GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρον άρον αποφασίζει ο δήμαρχος Αλμυρού για την υποθήκευση του τόπου του...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης Εν κρυπτώ , δίχως εμφανώς τη διάθεση παρουσίας πολιτών του Αλμυρού , προχείρως και με μια αξιοσημείωτη β...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
Εν κρυπτώ, δίχως εμφανώς τη διάθεση παρουσίας πολιτών του Αλμυρού, προχείρως και με μια αξιοσημείωτη βιασύνη, ο δήμαρχος Αλμυρού (που συνηθίζει αυτή την συμπεριφορά "αρπακόλλας"), κάλεσε σήμερα το απόγευμα (στις 7:00) τους δημοτικούς συμβούλους σε σύσκεψη για να συζητήσουν, με σκοπό να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου, στο οποίο υπάγεται και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό του Νομού Μαγνησίας, ο Αλμυρός. Η πόλη καταγωγής μου.
Το πρώτο αυτό σχέδιο θα ορίζει τις βασικές κατευθύνσεις για την πολεοδομική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής και θα προσφέρει μια οργανωμένη πρόταση για το μέλλον της. Μόνο που η οργανωμένη αυτή πρόταση, κόβεται και ράβεται σύμφωνα με τα θέλω, τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των βολιωτών. Το περίεργο είναι ότι σ᾽αυτή τους την προσπάθεια επιβολής των σχεδίων τους, να περάσουν δηλαδή ένα σχέδιο αποκλειστικά υπέρ του...
Βόλου και εις βάρος των υπολοίπων περιοχών που περιλαμβάνει, οι "σχεδιαστές" βρήκαν απ᾽ ότι φαίνεται ένθερμους υποστηρικτές εντός του Δημαρχείου Αλμυρού. Κάποιοι, είτε γιατί δεν έχουν γνώση τεχνικών θεμάτων, είτε γιατί δεν ασχολούνται όσο θα έπρεπε με τις συναποφάσεις που θα υπογράψουν και θα δεσμεύσουν την περιοχή για τα επόμενα 30 χρόνια (τουλάχιστον), αδιαφορούν ή εθελοτυφλούν (;).
Ειδικότερα και ενημερωτικά, σημειώνεται ότι το ρυθμιστικό σχέδιο του Βόλου ανατέθηκε σε ομάδα μελετητών με επικεφαλής την αρχιτέκτονα - πολεοδόμο κ. Ράνια Κλουτσινιώτη, η οποία είχε εκπονήσει και τη μελέτη για το Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να θεσπιστεί.
Το πρώτο αυτό ρυθμιστικό σχέδιο του Βόλου, λοιπόν, περιλαμβάνει ολόκληρη την πεδινή περιοχή του νομού Μαγνησίας (Βελεστίνο, Αλμυρός, Νέα Αγχίαλος) και τους πλησιέστερους στον Βόλο οικισμούς του Πηλίου, Πορταριά και Μακρυνίτσα. Το σχέδιο έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά από εκκρεμούντα ζητήματα για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, με κύριο την αποβιομηχάνιση της πόλης και την προστασία του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Βασικές πτυχές του είναι οι ακόλουθες:
  • Οριοθετεί για πρώτη φορά το σύνολο των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.
  • Ρυθμίζει με σύγχρονο τρόπο ποιες μεγάλες υποδομές λείπουν από την πόλη και θα πρέπει να προβλεφθούν, όπως θέση για τη δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης και μεγάλου συνεδριακού κέντρου που θα εξυπηρετούν όλη την Κεντρική Ελλάδα.
  • Δίνει προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των βιομηχανικών συγκεντρώσεων του Βόλου.
  • Ορίζει ζώνες πέριξ του Βόλου, του Αλμυρού, της Αγχιάλου και του Βελεστίνου στις οποίες προτείνει να σταματήσει άμεσα η δόμηση εκτός σχεδίου, προκειμένου να εκπονηθούν γενικά πολεοδομικά σχέδια και να καθοριστεί η πολεοδομική τους εξέλιξη.
  • Προτείνει να καταργηθεί άμεσα η δόμηση σε βάθος 250 μέτρων κατά μήκος των μεγάλων οδικών αξόνων και 100 μέτρων από τους μικρούς, ώστε να σταματήσει η διασπορά χρήσεων με την παρόδια δόμηση (κοινό πρόβλημα σε όλες τις ελληνικές πόλεις).
  • Προτείνει να εγκατασταθούν στην παλαιά βιομηχανική περιοχή όλα τα φυτώρια και οι ερευνητικές δραστηριότητες του πανεπιστημίου. 
Γίνεται εύκολα αντιληπτό και στους μη γνωρίζοντες την περιοχή, ότι ο παραπάνω σχεδιασμός -που χαράχθηκε αποκλειστικά από βολιώτες- αδικεί τις περιοχές που βρίσκονται εκτός Βόλου κι ενώ θα έπρεπε ο δήμαρχος από κοινού με την αξιωματική αντιπολίτευση να υψώσουν τα... λάβαρα της αντίστασης, εκείνοι παραδίδονται αμαχητί.
Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις, όπως αυτή του δημοτικού συμβούλου κ. Κ. Πριάγγελου ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PRESS-GR θα αποχωρήσει σήμερα από τη σύσκεψη και προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί τις επόμενες μέρες από την ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου.
Προσωπικά, βεβαιώνω τους τοπικούς άρχοντες του Αλμυρού ότι, ως πολίτης αυτής της πόλης, παρακολουθώ το θέμα εκ του σύννεγυς, όπως κι όλα όσα υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου μου...

2 σχόλια

  1. ακολουθεί τον γιωργάκης μας
    Καθυστερημένος να μήνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ !

    Πρωτοφανής σε αγριότητα οι τελικές ρυθμίσεις για το χαράτσι στα ακίνητα.
    Όπως μετέδωσε το Mega, το τέλος θα πληρώνουν οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι και οι άνεργοι !

    Την ίδια στιγμή δεν θα πληρώνει η εκκλησία !
    Δηλαδή από το τέλος εξαιρούνται η εκκλησία, τα... μοναστήρια και το δημόσιο !


    Ντροπή σας.. ρε ΧΟΝΤΡΟΚΑΘΗΚΙΑ του καμπινέ πα$$οκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση