GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαναλαμβάνει τις διαψεύσεις σεναρίων ο Βενιζέλος...

Από το http://www.evenizelos.gr/el/statementsgr/2634-statement O Aντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλ...


O Aντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Παρά την κατηγορηματική μου δήλωση της Παρασκευής, σε σχέση με διάφορα σενάρια για τη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου χρέους, παρά το ότι βασική θέση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι...
 αυτή τη θέση παρουσιάζω σε όλες μου τις συναντήσεις και ομιλίες στην Ουάσιγκτον, στα κυριακάτικα ελληνικά φύλλα επαναλαμβάνονται τα σενάρια και μάλιστα ως προερχόμενα από την ελληνική Κυβέρνηση και όχι ως φήμες που προέρχονται από άλλες πηγές και αναπαράγονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα, υπάρχουν δημοσιεύματα που μετατρέπουν αυτές τις φήμες σε κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα. Προφανώς οι συντάκτες τους δεν αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρά και επικίνδυνα είναι τα πράγματα για τη χώρα.
Επαναλαμβάνω, συνεπώς, τις προηγούμενες δηλώσεις μου της Παρασκευής 23.09 και του Σαββάτου 24.09.2011 που αποτυπώνουν, με απόλυτη καθαρότητα και σαφήνεια, τις ελληνικές θέσεις".

17 σχόλια

  1. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ
    ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΛΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΟΛΟΙ

    ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ
    Η ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΟΟΟΟΛΛΛΛΟΟΟΥΥΥΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ" !

    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΧΘΕΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

    "H ατμόσφαιρα για την Ελλάδα στις ΗΠΑ και το ΔΝΤ δεν είναι καθόλου καλή", με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε το κλίμα που υπάρχει, μια ώρα πριν την συνάντηση του Βενιζέλου με την Λαγκάρντ.

    Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μ. Ιγνατίου και της Σ. Δήμτσα, η...

    στάση του ΔΝΤ έχει σκληρύνει επικίνδυνα και αυτό έχει ως συνέπεια να μην γνωρίζει κανένας προς το παρόν πότε θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα !

    Ο Βενιζέλος όμως έλεγε χθες ότι
    "η Τρόικα επιστρέφει και ότι εκταμιεύεται η έκτη δόση".

    Προφανώς έλεγε ψέμματα για μια ακόμη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει την … πραγματικότητα και τον εαυτό του...
    Για ακόμη μια φορά του κ. Αντιπροέδρου του φταίνε οι δημοσιογράφοι για τα σενάρια σχετικά με το μέλλον την Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή του, από την Ουάσιγκτον προφανώς, ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται εξοργισμένος με τα κυριακάτικα φύλλα που γράφουν για σενάρια χρεοκοπίας.
    Η δήλωση του αντιπροέδρου έχει ως εξής:

    “Παρά την κατηγορηματική μου δήλωση της Παρασκευής, σε σχέση με διάφορα σενάρια για τη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου χρέους, παρά το ότι βασική θέση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι αυτή τη θέση παρουσιάζω σε όλες μου τις συναντήσεις και ομιλίες στην Ουάσιγκτον, στα κυριακάτικα ελληνικά φύλλα επαναλαμβάνονται τα σενάρια και μάλιστα ως προερχόμενα από την ελληνική Κυβέρνηση και όχι ως φήμες που προέρχονται από άλλες πηγές και αναπαράγονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, υπάρχουν δημοσιεύματα που μετατρέπουν αυτές τις φήμες σε κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα. Προφανώς οι συντάκτες τους δεν αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρά και επικίνδυνα είναι τα πράγματα για τη χώρα. Επαναλαμβάνω, συνεπώς, τις προηγούμενες δηλώσεις μου της Παρασκευής 23.09 και του Σαββάτου 24.09.2011 που αποτυπώνουν, με απόλυτη καθαρότητα και σαφήνεια, τις ελληνικές θέσεις“.

    Ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει δηλαδή αυτά που όλοι συζητούν στην Ευρώπη.
    Και το χειρότερο διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό.

    Είπε, ή δεν είπε στον ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για το καλό, το κακό και το άσχημο σενάριο; Γιατί αν δεν τα είπε τότε λένε ψέματα οι παριστάμενοι βουλευτές που βγήκαν και διέρρευσαν τις συνομιλίες. Οι δημοσιογράφοι δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους τα σενάρια.

    Είναι υποθέσεις εργασίας, να το πούμε, αλλά είναι αυτά που συζητά ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του. Είναι αυτά που λέει ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του δράματος.

    Δεν κάνουν κακό στην Ελλάδα οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ. Κακό κάνει ο κ. Βενιζέλος και η αδυναμία του να διαπραγματευτεί για το καλό της χώρας.

    Και στο κάτω – κάτω, ας μαζέψει τους δικούς του (Δαμανάκη, Διαμαντοπούλου, Παπακωνσταντίνου) που πρώτοι έχουν μιλήσει για έξοδο από τη δραχμή.

    Μην τρελαθούμε τελείως και προσπαθούμε να ρίξουμε την ανικανότητα της κυβέρνησης στις πλάτες όλων των υπολοίπων. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει την … πραγματικότητα και τον εαυτό του!

    Συγνώμη δεν ήταν δηλαδή κ Αντιπρόεδρε Β΄ προγραμματισμένη η αναχώρηση του κλιμακίου της Τρόικας;….μπα σαν τις Φιλανδικές θριαμβολογίες θα είναι....

    Ο Βενιζέλος κρύβεται στην Ουάσινγκτον.
    Το Βατερλώ της Κυβέρνησης συνεχίζεται.

    Το αστειο ολο στην φραση του βενιζελου ειναι η φραση..
    Παρά την κατηγορηματική μου
    δήλωση ….κλπ
    Δεν ειναι παρα, ειναι επειδη..
    μονο η σιωπη του βενιζελου ειναι αξιοπιστη ΠΙΑ !

    Αφιερωμένο στο ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ και
    σε όλους όσους εξυμνούν τη μια και μοναδική αλήθεια το μνημόνιο
    και το ΜΠΔΣ:
    « προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη.
    Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και γι’ αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους ».

    Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD)
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ !!!

    ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ … ΔΙΑΟΛΟ ΣΙΔΗΡΟΔΕΣΜΙΟΥΣ !!!

    Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού κι αυτό πλέον το ομολογούν όλοι. Πως έφτασε ως εδώ; Δε θέλει ρώτημα! Φτάσαμε ως εδώ εξαιτίας του περιβόητου Μνημονίου, που τάχα θα μας… έσωζε!


    Bαβουζελος !!! “Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό έλεγχο” είπε ο κ Χοντρό Βενιζέλος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής υποστηρίζοντας ότι χωρίς έλεγχο από τη χώρα η ελληνική οικονομία θα είχε εκτροχιαστεί. …

    Κάποτε είμαστε σίγουροι ότι θα μετανιώσει για τα λόγια αυτά, αλλά τότε θα είναι αργά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Kοιτάξτε επιτέλους και λίγο τον καθρέφτη σας..." __________________

    Αφιερωμένο στο ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ και
    σε όλους όσους εξυμνούν τη μια και μοναδική αλήθεια το μνημόνιο
    και το ΜΠΔΣ:
    ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΟΠΡΑΣΙΝΑ
    που έβριζαν-βρίζουν και θα βρίζουν
    τον Σαμαρα.........................

    « προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη.
    Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και γι’ αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους ».

    Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD)
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
    ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aνεξέλεγκτοι, ατιμώρητοι, κυβερνάνε ακόμα σήμερα τη χώρα οι αυτουργοί του εγκλήματος.

    Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο
    κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο.
    Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
    μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε.

    Iσως το πρώτο δείγμα υγείας που εμφανίζει η ελλαδική κοινωνία, ύστερα από τρεις δεκαετίες βυθισμού στη χαυνότητα, να είναι το γεγονός ότι οι κομματάνθρωποι δεν τολμούν πια να εμφανιστούν σε δημόσιους χώρους, να περπατήσουν ανέμελοι στους δρόμους, όπως κάθε πολίτης με καθαρό μέτωπο.

    Ξέρουν ότι τους παραμονεύει παντού η αποδοκιμασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η περίοδος είναι κρίσιμη, γνωρίζουν ότι οι θυσίες, οι αδικίες, οι πιέσεις είναι το κόστος που πληρώνουμε για λάθη του παρελθόντος, για τα οποία ευθύνονται πρωτίστως οι κυβερνήσεις και ο πολιτικός κόσμος."


    Τώρα όμως θα πληρώσει ο λαός,
    γιατί εγώ θέλω αυτοκίνητο των 750000 ευρώ να κάνω βόλτες.
    και ...ΣΑΚΑΣΜΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ !

    Ο Άνθρωπος είναι συνυφασμένος με το ψέμα και με τις γκάφες!

    Όλοι γνωρίζουν ότι και ο πιο ηλίθιος στον πλανήτη μπορεί να φέρει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 αν επιδοθεί σε πρωτάκουστες ληστείες με έκτακτα μέτρα.

    Αν δε φορολογήσει και τα σκατά που κάνουμε (θα το ονομάσει με ένα ηλίθιο χαμόγελο - τέλος για την αντιστάθμιση της μόλυνσης του περιβάλλοντος), τότε θα επιτύχει και πλεόνασματικό προϋπολογισμό ...

    Αν κατασχέσει και όλες τις καταθέσεις, τότε μετά το αναμενόμενο κούρεμα του 50% θα επιτύχει και μηδενισμό του δημόσιου χρέους....

    Και τότε θα βγεί στα δελτία των 8, να αναγγείλει ότι είναι πετυχημένος ......

    Δυστυχώς η χώρα δεν σώζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρά την κατηγορηματική μου δήλωση,
    παρά το γεγονός ότι,
    παράμ-παμ-πάπ-παπάμ,
    παρά το ότι δεν υπάρχει παράς,
    παρα λίγο να μας παρα-μυθιάσεις,

    Κύριε Βενιζέλεεεεεε!!!

    Ο κόσμος τό'χει τύμπανο κι εσυ κρυφό καμάρι,

    Αυτά να πάς να τα πείς στο Washington Post
    στο New York Times στο Financial Times,
    στο Wall Street Journal, στο NBC, CBS, ABC και στο CNN.

    Αυτοί οι παλιάνθρωποι μας βάζουν λόγια κε Βανιζέλο.
    Όλοι αυτοί ναι, μόνο εκεί στο MEGA είναι πατριώτες.


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε βαγγελακι να σωσεις τη χωρα ειπαμε αλλα αν ειναι να σωθουν οι ηδη φτιαγμενοι ,και οι μικροαστοι να εξαθλιωθουν τοτε χαρηκαμε για την γνωριμια ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε ,δικαιο πιστευω αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ

    Άντε ρε αγαθομούνη που κάνεις και τον ξύπνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε ολες τις εκλογες
    45% ο ενας
    40% ο αλλος
    εισαστε τετοια θυματα που παλι τους ιδιους θα ψηφισετε,η θα κανετε τον υπερανω και δεν θα ψηφισετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι άνθρωποι, βλέπου να βουλιάζει η χώρα με την υλοποίηση του σχεδίου που ανέλαβαν να εκτελέσουν, και δεν φιλοτιμούνται να αποχωρήσουν με ελικόπτερο.

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ "ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ ΑΚΟΜΗ" Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

    Και μάλιστα λένε οτι δεν φεύγουν, γιατί τάχα δήθεν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αποβασίζουν δηλ. οτι αυτοί είναι οι ικανότεροι, και όλοι οι άλλοι είναι για τα μπάζα.
    Και οι εκλογές τί ρόλο παίζουν ρε παιδιά? Δεν θα κάνετε ποτέ εκλογές "αφού είστε αναντικατάστατοι"?

    Γιατί δεν λέτε στον λαό οτι εκτελείτε σχέδιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Sobara kyrie... Venizelo? Prepei na ginoyn perissotera? Twra to katalabate? Noymera... Ta kleista epaggelmata pote 8a ta anoi3ete na doylepsei o kosmos? Th mayrh... agora kratikwn adeiwn apo farmakopoioys, ta3itzhdes kai forthgatzhdes pote 8a thn katarghsete? Pote epiteloys 8a apeley8erw8oyn plhrws kai xwris e3aireseis ola ta kleista epaggelmata kai pote 8a katargh8oyn oi ply8hsmiakoi kai gewgrafikoi periorismoi? Einai dynaton to 2011 oi farmakopoioi na klhronomoyn tis kratikes adeies leitoyrgias twn farmakeiwn toys sta paidia toys, enw gia toys alloys neoys farmakopoioys to epaggelma na einai kleisto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρωτοφανής ξεφτίλα Βενιζέλου: Εγγυήσεις εφαρμογής των μέτρων
    ζητά η Λαγκάρντ

    -Τα θέλει γραμμένα σε χαρτί με υπογραφές..

    Ο Βενιζέλος έρχεται πίσω με κομμένα τα φτερά και χωρίς σαφή δέσμευση ότι η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα

    Κλίμα που αποτυπώνει τα τελευταία "ψήγματα ανοχής" του ΔΝΤ απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτό που επικράτησε στην 55λεπτη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου με την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου κ. Λαγκάρντ. Εμβόλιμα στη συνάντηση μεταξύ των δύο, μπήκε για λίγη ώρα και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ.Τρισέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση