GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι σας μαθαίνουν στο ΙΣΤΑΜΕ;;..

Toυ Τάκη Μίχα Η Ελλάδα σήμερα συγκροτείται από ένα σύνολο προνομιούχων ομάδων που έχουν ανδρωθεί στο πλαίσιο του πελατειακού κράτους και τ...

Toυ Τάκη Μίχα
Η Ελλάδα σήμερα συγκροτείται από ένα σύνολο προνομιούχων ομάδων που έχουν ανδρωθεί στο πλαίσιο του πελατειακού κράτους και του κρατικού παρεμβατισμού. Είναι λοιπόν φυσικό και αναμενόμενο ότι όλες αυτές οι ομάδες θα προέβαλλαν λυσσασμένη αντίδραση σε κάθε προσπάθεια κατάργησης των προνομίων που με τόσο κόπο και χρόνο απέσπασαν. Καμμια λοιπόν έκπληξη για τις αντιδράσεις τους.
Εκείνο που όμως εκπλήσσει είναι ο ερασιτεχνισμός και η σπασμωδικότητα που χαρακτηρίζει τις...
αντιδράσεις της κυβέρνησης. Διότι είναι προφανές από την συμπεριφορά της ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει απολύτως κανένα σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των συντεχνιών. Απλούστατα με κυνική αδιαφορία έχει παραδώσει την κοινωνία των πολιτών ανυπεράσπιστη στα χέρια των αρπακτικών (υπαλλήλων ΟΣΕ, Μέσων Μαζικής Συγκοινωνίας, οδηγών ταξί) που ασελγούν ασταμάτητα πάνω της.
Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης συνοψίζονται στην προσπάθεια της να μεταφέρει το μήνυμα ότι οι δραστηριότητες των προαναφερθέντων ομάδων υπονομεύουν το «συλλογικό καλό» και θέτουν σε κίνδυνο την «θέση της Ελλάδας». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο προσπαθεί να περάσει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών. Πιστεύουν έτσι ότι π.χ. οι συχνές αναφορές τους στον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας θα επηρεάσουν την στάση των συντεχνιών.
Κούνια που τους κούναγε! Η έννοια του «συλλογικού καλού» μπορεί μεν να αποτελεί μια εξαιρετική φαντασίωση για τα ιδεολογικά σεμινάρια του ΙΣΤΑΜΕ, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Όπως δείχνει η σύγχρονη «θεωρία των παιγνίων» η επίκληση του «συλλογικού καλού» δεν πρόκειται να οδηγήσει ούτε τον κ.Φωτόπουλο ούτε τον κ.Λυμπερόπουλο να εγκαταλείψουν τα προνόμια του κλάδους τους - όσο άδικα, ληστρικά και καταστροφικά είναι αυτά.
Ο λόγος είναι απλός: Αν μια συντεχνία αποφασίσει στο όνομα του «συλλογικού καλού» να εγκαταλείψει τα προνόμια της και δεν το πράξουν οι άλλες συντεχνίες, η θυσία της θα πάει στράφι. Αν πάλι αποφασίσει να τα εγκαταλείψει και το κάνουν και οι άλλες, τότε η δική της θυσία δεν έχει καμμια σημασία. Άρα σε κάθε περίπτωση η ορθολογική στάση μιας συντεχνίας είναι να μην εγκαταλείψει τα προνόμια της στο όνομα του «συλλογικού καλού».
Ο μόνος τρόπος να εγκαταλείψει τα προνόμια της μια συντεχνία είναι ο καταναγκασμός. Αλλά στο σημείο αυτό εγκαταλείπουμε τον γλυκανάλατο κόσμο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» και μπαίνουμε στον πραγματικό κόσμο του Τομας Χομπς. Που προφανώς δεν διδάσκεται στο ΙΣΤΑΜΕ…

7 σχόλια

  1. ΝΑ ΤΡΩΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.......
    ------------------------------
    ΣΟΚ! 5.000 ευρώ σε 20 ημέρες

    Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

    Μισθούς-πρόκληση για υπηρεσίες 20 ημερών, εν μέσω οικονομικής κρίσης και απάνθρωπων μέτρων που πλήττουν -ως συνήθως- μισθωτούς και συνταξιούχους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

    Τη στιγμή που οι Έλληνες φορολογούμενοι γονατίζουν από τη βάρβαρη, φοροεισπρακτική, επιδρομή της κυβέρνησης και το Υπουργείο Οικονομικών τείνει να «ποινικοποιήσει» το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, διαδικασίες-εξπρές με απευθείας αναθέσεις, που πραγματοποιούνται στο όνομα της «τεχνολογικής ανάπτυξης», αποφέρουν σε «ημέτερους» το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό των 5.000 ευρώ για δουλειά 20 ημερών!

    Η υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος για υπηρεσίες που -όπως καταγγέλλεται- θα μπορούσαν να γίνουν με πολύ λιγότερο κόστος βαραίνει την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Με την 6716 απόφαση που εξέδωσε στις 30 Ιουνίου του 2011 και την οποία υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Καλαμαράς, ανέθεσε απευθείας σε ιδιώτη την «παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της Επιτροπής Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

    Έκρινε, μάλιστα, ότι το «υποστηρικτικό έργο» του εν λόγω συμβαλλόμενου είναι τόσο σπουδαίο, ώστε εκείνος έπρεπε να εισπράξει 5.000 ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι τις 20 Ιουλίου του 2011. Συνειρμικά και μόνο να αναφέρουμε ότι με 5.000 ευρώ ζει ένας χαμηλοσυνταξιούχος. Βέβαια, τα χρήματα αυτά δεν τα εισπράττει σε 20 αλλά σε 365 ημέρες.

    Το ρεπορτάζ

    Ας μπούμε, όμως, στην ουσία του θέματος: Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 4 Μαΐου του 2011 αποφασίστηκε ότι η Επιτροπή Πληροφορικής και Επικοινωνιών χρήζει περαιτέρω «υποστήριξης».

    Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε ότι ιδιώτης θα έπρεπε: α) να βοηθήσει την Επιτροπή στη διαδικασία της επιτελικής παρακολούθησης και τον συντονισμό των δράσεων και έργων, β) να αξιολογήσει τα εργαλεία διαχείρισης έργων, να συμβάλει στη κατάρτιση Ψηφιακού Θεματολογίου, γ) να συμβάλει στην κατάρτιση Εθνικών Σχεδίων Ευριζωνικότητας, Ψηφιακής Σύγκλησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ.ά..

    Κοινώς να παράξει, κυρίως, συμβουλευτικό έργο, το οποίο κοστολογήθηκε έναντι 5.000 ευρώ.

    Στις 30 Ιουνίου, το έργο ανατέθηκε απευθείας με απόφαση που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ Α.Ε., κ. Γιώργος Καλαμαράς, σε ιδιώτη χημικό μηχανικό και σύμβουλο επιχειρήσεων.

    Η χρονική διάρκεια του έργου ορίστηκε από τις 30 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου. Το ποσό που συμφωνήθηκε να δοθεί στον συμβαλλόμενο ήταν 5.000 ευρώ.

    Συστήθηκε μάλιστα και Τριμελής Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του έργου, στην οποία συμμετείχαν οι: Κωνσταντίνος Τζοάννης, Βασίλης Καραμάνης και Μαυρέττα Μελά. Άπαντες είναι στελέχη της ΚτΠ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο απολογισμός

    Στις 20 Ιουλίου, ημέρα λήξης της σύμβασης, ο ιδιώτης παρέδωσε γραπτή αναφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ενημερώνοντάς τον για την περάτωση της αποστολής του.

    Πέρα των παρουσιάσεων που φέρεται να έκανε και να προετοίμασε (πέντε τον αριθμό), εμφανίζεται να δημιούργησε και ένα αρχείο δεδομένων MS Excel, αναφορικά με τους δείκτες παρακολούθησης των στόχων του Ψηφιακού Θεματολογίου (Digital Agenda). Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι το έργο του, όπως το παρουσιάζει ο ίδιος, εξαντλείται σε μια δισέλιδη αναφορά.

    Δύο ημέρες αργότερα, στις 22 Ιουλίου, ήρθε η «ώρα της κρίσης». Συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης. Ήταν η καθ’ ύλη αρμόδια για να εγκρίνει την εκταμίευση των 5.000 ευρώ.

    Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Τζοάννης και Μιχάλης Καραμάνης καθώς και το αναπληρωματικό μέλος, κυρία Ελένη Δέδε. Άπαντες συμφώνησαν ότι το έργο παραδόθηκε εμπρόθεσμα και καλύπτει τις απαιτήσεις του διαγωνισμού. Έτσι ενέκριναν την παραλαβή του έργου αλλά και την εκταμίευση του ποσού.

    Ο ιδιώτης έγινε κατά 5.000 ευρώ πιο πλούσιος στις 2 Αυγούστου του 2011, ύστερα από την απόφαση που εξέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ Α.Ε.

    Από τον κρατικό κορβανά δαπανήθηκαν 5.000 ευρώ για «δουλειά» 20 ημερών. Προείπαμε κάτι. Ότι το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί το ετήσιο εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι καλούνται -για ακόμη μία φορά- να πληρώσουν την οικονομική κρίση.

    Τι αποδεικνύεται ;
    Ότι σε ορισμένες περιπτώσεις λεφτά -εξακολουθούν να- υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πάντα γίνονται στο ποδάρι
    και στου κασίδη το κεφάλι.

    Τέσσερις φορές μέσα σε λίγες ώρες εξέδωσε ο κ. Βενιζέλος διευκρινιστικές οδηγίες για το μέτρο των αποδείξεων που εξήγγειλε χθες ο ίδιος, αποδεικνύοντας ότι τα πάντα γίνονται στο ποδάρι και στου κασίδη το κεφάλι.


    Προς το παρόν, και μέχρι να αλλάξει πάλι γνώμη κάποιος φιρφιρίκος του υπουργείου Οικονομικών αποφασίστηκε ότι για τα εισοδήματα του 2011 θα ισχύσει ότι ξέραμε μέχρι τώρα. Δηλαδή το ποσοστό των αποδείξεων ως προς το δηλωθέν εισόδημα θα παραμείνει 25%, με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ. Και πρέπει να το συγκεντρώσουμε αυτό το ποσό για να πιάσουμε το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

    Οι αλλαγές στο ποσοστό των αποδείξεων επί του διαθέσιμου εισοδήματος που θα πρέπει να υποβάλλονται στην εφορία θα ισχύσει από τα εισοδήματα του 2012, και βλέπουμε διότι με την απίστευτη προχειρότητα που δουλεύουν αυτοί πολύ δύσ******* να συντάξουν ένα σωστό φορολογικό νομοσχέδιο.
    ----------------------------------------------
    Ανίκανοι, παντελώς, γελοίοι και ασφαλώς μοιραίοι.
    Σε λίγο και τα πιτσιρίκια στο δρόμο θα τους περιγελάνε !!
    _______________________________________________
    Αν φορολογούσαν και την προίκα με τον ίδιο ζήλο, ο Βενιζέλος θα έπρεπε να θεωρούνταν ο μεγαλύτερος οφειλέτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα εχουνε εντελως χαμενα.
    Αλλιως τα υπολογισε ο “global thinker” GAP και η παρεα του κι’ αλλιως τους βγηκαν, μεσα στο γενικευμενο ευρωπαϊκο μπαχαλο.

    Και τωρα οι κολαουζοι του προσπαθουν πανικοβλητοι να μαζεψουν μανικια και γιακαδες για να κερδισουν χρονο πριν τους σκασει και η επισημη χρεωκοπια στα χερια και δεν ξερουν που να κρυφτουνε.

    Η κατασταση θυμιζει -τηρουμενων των αναλογιων- τις τελευταιες μερες πριν απο την πτωση της χουντας.
    Η χωρα ειναι ουσιαστικα ακυβερνητη
    κι’ ας ευχομαστε να μην υπαρξει και κανενα επεισοδιο με την Τουρκια και εχουμε και αλλες εθνικες περιπετειες.


    Το θέμα είναι αυτοί υπολόγιζαν κάποια έσοδα και δεν τους βγήκε
    μ’ αυτό τον τρόπο.

    Λογικά λοιπόν να ετοιμαστούμε μέχρι την Παρασκευή, άντε από Δευτέρα να βγάλουμε γούστα με καμιά καινούργια και πιο “φρέσκια” ιδέα του Βαγγέλa.

    Παρασκευή λήγει η πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς.

    Κάτσε να δεις που δεν θα πάρουν ούτε το 1/10 από όσα υπολόγιζαν, και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε έκτακτο “Achtung, Achtung !”

    Aπό το ντελάλη της Kommandatur.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ 50-60% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ? ΠΟΣΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαματρυρία κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο (27/9/2011), ενόψει του συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας.

    Papandreou_Berlin.mkv...ugagabum
    ΥοuTube..
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη ugagabum την 27 Σεπ 2011

    - Ετσι να τον ρεζιλέψουμε διεθνώς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ

    Η ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΒΛΗΤΟ Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΦΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΗ Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΛΛΛΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ

    Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ = ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΣΠΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ...

    ΤΑ ΠEΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
    ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ

    ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΜΙΖΑ Η ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Η ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ!!

    TO SDOE POY EINAI?



    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση