρατούς ???
    Όταν κάποιος χρωστάει και δεν πληρώνει , δεν θα τον ξεπουπουλιάσουν οι τράπεζες ?????
    Πως συγκρίνεις τη χώρα μας με τη Γερμανία και τη Φιλανδία ???
    Αν δεν είχαμε το χρέος αυτό , θα μας ενοχλούσε κανείς ????
    Αν υποθέσουμε (σενάριο επιστημονικής φαντασίας ) ότι όταν είναι και 300 στη βουλή , πέσει ένας μετεωρίτης και τους σκοτώσει όλους , θα λυθεί το πρόβλημα του χρέους ????? Μακάρι να μπορούσαν να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι για τη σημερινή κατάντια μας .
    Με ξύλινα λόγια και θολοκουλτούρες , δεν λύνονται προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τρόικα φταίει ρε ή αυτός ο καθυστερημένος μαλάκας που ψηφίσαμε για πρωθυπορδό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ο γιωργάκης δεν είναι βλαμμένος όπως τον λέτε πολλοί. Είδατε τι έκανε ? Έβαλε τον χοντρομαλάκα τον μπένι να εξαγγείλει τα μέτρα και αυτός λούφαξε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κόσμος έχει καταλάβει οτι το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ -ΜΑΦΙΑ.. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ.. ΟΥΣΤ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα πραγματα ειναι τοσο απλα, οι ξενοι καταλαβαν οτι η κυβερνηση λουφαξε, δεν προχωρουσαν τα μετρα. Οι πολιτικοι μας θελουν να παιξουν πολιτικα παιχνιδια με τους ξενους, νομοζουν οτι εχουν να κανουν με ελληνες πολιτικαντιδες. Ακου εκει, προσωπικη διαφορα!
    Τα εμαθε αυτα η πολιτικη ηγεσια στη Γερμανια και τους αναψαν τα λαμπακια. Ετσι η Frau Merkel πηρε οργισμενη τελεφωνο....οργισμενη γερμανιδα,μπρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ηρθε η σειρα σου να παρακαλας για να πλυνεις μια σκαλα

    κουφιοκεφαλε που μοιραζεις 45αρια σε βρυκολακες με αρμανι και κωλογριες με ταγιερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΝΑΙΤΙΩΣ,ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ .ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΡΑΠΑΖΙΤΕΣ 3000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΕ 10 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ 3-4 ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ .Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑΥΤΗΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΠΙΑΣΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΠΙΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ.ΟΙ ΑΝΤΑΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ .ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΙΝΑΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΗΡΙΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΓΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κουμουνια
    τα ξαναχασατε ολα
    πασοκια
    μια ζωη θα τρεμετε και θα παρακαλατε για μια θεσουλα,ενα δανειακι

    ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Γιώργος… ακούει φωνές... !!! - Ουάουυυυυυ..

    “οι υποστηρικτικές φωνές που ακούτε και εσείς και ακούω και εγώ, είναι ακριβώς για αυτό. Οι πολίτες μας λένε, «προχωρήστε και κάντε τις αλλαγές ακόμα πιο γρήγορα, προχωρήστε, αυτό θέλουμε, να βγούμε από αυτή την κρίση”.

    - πάει το χάσαμε το παιδί… έχει παραισθήσεις…

    Ένας συχωρεμένος πολιτευτής, έταζε στους ψηφοφόρους ότι θα φέρει θάλασσα στο χωριό…
    γιατί μου φαίνεται απίστευτα πιο λογικό από αυτά που τσαμπουνάει ο μέγας στοχαστής ;

    ”η κυβέρνηση θα κριθεί από τις επιδόσεις της”.
    Πόσοι απολύθηκαν
    Πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν
    Πόσοι οδηγούνται στην απελπισία και στην κατάθλιψη
    Πόσοι δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απόλυτα απαραίτητα
    Πόσα νέα παιδιά εγκαταλείπουν τη χώρα
    Πόσοι αλλοδαποί έρχονται στη χώρα
    Πόσοι συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν…

    Μια χαρά τα λέει για Σοσιαλιστής.
    Ο σοσιαλισμός άλλωστε είναι η τέχνη να κλεβεις και έτσι με τα λεφτά των άλλων να τους πείθεις πως έκαναν το σωστό που δεν αντιστέκονται.

    + Μην τα βάζετε μόνο με τον Παπανδρέου.
    Ζητήστε από τον Βενιζέλο να μας εξηγήσει τι είχε στο μυαλό του όταν έλεγε “ταμείο ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου”... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σας τα πηραμε ολα,μαλακες αριστεροι,και με δικη σας κυβερνηση.




    ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποιος αριστερός ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ καλύτερα να πάει να αυτοκτονήσει.
    Αριστεροί δώστε στον πανύβλακα σκληρή απάντηση με ψηλά ποσοστά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στα παλια μας τα παπουτσια εαν η Τονια και οι περιξ αυτης δεν στηριξουν τα μετρα. Θα πεση η Κυβερνηση, θα παμε σε εκλογες, αυτοι στα σπιτια τους οριστικα και αμετακλητα και φωτια στα μπαζακια του σωτηρα που θα αναλαβει. Εγω παντως προτεινω στους ψηφοφορους του Πασοκ να ψηφισουν μαζικα το ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ ωστε να βγει δευτερο κομμα και να αρχησει το καλαμπουρι της συγκυβερνησης με την ΝΔ, μετα εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε παλλικαρια του Περισου και της Κουμουνδουρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 7 Σεπ 2011 3:09:00 μ.μ.

    Aν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ πάρουν πλειοψηφία 48% (σενάριο) δεν αποκλείεται να δηλώσουν ότι είναι προβοκάτσια . Τόσα χρόνια όλα τα μικρά κόμματα κάνουν αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αφου ειστε τοσο σιγουροι
    ψηφιστε τους για να σπατε πλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαρήκαμε την κυβερνητική πολιτική που ασκεί ο ΓΑΠ (για να βρώ τα λεφτά που μου ζητάνε ληστεύω όλα τα πορτοφόλια) ακόμα και ένας σκουπιδιαρέος που δέν έχει βγάλει ούτε δημοτικό μπορεί να εφαρμόσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δώστε μεγάλα ποσοστά σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ,γονατίστε τους πρασινογάλαζους
    και δώστε έτσι έστω μια ελπίδα για
    τα παιδιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση