GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έθεσαν υπερφίαλους και αντιεπιστημονικούς δημόσιους στόχους...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Στις 21 Νοεμβρίου 2010 είχαμε δημοσιεύσει από αυτή εδώ την στήλη το άρθρο « Α...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Στις 21 Νοεμβρίου 2010 είχαμε δημοσιεύσει από αυτή εδώ την στήλη το άρθρο «Αναζητήστε τον Αδύναμο Κρίκο». Στο άρθρο αυτό με συνοπτική τεκμηρίωση αποδεικνύονταν ότι οι στόχοι του προϋπολογισμού 2011 ήταν ανέφικτο να επιτευχθούν. Συγκεκριμένα αποδεικνύονταν σε εκείνο το άρθρο και πάντα βάσει των επίσημων στοιχείων του προϋπολογισμού, ότι οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους ήταν μεγαλύτερες κατά 6,1 δις ευρώ από τις εισροές του περιβόητου μνημονίου. Ταυτόχρονα αποδεικνύονταν επίσης ότι ο στόχος 7,4% του ΑΕΠ ως Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ήταν επίσης ανέφικτος, αφού στον ίδιο προϋπολογισμό προβλέπονταν Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 9,1% του ΑΕΠ. Δηλαδή προβλέπονταν τότε «άσπρη τρύπα» (πλεόνασμα) από την λειτουργία της Γενικής Κυβέρνησης ύψους 1,7% του ΑΕΠ, που θα μείωνε το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης και θα το έριχνε στο 7,4% του ΑΕΠ.
Τι απαντούσε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα; «Θα βγούμε στις αγορές έως τα τέλη του 2011». Ευνόητα με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονταν η διαφορά μεταξύ των δαπανών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους και των εισροών από το περιβόητο μνημόνιο. Εμείς από τότε διαφωνήσαμε με αυτή την θέση μιας και ήταν φανερό ότι η έξοδος στις αγορές το τέλος του 2011 ήταν τουλάχιστον όνειρο θερινής νυκτός. Σήμερα δυστυχώς για όλους εμάς ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων δικαιώθηκε, αφού ούτε απ’ έξω από τις αγορές δεν περάσαμε και τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών της εξυπηρέτησης του Δημόσιου Χρέους μάλλον τις...
καλύπτουν οι αποδεδειγμένα φτωχοί που έχουν εισόδημα κάτω από 6.480 ευρώ με την μείωση του αφορολόγητου ορίου. Αυτά ως προς το πρώτο ουσιαστικό σημείο της κριτικής μας στον σχεδιασμό του προϋπολογισμού 2011.
Γιατί υπήρχε και το δεύτερο που επίσης προαναφέρουμε. Για το ύψος του Ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης (σε σχέση με το ύψος του Ελλείμματος της Κεντρικής Κυβέρνησης) και την δημιουργία από την λειτουργία της Γενικής Κυβέρνησης «άσπρης τρύπας» (πλεονάσματος) ύψους 1,7% του ΑΕΠ. Εκεί η τότε απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας έσπαγε κόκαλα: «Θα εκσυγχρονίσουμε και θα βελτιώσουμε την παραγωγικότητα των οργανισμών του δημοσίου ώστε να γίνουν κερδοφόροι».
Θαυμάστε εκσυγχρονισμός και βελτίωση της παραγωγικότητας που έφεραν τεράστια κερδοφορία!
Η τιμή της μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στις 31/12/2010 ήταν 6,12 ευρώ. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 ήταν 2,76 ευρώ. Απώλειες για τα ΝΠΔΔ που έχουν το 12,1% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας; Περίπου 388 εκατ. ευρώ. Άλλο φωτεινό παράδειγμα. Τιμή μετοχής ΔΕΗ στις 31/12/2010 10,75 ευρώ. Στις 23 Σεπτεμβρίου ήταν 5,99 ευρώ. Απώλειες για το Ελληνικό Δημόσιο που έχει το 51,49% των μετοχών της εταιρείας περίπου 568 εκατ. ευρώ. Τα ίδια και χειρότερα με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει 34,43% του μετοχικού κεφαλαίου. Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι μετοχικές απώλειες από 31/12/2010 έως 23 Σεπτεμβρίου 2011 ήταν περίπου 195 εκατ. ευρώ.
Συνολικά από τρεις εταιρείες στις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο είναι βασικός μέτοχος και ασκεί διοίκηση προκύπτουν μετοχικές ζημιές ύψους περίπου 1,150 δις ευρώ. Και όλα αυτά ενώ τα διεθνή χρηματιστήρια τουλάχιστον το α΄ 4μηνο 2011 κατέγραφαν το ένα υψηλό μετά το άλλο.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν μειώνεται το Έλλειμμα και κυνηγούν τις γριές για να τους κόψουν τίποτε 50ρικά από την σύνταξη ώστε να σώσουν τον προϋπολογισμό!
Πάρα πολύ απλά…
Έθεσαν υπερφίαλους και αντιεπιστημονικούς δημόσιους στόχους ώστε να ξεγελάσουν εκείνη την εποχή την Βουλή των Ελλήνων και την κοινή γνώμη ενώ γνώριζαν ότι θα αποτύχουν.
Επιδείνωσαν με αυτό τον τρόπο την δημοσιονομική κατάσταση, την εσωτερική αγορά και την κοινωνική δομή της χώρας. Με αυτό τον τρόπο όμως πέραν των νέων σκληρών μέτρων που απαιτούνται από την τρόικα και υιοθετούνται από την κυβέρνηση απαξιώνεται και η αξία των προς πώληση ΔΕΚΟ.
Διπλό κακό δηλαδή! Και η αξία των προς πώληση ΔΕΚΟ μειώνεται και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώνεται. Έβαλαν υψηλά τον πήχη για άλμα εις ύψος και πέρασαν από κάτω. Οι γριές όμως που τους παίρνουν τα 50ντάρικα τι φταίνε;

4 σχόλια

  1. ΕΝΩ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, ΑΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ. ΛΕΣ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΙΣΕΙ??
    ΓΙΩΡΓΟ, ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΣΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ, ΜΟΛΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η 6η ΔΟΣΗ (ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΙΟ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ) ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καραμανλης θειος:εμεις δεν καναμε εκτελεσεις.
    καραμανλης ανηψιος:εμεις δεν καναμε απολυσεις.
    εσεις θα φατε τους αριστερους,βρωμοπασοκια,και μεις
    θα φαμε εσας.
    χαιρετισμους απο νορβηγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ..ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..
    ΤΟ ΠΑ$$ΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ... ΕΔΩ !

    Σύζυγος Α. Τσοχατζόπουλου: Αν και άπορη
    ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για πολυτελή ΙΧ.
    26/9/2011

    Χλιδή σε... τέσσερις τροχούς προκύπτει από την κοινή φορολογική δήλωση που κατέθεσαν για το 2010 ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του, αφού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, η Βίκυ Σταμάτη φέρεται -ούτε λίγο ούτε πολύ- να δαπάνησε για την αγορά αυτοκινήτων 1,5 εκατ. ευρώ, παρότι δηλώνει... άπορη. Πρόκειται για στοιχεία που απορρέουν από την αρχική υποβληθείσα δήλωσή τους, καθώς κάθε φορολογούμενος διατηρεί το δικαίωμα υποβολής τροποποιητικών - συμπληρωματικών δηλώσεων στη συνέχεια.

    Μεταξύ των εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογουμένων που έλαβαν τη... λυπητερή για να πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης βρίσκεται και ο Α. Τσοχατζόπουλος.
    Σύμφωνα με το νέο εκκαθαριστικό σημείωμα που περιλαμβάνει και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα της περασμένης χρονιάς, καθώς και την εισφορά σε περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής),
    το πρώην ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,
    καλείται να καταβάλει 2.680 ευρώ.


    Είναι ενδεικτικό πως ο Α. Τσοχατζόπουλος δηλώνει εισόδημα 82.680 ευρώ -τη βουλευτική του σύνταξη δηλαδή- και τεκμαρτό εισόδημα 8.700 ευρώ, ενώ η σύζυγός του μηδενικό, όπως και την περσινή χρονιά. Η τελευταία φορά που η ίδια εμφανίζει αποδοχές είναι στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού το 2009, για το οικονομικό έτος 2008, όπου δηλώνει 15.330 ευρώ.

    Η Β. Σταμάτη δηλώνει πως κατέβαλε 1,5 εκατ. ευρώ για την «αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, δίτροχων κ.τ.λ. οχημάτων».
    Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο στη δήλωση που έχουν στα χέρια τους οι φορολογικές αρχές.
    Η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου αναφέρει, επίσης, πως έχει έσοδα 1 εκατ. ευρώ από τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή την πώληση ακινήτων. Παράλληλα, στον κωδικό 787, όπου καταγράφονται τα ποσά της ανάλωσης κεφαλαίου, δηλώνει 530.000 ευρώ. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η επίκληση από τον φορολογούμενο ανάλωσης κεφαλαίου που σχηματίστηκε τα περασμένα έτη αποτελεί την πιο εύκολη λύση για δικαιολογήσει κανείς τα τεκμήρια διαβίωσης ή κτήσης περιουσιακών στοιχείων.
    Με απλά λόγια, δίνεται η δυνατότητα να δικαιολογήσει την απόκλιση μεταξύ του εισοδήματος που προσδιορίστηκε τεκμαρτώς και του εισοδήματος που δήλωσε, με τον ισχυρισμό πως τα προηγούμενα έτη περίσσεψε ποσό χρημάτων που φορολογήθηκε ή απαλλάχθηκε νόμιμα από τον φόρο και το οποίο ξόδεψε το έτος της φορολογίας για να καλύψει τη διαφορά. Εν προκειμένω, το ποσό που αθροίζεται από τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων και την ανάλωση κεφαλαίων δικαιολογεί την... αδικαιολόγητη υπέρογκη δαπάνη για την αγορά αυτοκινήτων 1,5 εκατ. από τη Β. Σταμάτη.


    Πηγή: RealNews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΔ: Μέτρα 28 δις για να μειωθεί
    7 δις το έλλειμμα........ !!!!!!!!!!!!!

    «Τόσο οι Εταίροι, όσο και η Ελληνική Κυβέρνηση, κάθε μέρα επιβεβαιώνουν ότι, παρά τις επιθυμίες του κ. Υπουργού Οικονομικών, «πάτος στο βαρέλι» δεν έχει μπει.

    Έτσι, σύμφωνα με την πρόσφατη Έκθεση του ΔΝΤ, λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες Ευρωπαϊκές αποφάσεις, το χρέος θα διαμορφωθεί στο 189% του ΑΕΠ το 2012.

    Από 127% που ήταν το 2009.

    Δηλαδή 62 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ υψηλότερο μέσα σε 3 χρόνια!!!

    Επιπλέον, σύμφωνα με χθεσινή Ομιλία του κ. Υπουργού Οικονομικών στην Ουάσινγκτον, τα νέα μέτρα διαμορφώνονται στο 3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στα 7 δισ. ευρώ.

    Μέτρα προκειμένου να καλυφθούν οι αστοχίες της οικονομικής πολιτικής.

    Τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεσή της.

    Μέτρα που αποτελούν την πιο έμπρακτη ομολογία αποτυχίας και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

    Να θυμίσουμε ότι το Μνημόνιο προέβλεπε 9 δισ. ευρώ για εφέτος.

    Ο περυσινός Προϋπολογισμός 14.

    Το Μεσοπρόθεσμο 21.

    Και σήμερα ο λογαριασμός προσεγγίζει τα 28…

    Και όλα αυτά προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα, εάν μειωθεί, κατά 7 δισ. ευρώ.

    Πρόκειται για μνημείο οικονομικής αναποτελεσματικότητας.

    Για τον ορισμό της «γυμναστικής στη ματαιότητα».

    Δηλαδή, τα 3/4 περίπου από τις θυσίες των πολιτών, κυρίως λόγω της ύφεσης, πάνε χαμένες.

    Και οι πολίτες αντί να δουν κάποιο φως, βυθίζονται σε πιο πυκνό σκοτάδι.

    Όπως αυτό στο οποίο θα βρεθούν εάν δεν μπορέσουν να πληρώσουν το νέο «χαράτσι» που η Κυβέρνηση επιβάλλει στα ακίνητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση