GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΛΕΠΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ....ΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Aπό το exoenavaros.blogspot.com Σε δύο μέρες από τώρα , τα παιδιά μας θα ακούσουν το κουδούνι του σχολείου να τα καλεί και θα παραταχθούν στ...

Σε δύο μέρες από τώρα, τα παιδιά μας θα ακούσουν το κουδούνι του σχολείου να τα καλεί και θα παραταχθούν στο προαύλιο για την προσευχή και τις καθιερωμένες ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών. Τα παιδάκια που θα πάνε φέτος για πρώτη φορά στο δημοτικό θα φύγουν από εκεί με ένα επιπλέον άγχος. Πώς θα καταφέρουν να μάθουν γράμματα αφού θεωρούν οι υπεύθυνοι δεδομένο ότι όλοι κατέχουν το αντικείμενο της πληροφορικής, έχουν τουλάχιστον έναν υπολογιστή στο σπίτι, έναν εκτυπωτή και γονείς γκουρού στον τομέα της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών. Θα πάνε με τις καινούργιες σχολικές τους τσάντες, αυτές με τις πολλές θήκες για να χωρούν όλα τα σχολικά τους τακτοποιημένα, αλλά θα φύγουν με ένα...
dvd στο χέρι. Και όλο αυτό γιατί;
Δεν είναι κακό να προχωράμε και να προσαρμοζόμαστε στις νέες τεχνολογίες, και φυσικά δεν θα ήταν κακό αν το μόνο κακό ήταν η έλλειψη των σχολικών βιβλίων από τα δημόσια σχολεία μας. Όμως δεν είναι η έλλειψη βιβλίων αλλά η έλλειψη σεβασμού και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του πολίτη από το κράτος μας που με ενοχλεί.
Τα σχολεία δεν θα έχουν βιβλία γιατί δεν έγινε έγκαιρα η διαδικασία για την χορήγηση χαρτιού, μας λένε. Όμως... η αποθήκη του Ο.Ε.Δ.Β. ήταν γεμάτη με χιλιάδες βιβλία τα οποία δεν διατέθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση (όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια) αλλά πωλήθηκαν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν υπάρχει χαρτί ή το προμηθεύτηκε αργά, όμως από Δευτέρα η αποθήκη του Ο.Ε.Δ.Β. θα ξεκινήσει την δεύτερη διάθεση πάλι στους ιδιώτες με τίτλους νέους που έχουν υποστεί αλλαγές και επομένως δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι τους είχαν ως απόθεμα. Επομένως μας κοροϊδεύουν όταν μιλάνε για παράδοση βιβλίων στα δημόσια σχολεία κατά τέλος Οκτώβρη, Νοέμβρη. Αν ήθελαν τα παιδιά μας να πάρουν βιβλία έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν άμεσα. Το Δεκέμβριο ο φορέας του Ο.Ε.Δ.Β. παύει να υφίσταται και ακόμη δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Θλίβομαι για την Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της και αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ;.
ΓΙΑΤΙ; Αφήνουν τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικό σχολείο χωρίς βιβλία στα οποία τα παιδιά εκτός το ότι πάντα πλήρωναν τα σχολικά βιβλία, οι γονείς έχουν και κάποια καλύτερη οικονομική άνεση και θα μπορούσαν στην τελική σε συνεργασία με τα ιδιωτικά τους σχολεία να προβούν σε άλλες λύσεις. Έπειτα αναλογιστείτε αυτή η φετινή έλλειψη σχολικών βιβλίων πόσους κλάδους επηρεάζει. Ας ξεκινήσουμε από τον χαρτέμπορα που δεν θα πουλήσει την ποσότητα του χαρτιού όπως τις προηγούμενες χρονιές, τον τυπογράφο και το προσωπικό του, το βιβλιοδέτη και το προσωπικό του, τους μεταφορείς, τους αποθηκάριους, τα βιβλιοπωλεία, αυτούς που κατασκευάζουν τις ετικέττες, τα σχολικά καλύμματα, τους σελιδοδείκτες, τα τετράδια, τα στυλό, τις γόμες τους υπογραμμιστές και ούτω καθεξής. Αλυσιδωτή μείωση στις πωλήσεις και αλυσιδωτές μειώσεις προσωπικού και κλεισίματος επιχειρήσεων από απλά μια κίνηση της κυβέρνησης μας.

6 σχόλια

  1. τι θελουν οι φραγκατοι

    με εργαλειο τη χρεωκοπια

    1.να πληρωνεις ακριβα για ολα:νοσοκομεια, σχολεια,μεταφορες...
    2.να παρουν τη δημοσια περιουσια
    3.να κλεισουν τους μικρομεσαιους και να παρουν την περιουσια τους

    με εργαλειο τις αντιδρασεις των θυματων

    4.να καταργησουν τη δημοκρατια

    μονος τους αντιπαλος εσυ,φτωχο,φοβισμενο,αμορφωτο,κομπλεξικο ψωνιο

    ποιος λες να νικησει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε,

    ΝΑ φύγουν με ένα...
    dvd στο χέρι ΔΙΟΤΙ

    Οι γονείς των που μπορεί να είναι δάσκαλοι, εφορειακοί τελωνειακοί, παπαδες χωροφύλακες, μαγαζάτορες ταξιτζήδες φαρμακοποιοί

    θέλουν ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά το χερι στη τσέπη να πληρώσουν ενα ευρό φόρο δεν το βαζουν.

    Θέλουν να διορίζουν ασύστολα στο δημόσιο, να δίνουν «αναπηρικές» συντάξεις με τη σέσουλα, να δίνουν συντάξεις σε «αντιστασιακούς» που δεν είχανε πληρώσει ούτε ένα ένσημο, το ίδιο και στους αγρότες, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ 100% ΑΥΞΗΣΗ ΤΑ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2011 ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

    Ε λοιπον να πατε να γαμηθείτε εσείς και οι πολιτικάντες που σας διόρισαν και σας εδοσαν σύνταξη μαιμού.

    Ενα DVD και πολύ είναι, καποιοι δούλεψαν να το γεμίσουν.

    Α σιχτίρ πιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο ειπα η αμοιρη:
    κομπλεξικο ψωνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνω με την 11:20:00 π.μ.

    η λογικη του θυματος,
    με πηδανε αρα ειμαι πουστης και μαρεσει,
    επιτρεπει σαυτα τα ζωα να κυβερνανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαθηματικος ειμαι και εχω να πω οτι με τους ιδιους πολιτικους συνεχεια δεν προκειται να δουμε ασπρη μερα σε αυτον τον τοπο ,γιατι ειναι ολοι τους αποτυχημενοι,αναξιοι,δειλοι και ψευτες.τωρα θα μου πειτε δεν εχουμε και αλλους διστυχια μας .και ομως σεν ειμαστε ολοι διεφθαρμενοι η απποριψη τους θα φερει ενα νεο κυμα να ειστε σιγουροι αλλωστε τι ειχαμε τι χασαμε.
    οι σημερινοι πολιτικοι ειναι εγκλωβισμενοι στον εαυτο τους και να θελουνε να αλλαξουνε αληθινα δεν γινεται αυτο καθως στηριζονται σε ολα τα δικα τους κακως κειμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pasok

    Θεσσαλονίκη

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ.
    ΟΧΙ ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ!!

    Στη θεσσαλονικη ειναι αυτη τη στιγμη ο δρ Κουτσουκος με πολλους εντιμους πρασινοφρουρους!!

    Σεχδον μονοι τους κυκλοφορουν στην πολη γιατι οι 'αλλοι" ειναι κρυμενοι!!


    Με τους Αγανακτισμένους να δίνουν το «παρών» στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου) συνεχίζονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την 76η Διεθνή Έκθεση.

    Καθώς πλησιάζει η ώρα για την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους παραγωγικούς φορείς της πόλης (στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης) εντείνονται και τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού.

    Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση