GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα εισιτήρια της ντροπής...

Γράφει ο  Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης ( πρωτοδημοσιεύτηκε στις 11/9/11, στην εφημερίδα " o Λαός του Αλμυρού " ) Το παζάρι τελείωσε ...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
(πρωτοδημοσιεύτηκε στις 11/9/11, στην εφημερίδα "o Λαός του Αλμυρού")
Το παζάρι τελείωσε και το αποκαλόκαιρο έχει ήδη αρχίσει. Μικρός, δεν είχα συναντήσει τη λέξη εκείνη που θα αποφόρτιζε την μελαγχολία που συνοδεύει πάντα αυτή την εποχή. Το αποκαλόκαιρο θα με βοηθούσε και τότε -ίσως- να αντιμετωπίσω την άρνησή μου στο συμβιβασμό ότι τα σχολειά ανοίγουν, καθώς θα είχα -πιθανώς- την φευδαίσθηση ότι κουβαλώ ακόμα κάτι από το καλοκαίρι. Κι ας έφευγε το μαύρισμα από τις ατέλειωτες ώρες στην παραλία, μαζί με τις στιγμές ξεγνοιασιάς που χρειάζονται πάντα έναν χρόνο για να ξανάρθουν.
Εσκεμμένα "έτυχε" φέτος, αυτή την περίοδο του Αλμυρού να την ζήσω ξανά στην πόλη που γεννήθηκα, ενηλικιώθηκα κι αγαπώ. Από εδώ, λοιπόν, έζησα και πάλι το "καταραμένο" 9ημερο, όπως συνηθίζω να το αποκαλώ, καθώς o τόπος...
πνίγεται στο κόσμο κατά την διάρκειά του κι έπειτα μοιάζει ερημωμένος. Τα συναισθήματα ήταν ξανά ανάλογα εκείνων των παιδικών μου χρόνων. Απόλυτη χαρά στη θέα του λούνα παρκ, καθολική μελαγχολία μόλις οι παράγκες ξηλώνονταν. Ίδιες μυρωδιές, από το ψήσιμο του χαλβά κι απ᾽ τα σουβλάκια. Συνακόλουθες κοινές θύμησες. Παρόμοια αβεβαιότητα. Τότε, για το πόσο δύσκολα θα είναι τα μαθήματα της καινούριας τάξης, αν θα μου αρέσει η δασκάλα κι αν θα προλάβω το καλό θρανίο. Τώρα, για το πόσο δύσκολη είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας, αν θα καταφέρω να κατανικήσω το σαράκι της αβεβαιότητας του μέλλοντός μου, αν θα κρύψω τις σκέψεις για μετανάστευση.
Θυμάμαι, τότε, τη χαρά των συνομήλικών μου αν κατάφερναν να εξασφαλίσουν ένα επιπρόσθετο δωρεάν εισιτήριο απ᾽ αυτά που ο Ράππος (ο πασίγνωστος ανά τη χώρα πια πρώην δήμαρχος του Αλμυρού, μετά τις σχετικές ροζ αναφορές από τον Ζούγκλα) μοίραζε για το λούνα παρκ. Είχα, έτσι, μια επιπρόσθετη ευκαιρία να ανέβω στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, αλλά ποτέ δεν μου δόθηκε απλόχερα. Μια φορά μόνο στα τόσα χρόνια παιδικότητας έκανα χρήση δωρεάν εισιτηρίου -από σπόντα- και δεν θυμάμαι αν τελικά ευθύνεται ο εγωισμός των γονιών μου που δεν στάθηκαν στην πόρτα του δημαρχείου για να τα προμηθεύονται ("δεν το χρειάζεσαι" μου έλεγαν εσύ, "θα σου πάρουμε εμείς όσα πρέπει") ή η δική μου τελική άρνηση να αποδεχτώ την προσφορά, καθώς δεν με βόλευαν οι ώρες που επιτρέπονταν η χρήση τους (αυστηρά από τις 6:00 με 8:00 μμ, ώρες που προτιμούσα τις αλάνες).
Φέτος, μαθαίνω, μοιράστηκαν 3500 εισιτήρια. Όλα, μεταξύ των δημαρχιακών συμβούλων. Εκφράστηκαν παράπονα ότι άλλος πήρε περισσότερα, άλλος λιγότερα. Ο καθένας είμαι απολύτως σίγουρος ότι κράτησε τα περισσότερα για τους δικούς του (φίλους, συγγενείς κι αν περίσσεψε κανένα για κάποιον σίγουρο ψηφοφόρο) κι αμφιβάλλω αν μοιράστηκε έστω κι ένα σε κάποιο άπορο παιδί που πραγματικά το χρειαζόταν και θα του έδινε ξεχωριστή χαρά. Εξάλλου, αυτό το έθιμο μ᾽ αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε: να δοθούν κάποια εισιτήρια σε παιδιά που δεν μπορούν να τα έχουν. Κάπου στην πορεία, το μόνο αυτό κριτήριο χάθηκε κι ήρθαν τα γνωστά άλλα, που στιγμάτισαν μια ολόκληρη 20ετία τη χώρα: το βόλεμα της παρέας μας, αφού πρώτα βολέψουμε τον εαυτό μας. Όσο προχωρώ αυτές τις σειρές, καταλαβαίνω γιατί οι γονείς μου δεν μου επέτρεπαν να προμηθευτώ αυτά τα μαγικά χαρτάκια για το πέρασμα στην απόλυτη παιδική χαρά.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδας σας, φέτος το λούνα πάρκ έκοψε τα μισά εισιτήρια απ᾽ότι πέρυσι. Αυτό σημαίνει, ότι παρά το ότι αυτή τη χρονιά η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη, λιγότερα παιδιά απήλαυσαν την όλη ψυχαγωγία που ένα λούνα παρκ προσφέρει. Και σίγουρα, τα υπόλοιπα, δεν την χάρηκαν όσες φορές το έκαναν στο παρελθόν. Οι γονείς, δικαιολογημένα στις μέρες μας, σκέφτηκαν τη θυσία του 5ευρου.
Θα μπορούσαν, λοιπόν, οι εκπρόσωποι της πόλης, οι αξιότιμοι κι αγαπητοί κύριοι σύμβουλοι μετά του γλυκού μας Δημάρχου, να προτείνουν στους υπεύθυνους του λούνα παρκ την μείωση του εισιτηρίου από 5 σε 2 ή 3 ευρώ, προτάσσοντας το ακλόνητο επιχείρημα της οικονομικής κρίσης, ως καρποτές εξάλλου των μισών κερδών (κατά την συμφωνία Δήμου και υπευθύνων του λούνα-πάρκ). Έτσι, όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Και οι υπεύθυνοι θα είχαν περισσότερα έσοδα και η τοπική εξουσία την έξωθεν καλή μαρτυρία και κυρίως, περισσότερα παιδιά θα βίωναν την ξεχωριστή αυτή χαρά.
Αλλά, δυστυχώς, οι ιθύνοντες προτίμησαν να σπαταλήσουν το χρόνο στη μοιρασιά και μετά στα παράπονα γι᾽ αυτή. Στη κλάψα του γιατί να πάρει περισσότερα ο άλλος από μένα, είναι πιο μάγκας;?! Κι έτσι, τα εισιτήρια από εν δυνάμει φορείς χαράς έγιναν αποκόμματα ντροπής για τους τζάμπα μάγκες (καθώς, αν ήταν πραγματικοί μάγκες θα μπορούσαν να πληρώσουν από την τσέπη τους το αντίτιμο για μερικά εισιτήρια και να τα μοιράσουν και να μην προτιμήσουν τα ξένα κόλλυβα). Για όσους βέβαια απ᾽ αυτούς διαθέτουν ακόμα αξιοπρέπεια...

25 σχόλια

  1. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2381 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας και Έλληνας γνήσιος , άλλωστε είναι και άσπρος πράγμα που φαίνεται .
    Ο Γ.Α.Π. και o Καρατζαφέρης και οι περισσότεροι βουλευτές είναι Πελοποννήσιοι ,δηλαδή Τουρκοαλβανοί , απόγονοι του Ιμπραήμ .
    Τους πραγματικούς Πελλοπονήσιους τους έσφαξε όλους ο Ιμπραήμ,
    και τότε αντικατέστησε τον πληθυσμό , φέρνοντας 300.000 οικογένειες Τουκοαλβανών , μόνο στα υψώματα σώθηκαν λίγοι Ελληνες ,δηλαδη έκανε γενοκτονία τότε ο Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και μετά έφερε τουρκαλβανούς , τουρκική τακτική που χρησιμοποιεί η Τουρκία την γενοκτονία και μετά μοίρασε την περιουσία των σφαγμένων Ελλήνων σε αυτούς, οι όποιοι την έχουν παράνομα μέχρι και σήμερα .
    Έξαλλου όλοι οι προδότες και τα αποβράσματα είναι Πελλοποννήσιοι τον Κολοκοτρώνη Πελλοπονήσιοι τον φυλάκισαν ,
    τον Καποδίστρια Πελοποννήσιος τον σκότωσε , κ.λ.π .
    Σημείωσης όταν πρωτοπήγε στην Πάτρα ο Καποδίστριας όλοι μιλούσαν Τουρκικά , επίσης άμα πάτε τώρα στα Φιλιατρά μιλάνε Τουρκικά και είναι όλοι ημίμαυροι όπως όλοι οι Πελοποννήσιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να ελθει το Δ.Ν.Τ .στην Ελλάδα Πελλοπονήσιοι το υπέγραψαν άλλη μια προδοσία για την Ελλάδα που θα μας τυραννάνε για πάρα πολλά χρόνια και που θα χαθεί και η εθνική μας κυριαρχία διότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που πήρε ο Παπανδρέου με την παρέα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι αντιστέκεστε στο έργο του Καραμανλή , υπηρετείτε τα συμφέροντα των Ευρωαμερικάνικανων , γιατί ο Καραμανλής ήταν ο μοναδικός ηγέτης που τόλμησε Ρωσική στροφή και ο θειος του απαρνήθηκε τους Αμερικανούς βγαίνοντας από το ΝΑΤΟ .
    Ενώ η οικογένεια Παπανδρέου ανέκαθεν , αλλά και τώρα υπηρετεί τα συμφέροντα της Ευρωαμερικάνικης καταγωγής.
    Και για σένα εξαπατημένε Έλληνα , οι Παπανδρέου σε βλέπουν σαν έναν ιθαγενή , σαν ένα σκουλήκι ,σαν ένα σκουπίδι .
    Ψήφισε τους λοιπόν και στήσε κώλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκο εξαπατημένε Έλληνα , για να μην σε χαρακτηρίσω αλλιώς , πέρα από την καταγωγή ο κάθε ένας κρίνετε από τις πράξεις του .
    Ο Καραμανλής μας έδωσε τόσα πολλά και δεν μας στέρησε το παραμικρό ,δουλεύοντας μόνο για την Ελλάδα .
    Ενώ οι Παπανδρέοιδες και Ευρωαμεριάνοι είναι και την πατρίδα προδίδουν συλλήβδην, την Ελλάδα και την παραδίδουν αμαχητί στις ορέξεις και στα νύχια των ομολόγων Ευρωαμερικάνων .
    Σύνελθε και δες και βγες από την εξαπάτηση τώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τους προδότες Πελλοπονήσιους αναφέρω ενδεικτικά :
    1.Μαχη του Μαραθώνος .
    2. Ο Εφιάλτης .
    3. Εκστρατεία του Μεγάλου Αλέξανδρου .
    4. Το κείμενο της διακήρυξης της Αγίας Λαύρας , υπάρχουν 179 υπογραφές εκ των οποίων μόλις 11 από την Πελοπόννησο .
    5 . Κολοκοτρώνης στην φυλακή .
    6 . Δολοφονία Καραϊσκάκη .
    7 . Δολοφονία Καποδίστρια .
    8 . Ιμπραήμ .
    9 .Πως λεγόταν η Αρεόπολη πριν ; μήπως είχε σλαβικό όνομα ;
    10. Χρεόγραφα μαρτυρούν την παράδοση Ελληνικής γης από τους Τούρκους μπέηδες και αγάδες , σε Πελλοπονήσιους δημογέροντες και προεστούς όχι μόνο στην Πελοπόννησο , αλλά και σε όλη την Ελλάδα , γιατί οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας , ήταν Πελλοπονήσιοι στην καταγωγή τους .
    Ήμαστε λίγοι σήμερα για να κάνουμε εμφύλιο , αλλά όχι και να ψηφίζουμε την προδοτική οικογένεια των Παπανδρέ-ειδών και τα συναφίδια τους .
    Τα ιδία αυτά πρόσωπα παραδίδουν σήμερα την Ελλάδα με μέγιστη δουλοπρέπεια στα Εβραιοαμερικάνικα αφεντικά τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τους προδότες Πελλοπονήσιους αναφέρω ενδεικτικά :
    1.Μαχη του Μαραθώνος .
    2. Ο Εφιάλτης .
    3. Εκστρατεία του Μεγάλου Αλέξανδρου .
    4. Το κείμενο της διακήρυξης της Αγίας Λαύρας , υπάρχουν 179 υπογραφές εκ των οποίων μόλις 11 από την Πελοπόννησο .
    5 . Κολοκοτρώνης στην φυλακή .
    6 . Δολοφονία Καραϊσκάκη .
    7 . Δολοφονία Καποδίστρια .
    8 . Ιμπραήμ .
    9 .Πως λεγόταν η Αρεόπολη πριν ; μήπως είχε σλαβικό όνομα ;
    10. Χρεόγραφα μαρτυρούν την παράδοση Ελληνικής γης από τους Τούρκους μπέηδες και αγάδες , σε Πελλοπονήσιους δημογέροντες και προεστούς όχι μόνο στην Πελοπόννησο , αλλά και σε όλη την Ελλάδα , γιατί οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας , ήταν Πελλοπονήσιοι στην καταγωγή τους .
    Ήμαστε λίγοι σήμερα για να κάνουμε εμφύλιο , αλλά όχι και να ψηφίζουμε την προδοτική οικογένεια των Παπανδρέ-ειδών και τα συναφίδια τους .
    Τα ιδία αυτά πρόσωπα παραδίδουν σήμερα την Ελλάδα με μέγιστη δουλοπρέπεια στα Εβραιοαμερικάνικα αφεντικά τους .
    Μην προκαλείτε άλλο γιατί η αλήθεια δεν συμφέρει κανέναν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Καραμανλής έχει γαλανόλευκο χρώμα και όχι κόκκινοαστεροειδές , με πεντάλφα και ημισέληνο .
    Καταγωγή βαθύτατα αρχαιοελληνική , γνήσιος Μακεδόνας ,
    Και είναι η μοναδική οικογένεια που έκλαψε δημόσια για την Μακεδονία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και έχουμε την υγεία μας .
    Τελικά αρχίζει να μας αρέσει από πίσω .
    Είδες λίγο , λίγο δεν πονάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και έχουμε την υγεία μας .
    Τελικά αρχίζει να μας αρέσει από πίσω .
    Είδες λίγο , λίγο δεν πονάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και έχουμε την υγεία μας .
    Τελικά αρχίζει να μας αρέσει από πίσω .
    Είδες λίγο , λίγο δεν πονάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και έχουμε την υγεία μας .
    Τελικά αρχίζει να μας αρέσει από πίσω .
    Είδες λίγο , λίγο δεν πονάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και έχουμε την υγεία μας .
    Τελικά αρχίζει να μας αρέσει από πίσω .
    Είδες λίγο , λίγο δεν πονάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και έχουμε την υγεία μας .
    Τελικά αρχίζει να μας αρέσει από πίσω .
    Είδες λίγο , λίγο δεν πονάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επιστολή προς αιδαείς
    Η σύγχρονη επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Πελοποννήσους δεν έχει απλή δόση αλήθειας ,αλλά είναι η πραγματική γραμμένη ιστορία .
    Δυστυχώς για τους ανιστόρητους που το θεωρούν προπαγάνδα , ευτυχώς για όλους εμάς που γνωρίζουμε την αληθινή ιστορία και τα ακριβή γεγονότα .
    Είμαστε λίγοι για προπαγάνδα και εμφυλίους , σταματήστε όμως ανδρείκελα του Ιμπραήμ να ξεπουλάτε την Ελλάδα στα εβραιοαμερικάνικα συμφέροντα .
    Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές βιβλιογραφίες :
    Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος , καθηγητής πολιτικής ιστορίας της νεοτέρας Ελλάδος , στο Πάντειο πανεπιστήμιο , Δρακοπούλου Κατερίνα , Δρακοπούλου Καίτη , Αντωνόπουλος Ιωάννης , Πετροπούλου Αγγελική Αλεξανδροπούλου Κατερίνα , Χατζόπουλος Μίλτος , Σβολόπουλος Κωνσταντίνος .
    Σχόλιο : όλα τα τά ονόματα των παραπάνω ιστορικών έχουν κατάληξη - οπουλος μήπως ξέρει κανείς πότε δόθηκε αυτή η κατάληξη και σε ποιους ; τυχαίο , δεν νομίζω .
    Σε νέα επιστολή ο απόστολος Παύλος θα μιλήσει εκτενεστέρα γι αυτό το θέμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΗ .
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ .
    Για τους προδότες Πελλοπονήσιους αναφέρω ενδεικτικά :
    1.Μαχη του Μαραθώνος .
    2. Ο Εφιάλτης .
    3. Εκστρατεία του Μεγάλου Αλέξανδρου .
    4. Το κείμενο της διακήρυξης της Αγίας Λαύρας , υπάρχουν 179 υπογραφές εκ των οποίων μόλις 11 από την Πελοπόννησο .
    5 . Κολοκοτρώνης στην φυλακή .
    6 . Δολοφονία Καραϊσκάκη .
    7 . Δολοφονία Καποδίστρια .
    8 . Ιμπραήμ .
    9 .Πως λεγόταν η Αρεόπολη πριν ; μήπως είχε σλαβικό όνομα ;
    10. Χρεόγραφα μαρτυρούν την παράδοση Ελληνικής γης από τους Τούρκους μπέηδες και αγάδες , σε Πελλοπονήσιους δημογέροντες και προεστούς όχι μόνο στην Πελοπόννησο , αλλά και σε όλη την Ελλάδα , γιατί οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας , ήταν Πελλοπονήσιοι στην καταγωγή τους .
    Ήμαστε λίγοι σήμερα για να κάνουμε εμφύλιο , αλλά όχι και να ψηφίζουμε την προδοτική οικογένεια των Παπανδρέ-ειδών και τα συναφίδια τους .
    Τα ιδία αυτά πρόσωπα παραδίδουν σήμερα την Ελλάδα με μέγιστη δουλοπρέπεια στα Εβραιοαμερικάνικα αφεντικά τους .
    Μην προκαλείτε άλλο γιατί η αλήθεια δεν συμφέρει κανέναν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. προς τον
    15 Σεπ 2011 9:14:00 π.μ.
    φιλε μου πρεπει να εισαι η βλακας η αλβανος για να γραφεις τετοιες μαλακιες για τους παλιοελλαδιτες δηλαδη τους πρωτους ελληνες δηλαδη τους πελοπονησιους!!
    μαλλον σε κοβω για αλβανο γιατι αυτες τις ασυναρτησιες δεν τις λενε ουτε οι ανθελληνες του συριζα!!!
    τωρα αν εσυ πιστευεις οτι επειδει η οικογενεια παπανδρεου που ηταν και ειναι προδοτες ειναι απο την αχαια τοτε πλανασαι καλε μου φιλε αλβανε!!!
    το οτι στεκεσαι στον πελοπονησιο που φυλακισε τοκ κολοκοτρονη και δεν στεκεσαι στον ιδιο το ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ τι να σου πω....αυτο χριζει ψυχιατρικης εξετασης....αλλα ειπαμε φιλε αλβανε....μονο το απειρο και η βλακεια δεν εχουν οριο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εσυ που βριζεις τους πελλοπονησιους μαλλον σου χει γαμησει τη γυναικα Πυργιωτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ερωτηση προς τον γνωστο αλβανο που λεγει τις γελοιοτητες αυτες για τη πολυπαθη πελλοπονησο..
    α. απο που που ξεκινησε η γλογα της επαναστασης???
    β. ποιοι την ξεκινησανξ???
    γ.ποιοι την υλοποιησαν???
    δ.που ορκιστηκαν????
    δ.που εγιναν οι χειροτερες και ανισες μαχες?????
    ε.ποιοι υπεφεραν σε ολους μα ολους τους πολεμους περισσοτερο???
    ζ.που εγινα τα μεγαλυτερα οργια στον εμφυλιο????
    βλακα ε βλακα που θα πιασεις στο στομα σου τη πολυπαθο μορια που πρωτος αυτος ξεσηκωσε την υπολοπη ελλαδα και το 21 και το 40 αλλα και στον εμφυλιο πολεμησε τους σφαγεις ανταρτες ......
    αντε να χαθεις ανθελληνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΣΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο πατερας Μοριας εβγαλε το εναν και μοναδικο εθναρχη Γεωργιο Παπαδοπουλο.
    Αυτον που σημερα ευγνωμονουμε και νοσταλγουμε αλλα δεν εχουμε τη τολμη να το φωναξουμε.
    Υπαρχει εστω και ενας Ελληνας η "ελληνας" εστω, που σημερα να μην εχει δικαιωσει τον μεγα Εθναρχη και πατριωτη Γεωργιο Παπαδοπουλο???
    Κοινο μυστικο πλεον, ολοι το σιγοψυθιριζουμε αλλα δεν εχουμε τον ανδρεια και τη τολμη να το ομολογησουμε.
    Ακομη και μανιακοι, γραφικοι πλεον τυποι της γενιας των..."αγωνιστων του πολυτεχνειου" το ομολογει...οταν θυμουνται ασφαλως οτι τα παντελονια δεν τα φοραμε μονο για το κρυο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΛΥΠΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ. ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΥΓΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΓΚΕΝΤΡΩΘΗΤΕ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΑΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΑΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΑΙ ΠΟΥ ΣΠΑΤΕ ΤΟΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΙΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΚΑΝΕΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

    ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΑΥΤΟΝΑ ΘΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΘΗΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΤΙΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    Australian/Greek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ:

    ελεοοοοοοοοοοοοοοοοοοος!!!!!

    Όσο για σένμα με τις Βουλγάρες και εσένα που ζητάς τον Καραμανλή, σας πληροφορώ 'ότι εξαιτίας σας κοντεύω να συμπαθήσω τους αλλοδαπούς και το Τζέφρι...

    ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΡΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΠΑΜΑΡΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση