GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δρακόντιες» περικοπές δαπανών στην Πορτογαλία...

Από το tvxs.gr Τις μεγαλύτερες περικοπές δημοσίων δαπανών τα τελευταία 50 χρόνια ανακοίνωσε σε χθεσινή του ομιλία στο Κοινοβούλιο της Πορ...

Από το tvxs.gr

Τις μεγαλύτερες περικοπές δημοσίων δαπανών τα τελευταία 50 χρόνια ανακοίνωσε σε χθεσινή του ομιλία στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκασπάρ. Σύμφωνα με τα σχεδιασμό του υπουργείου το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα το 2015 ως αποτέλεσμα της «δρακόντειας» μείωσης των δαπανών κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στο 43,5% του ΑΕΠ.
Το προσχέδιο
του προϋπολογισμού προβλέπει «πάγωμα» των μισθών και μείωση αριθμού εργαζομένων στο δημόσιο τομέα μέχρι και το 2013, περιστολή επιδομάτων αλλά και έκτακτη εισφορά «κοινωνικής αλληλεγγύης» για τα υψηλότερα εισοδήματα και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Τα πρόσθετα μέτρα της...
κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Πέντρο Πάσος Κοέλιο -καθώς έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλα «κύματα λιτότητας» από την προηγούμενη κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες- εκτιμάται ότι θα αντισταθμίσουν την απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011.
Από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται προσκεκλημένος της κυβέρνησης Θαπατέρο,ο πορτογάλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης απέφεραν 2 δισ. ευρώ λιγότερα από όσα αναμένονταν το πρώτο εξάμηνο του έτους. Όπως διευκρίνισε αργότερα ο υπουργός Οικονομικών λεπτομέρειες επί των μέτρων θα δοθούν με την κατάθεση προς ψήφιση του προυπολογισμού στα μέσα Οκτωβρίου. Τα δύο τρίτα των νέων μέτρων θα αφορούν περιστολή δαπανών ενώ κατά το ένα τρίτο θα συνεισφέρει η αύξηση της φορολογίας.
Στην περίπτωση της Πορτογαλίας πάντως, αρκετοί είναι οι οικονομικοί αναλυτές που επισημαίνουν ότι με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής δεν πρόκειται να αποδώσουν καρπούς. Με βάση τις εκτιμήσεις, το χρέος θα αγγίξει το 107% του ΑΕΠ την επόμενη διετία δημιουργώντας σκέψεις στους κόλπους της κυβέρνησης για υιοθέτηση της γερμανικής λύσης του συνταγματικού «φρένου χρέους» που υιοθέτησε τις προηγούμενες ημέρες η γειτονική Ισπανία.

4 σχόλια

  1. ΖΗΤΑΣ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ.ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΧΝΑ ΕΡΩΤΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .






    Μας κοροιδεύεις τώρα με τις "ΔΡΑΚΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ"?
    Εάν αυτές είναι ΔΡΑΚΟΝΤΙΕΣ, τότε πως θα ονομάσεις τις δικές μας περικοπές που είναι πολλαπλάσιες?

    Μήπως έχεις ωραία πλουμιστά φτερά παραδείσιου παπαγάλου? ή μήπως είσαι από αυτούς που πληρώνει η αμερικανική πρεσβεία για να μειώσουν τον ελληνικό αντιαμερικανισμό που λένε τα wikileaks?




    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ, ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ, ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΙΓΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ !!!
    ΕΔΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ 40% ΚΑΙ 4% ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ !!
    ΑΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΘΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΑΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση