GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Ακατανόητα πράγματα: Αφού τώρα πιά οι πάντες ομολογούν πως η κυβέρνηση, με διάφορα προσχήματα και τερτίπια, δεν ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Ακατανόητα πράγματα:
Αφού τώρα πιά οι πάντες ομολογούν πως η κυβέρνηση, με διάφορα προσχήματα και τερτίπια, δεν εφάρμοζε το Μνημόνιο πως γίνεται για τα οικονομικά μας χάλια να φταίνε οι δανειστές μας, η Ευρώπη, οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι άκαρδοι νεοφιλελεύθεροι και πάει λέγοντας; Δεν παίρνεις δηλ τα φάρμακα που σου έγραψε ο γιατρός αλλά και πάλι...
αυτός φταίει για τα χάλια σου.
...ΚΙ Ο ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ "Οι φοιτητές οφείλουν να καταλάβουν πως η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου δεν ενισχύει το επιχείρημα πως η κυβέρνηση πρέπει να γίνει οπαδός των εθνικών βιομηχανιών. Γιατί και σε μιά κλειστή οικονομία η επιλογή ξένων προιόντων δεν μπορεί να τιθασσευθεί"
Paul Krugman, "Pop Internationalism", σελ. 124 (Πριν γίνει προφανώς υποστηρικτής των παρεμβατικών πολιτικών Ομπάμα).

35 σχόλια

  1. ΦΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...

    ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ "Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο" ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑ$$ΟΚ.
    ------------------------------------
    77χρονος εργάτης, 76 παρκαδόρος, 69χρονη καθαρίστρια... όλοι τους συμβασιούχοι ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ
    Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ!!!

    Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο, ο ομόλογός του στο υπουργείο Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μονιμοποιεί, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.), 77 χρονους εργάτες και 70χρονες καθαρίστριες που ενδεχομένως να είναι πλέον συνταξιούχοι ή και… νεκροί ακόμα!
    _________________________________
    Το newsbomb αποκαλύπτει σήμερα τη λίστα της ντροπής με τα 146 άτομα, οι συμβάσεις των οποίων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, αν και περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό, είτε επειδή βρήκαν δουλειά αλλού, είτε επειδή βγήκαν σε σύνταξη, είτε επειδή έφυγαν από τη ζωή!

    Η ιστορία ξεκίνησε το 2004, οπότε 700 συμβασιούχοι του Ο.Δ.Ι.Ε. κατέθεσαν αίτηση για να μετατραπεί η σύμβασή τους από μίας ημέρας (ανανεωνόταν καθημερινά) σε αορίστου, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Παυλόπουλου. Επί χρόνια οι αιτήσεις παραπέμπονταν στις καλένδες, μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Στις 10 Ιουνίου του 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Δ.Ι.Ε. με την απόφαση 358 ενέκρινε τις αιτήσεις των 146 από τους 700 και έστειλε το φάκελο στο ΑΣΕΠ. Εκείνο με τη σειρά του, εν μέσω θέρους και χωρίς – όπως καταγγέλλεται – να συγκληθεί η Ολομέλεια, αποφάνθηκε, ότι οι 146 καλύπτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του Ο.Δ.Ι.Ε. Έτσι, λοιπόν, καλείται να εργαστεί με σύμβαση αορίστου χρόνου ένας 77χρονος στο σελλωτήριο, δηλαδή να τοποθετεί σέλα στα άλογα πριν τις κούρσες προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τις κλωτσιές τους, μία υπάλληλος που στο μεταξύ έχει μονιμοποιηθεί στον ΟΠΑΠ, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών ως εργάτες, αλλά και ένας 76χρονος ως ταμίας, ο οποίος όμως έχει φύγει από τη ζωή. «Ήμουν στην κηδεία του πριν από περίπου τρία χρόνια», δηλώνει στο newsbomb η πρόεδρος των εργαζομένων στον Ο.Δ.Ι.Ε. κα Μάγδα Παναγάκου – Πανούσου και συμπληρώνει: «Από τους 146 μόνο οι 69 εξακολουθούν να εργάζονται στον Ο.Δ.Ι.Ε. Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει, έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ κάποιοι έχουν πεθάνει»

    Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής υποστηρίζει, ότι «είχαμε εκφράσεις τις αντιρρήσεις μας στο ΑΣΕΠ για το θέμα αυτό, αλλά μας είπε ότι προχωράμε με βάση τη λίστα. Το θέμα είναι νομικό. Εμείς κρίναμε σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2004, οπότε και κατατέθηκαν οι αιτήσεις, αλλά και με όσα μας είπε το ΑΣΕΠ και ο νομικός μας σύμβουλος».

    Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής των ενστάσεων.
    Αν δεν προσβάλλει την απόφαση είτε ο Ο.Δ.Ι.Ε., είτε κάποιοι υποψήφιοι που έμειναν εκτός λίστας, στη συνέχεια θα σταλεί προς υπογραφή στον κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς ο Ο.Δ.Ι.Ε. ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης…

    Απόσπασμα από τα αποδεικτικά έγγραφα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυρ αντρεα

    πανηλειακος-παναιτωλικος
    λεω να το βαλω Χ2

    τι με συμβουλευεις,πανειδικοτατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ

    Και αν αυτή θεραπεία των "γιατρων" δεν είναι σωστή και προβλεπει τον θάνατο χιλιάδων πρέπει να την ακολουθήσουμε;

    Πόσο σοφοί και γνώστες είναι οι "γιατροί" την στιγμή που και οι ίδιοι πάσχουν από την ίδια ασθένεια αλλά έχουν επιλέξει εμάς για το κρεβάτι του ασθενούς ως πειραματόζωο δοκιμάζοντας φάρμακα θανάτου;
    Όπως γνωρίζετε η ιατρική σε μία "επιδημία" ψάχνουν τον ξενιστή δηλαδή την αρχή του κακού και εφοσόν την βρούν και την καθαρίσουν ξεσκίσουν μετά δημιουργούν το αντίστοιχο εμβόλιο για την επιδημία που απαιτεί και πολύ μακρυά περίοδο αποθεραπείας γιατι και καθε εμβόλιο έχει παρενεργειες δεν ταιριάζει σε όλους τους οργανισμούς υπάρχουν και οι αλλεργικοί που στην χωρα μας είναι περιπου 10000000.
    όσο ο ξενιστής ζει δημιουργεί συνεχώς φορείς και η ασθένεια εξαπλώνεται και τα πειραματόζωα ψοφάνε από τις πολλές θεραπείες και πειράματα που υποβάλλονται.
    Όποτε απευθυνόμαστε σε γιατρούς τύπου ΚΕΒΟΡΚΙΑΝ για ευθανασία.
    Το κακό με αυτό τον τόπο ήταν πάντα χρειαζότανε ενα γιατρό όπως πχ με την χουντα που γίνανε ορθοπεδικοί και μας βάλανε στο γύψο για 7 χρόνια τώρα θέλουμε παθολογους ψυχιατρους ψυχολογους και κατα πάσα πιθανότητα και χειρουργούς για να αφαιρέσουν τα καρκινώματα απο το σώμα αυτής της χώρας που είναι κακοήθεις όγκοι και ονομαζονται ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ορντινατζες σαν και του λόγου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΣΟΚ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ..... ΜΕΓΑΛΗ !
    Μετά την φοβερή δήλωση Λοβέρδου:
    Το ένα εκατομμύριο υπάλληλων που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια Έλληνες

    Επεκτείνουμε την σκέψη του....
    Και επειδή:
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι μας ταλαιπωρούν
    Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι φοροδιαφεύγουν
    Οι Γιατροί τα παίρνουν
    Οι μηχανικοί τα κονομάνε
    Οι φαρμακοποιοί πλουτίζουν
    Οι βιομήχανοι είναι έχοντες και κατέχοντες
    Οι ταξιτζήδες είναι προνομιούχοι
    Οι συνταξιούχοι τα παίρνουν και κάθονται

    Συμπεραίνουμε:
    Ότι γενικά τα δέκα εκατομμύρια Έλληνες,
    ταλαιπωρούν τα άλλα δέκα εκατομμύρια Έλληνες* και δεν τους αφήνουν να πάνε μπροστά!

    *Για όσους δεν ξέρουν η Ελλάδα έχει είκοσι εκατομμύρια κατοίκους…

    TOΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ Η ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΠΑΣΟΚ...

    Τα άλλα χαρακτηριστικά του ΑΛΗΤΗ.
    CLOWN. ΔΡ.ΘΑΝΑΤΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΝΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΟΥΛΙΚΟΥ ΠΙΘΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.
    ΤΟΝ νεο ΜΑΙΓΚΕΛΕ της ΧΟΥΝΤΑΣ του νεο ναζι ΠΑSSΟΚ
    τα ξέρετε βέβαια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θατσερισκο, ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΛΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φτωχομπινεδες,τεμπεληδες,φαντασμενοι,ταχα μου βιοπαλαιστες,που μου θελετε και δικαιωματα

    σαμαρας και παπαντρεας θα αλλαξουν το συνταγμα

    και τοτε ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

    και να ψοφησετε στη δουλεια,
    εκατομυρια μεταναστες θα παρουν τη θεση σας.

    κανενας δεν σας θελει πια,ουτε και τσαμπα,ουτε για ψηφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εαν κανεις σερφαρει συστηματικα στα σχολια καθε αναρτησης, θα διαπιστωσει πως οτι και να γραψει ο οποιοσδηποτε αρθρογραφος, το 90% αυτων που σχοαλιαζει του την πεφτει με τετοια σφοδροτητα και μανια που σε εφηνει αφωνο. Αυτο ομως που σου προκαλει μεγαλο προβληματισμο δεν ειναι η σφοδροτητα που του την πεφτουν αλλα με τα αισχρολογα που χρησημοποιουν. Βρε παιδια μηπως τελικα αυτη ειναι η Ελλαδα?? μηπως αυτη ειναι η παστα μας και θελουμε επιφανειακα να κανουμε τους ευρωπαιους ενω στη ουσια ημαστε ανατολιτες του χειριστου ειδους?? πως να εξηγησει κανεις το τροπο που χρησημοποιουμε την ελευθερια του γραπτου λογου απο τα μπλογκς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστός ο Ανδρέας
    Φυσικά δέν φταίει το μνημόνιο και η τρόικα αλλά ο μαστουρογιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αθλιότητα αυτής της κυβέρνησης έφθασε και στην αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών!

    Αλλη μια ένδειξη ότι έρχονται δύσκολες μέρες.

    Μαστουρωμένοι, σκέφτηκε ο Γιωργάκης, δεν θα καταλάβουν τίποτα.....
    Σε οποια χωρα αναλαβε την διαχειρηση το ΔΝΤ ειχαμε ελευθερα ναρκωτικα,τζογο,πορνεια,τεραστια εγκληματικοτητα και αυξηση των θανατων λογω τελειας απαξιωσης του συστηματος υγειας.Τιποτα δεν γινετε τυχαια.Πιστευουν οτι εξαθλιωνοντας τους λαους θα τους εκμεταλευονται ποιο ευκολα.Ειναι εγληματιες.

    Πόσο απίθανο είναι να δούμε τους εμπόρους ναρκωτικών να αποκλείουν την πλατεία Ομονοίας, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα τους επαγγέλματος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. OTAN BAZATE ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΤΟΚΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ .ΑΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΡΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΠΑΤΑΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΙΣΩ ΠΟΙΟΣ .ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 200 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ .ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΕΑΝ ΤΟΛΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α για αυτό φτάσαμε ως εδώ...ενώ αν εφαρμοζόταν κατά γράμμα το Μνημόνιο και κλείνανε ακόμα περισσότερα μαγαζιά και μένανε στο δρόμο ακόμα περισσότερες οικογένειες,η κατάστασις
    θα ήτο λαμπρά...Ω γιατρέ,πως δεν το είχα αντιληφθεί...
    Μοναδική ιδέα.
    Σου προτείνω να κατέβεις στις εκλογές με αυτές τις υπέρλαμπρες ιδέες.
    Θα βγεις με τα τσαρούχια και ο λαός θα σε σηκώσει στα χέρια.
    'Γιατρούς' που έβλεπαν την κοινωνία σαν 'ασθενή' είχαμε δει μια φορά στη χούντα και άλλη μια φορά τώρα.
    Δηλαδή τόση δημοκρατία είχαμε να
    δούμε από τη χούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1:20

    η αγγλια και η γαλλια στην ευρωπη δεν ειναι;
    δεν θυμασαι ποσους νεκρους ειχαν στο παρισι και στο λονδινο{συριζαιοι παντου}

    αυτο που εξοργιζει τους σχολιαστες ειναι τα ψεμματα των κλεφτων,η δουλικοτητα των θυματων,και ο ρατσισμος να νομιζεις οτι εισαι καλυτερος απο τους ανατολιτες,τους φτωχους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έμπαινε Μπένι,
    κι άκου μία πρόταση να λύσουμε το πρόβλημα χθες:
    Έκτακτη προαιρετική εισφορά σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους νυν και τέως, από 50.000 € έως 500.000 €.
    Όποιος αρνηθεί να την πληρώσει, τις δηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας ανά χείρας και στο ΣΔΟΕ.
    Οι καθαροί θα την βγάλουν "καθαρή", αλλά τα λαμόγια με τα τζιπ, τις πισίνες και τα κότερα, πολύ χλωμούς τους κόβω.
    Και μετά, με εξοφλημένο σοβαρό μέρος του χρέους, και οι πολιτικοί έχουν άλλα περιθώρια διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για να μην πω ότι θα ζητήσουμε να σταματήσει η στήριξη, γιατί δεν θα μας παίρνουν όλοι για μπανανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1.20

    Εύλογη και εύστοχη η παρατηρηση σας, τουλαχιστον σε ότι αφορά τις βρισιές.
    Από την άλλη τα άρθρα ορισμένων αρθρογράφων είναι προκλητικά και συνήθως στοχεύουν στην πρόκληση και στην ιδεολογική τοποθέτηση τους.
    Οταν σε μια χώρα μέσα σε 7 χρόνια ισοπεδώθηκαν τα πάντα όταν καθημερινά καταστρέφονται άνθρωποι πετιουνται στο δρόμο οικογενειες και εργαζόμενοι, όταν κανείς δεν βλέπει ελπίδα και προοπτική πουθενα,όταν υποθηκευεται η ζωή ακομα και επόμενων γεννεών από μια κυβέρνηση που έχει φλομώσει τον κόσμο στο ψέμμα και την κοροιδια, όταν αποσιωπουν τις εκατονταδες αυτοκτονίες που καθημερινά συντελούνται στον τόπο, οταν το θράσος και η αναίδεια τους εχει ξεπεράσει καθε όριο ανοχής αντοχής και αποδοχής, εσεις μέσα σε αυτή την κατάσταση περιμένετε ψυχραιμία και καλοπροαιρετη κριτική οταν σε εκατομύρια σπίτια σήμερα στην Ελλάδα ζουνε καθημερινά μια τραγωδία;
    Όχι αγαπητε φίλε ουτε ανατολιτες του αισχίστου είδους είμαστε ούτε αναίσθητα βορειοευρωπαικα γουρούνια,είμαστε μια χώρα που της έχει επιβληθει η πιο βαρβαρη μεταχείρηση στον λαό της που δεν έχει προηγούμενο την στιγμή που στην ευρώπη υπάρχουν χωρες με χειρότερα χρέη και δημοσιονομικα ελλείματα.
    Ο Ελληνας και ο Ελληνισμός ήταν πάντα πετρα στο παπούτσι όλων αυτών που σήμερα βρηκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα βαρβαρα και αιμοβορα ενστικτα τους με την συμμετοχή δοσίλογων και ξεπουλημενων πολιτικων.
    Μην ζητάτε λοιπόν ευγένιες από κάποιους που βγάζουν αφρούς από το στομα και την καταθλιπτική κατασταση που ζουνε.
    Αλλωστε οι μεγαλύτερες σφαγές έχουν γίνει από ευγενεις με ευγενική συμπεριφορά και ευγενή κατακρεούργηση.
    ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σωστος ο 1:49

    αλλα για ΟΛΟΥΣ

    λεφτα υπαρχουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στο για ολους κωλωνουμε,φιλε 2:00

    αλλοιμονο!
    αν πληρωναν οι πλουσιοι φορο,
    τι κινητρα θα ειχαν να οργανωνουν ολυμπιακους,και να καταστρεφουν για παντα μια χωρα με το υπερτιμημενο ευρω?

    17 καθηγητες οικονομικων,με αρθρο τους στην καθημερινη,...

    πουλημενα παπαγαλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και πως θα αθωωναν αλληλους για τη ζημενς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνέντευξη του Μασ..Αλλάχ στο Επίσημο ραδιόφωνο της ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑssΟΚ.

    ΝΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΚΟΜΑ "Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο" ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙ...ΕΕΕ..ΣΥΓΓΝΩΜΗ ...ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑ$$ΟΚ.______________________________________

    77χρονος εργάτης, 76 παρκαδόρος, 69χρονη καθαρίστρια... όλοι τους συμβασιούχοι ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ
    Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ!!!

    Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο, ο ομόλογός του στο υπουργείο Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μονιμοποιεί, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.), 77 χρονους εργάτες και 70χρονες καθαρίστριες που ενδεχομένως να είναι πλέον συνταξιούχοι ή και… νεκροί ακόμα!
    _________________________________
    Το newsbomb αποκαλύπτει σήμερα τη λίστα της ντροπής με τα 146 άτομα, οι συμβάσεις των οποίων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, αν και περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό, είτε επειδή βρήκαν δουλειά αλλού, είτε επειδή βγήκαν σε σύνταξη, είτε επειδή έφυγαν από τη ζωή!

    Η ιστορία ξεκίνησε το 2004, οπότε 700 συμβασιούχοι του Ο.Δ.Ι.Ε. κατέθεσαν αίτηση για να μετατραπεί η σύμβασή τους από μίας ημέρας (ανανεωνόταν καθημερινά) σε αορίστου, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Παυλόπουλου. Επί χρόνια οι αιτήσεις παραπέμπονταν στις καλένδες, μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Στις 10 Ιουνίου του 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Δ.Ι.Ε. με την απόφαση 358 ενέκρινε τις αιτήσεις των 146 από τους 700 και έστειλε το φάκελο στο ΑΣΕΠ. Εκείνο με τη σειρά του, εν μέσω θέρους και χωρίς – όπως καταγγέλλεται – να συγκληθεί η Ολομέλεια, αποφάνθηκε, ότι οι 146 καλύπτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του Ο.Δ.Ι.Ε. Έτσι, λοιπόν, καλείται να εργαστεί με σύμβαση αορίστου χρόνου ένας 77χρονος στο σελλωτήριο, δηλαδή να τοποθετεί σέλα στα άλογα πριν τις κούρσες προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τις κλωτσιές τους, μία υπάλληλος που στο μεταξύ έχει μονιμοποιηθεί στον ΟΠΑΠ, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών ως εργάτες, αλλά και ένας 76χρονος ως ταμίας, ο οποίος όμως έχει φύγει από τη ζωή. «Ήμουν στην κηδεία του πριν από περίπου τρία χρόνια», δηλώνει στο newsbomb η πρόεδρος των εργαζομένων στον Ο.Δ.Ι.Ε. κα Μάγδα Παναγάκου – Πανούσου και συμπληρώνει: «Από τους 146 μόνο οι 69 εξα*******υθούν να εργάζονται στον Ο.Δ.Ι.Ε. Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει, έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ κάποιοι έχουν πεθάνει»

    Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής υποστηρίζει, ότι «είχαμε εκφράσεις τις αντιρρήσεις μας στο ΑΣΕΠ για το θέμα αυτό, αλλά μας είπε ότι προχωράμε με βάση τη λίστα. Το θέμα είναι νομικό. Εμείς κρίναμε σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2004, οπότε και κατατέθηκαν οι αιτήσεις, αλλά και με όσα μας είπε το ΑΣΕΠ και ο νομικός μας σύμβουλος».

    Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής των ενστάσεων.
    Αν δεν προσβάλλει την απόφαση είτε ο Ο.Δ.Ι.Ε., είτε κάποιοι υποψήφιοι που έμειναν εκτός λίστας, στη συνέχεια θα σταλεί προς υπογραφή στον κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς ο Ο.Δ.Ι.Ε. ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς. Θα παρα*******υθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης…

    Απόσπασμα από τα αποδεικτικά έγγραφα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως εγώ Ανδρέα,

    ένα σχιζοφρενή βλέπω, μέρα παραμέρα στα κανάλια.

    Χτές μαλιστα τελείως ξεσάλωσε και τί είπε ο παλαβός,

    "για ολα φταίνε οι δ. υπαλληλοι"

    Του χρειάζεται ζουρλομανδύας ή δεν του χρειάζεται;

    1. Ποιός τους διόρισε και γιατί ολους αυτους ρε μαλάκα;

    2. Με τις ψήφους ποιων εγινες βολευτής και υπουργός ρε μαχαιροβγάλτη;

    3. Ενας ηγέτης, ενας υπουργός δεν φορτώνει τις ανικανότητες και τις αδυναμίες του στα υποζύγια.

    Κάνει κάτι ή παραιτείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η παγιδα ειναι εξυπνα στημενη

    ναι μεν αχρηστο το δημοσιο,αλλα φταινε οι πολιτικοι που τους διορισαν

    χωρις το δημοσιο,εξυπνοπουλια μου,δεν θα ειχατε να πληρωσετε ουτε τα διδακτρα των παιδιων σας.
    αρρωστεια θα σημαινε υποθηκη στο σπιτι για να πληρωσεις γιατρους.

    το οτι ακομα εισασε μικρομεσαια ταξη,στο δημοσιο το χρωστατε

    οταν σας τα παρει ο λοβερδος με το σαμαρα,θα καταλαβετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 2:56:00 μμ

    συμφωνω.
    δυστυχως υπαρχουν πολλοι ανοητοι που δινουν αυτο που δικαιωματικα εχουν με ανταλλαγμα μιαν υποσχεση:
    το ευρω,ο εκσυχρονισμος,η πρασινη αναπτυξη,οι αγορες,τα μεταπτυχιακα...

    ιθαγενεις και καθρεφτακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και φυσικα οπως εχουμε ξαναπει : Εδω που φτασανε τωρα τα πραγματα η ΜΟΝΗ λυση ειναι η συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Δια απαγχονισμου.. Χωρις οικτο.. Την πρωτη βραδια 100 παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια πρεπει να εκτελεστουν ..

    Την πρωτη βδομαδα 1000 παλιοσκυλα της αλητοσυμμοπριας πασοκ-σκυλια ΠΡΕΠΕΙ να εκτελεστουν.. Η περιουσια τους να δημευτει..



    Το διανοπητικα αναπηρο βλημα βλακογιοργο κρεμασμα απο το ενα ποδι αναποδα σε ενα δεντρο και αστο εκει να ψοφησει..

    Τα αλλα ειναι "αλλα λογια να αγαπιομαστε"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανδριανόπουλε βγάλε συμπεράσματα από
    την πείρα σου,αναλογίσου τα αδιέξοδα της πολιτικής που υποστηρίζεις,κάνε
    την αυτοκριτική σου και πέρασε και συ με το λαό.
    Υπάρχει και για σένα θέση στο λαϊκό
    μέτωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 8 Σεπ 2011 3:29:00 μ.μ.

    το λες και μονος σου οτι εισαστε ιθαγενεις.
    τωρα που σας πουλησε το πασοκ,θα ζησετε και σαν ιθαγενεις.
    τελικα εισαστε ο πιο ευκολος αντιπαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. παντα απορούσα με αυτόν το άνθρωπο
    Αφου δεν έχει δουλέψει σχεδόν ποτέ στην ζωή του σε ιδιωτική εταιρεία ή διιά του δουλεια και αφού πάντοτε πληρωνόταν από το ελληνικό δημόσιο όπως και οι ΔΥ γιατί βρίζει συνέχεια το ελληνικό δημόσιο?
    Μα τα ευρώ που παίρνει από το ελληνικό δημόσιο δεν είναι από την βοήθεια του ΔΝΤ ?
    Ανδρεα ασε τουτς καιροσκοπισμούς γιατί σε κατάλαβαν όλοι πια.
    Μην ξεχνάς πως ο Ιησούς δεν ήταν γίνονταν Χριστός εαν δεν ανέβαινε στο σταυρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο Ανδρέα έτσι Θατσερικός να λές οτι είσαι κάποιος άλλος που είπε οτι είναι σοσιαλιστής μας έκαψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν κουραζεσαι βρε Μαλακα Αδριανοπουλε να γραφεις? κανενας
    δεν σου δινει σημασια εισαι εμαιτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ο κυρ-αντρεας ειναι πανασχετος,με το θαρρος της φραγκατης αγνοιας.
    ο μπαρουφακης, που μας εκανε και μαθηματα στο συνταγμα,τι λεει για τις απολυσεις;τη φορολογια;
    διαφωτισε μας,διαπλανητικε στοχαστη,
    η εχεις καμμια μπιζνα με τον κυρ αντρεα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΘΙΚΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αντί να εξαφανιστούν τα Πασόκια στα μπαούλα μας δουλεύουν και απο πάνω με πανηλίθιες ειρωνείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σας κοροϊδα.
    ΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλά που υπάρχει ο Παπανδρέου κι αυτή η χώρα μένει ακόμα όρθια.
    Οι φωνασκούντες θα φωνάξουν και θα στενάξουν πολύ περισσότερο εάν οι καταστροφικές προβλέψεις τύχει και επαληθευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανδρέας Ντοράκιας ο νεοφιλελεύθερος κ-ω-λο-τουμπας…
    ( Εγώ επέλεξα ακόμη και την παραίτηση από την πολιτική, μιλώντας για καρχαρίες που είχαν πλέον κυριεύσει την δημόσια ζωή της χώρας και για την διαφθορά που είχε πλημμυρίσει σχεδόν τα πάντα.)

    Δεν τα αφήνεις αυτά βρε στριφογυριστούλη….
    Πες έστω και ένα όνομα που υπέδειξες (πές το έστω και σήμερα) για να μας πείσεις ότι δεν αερολογούσες.

    Διότι τί άλλο από αερολογία είναι το να λες ότι υπάρχουν καρχαρίες χωρίς να τους υποδεικνύεις (και αν μιλήσεις για "ευκόλως εννοούμενα" κλπ. αυτά να πας να τα πεις αλλού).
    Ρε Ανδριανόπουλε, μας έχει φλομώσει με νεοφιλελεύθερες μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση