GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις πλατείες...

Από την  Δ ιαλεκτη Ζωτακη http://diakyvernisi.blogspot.com/ Στις πλατείες για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πίσω στις πλατείες λοιπόν , αλλά όχι...

Πίσω στις πλατείες λοιπόν, αλλά όχι μόνο με οικονομικά «αιτήματα». Αιτήματα προς ποιον; Η βασική μας διεκδίκηση (και βεβαίως όχι αίτημα) είναι η πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όλα τα υπόλοιπα συναρτώνται με αυτό. Αν είχαμε δημοκρατία δε θα θέταμε «αιτήματα», θα αποφασίζαμε οι ίδιοι χωρίς μεσάζοντες. Τα αιτήματα απευθύνονται πάντα...
 σε μια εξουσία που δεν είναι δική σου. Αν ο δήμος είχε όντως την εξουσία (αυτό θα πει δημοκρατία και τίποτε άλλο) θα υλοποιούσε απλώς τις αποφάσεις του. Δεν έχουν θέση ούτε τα πολιτικά ούτε τα οικονομικά συλλογικά αιτήματα σε μια δημοκρατία. Υπάρχουν μόνο οράματα, ανοιχτή συζήτηση, ανοιχτοί ορίζοντες, σχέδια, ψηφίσματα, αποφάσεις. ΤΕΛΟΣ.
Με λίγα λόγια, αν είχαμε πραγματική δημοκρατία, δε θα ζούσαμε αυτά που ζούμε σήμερα. Δε θα είχαμε επιτρέψει εξ αρχής να συμβούν όλα όσα σήμερα μας καταδυναστεύουν. Αν αυτά συμβαίνουν, είναι διότι παραχωρήσαμε σε κάποιους το δικαίωμα να αποφασίζουν για μας. Εμείς το παραχωρήσαμε, καθότι είναι αποκλειστικά δικό μας δικαίωμα. Τώρα είναι πλέον ώρα να το πάρουμε πίσω. Δεν το ζητάμε πίσω. Το απαιτούμε εδώ και τώρα. Και αν χρειαστεί να δώσουμε μάχη για αυτό (και πράγματι θα χρειαστεί), τότε αυτή η μάχη είναι η καλύτερη που μπορούμε να δώσουμε.

6 σχόλια

  1. Ένας Κεφαλονίτης «πιάστηκε στα χέρια» στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
    Σάββατο, 3 Σεπτέμβριος 2011

    Ένας Κεφαλονίτης «πιάστηκε στα χέρια» στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
    Την έντονη αντιδραση πολλών μελών του κόμματος προκάλεσε η αιχμηρή ομιλία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ από το Ληξούρι Κεφαλλονιάς, κ. Παναγή Βλάχου στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και τα «αίματα» δεν άρχισαν τα ανάψουν.

    Ο κ. Βλάχος από το βήμα της συνδιάσκεψης, άρχισε να μιλάει για υπουργούς και συνεργάτες με πτυχία από το Χάρβαρντ, οι οποίοι ζουν σε χρυσά κλουβιά, χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός λαός.

    Κάποιο μέλος του ΠΑΣΟΚ όμως που βρισκόταν στο ακροατήριο φαίνεται πως δεν συμφωνούσε με όσα άκουγε, με αποτέλεσμα να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Βλάχο.

    Οι δύο άνδρες δεν άργησαν να διαπληκτιστούν έντονα και πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια.

    Ωστόσο, με την έγκαιρη παρέμβαση των ψυχραιμότερων, το επεισόδιο έληξε χωρίς να λάβει μεγάλες διαστάσεις.

    Από το : newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ TOYΣ... ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ !

    Ο ΜΠΑΣΤΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
    Ακριβώς δίπλα στον Γ. Παπανδρέου, στεκόταν όρθιος ο ένας εκ των ανδρών της Ασφάλειάς του.

    Ήταν συνεχώς δίπλα του όσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθόταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.

    Φοβόταν...να μην του την... πέσει κανένας, ή έχει συνηθίσει να κάνει τον μπάστακα ;

    ---------------------------------
    ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ!...

    Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...
    Φωτογραφία (κλικ) από την σημερινή Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

    Πρασινοφρουρός, κομματικό στέλεχος του Κινήματος φωτογραφίζεται για να θυμάται το...είδος που τείνει προς εξαφάνιση !...

    απο TO FIMOTRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γυριζεται στις πλατειες για αραλλικι Ποτε θα δουλεψετε ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι γνωστοι αγνωστοι (πασιγνωστοι αριστεροι και παρακρατικοι) ποτε θα εμφανιστουν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το "κοπάδι" της συγκέντρωσης

    Χιλιάδες συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα. Το μείγμα άνεργοι, χαμηλόμισθοι, υψηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, υψηλοσυνταξιούχοι, βασικής εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής, θιγμένοι και μη απ΄την κυβερνητική πολιτική. Στόχοι και απαιτήσεις η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, δημοκρατία και όχι κομματοκρατία και το κερασάκι η σύλληψη και καταδίκη με συνοπτικές διαδικασίες των κλεφτών πολιτικών και η διαπόμπευσής τους, ενώπιων τους εάν ήταν δυνατόν. Ο μοναδικός σκοπός όμως της προσπάθειας είναι, χωρίς να γίνεται αντιληπτό, να πάρουν οι κερδοσκόποι τα τεράστια κέρδη των στοιχημάτων τους. Στοιχήματα αρκετών δισεκατομμυρίων στην πτώχευση της Ελλάδας. Οι κερδοσκόποι που εντέχνως πέρασαν τη λογική, μέσω ηλεκτρονικής πληροφόρησης, πως δεν πρέπει να χάσετε αυτά που δεν δικαιούσθε, γι αυτό το λόγο αυτό που δεν μπορούν να καταφέρουν οι υψηλόμισθοι – αργόμισθοι συνδικαλιστές θα το καταφέρει το κοπάδι που χωρίς άποψη, ανιστόρητο, με ρηχή μνήμη και επιμονή θα το καταφέρει. Αντιλαμβάνομαι πως θα κατηγορηθώ για τα παραπάνω, αλλά θα ήθελα να εξηγήσω πως δεν ψηφίζω μεγάλο κόμμα, στηρίζω όμως μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε και δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν ισχυρίζομαι ότι μας κυβερνούν γίγαντες, το κοινοβούλιο μας απαρτίζεται από πολιτικούς νάνους, είναι όμως κατ’εικόνα και ομοίωσή μας. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε ότι όλα όσα έκανε στη σύντομη ζωή της αυτή η κυβέρνηση είναι μηδενικά διότι εάν πέρσι τέτοιο καιρό πτωχεύαμε τα ζητούμενα σήμερα θα ήταν διαφορετικά. Για την αντιπολίτευση δεν μπορώ να πω πολλά γιατί δεν υπάρχει. Τα media και οι θιασώτες τους ξερόλες, μέρος του προβλήματος. Οι πανεπιστημιακοί μας δάσκαλοι, βλέπε τα πανεπιστήμια της χώρας και την κατάταξή τους στην παγκόσμια ιεραρχία. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και εύχομαι κάποτε να αποκτήσουμε ανεξάρτητη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στηρίζω όμως μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε και δεν έχει ολοκληρωθει

    Ποιά προσπάθεια, ρε μπαγλαμά,που τα σούργελα έχουν διαλύσει τη χώρα στα εξ ων συνετέθει; Που ζεις εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση