GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συντεταγμένη χρεοκοπία έχει ξεκινήσει, υποστηρίζει σύμβουλος του Σόιμπλε...

Από το tvxs.gr Η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει, υποστηρίζει ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας της ...

Από το tvxs.gr

Η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει, υποστηρίζει ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας της Οξφόρδης και σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φουστ μιλώντας στην Deutsche Welle. Την ίδια ώρα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναμένει ελληνική χρεοκοπία αλλά όχι έξοδο από το ευρώ.
«Βασίζω την άποψη μου στο γεγονός, ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχει ήδη διαπραγματευτεί την μερική αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως πχ. την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, όπως επίσης η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων» επισημαίνει.
«Υπό το φως των δεδομένων, υποστηρίζει, η...
διαδικασία της ελληνικής πτώχευσης έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπογραμμίζει επίσης ότι η περικοπή του ελληνικού χρέους θα πρέπει να φτάσει το 50% με 60%. «Μόνον σε αυτήν την περίπτωση θα είχε η χώρα μια προοπτική. Αλλά και τότε η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να ευημερήσει».
Αναφορικά με τη διαδικασία της ελεγχόμενης χρεοκοπίας ο κ. Φουστ υπογραμμίζει πως η Ελλάδα έχει μπροστά της μια πολύ δύσκολη διαδικασία προσαρμογής. Η πρόκληση βρίσκεται στο κατά πόσο αυτή η διαδικασία και οι συνέπειές της θα είναι “κάπως ανεκτές” από τους Έλληνες αλλά και από τους πιστωτές, οι οποίοι θα χάσουν μέρος των δανείων που έχουν δώσει.
Ωστόσο, η ελεγχόμενη πτώχευση θα ξεκαθάριζε το τοπίο, θα οδηγούσε στην επανάκτηση της σιγουριάς για τους ξένους επενδυτές και θα περιόριζε τα βάρη, τα οποία θα πρέπει να επωμισθεί ο ελληνικός λαός, εκτιμά ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας.
«Σε περίπτωση πτώχευσης θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν. Αυτό θα εξασφαλισθεί μάλλον μόνον μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης, EFSF, όταν αυτό αρχίσει να λειτουργεί, μετά την επικύρωση του σχετικού συμφώνου από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της ευρωζώνης» σημειώνει.
Χρεοκοπία αλλά όχι έξοδο από το ευρώ «βλέπει» η Fitch Ratings
H Fitch Ratings αναμένει ελληνική χρεοκοπία, αλλά όχι έξοδο από την Ευρωζώνη. Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης η «προφανής αμφιθυμία» ορισμένων κύκλων για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την πολιτική δέσμευση για την Ευρωζώνη στο σύνολό της.
Κατά την γνώμη της Fitch θα ήταν «οικονομικά παράλογο» για την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη, καθώς αν το θα το έπραττε με την ενθάρρυνση και την αποδοχή των άλλων κρατών μελών (δεν υπάρχει νομική βάση για την απομάκρυνση), θα θέσπιζε ένα κακό προηγούμενο. Η δέσμευση για το ευρώ, αν δεν είναι αμετάκλητη, θα μπορούσε να ανατραπεί, σύμφωνα με τον οίκο και να πυροδοτήσει μια διαδικασία που θα μπορούσε να υπονομεύσει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της δέσμευσης και των άλλων κρατών μελών.
Η Fitch Ratings εμφανίζεται επιπλέον επικριτική στην προσέγγιση που υιοθετήθηκε για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. Όπως αναφέρει, η αποτυχία αποφασιστικής αντιμετωπίσης των προβλημάτων της Ελλάδας συνεχίζει να διαβρώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ικανότητα των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων να χαράξουν πολιτικές για τη διαχείριση της ευρύτερης κρίσης.
Απέκλεισε εκ νέου έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Μέρκελ
Απέκλεισε εκ νέου έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Γερμανοί θα πρέπει να είναι αυστηροί απέναντι στην κρίση χρέους και να ζητούν σαφή ανταλλάγματα για την παροχή βοήθειας. Την ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα απαρέγκλιτα το πρόγραμμα λιτότητας επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ ενώ η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Έλενα Σαλγάδο, συμβούλεψε την Ελλάδα να μειώσει το δημόσιο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή.

3 σχόλια

  1. KAI AΑΛΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΣΚ!!!
    Η ΒΡΩΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    "ΑΠΟΦΑΣΗ
    ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ
    ΤΗΣ ΠΑΣΚ – Δ.Υ.
    Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων, το κορυφαίο συλλογικό όργανο της παράταξης, που αποτελείται από τα εκλεγμένα μέλη της στη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., από τους Προέδρους ή τους εκπροσώπους της παράταξης στις Ομοσπονδίες, ή στα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεδρίασε στην οδό Ιπποκράτους 22 και συζήτησε διεξοδικά την ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης και της Τρόικα κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο που κλιμακώθηκε το τελευταίο διάστημα με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου και του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.
    Η ΠΑΣΚ – Δ.Υ. αποφάσισε ομόφωνα ότι καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Θεωρεί ότι αποτελούν τη θλιβερή συνέχεια παλαιότερων δηλώσεων του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, που κεντρικό στόχο έχουν τη μετατόπιση των κυβερνητικών ευθυνών στις πλάτες των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες της χώρας και αποπνέουν μια ακραία αυταρχική έως και αντιδημοκρατική νοοτροπία.

    Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές του μνημονίου που έχουν σαρώσει δεκάδες χώρες ισοπεδώνοντας τους αντίστοιχους λαούς σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία σαράνταχρόνια, πολιτικές που υπηρετούν με πάθος τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη – και όχι μόνο – έχουν σαν κεντρικό στόχο τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα, την κατάργηση της υποχρέωσης του Κράτους να παρέχει κοινωνικά αγαθά και την τελική εκχώρηση του συγκεκριμένου τομέα στις ανεξέλεγκτες δυνάμεις των αγορών.
    Στην επέλαση της βαρβαρότητας που βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο ο λαός μας, τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη αντί να επιλέξουν το ρόλο του υπερασπιστή των δικαιωμάτων του, αποφάσισαν να επενδύσουν στο ρόλο του απολογητή της Τρόικα. Ας μην ξεχνούν όμως ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αντιπαρατάχθηκαν άοπλοι στις σιδερόφρακτες ορδές του Χίτλερ και ακύρωσαν τις πολιτικές του. Έχουν και νου και κρίση.
    Είναι βέβαιο ότι η συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις, η διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, η πρωτοφανής φορολογική λαίλαπα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η αμφισβήτηση της μονιμότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο, η παραποίηση των αποτελεσμάτων μιας απογραφής που η ίδια η Κυβέρνηση πραγματοποίησε, ενώ είναι βέβαιο ότι ο συνολικός αριθμός τους δεν υπερβαίνει τις 400.000, η σύνδεση των αμοιβών με την απόδοση των εργαζομένων με ευνοιοκρατικά κριτήρια και η μετά από ολόκληρες δεκαετίες, αναίρεση της συμμετοχής των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν, δεν υπηρετούν τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του.
    Υπηρετούν πολιτικές στοχεύσεις που υπακούουν στο δόγμα του ΣΟΚ με στρατηγικό στόχο την πλήρη ανατροπή των ταξικών συσχετισμών της ελληνικής κοινωνίας.
    Στις δραματικές συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά για τον ελληνικό λαό η παράταξή μας είναι αποφασισμένη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα ανατρέψουμε τα σχέδια των αγορών αλλά και των ντόπιων υποστηρικτών τους.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ-ΔΥ

    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΛΕΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ελικοπτερο του παπανδρεου ειναι σταντ μπαι αχχαχαχαχχααχχααχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση