GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η θεραπεία της αφαίμαξης σκοτώνει την οικονομία...

Του Paul Krugman Κάποτε οι γιατροί πίστευαν ότι αφαιρώντας το αίμα του ασθενούς θα μπορούσαν να καθαρίσουν τους κακούς " χυμούς &quo...

Του Paul Krugman

Κάποτε οι γιατροί πίστευαν ότι αφαιρώντας το αίμα του ασθενούς θα μπορούσαν να καθαρίσουν τους κακούς "χυμούς" οι οποίοι προκαλούσαν τις ασθένειες. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η αφαίμαξη έκανε τον ασθενή πιο αδύναμο, και το ενδεχόμενο να υποκύψει πιο πιθανό.
Ευτυχώς, οι γιατροί δεν πιστεύουν πια ότι η αφαίμαξη των ασθενών θα τους κάνει υγιείς. Δυστυχώς, πολλοί από τους ιθύνοντες της οικονομικής πολιτικής συνεχίζουν να το πιστεύουν. Και η οικονομική αφαίμαξη δεν προκαλεί μόνο τεράστιο πόνο, αρχίζει να...
υπονομεύει τις προοπτικές μας για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Τους τελευταίους 18 μήνες, στην πολιτική συζήτηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ κυριάρχησαν εκκλήσεις για δημοσιονομική λιτότητα. Μειώνοντας τις δαπάνες και τα ελλείμματα, μας έλεγαν, τα έθνη θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και να οδηγηθούν προς την οικονομική αναγέννηση.
Και η λιτότητα είναι πραγματική. Στην Ευρώπη, κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχουν επιβάλει άγριες περικοπές, την ώρα που και πιο ισχυρά έθνη έχουν επιβάλει τα δικά τους, πιο μετριοπαθή προγράμματα λιτότητας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ομοσπονδιακή και οι πολιτειακές κυβερνήσεις έχουν περικόψει τους προϋπολογισμούς, έτσι ώστε συνολικά έχουμε de facto οδηγηθεί προς μια λιτότητα όχι τόσο διαφορετική από της Ευρώπης.
Αλλά περιέργως η εμπιστοσύνη δεν αποκαταστάθηκε. Με κάποιο τρόπο, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές μοιάζουν να ανησυχούν πολύ περισσότερο για την έλλειψη πελατών και θέσεων εργασίας αντί να καθησυχάζονται από τη δημοσιονομική αρετή των κυβερνήσεών τους. Και η ανάπτυξη φαίνεται πως έχει τελματώσει, ενώ η ανεργία παραμένει καταστροφικά υψηλή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Οι απολογητές της λιτότητας λένε ότι δεν θα πρέπει να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στον βραχυπρόθεσμο πόνο αλλά στα μακροπρόθεσμα ωφέλη. Και όμως, όχι: η οικονομία χρειάζεται πραγματική βοήθεια τώρα, όχι υποθετικά κέρδη σε μία δεκαετία από σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, αρχίζουμε να έχουμε στοιχεία ότι τα "βραχυπρόθεσμα" προβλήματα της οικονομίας - που έχουν μπει τώρα στον τέταρτο χρόνο, και γίνονται χειρότερα από την επιμονή στη λιτότητα - βλάπτουν και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για ανάκαμψη.
Στην πραγματικότητα, όταν συνδυάσεις τα στοιχεία ότι η δημοσιονομική λιτότητα μειώνει τις μελλοντικές προοπτικές μας με τα πολύ χαμηλά επιτόκια στο κυβερνητικό χρέος των ΗΠΑ, είναι δύσκολο να αποφύγεις ένα συμπέρασμα που προκαλεί έκπληξη: η λιτότητα στον προϋπολογισμό μπορεί να είναι αντιπαραγωγική ακόμη και από μια αποκλειστικώς δημοσιονομική άποψη, επειδή η χαμηλότερη ανάπτυξη στο μέλλον σημαίνει χαμηλότερα έσοδα από τη φορολογία.
Τί θα έπρεπε να συμβαίνει; Η απάντηση είναι ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη ώθηση για να βάλουμε εμπρός την οικονομία, όχι σε μια μελλοντική ημερομηνία, αλλά τώρα αμέσως. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε περισσότερες, όχι λιγότερες, κυβερνητικές δαπάνες.
Και για να είμαστε δίκαιοι, κάποιοι πολιτικοί φαίνεται πως το έχουν αντιληφθεί. Το νέο σχέδιο για την δημιουργία θέσεων εργασίας του Μπαράκ Ομπάμα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ κάποια μέλη των διοικητικών συμβουλίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Τράπεζας της Αγγλίας - αν και δυστυχώς όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - ζητούν περισσότερες πολιτικές προσανατολισμένες προς την ανάπτυξη.
Αλλά αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι να πείσουμε έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων με πολιτική εξουσία ή επιρροή ότι πέρασαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πηγαίνοντας προς την ακριβώς λάθος κατεύθυνση, και ότι χρειάζεται να κάνουν αναστροφή.
Δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτή η αναστροφή, η αφαίμαξη - που κάνει πιο αδύναμη την οικονομία μας τώρα, και υπονομεύει το μέλλον της - θα συνεχιστεί.

22 σχόλια

  1. εχει να πεσει και διχονοια αμα γινουν απολυσεις στο δημοσιο καναν εμφυλιο μην εχουμε και ολα αυτα για 300 σθχαματα στη βουλη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΖΩΟΟΟΟ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ Ή ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ
    -ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΙΣΑΙ.

    155 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ
    ΚΥΒΕΡΝΑ ΡΕ ΖΩΟ
    + 10 ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
    ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ,,,ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΥΣΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.
    ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 21 Σεπ 2011 9:45:00 μ.μ.
    21 Σεπ 2011 10:16:00 μ.μ.

    ρε αρχιμαλάκα, δεν σου έχω πει να μην σχολιάζεις την ώρα που τον παίζεις ρε ψωλαρμενιστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΔ ...ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
    ΚΑΤΙ ΨΕΛΛΙΣΕ ΓΙΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΙ
    ΡΕΕΕΕΕ.......
    ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ


    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΜΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ
    ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟ Μ...Ι ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Τηλεφωνήματα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία καταγγέλλουν ότι τα γραμματόσημα με το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου δεν κολλάνε στους φακέλους.

    Κάποιοι μίλησαν για προβοκάτσια κατά του πρωθυπουργού και τα ΕΛΤΑ έκαναν άμεσα έρευνα. Το πόρισμα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ...
    τα γραμματόσημα δεν κολλάνε διότι οι πολίτες φτύνουν από την μπροστινή πλευρά κι όχι από πίσω..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ που την έλεγαν Μπενι(το)...
    Εξ άλλου όπως έλεγε ο Σοφοκλής,αρχή άνδρα δείκνυσι.
    Ότι δηλαδή η ποιότητα του ανδρός φαίνεται
    μόνο όταν αναλάβει αξιώματα.

    Δεν ξέρω αλλά κάθε μέρα που περνά, όταν τον βλέπω να βγαίνει στο γυαλί μου θυμίζει τη σοβιετική Μπαμπούσκα. Θες να φταίει το παρουσιαστικό του, θες κάτι ασυνείδητο που δεν μπορώ να το ταυτοποιήσω με λογικά επιχειρήματα ο κάτι χρόνια εν αναμονή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε αυτό προσομοιάζει.
    Η μπαμπούσκα για όσους δεν την έχουν δεί ήταν μια κούκλα που είχε την ιδιότητα να την ανοίγεις και από μέσα να βγάζει μια ίδια ακόμη μικρότερη και ούτω καθεξής μέχρι να φτάνει σε μια που ήταν μωρό.

    Ετσι και ο Μπένι(το), κάθε μέρα που περνά ανοίγει ένα κουκλάκι και από μέσα βγάζει ένα ίδιο. Το μόνο που διαφέρει είναι ότι ο αλαζών …αναπληρωτής πρωθυπουργός το ανοίγει αντίστροφα.
    Κάθε φορά μέσα από την μπαμπούσκα δεν βγαίνει μια πιο μικρή αλλά μια ακόμη μεγαλύτερη, που ονομάζεται μέτρα, όλο πιο άγρια μέτρα σε βάρος των Ελλήνων.

    Το χειρότερο όμως όλων δεν είναι αυτό.
    Κάθε μέρα ο Μπένι μοιάζει με Μπενί(το).
    Αυτό είναι το ανησυχητικό για τη δημοκρατία μας και τον τόπο.

    Ο Ιζνογκούντ του ΠΑΣΟΚισμού που θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη Γιώργου δείχνει μια απίστευτη εγωπάθεια, έναν εντυπωσιακό καισαροπαπισμό και χρησιμοποιεί ένα λεξιλόγιο-υβρεολόγιο σε όσους τολμούν να διαφωνούν μαζί του, που παρεπέμπει σε εποχές και καθεστώτα που ο κόσμος ολόκληρος θέλει να τα διαγράψει από τη μνήμη του.

    Ο άνθρωπος που ήθελε να εμφανιστεί ως μετά Γιώργον σωτήρας, βαδίζει από την μια ταπείνωση στην άλλη και χτίζει την καριέρα της διαδοχής λέγοντας το ένα ψέμα μετά το άλλο.
    Πάνω στη βουλιμία του να γίνει αρχηγός έχει πέσει σε μια κινούμενη άμμο που τον έριξε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και σε κάθε κίνηση του σε κάθε βήμα του βουλιάζει όλο και περισσότερο.

    Και αν το πρόβλημα ήταν προσωπικό του ούτε καν θα ασχολούμαστε με τον κ. καθηγητή της εκτροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ:

    Aπο τον Ευρωπαικό Οργανισμός Υγείας, ανακοινώθηκαν τα εξής και σας τα μεταφέρω
    ____________________________________
    ΜΑΣΤΙΓΑ ΠΙΑ..... στην Ελλάδα.
    Η Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

    Η ασθένεια πιστεύεται ότι μεταδόθηκε στις αγελάδες από τα πρόβατα ΠΑΣΟΚ που έπασχαν από την τρομώδη θανατηφόρα νόσο (scrapie) που προσβάλλει τα ζώα αυτά.
    π.χ. ΦΑΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ $$$$$$$$
    - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και
    τους ΕΛΛΗΝΕΣ..

    Μεταδόθηκε από τα πρόβατα ΠΑΣΟΚ στις αγελάδες ΠΑ$$ΟΚ λόγω του ότι δίνονταν στις αγελάδες τροφές που προέρχονταν από μολυσμένα πρόβατα των οποίων τα πτώματα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ζωoτροφών.
    Π.Χ. $$$$$$$$$ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και
    η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Οι Κυβερνάνθρωποι μολύνθηκαν κατανα λώνοντας κρέας που προερχόταν από βοοειδή ΠΑΣΟΚ που έπασχαν από την ασθένεια αυτή.

    Στον Υπουργάνθρωπο εκδηλώνεται μια νέα μορφή σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας τύπου Creutzfeldt- Jakob, ασθένεια που είναι πάντοτε θανατηφόρα +

    - Τα συμπτώματα αρχίζουν συνήθως αργά στη ζωή, γύρω στα 60.
    Περίπου 90% των ασθενών πεθαίνουν μέσα σε ένα χρόνο από τη στιγμή που εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα.

    Στα πρώτα στάδια της ασθένειας οι ασθενείς αρχίζουν να έχουν προβλήματα μνήμης, αλλαγές της συμπεριφοράς, οπτικές διαταραχές και προβλήματα συντονισμού.
    π.χ.--. ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    Η ασθένεια μετά προχωρά και εμφανίζονται αθέλητες κινήσεις, αδυναμία των άνω και κάτω μελών, σημαντική μείωση των νοητικών ικανοτήτων, τυφλότητα και τέλος κώμα.
    · Ο ασθενής φαίνεται άκαμπτος και τρομαγμένος.
    π.χ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΔΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

    Στο τελικό στάδιο:
    · Απώλεια όλων των νοητικών και φυσιολογικών λειτουργιών
    · Ο ασθενής βυθίζεται σε κώμα
    · Ο ασθενής πεθαίνει από διάφορες λοιμώξεις, όπως πνευμονία, διότι μένει πλέον ακίνητος στο κρεβάτι, σε κωματώδη κατάσταση χωρίς να έχει πλέον οποιαδήποτε επικοινωνία με το περιβάλλον του. π.χ.....ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ !

    Η μετάδοση λοιπόν της νόσου στα βοοειδή ΠΑΣΟΚ και τους άλλους Συνεργάτες του ( ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ -ΝΤΟΡΑ
    - ΚΟΥΒΕΛΗ) στη συνέχεια, αλλά και στον άνθρωπο.

    Καταδεικνύει που ακριβώς οδηγεί η επέμβαση του ανθρώπου στη φύση, όταν γίνεται άκριτα και με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση περισσότερου $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$..κέρδους

    Και δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την αρμονία και την ιδιαιτερότητα των ειδών, η οποία επιτεύχθηκε μετά από αρμονική συνύπαρξη αυτών επί εκατοντάδες χιλιάδων ετών, στην Ελλάδα.

    Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η φύση εκδικείται + + +



    ΟΧΙ...ΟΧΙ....
    Ο έταιρος Κυβερνητικός Αντιπρόεδρος ο ΠΑΓΚΩΛΟΣ.
    ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ.... λεπτομέρειες αλλού.
    ____________________________________
    θα ακολουθήσει καινούργια ανακοίνωση
    για την αντιμετώπιση της Ευρωπαϊκης πλέον
    ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ μολυσματικής ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ασθένειας +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .............................
    Στήν πιό απλή διατύπωση, σημαίνει να `σαι τουρκόγυφτας, και να ζητάς να σε βλέπουν οι άλλοι πρίγκηπα. Σημαίνει νά `σαι η μούμια των Μασταβά, και να ζητάς από τους ευρωπαίους να σε βλέπουν ιδιοκτήτη της Ακρόπολης. Σημαίνει να σε θωρείς λιοντάρι, και οι ξένοι να σε λογαργιάζουνε πόντικα.
    Δημήτρης Λιαντίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ? Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ 20000 ΕΥΡΟ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΕΤΙΝΑΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα τον μαζέψει κανένας αυτόν τον χουντικό Γρούν΄Αντιπρόεδρο ;
    Έχει ξεπεράσει ακόμα και τον Πάγκωλο.


    Δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο Γιωργάκης όταν έκανε υπουργό οικονομικών το Βαγγελάκο.
    Μάλλον είχε ιδιοτελείς σκοπούς – να τον ρίξει δηλαδή στο λάκκο των λεόντων και να τον αποτελειώσει.
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    «Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων».

    «Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους».
    ___________________________________
    Βρε αχαΐρευτε, ανάλγητε κ αδηφάγε σαπιοκοιλιά , αφού απάλλαξες με τα Βενιζέλεια νομοπαρασκευάσματα σου τους μιζαρισμένους τους λαδωμένους και τους αρχικλέφτες συναδέλφους σου ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ.
    --------------------------------------------
    Τωρα ζητάς από μένα τον άνεργο, άφραγκο και αμέτοχο να σου ξεπληρώσω τα φαγωμένα σας .
    -------------------------------------------
    Όχι ρε άχρηστε χοντρομαλάκα δεν θα πληρώσω …
    Αλλα σου υπόσχομαι ότι οπού σε βρω μπροστά μου θα σε ξεφουσκώσω ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΚΑΣΕ ΣΚΑΤΟΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    Καινούριος μαλάκας μας προέκυψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας

    Επώνυμη επιστολή Ανώτατου Αξιωματικού, που πήραμε πριν λίγο:

    Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας .


    Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα ,με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .

    Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .

    Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ..

    Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ..

    Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφου σας

    Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες

    Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα !!

    Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος ,λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου που εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς .

    Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμία πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου .

    Επειδή κάποιοι τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ

    Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή .. υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού

    Υ.Γ

    Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .

    Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος μπορεί να με χρειαστεί

    Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους ,γνωρίζω όλα όπλα ατομικά και ομαδικά ,μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα , μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων ,μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών ,μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε .Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται ..

    Μακρυγιάννης Χρήστος
    Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
    taxalia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής
    ==
    Δεν χρειαζομαστε τετοια καραγκιοζιλικια ακομα μια φορα..

    Ενα αξιωματικο χρειαζομαστε (ας ειναι και δεκανεας) που θα συλλαβει και θα εκτελεσει αμεσα ολη την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    Με απαγχονισμο.. Κητη τυπου παγκαλου,μπενιζελ-τουρκογλου κλπ εκτελεση δια τουφεκισμου..

    Αμεση εξοντωση.. Και δημευση της περιουσιας τους..
    Τα τυχον παιδια σκυλια που εχουν να τα αναλαβει το κρατος.. Συσσιτια μεχρι ενηλικιωσεως και δωρεαν ρουχα του Ερυθρου σταυρου..

    Εαν δεν εξοντωθει η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αλλαξει το κλιμα εναντι της Ελλαδος διεθνως!!
    Κανεις τραπεζιτης ,καμμια κυβερνηση δεν μπορει να εμπιστευθει το ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο!! ΚΑΝΕΙΣ!! Το πηραν χαμπαρι τι νουμερο ειναι,ποσο διανοητικα αναπηρο ειναι και σπανε πλακα μαζι του..
    (αυτος ειναι ο πρωθυπουργος της Ελλαδος..χα χα χα εκμυστηρευονται στις συμβιες τους! χα! χα ! χα!)..

    Επειτα ολη αυτη η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια .."καταφερε"!! ΝΑΙ ΓΑΜΩΤΟ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ μετα απο δυο χρονια κυβερνηση να βγαινουν και να ..διαλαλουν οτι αν δεν παρουμε την δοση τον Οκτωβριο δεν εχουμε φραγκο! τα ταμεια θα ειναι αδεια!!!!

    Το φανταζεστε?? Ζηταμε δανεικα και τους λεμε οτι δεν εχουμε μια!!! Και ενω μας εχουν δανεισει 80 δις!!!
    Και ενω εχουμε διπλασιασει τις τιμες των καυσιμων,των τσιγαρων,των ποτων κλπ κλπ !!
    Και ενω εχουμε επιβαλλει 25 και 13% ΦΠΑ απο 19 και 5% που ηταν
    (επι Νεας Δημοκρατιας του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το βλακογιοργο!)

    Θανατος. ΑΜΕΣΗ εκτελεση της αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ που παίρνουν από την Τρόικα ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
    Φαίνεται ξεκάθαρα από τον πρϋπολογισμό του 2011.
    ΟΛΑ ΠΑΝΕ στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
    Κι επειδή ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ,
    τσοντάρουν τα υπόλοιπα με τα άθλια μέτρα που πετσοκοόβουν τις ζωές μας.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.
    ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    Το σηκώνει σήμερα ο Ριζοσπάστης το θέμα και πολύ καλά κάνει.
    Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΔΗΘΕΝ Η ΧΩΡΑ,
    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΩΣ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ;
    ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ.
    30.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ !!
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ.
    ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΑΥΤΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ,ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.
    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είχε προειδοποιήσει ο Καραμανλής τους Έλληνες...


    Αλλά οι Έλληνες προτίμησαν τα "ΔΩΡΑ"...του
    ΤΡΥΠΙΟΥ μαύρου κολάν.


    Τώρα θα λαμβάνουν μισθό "ΑΝΤΙΔΩΡΟ"... και
    για τα κόλλυβα.... Έχει !!! ο Αλλάχ του παΣΟΚ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα στραγγαλίζεται εδώ και δεκαετίες, με ευθύνη ενός υπερδιογκωμένου δημοσίου τομέα που σπαταλά ανεξέλεγκτα πόρους και δημιουργεί ένα ασφυκτικό για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων περιβάλλον.
    Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο σήμερα με τις τύχες της χώρας να βρίσκονται στα χέρια μιας Κυβέρνησης, η οποία φέρει στο γονίδιό της το παλαιό ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να δημιουργήσει, μέσω της επιχειρηματικότητος, συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, όχι λόγω ανικανότητος, αλλά κυρίως επειδή προσεγγίζει πολιτικά τα θέματα από μια οπτική γωνία βγαλμένη από τη δεκαετία του ’80.
    Ήταν τα χρόνια που η ανάπτυξη βασίσθηκε πλήρως στα δανεικά, στην κατανάλωση και στη διόγκωση του δημόσιου τομέα και των συντεχνιών, ενώ η επιχειρηματικότητα αποτελούσε «αμάρτημα».
    Δεν μπορεί, λοιπόν, να έχουμε σήμερα την απαίτηση, οι ίδιοι άνθρωποι να ενστερνίζονται τη βασική αρχή που θέλει την επιχειρηματικότητα και όχι το δημόσιο και τον κρατισμό να αποτελούν το όχημα της εξόδου από την κρίση και ταυτόχρονα να μην υιοθετούν πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής.
    Δεν είναι δυνατόν επίσης, να τους ζητούμε να προχωρήσουν σε μειώσεις φόρων προς τις επιχειρήσεις και τη μεσαία τάξη, όταν θεωρούν ότι ενεργώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση, ουσιαστικά εξισορροπούν τα επώδυνα μέτρα προς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ αντίθετα, βαθαίνουν την ύφεση και αναγκαστικά οδηγούνται στη λήψη νέων μέτρων περισσότερο σκληρών.
    Ιδεολογικό, λοιπόν, είναι κυρίως το θέμα και η διαπίστωση αυτή κάνει το πρόβλημα ακόμη οξύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση