GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τραγική κατάσταση στο Δάσος Κουρί...

Από το  almyrosinfo.gr Ερωτήσεις από βουλευτές στη βουλή έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργειας και Κλιματι...

Από το almyrosinfo.gr

Ερωτήσεις από βουλευτές στη βουλή έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δάσος Κουρί.
Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση και ο συνάδελφός βουλευτής Ν. Ηλείας κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενεργεια και Κλιματικής Αλλαγής για να...
προστατευθεί και να αξιοποιηθεί το Δάσος Κουρί.
Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές μεταξύ άλλων αναφέρουν πως "το Δάσος Κουρί μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα τουριστικό προορισμό αλλά και ένα σημείο όπου μπορούν να ψυχαγωγούνται οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας. Παρ' όλα αυτά η απαξίωση του Δάσους είναι έκδηλη σε κάθε σημείο του. Τα μονοπάτια περιπάτου είναι καλυμμένα με ξερά χόρτα επκίνδυνα για να προκληθούν φωτιές. Οι εγκαταστάσεις με τους παιδότοπους σε κακή κατάσταση, με εμφανή σημάδια εγκατάλειψης. Επιπρόσθετα, το Λαογραφικό Μουσείο το οποίο λειτουργούσε μέχρι πρότινος είναι ένα κτίριο το οποίο είναι αφιλόξενο".

Οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο, έτσι ώστε το Δάσος Κουρί να αναμορφωθεί, να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο προορισμού.

Ερώτηση Κουβέλη
Ερώτηση για το Κουρί προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είχαν καταθέσει προ μηνός και οι βουλευτές Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

"Το δάσος «Κουρί» καταλαμβάνει έκταση 1150 στρεμμάτων και βρίσκεται περίπου 1000 μέτρα βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από την πρώην κοινότητα της Ευξεινούπολης. Παλαιότερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κάλυπτε μια περιοχή περίπου 20.000 στρεμμάτων. Το 1970 κηρύχτηκε αναδασωτέο, με το υπ’ αριθ. 356/1980 ΠΔ. Εν συνεχεία εντάχθηκε στις προστατευόμενες περιοχές με το νόμο 1650/86 για την προστασία του περιβάλλοντος. ...

Σήμερα το «Κουρί» εμφανίζει έντονα σημάδια εγκατάλειψης. Η ύπαρξη ξερών χόρτων αποτελεί κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι εγκαταστάσεις του δάσους (φωτισμός, στέγαστρα, πινακίδες κλπ) παρουσιάζουν φθορές, ενώ σκουπίδια σ’ όλη την έκτασή του συνθέτουν μια απαράδεκτη εικόνα. Περαιτέρω, οι τεχνητές λίμνες έχουν μετατραπεί σε βούρκους αποτελώντας εστίες μόλυνσης και σε ορισμένα σημεία είναι αδύνατη η πρόσβασή τους, καθώς έχουν γκρεμιστεί τα γεφυράκια που τις συνέδεαν με το υπόλοιπο πάρκο.
Με βάση τα προαναφερόμενα,
Θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η διατήρηση του οικοτόπου «Κουρί» στο Ν. Μαγνησίας και να αποφευχθεί η περαιτέρω υποβάθμισή του;"

2 σχόλια

  1. Ηθελα να σημειωσω οτι αυτος ο κεφαλικος φορος 2% που επεβαλλε παρανομα και αντισυνταγματικα η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια σχετιζεται με τις .."αποδειξεις"!!
    Η αλητοσυμμορια επεβαλλε τις .."αποδειξεις" ,να τους κανουμε εμεις τον υπηρετη αυτωνων των μπασταρδων δηλαδη, και νομιζε οτι ετσι θα τα "κονομησει"!
    Ποιος Ελληνας θα καθισει τωρα να μαζευει αποδειξεις σου λενε οι αλιτηριοι μπασταρδοι!!
    Οποτε εχοντας μειωσει το αφορολογητο στο μισο θα τους ταραξουμε μετα στη φορολογια..

    Ελα ομως που π.χ ο λογιστης μου μου βρηκε 5000 ευρω αποδειξεις!! και εκει που καθε χρονο πληρωνα την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια (αλλα και πριν την Νεα Δημοκρατια του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο) περιπου 1400-1500 ευρω τωρα θα παρω επιστροφη!!!!
    Οποτε η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια επεβαλλε τον κεφαλικο φορο για να μου τα παρει πισω!!

    Μιλαμε για αλητες!! για υποκοσμο!! Για συμμορια αλα ΝΤΟΝ ΚΟΡΛΕΟΝΕ..

    Θανατος. ΚΡΕΜΑΛΕΣ στους πουστηδες ...

    20 Σεπ 2011 1:06:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    POUSTIS EINAI O PATERAS SOU POU TON GAMAEI O PASOKSIS O GEITONAS SOU, KAI H MANA SOU POUTANA THS NΔ TOU MALAKA TOU K. KARAMANLH POU DEN MPOREI NA STAUROSEI LEΞH XORIS NA THN EXEI GRAMENH STO XARTI. ES APO POU EISE RE KOLOMPINE GIATI APO TA GRAPTA SOU SAN TAMTAKOS AKOUGESE:

    NE POLOUS XERETISMOUS;
    O GAMIAS THS MANAS SOU

    20 Σεπ 2011 1:17:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Αν ειναι αληθεια αυτο που λενε τα πασοκοσκυλαιικα ΜΜΕξαπατησης οτι δηλαδη σημερα ειναι "ωρα μηδεν για την Ελλαδα" αν θα πεισει δηλαδη η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια την ..
    "τροικα" (την οποια βεβαιως βεβαιως αυτα σκυλια εφεραν εδω)..
    ΤΟΤΕ κανω μια ευχη!:

    Να μην δωσουν αλλο δανειο στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια. Ουτως η αλλως φτερα και πουπουλα θα το κανουν οι αλητες. Να! εξοδα για το ηλιθιο βλακογιοργο! απο τις 700 μερες που κυβερναει τις 650 τις εβγαγε εξω σε πολυτελεις σουιτες του εξωτερικου κουβαλωντας και το σκυλο "κ.μποτωνη" την σκυλα "κ.μπεθανη" και ενα σωρο αλλους παρατρεχαμενος με πανω απο 100.000 ευρω ημερησιως εξοδα..
    Δευτερον θα τα μοιρασουν σε ημετερες Μ.Κ.Ο και θα τα ξεσκισουν μετα..
    Και αμα παει να περισσεψει και τιποτα θα .."συστησουν" καινουργιες και θα τις επιδοτησουν με δεκαδες εκατ ευρω..
    Ακομα ΜΚΟ για την υστεροφημια του κανταφι ειναι ικανοι να κανουν αυτα τα σκυλια..

    Λοιπον κομμενο. Κανενα δανειο.
    Και τοτε καποιος δεκανεας "εστω" να ζητησει ταμειο..
    Που πηγαν ο διπλασιασμος της τιμης των καυσιμων,των ποτων των τσιγαρων,που πηγε το 23 και 13% ΦΠΑ που πηγαν τα κομμενα δωρα αδειες κλπ ..
    Και λοιπα..
    Αν οι εξηγησεις ειναι ανεπαρκεις (πραγμα βεβαιο) εκτελεσεη με συνοπτικες διαδικασιες..

    Χωρι οικτο και χωρις χρονοτριβη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε ολα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οικολογοι ρε στο πασοκ ναι νομομοποιουν τα αυθαιρετα δηλαδη την παρανομια αυτη ειναι η καστα τους και κατα τα αλλα τα ταξι βλαπτουν τον τουρισμο,τα αυθαιρετα που καταστρεφουν το φυσικο καλλος οχι ,προς θεου μην το πει κανεις αυτο ειναι χαζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση