GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απελευθέρωση επαγγελμάτων. Η "επόμενη μέρα"...

Του Δρ. Γεωργίου Ι. Αναστασόπουλου [1] Ανάμεσα στις θρυλούμενες μεταρρυθμίσεις , που αργά ή γρήγορα θα επιβληθούν και στην χώρα μας, περι...

Του Δρ. Γεωργίου Ι. Αναστασόπουλου [1]

Ανάμεσα στις θρυλούμενες μεταρρυθμίσεις, που αργά ή γρήγορα θα επιβληθούν και στην χώρα μας, περιλαμβάνεται και η περίφημη απελευθέρωση επαγγελμάτων. Τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά και  προφανή:
  • Αύξηση του ανταγωνισμού, άρα και 
  • πτώση των τιμών για τους τελικούς καταναλωτές, 
  • παροχή δυνατοτήτων απασχόλησης σε πολλούς νέους που μέχρι σήμερα ήσαν αποκλεισμένοι από συγκεκριμένα επαγγέλματα ή που, για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, έπρεπε να καταβάλουν υπέρογκα «μαύρα» ποσά σε ενδιάμεσους ή μεσάζοντες, 
  • καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και, ενίοτε, της διαφθοράς και του λαδώματος στην διαδικασία «αδειοδότησης» και 
  • κατάργηση της πάσης φύσεως στεγανών και τεχνικών εμποδίων στην άσκηση του επαγγελματικού επιχειρείν. 
Όσο όμως αναγκαία κι αν κρίνεται για την εξυγίανση της «πιάτσας» των επαγγελμάτων η εξάλειψη στρεβλώσεων δεκαετιών και η λειτουργία σύμφωνα με τους...
κανόνες της αγοράς, τόσο προσεκτική θα πρέπει να είναι η εφαρμογή της για την αποφυγή μιας σειράς ανεπιθύμητων παρενεργειών. Ως παράδειγμα ανεπιθύμητων παρενεργειών θα μπορούσαμε να αναφέρουμε:
  • Την εκδήλωση φαινομένων καιροσκοπισμού, 
  • την δραστηριοποίηση στα επαγγέλματα, που ανοίγουν, ευκαιριακών τυχοδιωκτών του «ό,τι δηλώσεις είσαι», 
  • την πιθανότητα φαινομένων «αρπαχτής» και επιχειρηματικής ασυδοσίας και 
  • την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών ή προϊόντων. 
Οι παρενέργειες αυτές μπορεί να αποτελέσουν λογικό επακόλουθο μιας απελευθέρωσης επαγγελμάτων χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαδικασίες και κυρίως υπό την πλήρη απουσία κανόνων δεοντολογίας που θα προστατεύουν το καταναλωτή αλλά και τους ευσυνείδητους επαγγελματίες.
Δεδομένης της κυβερνητικής αβουλίας και αδιαφορίας να σχεδιάσει τα απαιτούμενα βήματα για μια ομαλή απελευθέρωση της αγοράς των επαγγελμάτων, σε συνδυασμό με τις κλιμακούμενες –προς αυτή την κατεύθυνση- πιέσεις της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., αποτελεί κοινή, πλέον, πεποίθηση πως θα οδηγηθούμε, όπως και στα υπόλοιπα μέτωπα των μεταρρυθμίσεων, σε ένα καταιγισμό νομοθετικών πράξεων της τελευταίας στιγμής, όπως αυτά που συντάχθηκαν «στο ποδάρι» και κατατέθηκαν «νύχτα» στη Βουλή, που θα απελευθερώνουν τα επαγγέλματα «εδώ και τώρα», χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και πάνω απ’ όλα χωρίς καμία πρόνοια για την «επόμενη μέρα».
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως στο σημείο αυτό ο ρόλος της κυβέρνησης παύει να υφίσταται και οι αγορές (των επαγγελμάτων/επαγγελματιών) θα πρέπει να αυτορυθμιστούν. Και η ευθύνη για την αυτορρύθμιση, με ό,τι αυτή συνεπάγεται, μετατίθεται πλέον στα σωματεία, τις ενώσεις, τα επιμελητήρια και τις ομοσπονδίες των επαγγελματιών, ανάλογα το εκάστοτε συλλογικό όργανο έκφρασής τους.
Το ερώτημα, που τίθεται σε αυτό το σημείο, είναι αν αυτή η διαδικασία της αυτορρύθμισης θα επέλθει νομοτελειακά μετά από λάθη, προβλήματα, κόστος και παθήματα ή θα μπορέσει να έχει προετοιμασθεί με ένα συντεταγμένο σχέδιο δράσης;
Και αν όντως μπορεί να αποφευχθεί το πρώτο σενάριο (της άναρχης προσαρμογής) υπάρχει μηχανισμός και τεχνογνωσία για την προετοιμασία του δευτέρου σεναρίου (της συντεταγμένης εξέλιξης);
Ευτυχώς, στην εποχή μας σε πολύ λίγες δραστηριότητες της σύγχρονης κοινωνίας πρέπει να ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό. Εδώ και δεκαετίες έχουν αναπτυχθεί μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα και τυποποιημένα μοντέλα λειτουργίας επαγγελματικών ομάδων. Μοντέλα, που αν τα υιοθετήσουμε, μας παρέχουν όλα τα εργαλεία για να διαχειρισθούμε την «κρίση» της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων στην χώρα μας, αναπτύσσοντας νέα υγιή και ανταγωνιστικά συστήματα λειτουργίας των δικών μας επαγγελματικών ομάδων. Τα μοντέλα αυτά είναι γνωστά υπό την γενική ονομασία «Σχήματα Επαγγελματικής Πιστοποίησης» και εξειδικεύονται ανά κλάδο και επαγγελματική ομάδα.
Το εκάστοτε «Σχήμα Επαγγελματικής Πιστοποίησης» δεν αφορά μόνο στην αντικειμενική αναγνώριση των γνώσεων ενός επαγγελματία, αλλά θέτει τα θεμέλια και τεκμηριώνει τις διαδικασίες για την συστηματική και οργανωμένη λειτουργία ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου, αφού, μεταξύ άλλων, μεριμνά για:
  • Την αρχική αναγνώριση-πιστοποίηση του επαγγελματία, 
  • τις βαθμίδες εξέλιξης του, 
  • τις απαιτήσεις μόρφωσης, επιμόρφωσης, δεξιοτήτων και εμπειρίας του, 
  • τις προϋποθέσεις διατήρησης και ανανέωσης της επαγγελματικής ιδιότητας του, 
  • τις διαδικασίες σύνταξης, επίβλεψης και επιβολής του κώδικα δεοντολογίας, 
  • τις διαδικασίες χειρισμού παραπόνων πελατών και 
  • της τήρησης σχετικών αρχείων. 
Η προετοιμασία, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός Σχήματος Επαγγελματικής Πιστοποίησης για έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο διέπεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
1. Είναι εθελοντικό. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επιβληθεί από κάποια νομική ρύθμιση, αλλά αποτελεί την επιλογή αυτό-ρύθμισης του εκάστοτε συλλογικού οργάνου μιας ομάδος επαγγελματιών.
2. Είναι ευέλικτο. Δεν χρειάζεται να εφαρμοσθεί υποχρεωτικά σε εθνικό επίπεδο αλλά θα μπορούσε, αρχικά, να αποτελεί την επιλογή αυτό-ρύθμισης ομάδος επαγγελματιών σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο.
3. Είναι δημοκρατικό. Οι προβλέψεις και οι κανόνες για την λειτουργία του εκάστοτε επαγγελματικού σχήματος αποτελούν προϊόν διαβούλευσης όλων των εμπλεκομένων μερών (επαγγελματίες, φορέας πιστοποίησης, εργοδότες/καταναλωτές όπου απαιτείται) με στόχο την εξισορρόπηση όλων των συμφερόντων ή/και τάσεων και την ικανοποίηση όλων των συντελεστών που επηρεάζουν την επιτυχή λειτουργία και την μέγιστη διεισδυτικότητα του κάθε κλάδου στην αγορά.
4. Είναι δυναμικό. Οι διαδικασίες που περιγράφουν το πλαίσιο λειτουργίας του εκάστοτε επαγγέλματος αναθεωρούνται εύκολα και άμεσα με τις ανάγκες της αγοράς, τις εξελίξεις της τεχνολογίας, τις αναθεωρήσεις της νομοθεσίας κλπ, ώστε ο κλάδος να παραμένει πάντοτε ευέλικτος και ανταγωνιστικός.
5. Είναι αναγνωρισμένο. Σε εθνικό και διεθνές επίπεδο το εκάστοτε -ανά επαγγελματικό κλάδο- Σχήμα Επαγγελματικής Πιστοποίησης σχεδιάζεται και αναπτύσσεται σύμφωνα με μια σειρά από διεθνή και εθνικά πρότυπα και προδιαγραφές που εγγυώνται όχι μόνο την διεθνή του αναγνωσιμότητα και κύρος αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και διευκόλυνση της κινητικότητας, σε τρίτες χώρες, των επαγγελματιών, που έχουν ενταχθεί σε αυτό. Η διεθνής αυτή αναγνώριση επιτυγχάνεται μέσω της τήρησης των απαιτήσεων των εφαρμοζόμενων, ανά περίπτωση, διεθνών προτύπων (ISO) [2] καθώς και των οδηγιών των οργανισμών της Διεθνούς Διαπίστευσης (IAF) [3] και της Διεθνούς Ενώσεων Φορέων Πιστοποίησης Επαγγελματιών (IPC) [4].
6. Είναι ανεξάρτητο. Το Σχήμα Επαγγελματικής Πιστοποίησης αναπτύσσεται, υλοποιείται και επιβλέπεται από ανεξάρτητο προς τον Επαγγελματικό κλάδο εξειδικευμένο Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματιών [5], διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη αμεροληψία και ανεξαρτησία στην διαδικασία αξιολόγησης, πιστοποίησης και ανέλιξης των επαγγελματιών.
7. Είναι προσιτό. Το κόστος ανάπτυξης, λειτουργίας και συντήρησης του εκάστοτε Σχήματος Επαγγελματικής Πιστοποίησης επιμερίζεται στους επαγγελματίες του κάθε κλάδου, καταβάλλεται ετησίως, αποτελεί νόμιμη και επίσημη δαπάνη τους επαγγελματία και υπολείπεται κατά «τάξεις μεγέθους» από το κόστος της διαφθοράς και τα «μαύρα» υπέρογκα ποσά που, ενίοτε, διακινούνταν, μέχρι σήμερα, «κάτω από το τραπέζι» για την επίτευξη επαγγελματικής αναγνώρισης.
8. Είναι φιλικό. Οι Φορείς Πιστοποίησης Επαγγελματιών [5] χειρίζονται και εξυπηρετούν τους πελάτες-συνεργάτες τους, πιστοποιημένους αλλά και υπό πιστοποίηση, επαγγελματίες με τον προσήκοντα σεβασμό και επαγγελματισμό, χωρίς περιττές γραφειοκρατίες, χωρίς δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και χωρίς «αστυνομικό» πνεύμα.
Υπάρχει, λοιπόν, διέξοδος στο –εκ πρώτης όψεως- διαφαινόμενο αδιέξοδο της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων. Διέξοδος δοκιμασμένη, επί χρόνια, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, χωρίς την ανάγκη και την εμπλοκή τους κράτους και με διεθνή αναγνώριση και κύρος. Μένει στο χέρι των επαγγελματιών και των συλλογικών τους οργάνων να προετοιμασθούν κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο, θωρακίζοντας τον επαγγελματικό τους χώρο σήμερα, από πάσης φύσεως επιβουλές και κινδύνους.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πια από το κράτος. Ήρθε η ώρα, οι ίδιοι οι επαγγελματίες, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να χαράξουμε από μόνοι μας τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε… Εμείς σήμερα και αύριο τα παιδιά μας.

----------------------------------------
[1] Ο Δρ. Γεώργιος Αναστασόπουλος (ceo@staregister.org) είναι Πρόεδρος και Δνων Σύμβουλος του Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματιών STAREGISTER και Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ενώσεων Φορέων Πιστοποίησης Επαγγελματιών (IPC).

[2] ISO-International Organization for Standardization (http://www.iso.org/iso/home.html)

[3] IAF-International Accreditation Forum (http://www.iaf.nu/)

[4] IPC-International Personnel Certification Association (http://www.ipcaweb.org/)

[5] STAREGISTER-Φορέας Πιστοποίησης Επαγγελματιών (http://www.staregister.org/)

12 σχόλια

  1. To Yp. Symboylio apofasise epane3etash olwn twn klveistwn epaggelmatwn, prin ligo o k. Loverdos eipe oti to epaggelma toy farmakopoioy einai hdh anoixto... Pws einai anoixto..? Akoma oi farmakopoioi metabibazoyn/pwloyn tis kratikes adeies kai tis klhronomoyn sta tekna toys. Akoma yparxoyn ply8hsmiaka kai gewgrafika krhthria gia thn idrysh newn farmakeiwn. Giati sta taxi h adeia einai kratikh kai sta farmakeia na mporoyn oi farmakopoioi na emporeyontai mayra... kai paranoma tis kratikes adeies? Mas doyleyei... o k. LVoverdos? Me thn aapeley8erwsh toy wrarioy twn hdh askoyntwn to epaggelma, anoigei...plhrws to 8eokleisto epaggelma twn farmvakopoiwn? Poion koro'i'deyoyn? Ntroph sas. A'y'les ypera3ies poylane oi tarifes, oi forthgatzhdes kai oi farmakopoioi. Ish prosbash olwn se ola ta epaggelmata kai epaggelmatikh elvey8eria orizei to Syntagma, oi koinh logikh kai h prosfath apofash toy StE poy anoigei... ola ta kleista epaggelmata plhrws kai xwris e3aireseis. Fysika o Loverdos boleyei akomva th syntexnia twn farmakopoiwn kai paizei... me ekatontades anergoys. Eytyxws o Ragousis ta ebale... me mia syntexnia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 1992, ο τότε υπουργός Στ. Μάνος ανακοίνωσε εν μια νυκτί την απελευθέρωση των φαρμακείων, των περιπτέρων και των ιδιοκτητών ταξί. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκείνη την περίοδο, Κ. Λαΐνης, κινητοποίησε τους συναδέλφους του, οι οποίοι "επισκέφτηκαν" τον Κ. Μητσοτάκη στην οικία του. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να πειστεί ο Κ. Μητσοτάκης ότι η κίνηση του υπουργού του "χτυπούσε" την ίδια την παράταξη. Αμέσως τηλεφώνησε στον Στ. Μάνο και του ζήτησε με έντονο ύφος να αποσύρει το μέτρο, όπως τελικά έγινε.

    (Οταν οι συνδικαλιστες κυβερνουν την Ελλαδα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ενδοξο παρελθόν"
    Η επίσκεψη στο σπίτι του Μητσοτάκη

    Ο Θ. Λυμπερόπουλος και οι συνεργάτες του φαίνεται να ζηλεύουν το "ένδοξο" παρελθόν των προκατόχων τους, όταν σε αντίστοιχες περιόδους κινητοποιήθηκαν και "έσωσαν" τα ταξί από την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Το 1992, ο τότε υπουργός Στ. Μάνος ανακοίνωσε εν μια νυκτί την απελευθέρωση των φαρμακείων, των περιπτέρων και των ιδιοκτητών ταξί. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκείνη την περίοδο, Κ. Λαΐνης, κινητοποίησε τους συναδέλφους του, οι οποίοι "επισκέφτηκαν" τον Κ. Μητσοτάκη στην οικία του. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να πειστεί ο Κ. Μητσοτάκης ότι η κίνηση του υπουργού του "χτυπούσε" την ίδια την παράταξη. Αμέσως τηλεφώνησε στον Στ. Μάνο και του ζήτησε με έντονο ύφος να αποσύρει το μέτρο, όπως τελικά έγινε.

    ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ
    Η "υποχρεωτική αργία" τους έχει γονατίσει οικονομικά

    Οι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με συνδικαλιστές τους, δηλώνουν ότι σέβονται το δικαίωμα των ιδιοκτητών να κάνουν απεργία αλλά οι ίδιοι με αυτές τις κινητοποιήσεις έχουν τεθεί σε "υποχρεωτική αργία", με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

    Πρόσφατα η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός τους Χρήστος Πέτρου, πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών ΤΑΞΙ Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας.

    Επίθεση
    Ο κ. Πέτρου χτυπήθηκε σοβαρά από αγνώστους έξω από τα γραφεία του σωματείου. "Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοί μας δέχονται επιθέσεις. Εάν κατ' αυτόν τον τρόπο κάποιοι νομίζουν ότι θα καταστείλουν τη συνδικαλιστική δράση και θα αφαιρέσουν το νόμιμο δικαίωμα των συνδικαλιστών και των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, πλανώνται πλάνην οικτράν", αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η Ομοσπονδία καλεί την πολιτεία και "όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εκλείψουν στο μέλλον παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί", όπως επισημαίνει.

    Οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι αριθμούν περίπου 20.000 σε όλη την επικράτεια, βιώνουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα. Την ημέρα με το "κλειδί στο χέρι" -όπως λένε- πρέπει να καλύψουν έξοδα που ξεπερνάνε τα 90 ευρώ για να ξεκινήσουν να "βγάλουν" μεροκάματο.

    Οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν να τους ασφαλίζουν στο Ταμείο Ελευθέρων Επαγγελματιών όπως υποστηρίζει και ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, προκειμένου να μην έχουν νομικές δεσμεύσεις για την καταβολή δώρων, αδειών και την εφαρμογή ωραρίου.

    Το 1984 το επάγγελμα του οδηγού εντάχθηκε στα βαρέα και ανθυγιεινά και έκτοτε διεκδικούν την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

    Αποφασισμένος
    Ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης, φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

    Οπως ανακοίνωσε την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους ιδιοκτήτες ταξί, θα θεσμοθετηθούν κανόνες που θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ "ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ"
    Οι "μαντράδες" και το αλισβερίσι με τις άδειες

    Από το 2009 το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλή-ματος έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα της ενοικίασης ταξί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί το σχετικό πόρισμα. Λόγω της ιδιότυπης κατάστασης που διέπει τον κλάδο, είναι βέβαιο ότι "χαμένοι" από την απελευ-θέρωση του επαγγέλματος θα βγουν οι γνωστοί "μαντράδες" που διαχειρί-ζονται από 30 έως 120 άδειες ταξί ως μεσάζοντες των ιδιοκτητών, οι οποίοι, είτε είναι συνταξιούχοι είτε δεν θέλουν να δουλέψουν τα αυτοκίνητά τους, και αναζητούν ένα εισόδημα από την άδεια που έχουν στη διάθεσή τους.

    Το συγκεκριμένο αλισβερίσι με τις άδειες αποτελεί το επίκεντρο του μεγάλου κύκλου της "παρανομίας" και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον χώρο του ταξί. Ο "μεσίτης" συμφωνεί να καταβάλει στον ιδιοκτήτη μηνιαίως ένα ποσό που συνήθως κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ και κατόπιν νοικιάζει το αυτοκίνητο χωρίς "χαρτιά" σε οδηγούς που κυνηγάνε το μεροκάματο. Οι οδηγοί ταξί, που είναι και οι πιο αδικημένοι, δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες για περιορισμένο κέρδος.

    Οι οδηγοί καταβάλλουν για μια δωδεκάωρη βάρδια περίπου 90 ευρώ στα οποία περιλαμβάνεται το ενοίκιο (45 ευρώ), το πετρέλαιο (20 ευρώ) και οι ασφαλιστικές εισφορές (16-20 ευρώ). Ενας "μαντράς" που διαχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο 30 άδειες ταξί μπορεί να κερδίζει ετησίως μέχρι και 600.000 ευρώ "μαύρα" και αφορολόγητα, αφού η διαχείριση ενός μόνο ταξί μπορεί να αφήσει κέρδος μέχρι και 20.000 ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ένας ιδιοκτήτης μπορεί να έχει στην κατοχή του μέχρι και 2 άδειες, ενώ υπάρχει ασυμβίβαστο με την άσκηση παράλληλου επαγγέλματος. Το άνοιγμα του επαγγέλμα-τος με κανόνες θα βάλει φραγμό στην ενοικίαση των αδειών και στην εκμετάλ-λευση των οδηγών που εργάζονται με αυτό το ιδιότυπο καθεστώς.

    Το δίκτυο "αξιοποίησης" των αδειών ταξί κινείται υπό την ανοχή του Σωματείου των ιδιοκτητών, οι οποίοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί και κάνουν τα "στραβά μάτια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετακινήσεις
    Οσοι γνωρίζουν καλά την πιάτσα των ταξί λένε ότι ο κ. Λυμπερόπουλος είχε μετακινηθεί στην Πολιτική Ανοιξη όταν ιδρύθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και κατόπιν επανήλθε στην αγκαλιά της ΝΔ. Το τελευταίο διάστημα συμπορεύεται συνδικαλιστικά με ομοϊδεάτες ταγμένους στον κοινό σκοπό. Ενας εξ αυτών είναι ο επίσης "γαλάζιος" συνδικαλιστής και αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ, Σ. Κασιδιάρης, πρόεδρος ραδιοταξί στον Πειραιά και συντονιστής των κινητοποιήσεων στο μεγάλο λιμάνι.

    Στο πλευρό του βρίσκεται ο Β. Μαραγκάκης, ταμίας του συνδικάτου, εκλεγμένος και αυτός με το ψηφοδέλτιο του Θ. Λυμπερόπουλου, ο οποίος δραστηριοποιείται και αυτός στον Πειραιά. Στους "λογαχούς" του Θ. Λυμπερόπουλου συγκαταλέγονται και δύο ιδιοκτήτες γραφείων ενοικιάσεως ταξί, ο κ. Κ. Γρατσούνας και ο Μ. Ντάλας, ο οποίος έχει καταλάβει τη θέση του δεύτερου αντιπροέδρου στο συνδικάτο.

    Η "ομάδα κρούσης" της Αθήνας δίνει το σύνθημα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Την περασμένη Παρασκευή, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση, οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, τη στιγμή, μάλιστα, που είχε ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου προς Χαλκιδική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι «γαλάζιοι» λοχαγοί του... στρατηγού Θύμιου
    Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί έχει στο πλευρό του τέσσερα μέλη του ΔΣ του ΣΑΤΑ, που έχουν εκλεγεί με τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, και είναι αυτοί που συντονίζουν τις κινητοποιήσεις στην κόντρα του κλάδου με την κυβέρνηση

    Ο "στρατηγός" των ιδιοκτητών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος μένει αμετακίνητος στη θέση του να παρατάξει τον "κίτρινο στρατό" του απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το "κλειστό" επάγγελμα των ταξί. Στο πλευρό του τάσσονται 4 "γαλάζιοι" λοχαγοί που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

    Είναι αυτοί που αποφασίζουν και συντονίζουν τις κινητοποιήσεις του κλάδου, οι οποίες περιλαμβάνουν αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών ακόμα και στους χώρους υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, δημιουργούν κυκλοφοριακό χάος από τις οργανωμένες πορείες των αυτοκινήτων εν μέσω τουριστικής περιόδου, ενώ δικαιολογούν τους τραμπουκισμούς που έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά λέγοντας ότι οφείλονται στην αγανάκτηση των συναδέλφων τους που δεν μπορεί να ελεγχθεί.

    Ο "Θύμιος", όπως τον αποκαλούν φίλοι και εχθροί, έχει εκλέξει 11 συμβούλους από τους 21 που περιλαμβάνει το Δ.Σ. του ΣΑΤΑ με τη σημαία της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Exw kai mia kalh idea kyrie Ragousi. Na anoi3oyme oloys toys logariasmoys ekeinwn poy metabibasan (poylhsan dhladh mayra... kai paranoma) kratikes adeies leitoyrgias taxi, forthgwn kai farmakeiwn. Ti lete? Einai 'h den einai ayto diakinhsh mayroy... xrhmatos? Poy einai o FPA ths agorapwlhsias? Fysika den yparxei FPA, giati h agorapwlhsia kratikhs perioysias einai mayrh... kai paranomh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ews kai 700.000 euro pwloyntai (sygnwmh.., metabibazontai h8ela... na pw...) adeies leitoyrgias farmakeiwn sthn Athina. Apo 300.000 euro 3ekinane... oi (kratikes) adeies stis mikroteres poleis. Zhtw to "kratos dikaioy" toy PA.SO.K. kai toy kyrioy... A. Loverdou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kai ta ntalhkeria mesa... sto SN, oloi oi kleistoepaggelmaties mesa... Gia na doyme, h seira twn (megalo)farmakopoiwn (me ta ply8hsmiaka kai ta gewgrafika krhthria) pote 8a er8ei? Gia an doyme telika poy einai ayto to "kratos dikaioy" toy Giorgou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2010" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΑ
    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Giati oi adeies twn taxi na mhn mporoyn na metabibastoyn/pwlh8oyn kai na klhronomh8oyn (swsto san metro ayto toy Ragousi), alla oi -kratikes- adeies twn farmakeiwn na mporoyn na metabibazontai/pwloyntai kai na klhronomoyntai kai na emporeyonta mayra... apo toys farmakopoioys?

    Giati ayth h e3airesh gia toys farmakopoioys, oi adeies se ka8e periptwsh kratikes htan kai einai. Gia na mhn anaferw oti akoma kai shmera yparxoyn plvy8hsmiakva kai gewgrafika krhthria poy prostateyoyn toys farmakopoioys apo to plhres anoigma... toy epaggelmatos toys? Giati kyrie Paapandreou synexizete na afhnete ton k. Loverdo na mas empaizei psyxra? Apeley8erwse to wrario o k. Loverdos twn hdh askoyntwn to epaggelma kai etsi anoi3e... to farmakeytiko epaggelma? Ti 8a ginei kyrie Prw8ypoyrge me thn klhronomikothta twn kratikwn adeiwn farmakeiwn kai me th mayrh... agorapwlhsia kratikwn adeiwn mesw ths metabibashs? Eimaste sobaroi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση