GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελλάδα, ώρα μηδέν..

Από το  sofokleous10.gr Ελλάδα, ώρα μηδέν . Με αυτή την έκφραση επενδυτικοί κύκλοι από το Λονδίνο αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στις ...

Από το sofokleous10.gr

Ελλάδα, ώρα μηδέν. Με αυτή την έκφραση επενδυτικοί κύκλοι από το Λονδίνο αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται με την τρόικα και τις εξελίξεις στο Eurogroup της Παρασκευής. Τραπεζικοί και χρηματιστηριακοί παράγοντες από το City τονίζουν πως η Ελλάδα κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη παίζει το «τελευταίο της χαρτί» για το εάν θα πείσει την τρόικα ότι θα υλοποιηθούν οι στόχοι που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Όμως γιατί η τρόικα ασκεί τέτοια πίεση, τη δεδομένη χρονική στιγμή; Το σενάριο που...
συζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες στα χρηματιστηριακά γραφεία του Λονδίνου είναι αυτό της εσωτερικής στάσης πληρωμών για κάποιες ημέρες. Και γιατί θα γίνει αυτό; Γιατί θα καθυστερήσει η εκταμίευση της 6ης δόσης, έως ότου η κυβέρνηση πραγματοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί στην τρόικα. Δηλαδή απολύσεις στο δημόσιο και περαιτέρω μειώσεις στις κρατικές δαπάνες.
Οι τροϊκανοί εμφανίζονται αδιάλλακτοι σε αυτά που ζητούν και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαμηνύσει στην Αθήνα πως ένα δεν «τρέξει» τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα δώσουν το «πράσινο φως» για την απελευθέρωση της δόσης. Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί η τρόικα δεν το έκανε αυτό κατά τις προηγούμενες δόσεις του δανείου. Η απάντηση, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους βρίσκεται στο γεγονός ότι στην τρέχουσα συγκυρία δεν υπάρχουν λήξεις ομολόγων, οπότε μία εσωτερική παύση πληρωμής για κάποιες ημέρες δεν θα πυροδοτούσε πιστωτικό γεγονός, ούτε θα ενεργοποιούσε την πληρωμή των Credit Default Swaps (ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας).
Επομένως η τρόικα θεωρεί πως είναι χρυσή ευκαιρία να βάλει το «μαχαίρι στο λαιμό» στην κυβέρνηση τώρα, καθώς στην επόμενη δόση του Δεκεμβρίου υπάρχουν λήξεις ομολόγων και ακόμα και μία εσωτερική παύση πληρωμών προς το δημόσιο θα δημιουργούσε αναταραχή στις αγορές, καθώς μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιους πιστωτικό γεγονός, οπότε θα ενεργοποιούνταν τα CDS και θα υπήρξαν σοβαρές συνέπειες για τις τράπεζες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που ήταν κάτοχοι ελληνικών ομολόγων και CDS.
Για κάποιους το παραπάνω σενάριο αποτελεί μία από τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας, που καλλιεργούν οι κερδοσκόποι των αγορών προκειμένου, ώστε να κάνουν το παιχνίδι τους στις αγορές μετοχών και ομολόγων, αποκομίζοντας φυσικά σημαντικά κέρδη. Για κάποιους άλλους, ωστόσο, η αδιαλλαξία που επιδεικνύει η τρόικα την τρέχουσα χρονική συγκυρία και οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης προς την Ελλάδα είναι η θετική έκθεση των τροϊκανών, μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρούνται.

9 σχόλια

  1. Και φυσικα το ερωτημα παραμενει:
    Ειναι σε θεση το ηλιθιο βλακογιοργο να καταλαβει (να εννοησει) τι παει να πει "θελω να σωσω την Ελλαδα"??
    Καταλαβαινει τι παει να πει αυτο, αυτο το αχρηστο σκατοπραμμα,που καποιες συμμοριες διορισανε πορδηπουργο??
    Εγω δεν το πιστευω.. Δεν πιστευω οτι καταλαβαινει τι λεει.
    Δεν εχει καμμια επαφη με το περιβαλλον αυτο το βλημα..

    Και το παραδοξο??
    Ειναι η δευτερη φραση που οι προπαγανδιστες το υποχρεωσανε να μαθει απ εξω και να την λεει χωρις να εχει "χαρτακι" μπροστα του!!
    (η πρωτη που εμαθε "απ εξω" ηταν "λεφτα υπαρχουν")..

    Ρεεε.. Ενας δεκανεας (εστω) να συλλαβει και να εκτελεσει πι τοπου αυτα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια,δεν υπαρχει????
    Φτου γαμωτοοο..
    Σε δυο χρονια "καταφεραν" και λενε οτι τον Οκτωβριο τα ταμεια του κρατους θα ειναι αδεια! οτι η χωρα θα ξεμεινει απο ρευστο!!!

    Και εχουν παρει 110 δισ ευρω "δανειο" απο το ΔΝΤ.. Εχουν διπλασιασει την τιμη των καυσιμων,των τσιγαρων,των ποτων ..εχουν βαλει 23% και 13% ΦΠΑ (απο 19% και 5% που ηταν) εχουν κοψει δωρα αδειες,εχουν κλεισει νοσοκομεια εχουν διωξει υπαλληλους κλπ κλπ..

    Που πηγαν αυτα τα λεφτα ρε αλητες??????
    Τα δωσατε ΟΛΑ σε Μ.Κ.Ο (Μη Κυβερνητικες Οργανωσεις) και τα φαγατε μπασταρδοι??????

    Κρεμαλες.. Κρεμαλες.. Καμμια κουβεντα . Κανενας συμβιβασμος. Κανενα ελεος ..
    Κρεμαλα σε αυτα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια....

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εξευτελιστικό είπε ο Σαρκοζί στον ΓΑΠ στην τηλεδιάσκεψη ;


    Σύμφωνα με τον Χ. Παναγιωτόπουλο,
    τον διευθυντή ειδήσεων του MEGA
    κατά την τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας μεταξύ ΓΑΠ και Σαρκομέρκελ,

    ο Σαρκοζί είπε το εξής σοκαριστικό στον ΓΑΠ:
    " ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ" ....
    ___________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΑΝΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕΤΑ ΜΠΟΛΙΚΟΥ ΒΡΙΣΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ. Ο ΦΤΩΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΑΝΙΚΑΣ, ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑΜΙΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    =======
    Για την κατοικία λοιπόν. Το τούβλο. Για μια περιουσία που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος και με τιμές του 2009 κοστολογήθηκε ένα τρισεκαρομμύριο euros. Τόσο αξίζει ολόκληρη η ιδιωτική κατοικία εν Ελλάδι. Τουτέστιν πανευρωπαικό ρεκόρ. Διιότι, περίπου, εννιά στους δέκα νοικοκυραίους κατέχουν τουλάχιστον ένα διαμέρισμα. Οι περισσότεροι δύο. Ισως και τρία. Μικρά; Μικρά. Αρκετοί, κυρίως οι παπούδες, οι γιαγιάδες και οι πατεράδες, το απέκτησαν με σττερήσεις και θυσίες. Το μικροαστικό όνειρο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Μπόλικοι όμως με την φοροδιαφυγή, την παρακράτηση του ΦΠΑ και με το μαύρο χρήμα. Μην κοροιδευόμαστε Ηλεκτρολόγοι. Υδραυλικοί, Μπογιατζήδες. Κομμώτριες. Μηχανικοί. Γιατροί. Δικηγόροι. Ολοι εκείνοι που αγνοούν την ύπαρξη αποδείξεων και εφορίας. Ολοι αυτοί οι λεγόμενοι ελεύθεροι επαγγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα μέχρι και δώδεκα χιλιάρικα ετησίως. Που κατακλέβουν το κράτος. Ολοι αυτοί που σε βάρος των υποταγμένων και σκληρά εργαζόμενων μισθοσυντήρητων έχουν αποταμιεύσει ένα σκασμό περιουσία. Παράδειγμα; Προχθές, Κυριακή το μεσημέρι μου τηλεφώνησε φίλος από cafe στην πλατεία Βσρυπόμπης- το όνομά του στην διάθεση των Αρχών-για να μου καταγγείλει ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει κόψει καμία απόδειξη σε κανένα τραπέζι. Και ήταν πληρέστατος από πελατεία. Και όταν τον ρώτησε «μα γιατί» εκείνος, σαν γνήσιος ελληνάρας απάντησε «επειδή διαφωνώ με τα μέτρα του Βενιζέλου».. Κλέφτης, ρεμπεσκές, κοπρίτης και αντιπατριώτης. Ετσι ακριβώς. Και ταυτοχρόνως βλάκας με πατέντα. Διότι, όπως είπε ο Βενιζέλος-από τις ελάχιστες φορές που συμφωνώ μαζί του-αν η χώρα χρεοκοπήσει τότε η αξία κάθε κατοικίας θα γκρεμιστεί στα τάρταρρα. Σήμερα, ας πούμε, αξίζει εκατό χιλιάρικα, αύριο ούτε το μισό. Με απλά λόγια. Οι περισσότεροι, που έγιναν ιδιοκτήτες ληστεύοντας τον κράτος, όχι μόνο δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται αλλά να κάνουν και το σταυρό τους από πάνω. Γιατί το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν είναι πενταροδεκάρες συγκρινόμενο με την κατά συρροή φοροκλοπή στην οποία επιδόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Αγαπητοί μου. Και δεν εννοώ τους ρακένδυτους και τους νόμιμους. Πληρώστε και βγάλτε το σκασμό. Γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για το σχοινί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 20 Σεπ 2011 12:48:00 μ.μ.

    Προφανως ψαχνεσαι αθλιο σκατοπραμμα..

    Εγω εκτισα ενα σπιτι με τον ιδρωτα μου. Δουλευα εξω,δουλεψα στην εμπορικη ναυτιλια,δεν πηρα δανεια επιδοτησεις και τετοια..

    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΥΣΤΗ χρωσταω ρε μαλακα????
    ΓΙΑΤΙ πρεπει να πληρωσω τις κλεψιες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια ρε λεχριτη??

    Γαμω την φυλη σου καθαρμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΚΗ

    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
    ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥΣΤΗΣ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ

    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ
    ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΙΑ ΠΟΥΣΤΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
    ΣΤΟ ΑΝΔΡΟ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ
    ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΘΕ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ
    ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TERMA TA PSEMATA SAS PIRANE CHAMPARI LAMOGIA THS YFILIOU!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παμε για 2ο χρονο ανεργοι.αυτα ειναι τα ζορια και οι στεναχωριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΘΕΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    10% ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΤΩΡΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ.
    ΚΙ ΑΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 10%.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ,ΠΑΡΤΕ ΤΑ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ,
    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.
    ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ.ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ.
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ,ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΕΙΤΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ,
    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,ΘΑ
    ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.
    ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ.ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση