GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ...

Από το  sofokleous10.gr Μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να υπερψήφισε τη νέα και άκρως αντιδημοφιλή φορολογία επί των ακινήτων, όμως οι δι...

Από το sofokleous10.gr

Μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να υπερψήφισε τη νέα και άκρως αντιδημοφιλή φορολογία επί των ακινήτων, όμως οι διαιρέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών σχετικά με τους όρους της νέας διάσωσης της Ελλάδας τροφοδοτούν ατελείωτες συζητήσεις για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν όμως τρομακτικό και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη. Εδώ στην πραγματικότητα έχουμε το όριο της κρίσης: η Ελλάδα...
δεν πρόκειται να πάει πουθενά.
Καταρχήν δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την έξοδο μιας χώρας από το ευρώ. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους της και ενδεχομένως με την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών μελών. Και θα βρεθεί μπροστά σε μια παρατεταμένη και ταραχώδη διαδικασία που θα δημιουργήσει πολιτικά και οικονομικά προβλήματα σε όλους.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, μετά το εθνικό χρεοστάσιο θα ακολουθήσει η χρεοκοπία των επιχειρήσεων. Οι τράπεζες της χώρας ίσως χρειαστεί να κλείσουν και αυτό θα αποδειχτεί πολύπλοκο, ζημιογόνο και άκρως μολυσματικό. Κι από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι δημοκρατία, δεν αποκλείεται και κοινωνική έκρηξη.
Ακόμα όμως κι αν η Ελλάδα τα ξεπεράσει όλα αυτά, τι θα κερδίσει βγαίνοντας από το ευρώ; Σύμφωνα με το γνωστό επιχείρημα η Ελλάδα θα επαναφέρει τη δραχμή και θα την υποτιμήσει έναντι του ευρώ. Έτσι θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εξαγωγών και η χώρα θα επιστρέψει σε υγιή δημοσιονομική κατάσταση.
Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με αυτό το επιχείρημα και είναι ότι η Ελλάδα έχει την πιο μικρή έκθεση στο παγκόσμιο εμπόριο σε σχέση με κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Μόνο τα 16 από τα 230 δις του ΑΕΠ της προέρχονται από εξαγωγές. Είναι αλήθεια ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό 15% του ΑΕΠ αλλά η υποτίμηση δεν θα δώσει στην Ελλάδα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των λιγότερο ακριβών μεσογειακών γειτόνων της, όπως είναι για παράδειγμα η Τουρκία.
Το χειρότερο είναι πως η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο χρέος σε ευρώ. Αν πάει στη δραχμή αυτό δεν αλλάζει. Στην πραγματικότητα η υποτίμηση της δραχμής θα δυσκολέψει περισσότερο την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
Συν τοις άλλοις, το όποιο περιορισμένο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θα μπορούσε να αποκομίσει η Ελλάδα βγαίνοντας από το ευρώ και υποτιμώντας το νόμισμα της δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. Κάποια στιγμή η δυναμική του θα εξαντληθεί. Και από τη στιγμή που θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τα άλλα κράτη-μέλη του ευρώ και η ΕΕ θα την τιμωρήσουν με επιβολή δασμών, ενώ παράλληλα θα χάσει τα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.
Και για να πάμε πίσω: οι Έλληνες αυτό το πείραμα το ξαναδοκίμασαν παλιότερα. Στη δεκαετία του 1980 η Αθήνα πέρασε μέσα από μια διαδικασία νομισματικών υποτιμήσεων και υψηλού πληθωρισμού. Αλλά ούτε έτσι κατάφερε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ενώ ο υψηλός πληθωρισμός έτρωγε τις αποταμιεύσεις των πολιτών. Και σήμερα κάτι ανάλογο θα συμβεί: η υποτίμηση δεν θα βοηθήσει σημαντικά τις εξαγωγές ή το χρέος αλλά θα πλήξει περαιτέρω την εγχώρια ζήτηση και θα εκτοξεύσει τον πληθωρισμό, περιορίζοντας κι άλλο την εγχώρια κατανάλωση, τις αποταμιεύσεις και τους όρους διαβίωσης.
Παρά την τρομερή οργή του κόσμου για τα μέτρα λιτότητας, υπάρχει συναίνεση στην Αθήνα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το μόνο κόμμα που προωθούσε παραδοσιακά την έξοδο από το ευρώ είναι το ΚΚΕ – κι αυτό όμως άλλαξε τη στάση του και τάχθηκε κατά της εξόδου από την Ευρωζώνη από την ώρα που άρχισε η κρίση. Στην τελευταία δημοσκόπηση το 60% των Ελλήνων ευνοούσαν ακόμη την παραμονή στο ευρώ.
Η Ελλάδα κατά συνέπεια δεν έχει κανένα συμφέρον να βγει από την Ευρωζώνη. Από την άλλη μεριά η Γερμανία μπορεί να τα έχει με τους εταίρους της του Νότου, αλλά δεν θέλει να τιμωρηθούν με εκδίωξη από την Ευρωζώνη. Κάθε άλλο μάλιστα, οι χώρες του πυρήνα της Ευρωζώνης έχουν πολλά κίνητρα για να κρατήσουν την Ελλάδα μέσα στο ευρώ – ακόμα και να κλείσουν την έξοδο αν χρειαστεί.
Αν αφήσουν την Ελλάδα, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία να εγκαταλείψουν το ευρώ, μήπως οι άγριες αγορές αρχίσουν να εστιάζουν στον πυρήνα; Και γιατί να συμφωνήσει η Γερμανία; Οι γερμανικές εξαγωγές θα μειωθούν σε περίπτωση ανατίμησης του νομίσματος εξαιτίας μιας ελληνικής εξόδου. Και ευρύτερα βλέποντας το, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη θα δημιουργήσει ένα άκρως επικίνδυνο πολιτικό και οικονομικό προηγούμενο για τα άλλα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας που πλήττονται από την κρίση χρέους – πρωτίστως για την Ιταλία.
Πού θα καταλήξουν όλα αυτά; Μην ακούτε όσους προφητεύουν καταστροφές. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας μπορεί να έχει ξεπεράσει το 150% αλλά η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη παραμένει 100% σίγουρη.

28 σχόλια

  1. Ανίκανοι, παντελώς, γελοίοι και ασφαλώς μοιραίοι.
    Σε λίγο και τα πιτσιρίκια στο δρόμο θα τους περιγελάνε !!
    _______________________________________________
    Αν φορολογούσαν και την προίκα με τον ίδιο ζήλο, ο Βενιζέλος θα έπρεπε να θεωρούνταν ο μεγαλύτερος οφειλέτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για εκείνον τον πουλημένο που καλή τον μπουχέσα ναγυρίσει στις αρπαχτές και περιμένει εξηγείς .
    Ρε πουλημένο καθίκη που κάνεις και τον ανήξερο τι συνέβη με τον καραμανλή και τον καλής κάθε τόσο ξεπουλημένε να επιστρέψει στις αρπαχτές, σου θυμίζω τι έκανε ο χρηματοδότης σου το 2004 όταν Πρωθυπουργός τσάνεμ και υπουργός Πολιτισμού , σε υπουργείο που διακινούσε χρήμα σε ΜΚΟ χωρίς πολλές διατυπώσεις. Στα 3,5 χρόνια της υπουργίας του Πρωθυπουργού Καραμανλή στο Πολιτισμού που δεν πάτησε ποτέ του το πόδι του εκεί, ο υφυπουργός κ. Τατούλης αηδιασμένος από αυτά που γινόντουσαν στο Υπουργείο τους το δήλωσε δημόσια ότι έστειλε επιστολή στον καραμανλή και του τα επισήμανε. Κουμάντο έκανε ο εντεταλμένος γενικός γραμματέας Ζαχόπουλος, εάν δεν ήταν σύμφωνος ο Μπουχέσας θα του τράβαγε το αυτί του Ζαχόπουλου που διακινήθηκαν 2,4 δις ευρώ σε διάφορα, ΜΚΟ, συνεστιάσεις και άλλα αμαρτωλά. Τόσο βλάκας δεν θα είσαι να μην το καταλαβαίνεις ότι έβαλε έναν υποτακτικό του κόπανε. Βέβαια όλα τα δις φτερούγισαν με παραστατικά. Ένα από αυτά το παρουσίασε ο κ. Χαρδαβέλας στην εκπομπή του, έλεγε ότι δόθηκαν τάχα 75.000 ευρώ σε νοσοκομείο για αιμοληψία που έκανε σε Υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, ρωτήθηκε το νοσοκομείο και απάντησε ότι δεν πήρε ευρώ, βέβαια μπροστά στα δις δεν κάνουν ούτε για μπουρμπουάρ. Αυτά τα καθαρά χέρια ρε καθήκι πουλημένο διακίνησαν τα δις και μην κάνεις τον ανήξερο καραγκιόζη, πουλημένε. Ξύπνα βλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!!

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.- ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητε 29 Σεπ 2011 2:24:00 μ.μ.
    ο μπουχεσας τα γραφφει δεν ξερει πως να περασει την πληξη που νιωθει δεν τον θελει να τον δει κανενας (γιαουρτια κ.α. χ¨γακης) γιατο ειναι κρυμενος μην συνχιζεσε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ Ο ΩΡΑΙΟΣ ΑΚΗΣ!
    ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΣΤΣΟΚΑ!!!

    ΒΑΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η Διαμαντοπουλου Αννα εχει μια συμβουλο την Μπουντα Ελενη την αγραμματη που την εβαλε να φτειαξει τα πειραματικα και τα χαλασε και τωρα κανει ιντριγκες με κατι του ΣΥΡΙΖΑ της Ελμε Προτυπων την Παπατσιμπα Λαμπρινη με τον ηλιθιο που εχει διπλα της και ειναι παρανομα γιατι ειναι υπεραριθμοι ( ο συζυγος εχει λιγες ωρες και το κρατος πληρωνει τον ηλιθιο) και οι δυο σε Πανεπιστημιακο χωρο......

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει μπει μεσω της Παπατσιμπα Λαμπρινης και της την ΕΛΜΕ Προτυπων (που λειτουργει παρανομα γιατι εχει μονο δυο σχολεια ενω ολα ειναι 54) μεσα στο γραφειο της Διαμαντοπουλου και την "τρωει" γιατι αυτοι τα κονομανε.

    Οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ διωχνουν απο τα σχολεια οσους δεν ειναι στην "κλικα του ΣΥΡΙΖΑ" ακομα και ολους τους πασοκτζηδες και το εμφανιζουν στην Διαμαντοπουλου Αννα ως εργο ΠΑΣΟΚ!!

    Γιωργο

    διωξε την Διαμαντοπουλου και την Μπουντα Ελενη με πληρωμενο διδακτορικο Ματθαιο Δημητρη που εχει πληρωμενο διδακτορικο απο Αγγλια!

    Ο νεοβλαξ πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δασκαλων κ. Δημήτρης Ματθαίου, με το πληρωμενο διδακτορικο ειπε οτι τα σημερινά πειραματικά και πρότυπα σχολεία είναι περίπου 120.
    Οι μαθητες για να μπουν σε αυτα θα δινουν εξετασεις

    Τα δυαλυουν ολα οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και οι Πασοκτζηδες κοιμουνται!

    Διαμαντοπουλου Αννα πες αλευρι,,,, η Μπουντα Ελενη η αγραμματη με την Ελμε Προτυπων του ΣΥΡΙΖΑ σε καταστρεφει!!

    Αννα δεν ξαναβγαινεις βουλευτινα με την Παπατσιμπα Λαμπρινη την ασχετη να σε σκαβει.....θα την παθεις σαν την Γιανακου!

    πασοκαντζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ

    Η ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΒΛΗΤΟ Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΦΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΗ Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΛΛΛΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ

    Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ = ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ...

    ΤΑ ΠΑΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ

    Η ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΒΛΗΤΟ Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΦΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΗ Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΛΛΛΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ

    Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ = ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ...

    ΤΑ ΠEΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
    ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ

    ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΜΙΖΑ Η ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Η ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε συ μαλάκα που καλής τον Καραμαλή άρωστε ξεπουλημένε διάβασε ηλίθιε τον ΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Iva Daleva είναι στο Facebook .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ Ι.Κ.Α. .
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    H Iva Daleva είναι στο Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε καραγκιόζηδες που θέλετε τον μπουχέσα να γυρίσει στις αρπαχτές των ΔΙΣ, τομάρια πουλημένα διαβάστε ρε μαλάκιδες τον ΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ …………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H Iva Daleva είναι στο Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ …..
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ …..
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ……
    Ούτε καμία πρόνοια, ούτε κανένα φιλόπτωχο ταμείο ,ούτε η ευρωπαϊκή ένωση ούτε κανένας κάλος άνθρωπος τους τα ταΐζει και τους συντηρεί , παρά μόνο ο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ .
    Τώρα πλήρωνε τους g.a.p and the mafia .
    << 1.000 κοστίζει στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο ο κάθε ένας μετανάστης – λαθρομετανάστης , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σταματήσει εδώ και 19 μήνες να μας δίνει χρήματα για την συντήρηση τους , και τα χρήματα αυτά τα δίνει τώρα όλα ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του δηλαδή από το κόψιμο του μισθού της σύνταξης και το κόψιμο των φαρμάκων, στην πλήρη εξαθλίωση του Έλληνα >>
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι ,Ρουμάνοι, Αλβανοί ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ , παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ : 6.000.000 , ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 300 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε ψυχικά ανόμαλοι που θέλετε τον μπουχέσα να γυρίσει στις αρπαχτές κατροκαθίκια καλά σας τα λέει ο ΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. KATARGHSH PLY8HSMIAKWN KAI GEWGRAFIKWN PERIORISMWN GIA TOYS NEOYS FARMAKOPOIOYS. KATARGHSH THS KLHRONOMIKOTHTAS TWN KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS FARMAKEIWN APO GONEIS SE TEKNA KAI KATARGHSH THS MAYRHS... KAI PARANOMHS AGORAPWLHSIAS KRATIKWN ADEIWN. AYTO POY KANOYN KAI OI TA3ITZHDES/FORTHGATZHDES DHLADH.
    PLHRHS KAI OYSIASTIKH APELEY8ERWSH OLWN TWN KLEISTWN EPAGGELMATWN XWRIS E3AIRESEIS, SYMFWNA ME TIS APOFASEIS THS OLOMELEIAS TOY SYMBOYLIOY THS EPIKRATEIAS (06/2011), THS KOINHS LOGIKHS KAI TOY SYNTAGMATOS THS ELLADAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν βγούμε από το ευρώ αυτοί που θα χάσουν θα είναι οι τράπεζες και η οικονομική νομενκλατούρα της χώρας.

    Ο λαός τιμωρήθηκε εξ αιτίας του ευρώ, και φτωχός ήταν και φτωχός έμεινε.

    Προς στιγμήν νόμισε ότι έγινε πλούσιος ευρωπαίος γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες του φούσκωναν τα μυαλά με ξένα δανεικά.

    Το ευρώ δεν έκανε πλούσιο τον λαό αλλά μόνο την ελίτ της χώρας.

    Το να παραμείνουμε στο ευρώ απλά θα μας κάνει να εξακολουθήσουμε να είμαστε οι ευρωπαίοι καρπαζοεισπράκτορες που είμαστε τώρα και τίποτα περισσότερο.

    Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι η παραμονή στο ευρώ θα τον σώσει γιατί έχει ήδη ξυπνήσει και αντιλαμβάνεται την βοήθεια που έδωσε το ευρώ στη ζωή του και στη ζωή των παιδιών του.

    Ειδικά τα παιδιά του πήραν τόση βοήθεια από το ευρώ που έγιναν και πάλι δούλοι-μετανάστες στα πέρατα της γής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΥΡΙΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ
    ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ Τ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ;
    ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΟΝΗΡΕ!!!!

    Αν κρίνω από το όνομά σου νομίζω οτι σκόπιμα αποκρύπτεις το άλλο εφιαλτικό σενάριο. Αυτό της παραμονής στο Ευρώ της Ελλάδας. Αποκρύπτεις επίσης τι σημαίνει χρεοκοπία εντός του Ευρώ και γιατί καίγονται τόσο οι "εταίροι" μας να μας δώσουν δανεικά και αγύριστα αλλά με εγγυήσεις και ενέχυρα. Κατ' αρχήν η τεράστια μείωση της κατανάλωσης και η αύξηση των εξαγωγών δεν θα μετατρέψει σε θετικό το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας? Ο δανεισμός μέχρι τα πρώτα βήματα ανάπτυξης δεν θα έίναι πιο εύκολος εκτός ζώνης Ευρώ αξιοποιώντας στρατηγικές συμμαχίες με Κίνα, Ρωσία?

    Σκόπιμα επίσης αποκρύπτεις ότι η Ελλάδα δεν θα βγεί από το Ευρώ χωρίς κούρεμα του χρέους 70-80%???

    Η αγροτική οικονομία της Ελλάδας δεν θα ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εύκολες εξαγωγές στις χώρες που προανέφερα?

    Σκοπίμως αποκρύπτεις οτι αυτή τη στιγμή η αγροτική Ελλάδα εισάγει το 70% των σιτηρών της από τη Γερμανία.

    Μιλάς για εξαγωγές στην Ε.Ε. που για την παραδοσιακή οικονομία της Ελλάδας δεν είναι η μεγαλύτερη αγορά. Αν παραγάγαμε Laptop και BMW ίσως!

    Αν εσύ έχεις στο μυαλό σου έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ χωρίς κούρεμα και διατηρώντας τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας τότε να πας για σύμβουλος του ΓΑΠ, και να πάψεις να μας τα πρίζεις παρουσιάζοντας το άσπο - μαύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τακ - τακ, ακούστηκε στην πόρτα του play-room της Ραφήνας.

    - Είναι οι κύριοι που είχαν έρθει και χθες το βράδυ.

    Ο χοντρός έκανε save και σηκώθηκε βαριεστημένα.

    - Θα βγεις και θα πεις πως αν εκλεγείς, θα πάρεις σκληρά μέτρα.

    - Πλάκα μου κάνετε ; Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο υποψηφίου, που θα δηλώσει κάτι τέτοιο πριν τις εκλογές. Πουθενά στον κόσμο και ποτέ στην ιστορία. Εχω και το κόμμα από πίσω μου. Πως θα πω τέτοια χοντράδα ; Εξάλλου τα ''παμε και χθες.

    Θα βγει ο άλλος.

    Αφού στα κανάλια, μόνο που δεν περνάνε καταχωρήσεις στο κάτω μέρος της οθόνης που να γράφουν : ''Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ''. Τι άλλο θέλετε ;

    - Θέλουμε μια φιλολαϊκή κυβέρνηση, που όμως θα έχει ισχυρή πλειοψηφία. Θυμάσαι πως χαροπάλευες εσυ με την κουτσή κοινοβουλευτική σου ομάδα ; Με τα αίσχη που θα κάνουν οι άλλοι, δε θα κλείσουν ούτε μισό χρόνο στην εξουσία αν δεν έχουν 160 .

    - Καλά ρε παιδιά αλλά εγω τι θα απογίνω. Το κόμμα ;

    - Εσυ στα 50 σου θα έχεις πίσω σου μια πολιτική καριέρα μαθουσάλα της πολιτικής. Θα έχεις διατελέσει βουλευτής, αρχηγος κόμματος, πρωθυπουργός.

    Βάλε και το βαρύ επώνυμο.

    Έχεις ότι χρειάζεται για να είσαι ο επόμενος, άντε ο μεθεπόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας. Αν μας καταλαβαίνεις...

    Τώρα θα αράξεις.

    Σε κανα δυάρι χρόνια, θα χώσουμε σφήνα, στη σιχαμένη επικαιρότητα της εποχής, το θέμα των υποκλοπών.

    - Τι ;;;;;;;;;;

    - Ηρέμησε. Δε θα τιμωρηθεί κανείς. Απλά θα δημιουργήσουμε ενα κλίμα που θα θέλει τους Αμερικανούς να σχεδίαζαν τη δολοφονία σου, γιατί έκανες νταλαβέρια με τους Ρώσσους.

    Θα σε κάνουμε να φανείς ο ειλικρινής πατριώτης, που τον έβγαλαν από τη μέση τα συμφέροντα.

    Οσον αφορά το κόμμα σου, αυτό θα γίνει κυβέρνηση όταν οι άλλοι θα έχουν ξεπεράσει πια κάθε όριο, και δε θα μπορούν να σταθούν άλλο στην εξουσία.

    - Ρε παιδιά αυτά περι δολοφονίας δε θα τα πίστευαν ούτε τα....δίδυμα.

    - Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτοί στους οποίους απευθυνόμαστε, έχουν πιο ανεπτυγμένη κριτική σκέψη από τα δίδυμα ;

    - Εντάξει η πατρίδα δε με νοιάζει, αλλά το κόμμα ρε παιδιά. Τι θα γίνει με το κόμμα ; Δε θέλω να πέσει στα χέρια των Μητσοτάκηδων.

    - Σιγά το πρόβλημα αγαπητέ μου. Εδω θα τους φορτώσουμε κυβερνήτη το απροσάρμοστο. Θα δυσκολευτούμε να δώσουμε το κόμμα σου εκεί που πρέπει ;

    #####################

    Τρία χρόνια τώρα είμαστε στο έλεος ενός βομβαρδισμού ειδήσεων, που μας έχουν καταστήσει ζαλισμένα κοτόπουλα που τρικλίζουν. Σύμφωνα με τις επιταγές του δόγματος του σοκ.

    Επιμέρους ψέματα που επινοούνται για να στηρίξουν μια ψεύτικη ιστορία, και δείχνει πως αποτιμούν (και οχι υποτιμούν) τη νοημοσύνη μας, οι ντόπιοι και αλλοδαποί ηγέτες.

    Κατακρεουργούν την αξιοπρέπεια μας με αχαρακτήριστες συμπεριφορές και δηλώσεις.

    Μειώνουν τα εισοδήματα μας και αυξάνουν τα έξοδα μας, με γεωμετρική πρόοδο.

    Μας τρομοκρατούν με εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους.

    Μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε πως είναι ζωη.

    Στο τέλος θα ξεχάσουμε και να ζούμε.

    Θα ξεχάσουμε πως είναι να κάνεις έρωτα, να γελάς, να χορεύεις, να απολαμβάνεις τη φύση.

    Μήπως τους έχουμε επιτρέψει παρα πολλά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απέραντο κυβερνητικό τσίρκο: ο Οικονόμου δεν δέχεται υποδείξεις από τον Βενιζέλο.
    ----------------------------------

    Δε μαζεύεται το χάος στην κυβέρνηση και οι γκάφες έρχονται η μία πάνω στην άλλη. Διαβάστε το επόμενο για να καταλάβετε:

    Το γραφείο του τύπου του Βενιζέλου έστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες ένα δελτίο τύπου που αναφερόταν στο SMS που θα μπορούν να στέλνουν όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν αν εντάσσονται ή αν εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα. Όμως, από προφανές λάθος, μαζί με το σχετικό δελτίο τύπου εστάλη και το ακόλουθο μήνυμα στους συντάκτες:

    «Υπουργέ, σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (σσ: γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.

    Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους.

    Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ?»

    Αποστολέας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού κ.Βεργίτσης ο οποίος και παραιτήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ : 6.000.000

    Τους μέτρησες; Ξαναμέτρα σου λείπουν δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 6.42

    Πως είσαι σίγουρος ότι έκανε save ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ;;;;;;;


    ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ.




    ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση