GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημιουργήθηκε το πρώτο ζώο με τεχνητές πληροφορίες στο γενετικό κώδικά του...

Από το  ikypros.com Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να ανασχεδιάσουν τον γενετικό κώδικα ενός ζωικού οργανισμού, με άλλα λόγια...

Από το ikypros.com
Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να ανασχεδιάσουν τον γενετικό κώδικα ενός ζωικού οργανισμού, με άλλα λόγια να δημιουργήσουν το πρώτο ζώο που περιέχει τεχνητές πληροφορίες στο DNA του. Το επίτευγμα θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο προκειμένου κάποια στιγμή οι βιολόγοι να ελέγχουν "άτομο προς άτομο" τα μόρια των έμβιων όντων.
Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ (εκεί όπου πριν από μερικές δεκαετίες ο Φράνσις Κρικ και ο Τζέιμς Γουότσον ανακάλυψαν την...
ελικοειδή δομή του μορίου του DNA), με επικεφαλής τους Σεμπάστιαν Γκράις και Τζέισον Τσιν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με το BBC, έκαναν τα πειράματά τους με τον νηματώδη σκώληκα του είδους Caenorhabditis Elegans, μήκους μόλις ενός χιλιοστού, ο οποίος περιέχει περίπου μόνο χίλια κύτταρα στο διάφανο σώμα του.
Οι επιστήμονες πέτυχαν να εισάγουν στο γενετικό κώδικα των σκωλήκων συνθετικά βιολογικά μόρια που δεν είναι γνωστά στο φυσικό κόσμο. Στη Φύση χρησιμοποιούνται μόνο 20 αμινοξέα για την κωδικοποίηση των γενετικών πληροφοριών στα γονίδια, προκειμένου να παραχθούν οι χιλιάδες διαφορετικές πρωτεΐνες. Οι βρετανοί ερευνητές κατόρθωσαν να συμπεριλάβουν στο γενετικό κώδικα ένα ακόμα (21ο) αμινοξύ, που δεν υπάρχει καν στη φύση.
Το επίτευγμα βασίζεται σε έρευνες του Τσιν, πριν από μια δεκαετία, στο ερευνητικό ινστιτούτο Σκριπς των ΗΠΑ. Όμως οι προηγούμενες ανακαλύψεις είχαν περιοριστεί στο γενετικό ανασχεδιασμό ενός απλού βακτηρίου (του γνωστού E.coli), ενώ τώρα έγινε κάτι ανάλογο σε ένα ολόκληρο ζώο, έστω και μικροσκοπικό σε πρώτη φάση.
Άλλοι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό ότι πλέον η τεχνική θα εφαρμοστεί σύντομα και σε άλλα μεγαλύτερα ζώα. Η ύπαρξη τεχνητών αμινοξέων στο γενετικό κώδικα οδηγεί στη δημιουργία πρωτεϊνών κατά βούληση και, έτσι τελικά στην προσθήκη νέων ιδιοτήτων στα ζώα.

3 σχόλια

  1. και αυτες οι νεες δυνατοτητες θα ειναι ασφαλως καποια νεα τερατογεννεση!
    τι αλλο μπορει ο ανθρωπος να προσθεσει στην ΤΕΛΕΙΑ φυση;!
    ολο μαλακιες για να δικαιολογει το μισθο του!
    εβαλε, λοιπον, ενα αμινοξυ που δεν υπαρχει στη φυση, ε και; μετα θα αξιολογησουν την συμπεριφορα του νεου οργανισμου θα συγκρινουν με την φυσιολογικη που ειναι στην φυση και παει λεγοντας απο την αρχη, να προστεσουν αλλου αμινοξυ και να αφαιρεσουν αλλο κλπ., κλπ., και οι φορολογουμενοι πληρωνουν και ο κοσμος πειναει και οι συνταξιουχοι δεν εχουν να πληρωσουν τα φαρμακα τους....



    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη νύχτα της Πέμπτης 1/9/2011, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και της Τρόϊκας, για τα επιπλέον μέτρα που μας είχε ζητηθεί να λάβουμε για περιστολή του ελλείμματος.
    Η Τρόϊκα ενθουσιάστηκε από τη λήψη επαρκών πρόσθετων μέτρων που είχαν ως αποτέλεσμα τον μηδενισμό του ελλείμματος και την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων, και εσπευσμένα αποχώρησε ικανοποιημένη.
    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Τρόϊκα με τον κ. Πρωθυπουργό, ρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου σε τί αποδίδει την επιτυχία των ενεργειών της Κυβέρνησής του, και ο Πρωθυπουργός απάντησε:
    «Στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ποτέ δεν σταθήκαμε όρθιοι όταν μπορούσαμε να καθίσουμε και ποτέ δεν καθίσαμε όταν μπορούσαμε να ξαπλώσουμε»!!!!!!!!!!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "θεέ, άσε τα θαύματα.
    Δεν είμαι και κανένας θρήσκος, αλλά διαβάζοντας το άρθρο μου ήρθε στο μυαλό ο πύργος της Βαβέλ με αυτά που χτίζουμε.
    Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα τους ξεφύγει κανένα τέτοιο έκτρωμα από το εργαστήριο και τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση