GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κόμμα, ο λαός, οι…απολύσεις(!)

Του Θανάση Νικολαΐδη ΜΕ το γνωστό της σύνθημα , έκανε η δεξιά τη «δουλειά» της. Χρεώθηκε την Πατρίδα, καπηλεύτηκε σύμβολα και ιερά και φόρε...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΜΕ το γνωστό της σύνθημα, έκανε η δεξιά τη «δουλειά» της. Χρεώθηκε την Πατρίδα, καπηλεύτηκε σύμβολα και ιερά και φόρεσε την υποκρισία για προσωπείο και περικάλυμμα. Αντίστοιχα και διαχρονικά, η αριστερά του ΚΚΕ χρεώθηκε τον…λαό. Δικός της και μη τον διεκδικήσει άλλος. Από’ δω αυτοί κι απέναντι οι υπόλοιποι. Και, βέβαια, καλύτερα να σε ξεγράψει ο Θεός, παρά το Κόμμα. Κι αν χρειαστεί, τον οδηγούμε στη σφαγή (Εμφύλιος) με την υπογραφή αγράμματων σε πόστα.
ΑΥΤΑ διαχρονικά, αντίστοιχα σήμερα και με το Κόμμα πανταχού παρόν. Με τον λαό στην πλάτη, σαν γυρολόγος. Τον (ξανα)χρεώθηκε, τον χρησιμοποιεί και καθαρίζει για πάρτη του. Με τις δυνάμεις και την πειθώ(;) του. Με τον Μαρξ αραχνιασμένο στο ράφι και πρακτικές ΠΑΜΕ. Μην ανθίσει λουλούδι (έτσι νομίζουν) στο...
 λιβάδι του καπιταλισμού και «αποθανέτω η ψυχή μας…». Με τους καπηλευτές των λατρευτών τους καθεστώτων να’ χουν πέσει…ηρωικά, πνιγμένοι στην υποκρισία.
ΕΙΔΑΝ τον καπιταλισμό να κάνει θραύση στις μέρες μας, κατέβασαν τον Μαρξ, υπογράμμισαν ατάκες του, το πίστεψαν πως «ο καπιταλισμός θα μας πουλήσει το σχοινί που θα τον κρεμάσουμε» και ξεχύθηκαν στους δρόμους για αγώνα με στοιχεία «αγώνα». Μην πατήσει πόδι «βάρβαρου» στα λιμάνια μας, θα τα βρει κλειστά. Με αυτόκλητους φρουρούς στην Πύλη και κλειδοκράτορες των εθνικών ταμείων. Με το Κόμμα να ελπίζει. Για καλύτερες μέρες (που δεν έρχονται) και για διψήφια νούμερα (που δεν θα’ ρθουν). Και, βέβαια, δεν το τύπωσαν πως ο λαός (που τον καπηλεύτηκαν) ποτέ δεν τους συμπάθησε. Από φόβο, κάποτε, από γνώση (και επίγνωση) των κατορθωμάτων τους σήμερα.
ΑΣ προκύψει απόλυση σε «καπιταλιστική» φάμπρικα και τα λέμε. Ας σκάσει μύτη η εκμετάλλευση εργαζομένων και θα’ χουν να κάνουν με το Κόμμα οι εκμεταλλευτές. Μη τολμήσει πλουτοκράτης να τα βάλει με την εργατιά…κάηκε. Στην πυρά ως «εχθρός του λαού» και χωρίς ιδεολογικές αναστολές. Θα παρατάξουμε τις «λαϊκές» δυνάμεις έξω απ’ το μαγαζί του, θα κάνουν τείχος οι ΠΑΜΕίτες, θα έχουν το λαό απέναντί τους.
ΕΣΤΗΣΕ το μαγαζί του (Τυποεκδοτική) το Κόμμα, έστησε τον «902» για την προπαγάνδα του με…προσβάσεις στον Υμηττό, στην Αίγινα και την Πάρνηθα, «γράφτηκε» στην HELLAS SAT (για δορυφορική κάλυψη κι ας κρατάει το…σφυροδρέπανο), έκανε και τις απολύσεις του! Οι απολυμένοι είναι κι αυτοί λαός που τον χρεώθηκαν για τους «αγώνες», ωστόσο, το «νέο» δεν μαθεύτηκε απ’ τους εργοδότες και ιδεολόγους του Περισσού, αλλά απ’ τους τεχνικούς Αττικής που απήργησαν για συμπαράσταση.

14 σχόλια

  1. Υποκριτές μια ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πανικο βλεπω,πασοκια και αριστερουδια.γιατι σκατε;
    ο προεδρος της σοσιαλιστικης διεθνους ειναι πρωθυπουργος μας.
    ο γαλαζοπρασινος συνταγματολογος λογιστης μας.
    σε τι καλυτερο εχετε να ελπιζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Βαγγέλη; Ούτε ένα δάκρυ; Έτσι για την κάμερα...

    Οι δηλώσεις Βενιζέλου αποτελούν το αποχαιρετιστήριο άσμα της Μεταπολίτευσης.

    Θα έλεγα κύκνειο αλλά σήμερα δε μου περισσεύουν οι αβρότητες.
    Υπάρχει και μια προφανής οπτική διαφορά.

    Τα καράβια (μικρά – μεγάλα) θέλουν και καλούς καπεταναίους. Όχι κωπηλάτες. Όχι απολογητές. Όχι υποτακτικούς. Θέλουν Στόχο. Προορισμό. Ρότα.

    Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει πλέον αυτή η κυβέρνηση.

    Η Πυθία μπήκε οικειοθελώς στη Εργασιακή Εφεδρεία γιατί ένιωσε άχρηστη μπροστά στο παραλήρημα του αντ' αυτού κρυβόμενου Πρωθυπουργού.

    Κύριε αντ΄ αυτού.
    Εσείς και το κόμμα σας είσαστε οι Ιστορικά υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια του Ελληνικού Λαού. Όχι την οικονομική. Αλλά την Ηθική. Μιας και το πρόβλημα ΠΟΤΕ δεν υπήρξε αποκλειστικά οικονομικό.

    Εσείς εκμαυλίσατε συνειδήσεις με τους ατελείωτους διορισμούς και εκμηδενίσατε τη βιομηχανική παραγωγή κάνοντας πλούσιους τους βιομηχάνους (!!!) τη δεκαετία του '80.

    Εσείς κάνατε μη ανταγωνίσιμη οικονομικά μια θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα όταν δίνατε με το τσουβάλι τα επιδόματα στο δημόσιο και έτσι κάθε εργαζόμενος προτιμούσε τη ¨σιγουριά¨ αλλά και τις απολαβές που έδινε το κράτος.

    Εσείς κάνατε το λαμόγιο, κακοπληρωτή, επιχειρηματία πρότυπο και τον τυπικό σε όλα του παράδειγμα προς αποφυγή.

    Εσείς πήρατε μέσα από τις τσέπες χιλιάδων “επενδυτών” τα χρήματα στη Χρηματιστηριακή Φούσκα του τέλους του 1999.

    Εσείς δημιουργήσατε τη διαπλοκή του Χριστοφοράκου και των Ολυμπιακών. (Τσουκάτο όλα καλά;)

    Εσείς δημιουργήσατε αυτόν τον ιδιότυπο κρατικοδίαιτο και όχι εξωστρεφή επιχειρηματικό κόσμο.

    Εσείς. Εσείς. Εσείς.

    Και τώρα κύριοι ήρθε η Νέμεσις...

    Και αντί απολογίας ψελλίζετε κραυγές άναρθρες. Πνιγμένα αναφιλητά. Χωρίς δάκρυ.
    Γιατί έχετε στεγνώσει. Από ψυχή και αισθήματα.

    Σε μια χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε χωρίς αστική τάξη όπως τη ξέρουν οι Δυτικοί μας σπόνσορες κατορθώσατε και ξεπατώσατε από τη ρίζα του κάθε τι που έδινε βάρος στην ηθική διάσταση των πραγμάτων.

    Πρώτα τον Παπά. Μετά τον Δάσκαλο. Διογκώνοντας και υπερπροβάλλοντας τους ανώμαλους και άχρηστους από τους δύο παραπάνω και μηδενίζοντας την προσφορά των υπολοίπων διαχρονικά στο Έθνος και την Πατρίδα. (Ξεχνάω βλέπετε ότι είχατε ανακαλύψει τον τρίτο δρόμο του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού και οι λέξεις αυτές έκαναν τζιιιζ.)

    Όμως εκείνο που δεν ξεπατώσατε ήταν η έμφυτη ΑΡΧΟΝΤΙΑ αυτού του λαού.

    Αυτό δεν το κατάφερε ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ.

    Ίσως γιατί είναι και δύσκολη η λέξη ΑΡΧΟΝΤΙΑ στη μετάφραση.

    Ίσως γιατί οι Αρχόντισσες αυτού του τόπου έπιναν δηλητήριο τον Απρίλη του ΄41 στη Κηφισιά και το αίμα τους, να χρωστά, κάτι ακόμη στον τόπο τούτο.

    Χρωστά να μιλήσει με την ειλικρίνεια και το θάρρος των προγόνων του και να πει μόνο την Αλήθεια που πιστεύει και τίποτε άλλο.

    ΜΟΝΟ την ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Κι ότι βγει.

    Κριός ο Πολιορκητικός

    Υ.Γ. Οι "εφιαλτικές" εξαγγελίες του Καραμανλή στην ΔΕΘ το 2009, μετά τις ανακοινώσεις Βενιζέλου μοιάζουν πλέον με ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο...

    http://logia-starata.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νικολαΐδη αυτά τα είπαμε,

    δεν θα επαναλαβάνουμε την ιστορία, κατάντησε βαρετό.

    1. Ο ΓΑΠ "ηρθε να ενώσει"και μαζί με τα τακίμια του Σημίτη, τους συνταγματολόγους!

    συνέχισαν τη ρεμούλα που τα τρωκτικά, οι εργολάβοι του Καραμαλή δεν πρόλαβαν, και απο την αλλη, τους χάρισαν την ποθητή 5ετία της παραγραφής των αδικημάτων.

    2. Ο Βενιζέλος δεν εκανε τον νομο περί "ανομίας" των βολευτών;

    3. Δούρειος Ιππος στο ΠΑΣΟΚ ολοι αυτοί οι δικηγοράνθρωποι, αντιπρόσωποι και υπερασπιστές των εργολάβων της Δεξιάς.
    Αυτοί δεν είναι καπιταλιστές με την αυστηρή ερμηνεία του Μάρξ, οι νόμοι του καπιταλισμού είναι αμίλικτοι, περιέχουν την χρεωκοπεία μαζί με την επιχειρηματικότητα.

    Εδώ δεν χρεωκοπεί κανένας, διότι ολοι τους ληστεύουν εθνικούς και κοινωνικούς πόρους βασιζόμενοι στην ασυλία που τους παρέχει η Δικαιοσύνη αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες στρατευμένοι στον αγώνα για την καταπολέμηση της "τρομοκρατίας" βεβαίως βεβαίως,

    αλλά και του "προαιώνιου εχθρού", ξανά βεβαίως βεβαίως,

    για την διάσωση του "περιούσιου λαού" των απατεώνων.

    Ολοι για αυτούς δουλεύουν αφού απο αυτούς επιλέγονται. Ποιά δικαιοσύνη και που ο νόμος, αυτοί βιάζονται να αποφυλακίσουν τους εμπόρους να αυξηθεί ο τζίρος.

    Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δικηγόρων- εργολάβων προμηθευτών δουλεμπορων και ναρκωεμπορων.

    Και παρά τα οσα εφαγαν έκλεψαν ξεπούλησαν, δανείζονται συνεχώς.

    Είναι φυσικό,

    το Αραβικό έθνος πολλαπλασιάζεται με λογαριθμική πρόοδο ενώ εμείς οι "Χριστιανοί" εχουμε υπογεννητικότητα,

    πως μπορείς να πολεμήσεις την ανθρωποθάλασσα,

    με διευθαρμένες κυβερνήσεις, με λοιμούς, με σεισμούς, πάλι θα μεινουν αρκετοί ωστε να σε αναγκάσουν να αναζητάς,

    ξένο διαβατήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.38# Το καλλιτερο που εμεις εχουμε να περιμενουμε ειναι η ελευση του Αντωνη με το Ζαππειο 1+2(δυο σε ενα) και φανταζομαι οταν σωσει την Ελλαδα να ετοιμασει και κανενα Ζαππειο Νο.3 για του γειτονες και ομο-ιδεατες Ιταλους του Μπερλουσκονι. Βρε ετσι και ψυθυρισει μονο ο ΓΑΠ οτι παει σε εκλογες πολλοι θα παθουν συγκοπη παρα τους παλλικαρισμους που επιδεικνυουν για τα ματια των οπαδων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θανάση,ίσως το κείμενο σου με την μεγαλύτερη αποδοχή μου μέχρι σήμερα.

    Γιά τον φίλο

    7 Σεπ 2011 1:41:00 μ.μ.

    απλά,του βγάζω το καπέλο.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως γίνεται να βρούμε τρόπο να ανοίξουμε τα μάτια των Ελλήνων να δουν την πραγματικότητα; Μα ποια πραγματικότητα; Ο 1:41 μμ μας τη παρουσίασε! Τι είπε; πέστε το και σεις! Μας αράδιασε την παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας και πολιτείας εν πολλοίς και δεν έκανε μια πρόταση! Μπλα-Μπλα -Μπλα _μπλα!! 'Άξιος ο μισθός του. Βρήκε και τους φταίχτες! Ο λαός τι έκανε; χειροκροτούσε! Τώρα τι του ζητάς να κάνει, σοφέ μου; τίποτα! Να επαναστατήσει λέει η Αλέκα! Εναντίον τίνος; Εναντίον του εαυτού του το καταλαβαίνω . Να πει :ως εδώ. Αλλάζω νοοτροπία, αλλάζω τρόπο ζωής! Δουλεύω και εξοικονομώ τη ζωή μου! Δεν κλείνω τα εργοστάσια και διώχνω τις απιχειρήσεις , δεν κλείνω τα λιμάνια, δεν κλείνω τους δρόμους. Σέβομαι τις συμφωνίες μου με τους εργοδότες μου και ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν κλέβω τους συμπολίτες μου μέσω του κράτους! Και ως υπάλληλος σέβομαι το μεροκάματό μου και προσπαθώ να το αυξήσω μέσα από την γενική ανάπτυξη στο ποσοστό που μου ανήκει! Άσε, φίλε, τις γενικόλογίες,τις αερολογίες και ωραιολογίες! Τα πράγματα είναι απλά: δουλεύουμε; δυστυχώς όχι όλοι! Ε Τότε , μέσα τα κεφάλια και πληρώστε αυτά που δανειστήκατε για να έχετε την καλοπέρασή σας στηριγμένη στους κόπους των άλλων, που φυσικά βρήκαν την ευκαιρία να μας πιούν το αίμα με τα υψηλά επιτόκια!

    Ποιος ΓΑΠ και ποιος Σαμαράς και ποιος Βενιζέλος; Πιόνια τους θέλαμε, πιόνια τους κάναμε, πιόνια θα τους ανεχτούμε! Και λέξη για τους άλλους, γιατί δεν αξίζουν ούτε να τους αναφέρεις ! Είναι τόσο λίγοι!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΚΕ πρέπει να ξεκαθαρίσει το ίδιο την κατάσταση με τις επιχειρήσεις του γιατί δίνει πατήματα στους απέναντι και σκορπάει αμφιβολίες σε πολλούς
    που είναι έτοιμοι από κάθε άλλη άποψη να συμπορευτούν μαζί του...
    Σήμερα ειδικά,που έχει την ιστορική
    ευκαιρία να φτάσει το 15% κι ακόμα
    παραπάνω,να δώσει ελπίδα στο λαό
    και να στείλει το μήνυμα στους εκτελεστές του λαού που τάχα τους πιάνει ο πόνος για τις εργασιακές
    συνθήκες στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ όταν στις δικές τους επιχειρήσεις-κάτεργα επικρατεί η τρομοκρατία,
    δεν πρέπει να βλέπει παντού φαντάσματα...
    Όταν κάνεις ταξικό αγώνα και έχεις
    τέτοια φαινόμενα στην αυλή σου,ο
    αντίπαλος θα τα αξιοποιήσει,λογικό
    είναι...
    Όταν έχεις τέτοια φαινόμενα και οικογένειες μένουνε χωρίς ψωμί,
    δεν μπορείς να τους χρεώνεις και
    ποταπά κίνητρα όταν φωνάζουν,
    ακόμα κι όταν πάνω στην απόγνωσή τους πάνε και μιλάνε σε ΜΜΕ των εφοπλιστών...
    Είναι στο χέρι του Κόμματος,τώρα
    που ήρθε η ώρα να μεγαλώσει,να
    βγει από τη γωνία και να αναλάβει ΕΥΘΥΝΕΣ για να σωθεί ο λαός από την καταστροφή,να απαλλαγεί και
    από αυτά τα φαινόμενα που πήγαιναν
    χέρι χέρι με την παραμονή του σε
    μια ασφαλή και ακίνδυνη για το σύστημα γωνιά του Κοινοβουλίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στον 6:10

    ενα κομμα του 8% στην αντιπολιτευση δεν θα λυσει το προβλημα της ανεργιας

    αν αυτο και μονο σε εμποδιζει να ψηφισεις αριστερα,δεν θα ψηφιζες αριστερα ετσι κιαλλοιως

    ΦΟΒΑΣΑΙ,οπως και ολοι,την αντιδραση των φραγκατων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η δεξιά την πατρίδα,
    η αριστερά το λαό
    και το ΠΑΣΟΚ την αλλαγή.
    Στο καλό τραγούδι,σωστά αναφερόταν
    "λιγότερα συνθήματα και πιό πολύ
    δουλειά...".
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ . ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενω η χωρα πεθαινει περισσεψαν τα υποκριτικα δακρυα για τους εργαζομενους του 902!Αλλα, δεν μασαει η κατσικα ταραμα λενε στο χωριο μου.Σας εχουμε παρει χαμπαρι φερεφωνα της εξουσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η ουσια ειναι,πασοκια μου,οτι η ηγεσια σας σας πουλησε,ακριβως οπως ο γκορμπατσοφ πουλησε τα ταλαιπωρα ρωσοκουμουνια

    πρωτα απολυση
    και μετα καθαριστρια

    ο παγκαλος και ο λοβερδος σε γυρευουν
    χααααχαααααχαααααααααχααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 6.37 σωστός,το πρόβλημα της ανεργίας δε λύνεται στον καπιταλισμό.
    Το πρόβλημα όμως της αξιοπιστίας
    ενός κόμματος που παλεύει για την ανατροπή του λύνεται...
    Δε γίνεται να τα βάζει με τους απολυμένους του και να λέει ότι συνειδητά παίζουν το παιχνίδι των
    εφοπλιστών ή όποιων άλλων.
    Απλά το παιχνίδι του σπιτιού τους
    που κλείνει πάνε να παίξουν...
    Πάμε σε περίοδο που θα κληθεί να μεγαλώσει το ΚΚΕ.
    Αισθητά και όχι μισή μονάδα.
    Πάνε οι ασφαλείς εποχές του 6 ή του
    8%.Ξεχασέ τες.
    Αλλά θα κληθεί να μεγαλώσει από
    κάθε άποψη.
    Αυτό σημαίνει πολλά και για πολλούς...
    Α και μη φοβάσαι...εμένα δε θα με αποτρέψεις.
    Είναι πλέον...αναπόφευκτο.

    6.10

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση