GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε απεργία οι δάσκαλοι...

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στις 22 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές των α...

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στις 22 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές των αποδοχών των εκπαιδευτικών και καταγγέλλοντας υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από...
 το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, το οποίο η ΔΟΕ καλεί να στηρίξουν με κήρυξη στάσεων εργασίας ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ. Η Ομοσπονδία προτείνει επίσης κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία μαζί με την ΟΛΜΕ- το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.
Το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων της ΔΟΕ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, καμιά μείωση μισθών, 1.400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π. και προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

14 σχόλια

  1. απολυση και στα τσακιδια,κοπριτες.
    τα παιδια μας δεν χρειαζονται μορφωση και μακακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί γίνεται ποτέ μάθημα για να κάνουν απεργία. Αφού όλο τους το είναι το δίνουν στα ιδιαίτερα πλην ελαχίστων φωτεινών και αξιοπρεπών εξαιρέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι δασκαλοι πολεμανε και συ σχολιαζεις απο τον καναπε .

    αξιος της τυχης σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δάσκαλοι γενικά να λάβουν υπόψη τους την άποψη που έχουν καλλιεργήσει με τη συμπεριφορά τους και μετά να κάνουν όσες απεργίες θέλουν. Δούλευαν όλες τις μέρες πρωί απόγευμα εκτός Σαββάτου και Τετάρτης. Την Κυριακή είχαν εκκλησιασμό ιδίως στα ολιγοθέσια σχολεία, συμπληρώνοντας 36 ώρες τη βδομάδα εκτός Κυριακής. Πιεζοντας τις κυβερνήσεις, αντί βελτίωσης των αποδοχών τους, δέχονταν υποβάθμιση των σχολείων τους . Έφτασαν να δουλεύουν 20 ώρες τη βδομάδα και να κάνουν και τις συνελεύσεις τους σε εργάσιμε. Δεν είχαν και δεν έχουν ντροπή. Τώρα ζορίζονται, αλλά και πάλι η κυβέρνηση δεν τους μεταχειρίζεται παρά σα χαϊδεμένα παλιόποαιδα. Όχι, φίλλοι μου. Να τα ξεχάσετε όλα και να δουλέψετε όπως δουλεύουν και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί σας: 36 ώρες τη βδομάδα σε ολοήμερα σχολεία : από το πρωί τις 8 ως το απόγευμα στις 4! Οι συνεδριάσεις των συμβουλίων σας και των συνδικάτων σας όπως και τα σεμινάριά σας σε ημέρες αργίας και εργασίας μισές -μισές.. Οι άδειές σας; μία βδομάδα το Πάσχα, μία τα Χριστούγεννα και από μια βδομάδα ανάμεσα. Οι θερινές διακοπές από 1η Ιουλίου ως 1η Σεπτεμβρίου.
    Και ο άλεγχος αυστηρός με αξιολόγηση των αποτελεσμάτων με τιπικούς , περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς! Και η οικονομική σας προαγωγή να εξαρτάται από τα αποτελέσματα.

    Δεν σας συνφέρει γιατί πολλοί μαθατε στη λούφα. Και τέτοιοι είναι οι συνδικαλιστικοπατέρες σας!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στον 4.00
    οι δασκαλοι κανουν δυσκολη και κακοπληρωμενη δουλεια σε ολο τον κοσμο
    ο 4.05 φαινεται πιο πληροφορημενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Toys efage... h poly doyleia... toys daskalakoys kai 8eloyn kai apergia. Ntroph sto kratos mas poy ta anexetai ola ayta. Remalia, 3 mhnes to xrono aragma me mis8o, sabbatokyriaka tempelio, giortes tempelio, Pasxa/Xrist/na arni kai galopoyla kai 3aples, apogeymata ston kafene k.t.l.. Na fwnazete 3erete omws, moynopana. O poystaras o Andreas thn dekaetia toy '80 apo Akadhmia -2 xronia xabale- sas ekane AEi -poystika- me diplo mis8o kai milate kai apo panw, ka8ikia. H le3h doyleia den 3erete ti paei na pei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5:30
    να τρωνε αρνι το πασχα ΚΑΙ γαλοπουλα τα χριστουγενα;
    τα μουνοπανα,οπως λες και συ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η ουσια ειναι,δασκαλοπασοκια μου,οτι η ηγεσια σας σας πουλησε,ακριβως οπως ο γκορμπατσοφ πουλησε τα ταλαιπωρα ρωσοκουμουνια

    πρωτα απολυση
    και μετα καθαριστρια

    ο παγκαλος και ο λοβερδος σε γυρευουν
    χααααχαααααχαααααααααχααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ραγκούσης:
    Η άδεια ανήκει στο Δημόσιο. Δεν πωλείται και δεν μεταβιβάζεται
    Η άδεια επιστρέφεται στο Κράτος μετά από διαπιστωμένες παραβάσεις.
    Τα πληθυσμιακά είναι τέχνασμα για να μένει κλειστό ένα επάγγελμα.










    Λοβέρδος:
    Η άδεια ανήκει στον φαρμακοποιό. Μπορεί να την πουλάει όσο θέλει, να την μεταβιβάζει όπου θέλει έναντι αδράς αμοιβής. Αν είναι και μαύρα ακόμα καλύτερα. Γιατί ο Λοβέρδος δεν τολμά να τα βάλει με τις συντεχνίες.


    Η άδεια εξακολουθεί να παραμένει στον φαρμακοποιό. Η Δικαιοσύνη θα κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να συγκαλύψει τον παρανομούντα ο οποίος θα δικαιούται να ζητήσει και αποζημίωση για ηθική βλάβη. Πριν από αυτό θα μπορεί να απειλεί (μέσω δικηγόρων), Θεούς και Δαίμονες προκειμένου να “αποκατασταθεί” η αλήθεια.


    Τα πληθυσμιακά είναι "απαραίτητα" για τα κάτωθι:
    1. Να μην υπάρχει ποιοτικός ανταγωνισμός στις υπηρεσίες.
    2. Να μπορεί ο αγράμματος κληρονόμος με το πληρωμένο πτυχίο να βγάζει τα απαραίτητα για την συντήρηση του τζιπ και της μεζονέτας χωρίς να κινδυνεύει να του πάρει ΚΑΝΕΙΣ το παντεσπάνι από το στόμα.
    3. Να μπορεί η χήρα να απολαμβάνει ένα πλούσιο εισόδημα ως ότου το βρέφος να μεγαλώσει και να τελειώσει την Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Μολδοβλαχίας και να πάρει έτοιμη δουλίτσα.
    4. Να μπορεί να δουλεύει ως τα 90 έτη ένας φαρμακοποιός μέχρι να βρει το κορόϊδο που θα του σκάσει 800 χιλιάρικα για τα σάπια έπιπλα και την Άδεια (βεβαίως βεβαίως)
    5. Να εξυπηρετείται η Δημόσια Υγεία: Να ζει στο Κολωνάκι ο κληρονόμος και να πάει στο χωριό το παιδί του εργάτη το οποίο ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ.


    Ο κ. Ραγκούσης καλά θα κάνει να μην υποκύψει όπως έκανε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος με περισσή θρασύτητα τολμά και λέει οτι άνοιξε το επάγγελμα του φαρμακοποιού και οτι κονταροχτυπήθηκε με την συντεχνία. Μόλις ο κ. Ραγκούσης καθαρίσει και επιβάλει τον ανταγωνισμό στα ταξί, τον περιμένουμε με κόκκινο χαλί να τα βάλει με την ελιτίστικη συντεχνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλά, δε ντρέπεστε και λίγο;;;
    Τα ίδια σχόλια που είδα πιο πρίν για τους ταρίφες, τα ίδια βλέπω και για τους δάσκαλους.
    Ε ρε ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ που παίζει το ΠΑΣΟΚ.
    Κι εσείς τσιμπάτε, ζώωωωωωωωωωωωαααααααααααα!!!!
    Αυτό θέλουν ρε.
    Κι εσείς το χαβά σας.
    Μεθαύριο που θα ζούμε όλοι με 300 ευρώ μάξιμουμ, γιατί για' κει το πάνε, αγκαλιά με τον ταρίφα και το δάσκαλο και τις κοιλιές πρησμένες θα λέτε τον πόνο σας, ζώωωωωωωωααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μα τους πούστηδες ... πολλά δεν ζητάνε σε τέτοιες εποχές ; ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ που κάθονται τόσο καιρό και υπολειτουργούν έτσι και αλλιώς ! ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ... τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας ! ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΡΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΥΣΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9 47

    οι φαλιρισμενοι τραπεζιτες πηραν 108 δισ
    οι αποτυχημενοι πολιτικοι του ευρω και των ολυμπιακων που μας χρεωκοπησαν,εχουν εξασφαλιστει για τρεις γενιες

    ο δασκαλος και ο ταριφας εχουν δικιο
    ξυπνα,ζωο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9 47

    ερχεται και η σειρα σου.
    θα τα χασεις ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΑΣΟΚ

    ΦΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...

    ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ "Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο" ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑ$$ΟΚ.
    ------------------------------------
    77χρονος εργάτης, 76 παρκαδόρος, 69χρονη καθαρίστρια... όλοι τους συμβασιούχοι ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ
    Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ!!!

    Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο, ο ομόλογός του στο υπουργείο Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μονιμοποιεί, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.), 77 χρονους εργάτες και 70χρονες καθαρίστριες που ενδεχομένως να είναι πλέον συνταξιούχοι ή και… νεκροί ακόμα!
    _________________________________
    Το newsbomb αποκαλύπτει σήμερα τη λίστα της ντροπής με τα 146 άτομα, οι συμβάσεις των οποίων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, αν και περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό, είτε επειδή βρήκαν δουλειά αλλού, είτε επειδή βγήκαν σε σύνταξη, είτε επειδή έφυγαν από τη ζωή!

    Η ιστορία ξεκίνησε το 2004, οπότε 700 συμβασιούχοι του Ο.Δ.Ι.Ε. κατέθεσαν αίτηση για να μετατραπεί η σύμβασή τους από μίας ημέρας (ανανεωνόταν καθημερινά) σε αορίστου, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Παυλόπουλου. Επί χρόνια οι αιτήσεις παραπέμπονταν στις καλένδες, μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Στις 10 Ιουνίου του 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Δ.Ι.Ε. με την απόφαση 358 ενέκρινε τις αιτήσεις των 146 από τους 700 και έστειλε το φάκελο στο ΑΣΕΠ. Εκείνο με τη σειρά του, εν μέσω θέρους και χωρίς – όπως καταγγέλλεται – να συγκληθεί η Ολομέλεια, αποφάνθηκε, ότι οι 146 καλύπτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του Ο.Δ.Ι.Ε. Έτσι, λοιπόν, καλείται να εργαστεί με σύμβαση αορίστου χρόνου ένας 77χρονος στο σελλωτήριο, δηλαδή να τοποθετεί σέλα στα άλογα πριν τις κούρσες προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τις κλωτσιές τους, μία υπάλληλος που στο μεταξύ έχει μονιμοποιηθεί στον ΟΠΑΠ, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών ως εργάτες, αλλά και ένας 76χρονος ως ταμίας, ο οποίος όμως έχει φύγει από τη ζωή. «Ήμουν στην κηδεία του πριν από περίπου τρία χρόνια», δηλώνει στο newsbomb η πρόεδρος των εργαζομένων στον Ο.Δ.Ι.Ε. κα Μάγδα Παναγάκου – Πανούσου και συμπληρώνει: «Από τους 146 μόνο οι 69 εξακολουθούν να εργάζονται στον Ο.Δ.Ι.Ε. Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει, έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ κάποιοι έχουν πεθάνει»

    Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής υποστηρίζει, ότι «είχαμε εκφράσεις τις αντιρρήσεις μας στο ΑΣΕΠ για το θέμα αυτό, αλλά μας είπε ότι προχωράμε με βάση τη λίστα. Το θέμα είναι νομικό. Εμείς κρίναμε σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2004, οπότε και κατατέθηκαν οι αιτήσεις, αλλά και με όσα μας είπε το ΑΣΕΠ και ο νομικός μας σύμβουλος».

    Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής των ενστάσεων.
    Αν δεν προσβάλλει την απόφαση είτε ο Ο.Δ.Ι.Ε., είτε κάποιοι υποψήφιοι που έμειναν εκτός λίστας, στη συνέχεια θα σταλεί προς υπογραφή στον κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς ο Ο.Δ.Ι.Ε. ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης…

    Απόσπασμα από τα αποδεικτικά έγγραφα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση