GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο κοστίζει η …αλληλεγγύη;;

Γράφει η Νατάσα Ράγιου   Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ π. Βουλευτής Αχαΐας Η Βούλα Σ., ετών 45 , χωρισμένη, με δυο παιδιά και (φυσ...

Γράφει η Νατάσα Ράγιου 
Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ
π. Βουλευτής Αχαΐας


Η Βούλα Σ., ετών 45, χωρισμένη, με δυο παιδιά και (φυσικά) άνεργη ,ξύπνησε ένα πρωί κακόκεφη, όπως όλα τα τελευταία πρωινά της ανεργίας της και βρήκε στην αλληλογραφία της ένα γράμμα από την εφορία . Κιτρίνισε (φυσικά) , σκέφτηκε ότι σίγουρα για καλό δεν ήταν, πήρε ένα ηρεμιστικό χαπάκι καλού - κακού , κάθισε σε μια καρέκλα και άνοιξε το φάκελο.
Ήταν η εισφορά αλληλεγγύης. Τη φορολογούσαν για τον προηγούμενο μισό χρόνο. Έξι μήνες όλους κι όλους δούλεψε πριν την απολύσουν λόγω περικοπών συν κάτι λεφτά απ τον ΟΑΕΔ για την ανεργία και της έβγαλαν...
μπουγιουρντί εκτάκτου φόρου αλληλεγγύης..
Αισθήματα αλληλεγγύης πάντα είχε η Βούλα αλλά δεν ήξερε ότι, αυτή τη φορά, με αυτή την κυβέρνηση, θα της τα κοστολογούσαν τόσο ακριβά : 553 ευρώ έπρεπε να πληρώσει! Και μάλιστα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου…
Την πρώτη ζαλάδα που της ήρθε την απέδωσε στην υγρή ζέστη, μετά σκέφτηκε μήπως ήταν εγκεφαλικό, πήγε να πάρει τηλέφωνο αλλά το σταθερό ήταν κομμένο και στο κινητό η κάρτα είχε λήξει …
Ψυχραιμία, μονολόγησε… Θα ξαπλώσω και θα μου περάσει..
Μόλις ξεκαθάρισε λίγο το μυαλό της, είδε την υποσημείωση, κάτω από το 553 ευρώ: «Αν ανήκετε στις ειδικές κατηγορίες (μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία κλπ), ελάτε για να κάνουμε νέο εκκαθαριστικό»
Ανάσανε κι αναστέναξε ή αναστέναξε και ανάσανε, δεν κατάλαβε…
«Εντάξει, σκέφτηκε ,μάλλον λάθος θα έγινε , ας πάω να διευθετήσω το θέμα γιατί έτσι κι αλλιώς, πού θα βρω πεντακόσια πενήντα τρία ευρώ…;;»
Μόνο τα ..τρία είχε κι αυτά…
Πήγε την άλλη μέρα πρωί-πρωί στην εφορία και εξήγησε στον υπάλληλο την κατάσταση, λέγοντας του ότι πρέπει να γίνει άλλο εκκαθαριστικό για την περίπτωση της .
Και πήρε την απάντηση: « Ξέρετε, δεν έχω ενημερωθεί για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη νέα εκκαθάριση . Το ΤΑΞΙΣ δουλεύει και γνωρίζει , όμως εμείς ακόμα περιμένουμε να ενημερωθούμε και κατόπιν θα σας ενημερώσουμε. Ελάτε την άλλη βδομάδα..»
«Μα … εδώ λέει ότι πρέπει να πληρώσω αυτά τα λεφτά μέχρι 30/9, ψέλλισε η Βούλα, «και δεν τα έχω ούτε πρόκειται να τα βρω ..»
« Ε τι να σας κάνω κυρία μου, προερχόμαστε από απεργία σας λέω, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα…» είπε ο υπάλληλος και η συζήτηση έλαβε τέλος .

10 σχόλια

  1. http://img4.imageshack.us/img4/9146/gapt.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤΣΤΣΤΣΤΣΤΣΤΤΣΤΣΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ?

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑ Η ΚΑΙΛΗ
    Η ΑΝΤΖΕΛΑ - Η ΠΕΜΥ - Η ΠΕΡΛΕΠΕ
    Η ΝΤΑΛΛΑΡΑΙΝΑ - ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΝΕΣ-
    ΜΗΠΩΣ Η ΒΑΣΩ ΜΕ ΜΟΝΤΑΖ
    ΜΗΠΩΣ Η ΤΟΝΙΑ....ΚΙΑ ΛΟΙΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ?


    ΑΡΑΓΕ Ο ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ
    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
    ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;ΜΙΛΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΗΡΘΑΝ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΓΑΜΑΕΙ
    ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ
    ΑΠΟ ΠΙΣΩ
    ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.

    ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΟΥ
    ΤΟ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ

    ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ

    ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ


    ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...ΡΕ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟ !


    ΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΟΥΝ
    ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
    ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΟΥ

    ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ
    ΝΑ ΣΤΑΝΙΑΡΕΙΣ

    ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΑΙΑ ΓΑΜΙΩΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΤΑΣΑ ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ!!!ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ!ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΑΥΤΟΣ!!

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Ράγιου για να είστε ενημερωμένη θα σας πληροφορήσω ότι η εισφορά υπολογίζεται ως ποσοστό επί του εισοδήματος. Η κυρία στο παράδειγμά σας, αφού πρέπει να πληρώσει 533 €, πρέπει να είχε εισόδημα περίπου 27,000€. Αφού λέτε ότι δούλεψε 6 μήνες (+ 6 ΟΑΕΔ) ο μισθός της θα ήταν περίπου 4,100€ ανα μήνα. Με τόσο πενιχρό μισθό δεν απορώ που δεν είχε να πληρώσει κινητό και σταθερό.
    Στον πραγματικό βέβαια κόσμο άτομα που δουλεύουν 6 μήνες και παίρνουν 6 μήνες επίδομα έχουν μισθούς 650-800€ ανα μήνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσουν με τίποτα τα 12,000€ που είναι το όριο πάνω από το οποίο πληρώνεται η εισφορά.
    Μήπως τα παράπονα σας τα έκανε κάποια φίλη σας (που δεν σας είπε και όλη την αλήθεια) ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ
    ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΔΥΣΤΥΧΟ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΤΙ ΒΙ, ΟΤΙ ΒΙΑΖΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση