GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγκληματα κατά της ανθρωπότητας στον «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας»...

Από το tvxs.gr Τη συστηματική και διαρκή καταπάτησ η των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πλαίσια του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, μ...

Από το tvxs.gr
Τη συστηματική και διαρκή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πλαίσια του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, κατήγγειλε το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ο Επίτροπος Τόμας Χάμαρμπεργκ αναφέρει πως η...
 συνεργασία ΗΠΑ και Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την παράδοση, κράτηση, μεταγωγή και ανάκριση φερόμενων ως υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αποτελεί «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» καθώς είχαν ως αποτέλεσμα τη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο επίτροπος μάλιστα υπογραμμίζει σε σχετικό του σημείωμα ότι:
1) Από τον Οκτώβριο του 2001, όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη συναίνεσαν στο σχέδιο της CIA να πραγματοποιούν τα αεροσκάφη της μυστικές υπερπτήσεις και μεταγωγές κρατουμένων, από ευρωπαϊκές χώρες στο Γκουαντάναμο ή άλλα κέντρα κράτησης, καθώς και προσγειώσεις και απογειώσεις από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
2) Πολλά ευρωπαϊκά κράτη - μη μέλη του ΝΑΤΟ, υπέγραψαν μυστικές συμφωνίες με τη CIA, για την πραγματοποίηση αυτών των επιχειρήσεων.
3) Καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει ρίξει, μέχρι σήμερα, φως σ' αυτές τις παράνομες δραστηριότητες των μυστικών της υπηρεσιών και τη συνεργασία τους με τη CIA αλλά, αντίθετα, έγιναν προσπάθειες για την πλήρη συγκάλυψη αυτών των δραστηριοτήτων.
Ο Τόμας Χάμαρμπεργκ αναφέρει στη συνέχεια πως η σουηδική κυβέρνηση προσπάθησε να παραπλανήσει κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία ερευνούσε τις συνθήκες υπό τις οποίες δύο Αιγύπτιοι που ζητούσαν άσυλο βρέθηκαν στα χέρια πρακτόρων της CIA το Δεκέμβριο του 2001. Αφού συνελήφθησαν, επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο και μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο, όπου φυλακίσθηκαν και βασανίστηκαν.
Παρόμοια τακτική ακολούθησαν και οι αρχές της ΠΓΔΜ όταν έδωσαν ασαφείς πληροφορίες στις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου και της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το πώς ο Γερμανός υπήκοος Ελ Μάσρι παραδόθηκε στις μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών και μεταφέρθηκε στο Γκουαντάναμο.
Η Γερμανία, η Ιταλία και η Αγγλία, επικαλούμενες το κρατικό απόρρητο, απέφυγαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες που αφορούν ανάλογες περιπτώσεις μυστικών παραδόσεων και μεταγωγών, καταλήγει ο επίτροπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση