GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέρκελ ζητεί υπομονή και παρομοιάζει την Ελλάδα με την Ανατολική Γερμανία...

Να είναι υπομονετικοί με την Ελλάδα καλεί τους συμπατριώτες της η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη...

Να είναι υπομονετικοί με την Ελλάδα καλεί τους συμπατριώτες της η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Τagesspiegel am Sonntag».
«Αυτό που δεν έγινε επί χρόνια, δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μία νύχτα», τονίζει η Μέρκελ, υπενθυμίζοντας πόσο δύσκολη ήταν η ανοικοδόμηση της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας μετά...
 τη γερμανική ενοποίηση.
«Θυμηθείτε τη διαδικασία της γερμανικής ενοποίησης. Πόσο πολύς χρόνος χρειάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να οικοδομήσουμε νέες διοικητικές δομές, να μοιραστούμε νέες γνώσεις και να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί», σημειώνει η Μέρκελ, πολίτης της πρώην Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας.Καλεί, εξάλλου, την ελληνική κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει στις προσπάθειές της για μεταρρυθμίσεις.
«Η Ελλάδα γνωρίζει ότι η χορήγηση των δανείων εξαρτάται από την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της», υπογραμμίζει στη συνέντευξή της η Μέρκελ.
Σε ό,τι αφορά την επίλυση της κρίσης χρέους, η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μίας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
«Είναι απαραίτητη μία ευρύτερη συνεργασία. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι καθήκον μας να την επιτύχουμε», τόνισε και υπογράμμισε ότι «η Γερμανία δεν έχει πραγματικό μέλλον χωρίς την Ευρώπη», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια

  1. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2010" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pasok

    Θεσσαλονίκη

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ.
    ΟΧΙ ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ!!

    Στη θεσσαλονικη ειναι αυτη τη στιγμη ο δρ Κουτσουκος με πολλους εντιμους πρασινοφρουρους!!

    Σεχδον μονοι τους κυκλοφορουν στην πολη γιατι οι 'αλλοι" ειναι κρυμενοι!!


    Με τους Αγανακτισμένους να δίνουν το «παρών» στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου) συνεχίζονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την 76η Διεθνή Έκθεση.

    Καθώς πλησιάζει η ώρα για την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους παραγωγικούς φορείς της πόλης (στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης) εντείνονται και τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού.

    Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρης Κλ.10 Σεπ 2011, 6:45:00 μ.μ.

    Όσο και να μη μας αρέσει η Μέρκελ, εδώ έχει δίκιο.
    Σιγά-σιγά η στρίγγλα γίνεται αρνάκι.
    Και αυτό το πιστώνεται, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Παπανδρέου, που με την υπομονή και επιμονή του κατορθώνει να μεταβάλλει τις αρχικές σκληρές θέσεις των Ευρωπαίων εταίρων.
    Σ’ αυτό, ο Παπανδρέου θυμίζει λίγο τον Ανδρέα, που επέβαλε στη σιδηρά κυρία της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, τα ευρωπαϊκά ολοκληρωμένα προγράμματα.
    Αξίζει, νομίζω, στο χάλι που βρισκόμαστε, να βοηθήσουμε, δίνοντας πίστωση χρόνου στον Παπανδρέου (με την υπομονή μας), να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί για τη Χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΕΧΑΣΕ ΒΕΒΑΙΑ Η ΞΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
    ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΙΡΝΕΙ 800€ ΑΥΤΟΣ + 800€ ΑΥΤΗ = 1.600€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ!!
    ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΜΑΘΕΙΣ - ΓΕΡΜΑΝΟΤΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ 750 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση