GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εβδομήντα πέντε χρόνια από το κομβικό συνέδριο των ναζί στη Νυρεμβέργη...

Από το tvxs.gr Στις 9 Σεπτεμβρίου 1936 , στην εναρκτήρια ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του ναζιστικού κόμματος στη Νυρεμβέργη, ο Αδόλφος ...

Από το tvxs.gr

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1936, στην εναρκτήρια ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του ναζιστικού κόμματος στη Νυρεμβέργη, ο Αδόλφος Χίτλερ δήλωσε ότι ο «μεγαλύτερος κίνδυνος για τον κόσμο είναι η επανάσταση της ηπείρου» με τους “μπολσεβίκους” να ελέγχονται από «το στρατηγείο των επαναστατημένων Εβραίων στη Μόσχα». Στο ζήτημα της σύγχυσης Εβραίων και σοσιαλιστών αναφέρθηκαν και άλλοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων και οι Χέρμαν Γκαίρινγκ και Ρούντολφ Χες.
Το κομματικό συνέδριο της Νυρεμβέργης ήταν εκδήλωση που διοργάνωνε το Ναζιστικό Κόμμα ετησίως από το 1923 ως 1938 στη συγκεκριμένη πόλη της Γερμανίας. Ειδικά, μετά από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933, ήταν το μεγαλύτερο προπαγανδιστικό γεγονός του ναζιστικού κράτους.
Η απειλή της επανάστασης είχε προβληθεί ως δικαιολογία για τη...
 γερμανική στρατιωτική βοήθεια προς τους ισπανούς φασίστες του Φρανσίσκο Φράνκο. Ο Χίτλερ τόνισε επίσης το αίτημα της Γερμανίας για δημιουργία αποικιών και «ζωτικού χώρου» (Lebensraum ) για τους Ναζί, στα πλαίσια της επεκτατικής τους πολιτικής προς την Ανατολή και πιο συγκεκριμένα προς τη Σοβιετική Ένωση.
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Χίτλερ ανακοίνωσε ένα νέο τετραετές βιομηχανικό σχέδιο, με επικεφαλής τον Γκαίρινγκ. «Η γερμανική οικονομία πλέον τασσόταν στην υπηρεσία ενός και μόνο σκοπού, την προετοιμασία για πόλεμο», σχολιάζει ο ιστορικός Alan Bullock.
Ο Γκαίρινγκ είχε πρόσφατα αναδειχτεί νικητής σε μια πολιτική διαμάχη με τον υπουργό Οικονομίας Hjalmar Schacht, στον πυρήνα της οποίας βρισκόταν η κατανομή των όλο και λιγότερων πόρων της Γερμανίας, με τον Γκαίρινγκ να υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των πόρων πρέπει να διατεθεί για τον επανεξοπλισμό των στρατιωτικών δυνάμεων και όχι για καταναλωτικά αγαθά.
Δύο ημέρες αργότερα, στις 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη παρέλαση προς τιμήν του Φύρερ, στην οποία έλαβαν μέρος 40.000 άνδρες από την Υπηρεσία Απασχόλησης, 60.000 στρατιώτες του ιππικού, 40.000 άνδρες των SS και 40.000 μέλη της νεολαίας του Χίτλερ.
Το «Συνέδριο της Τιμής», όπως ονομάστηκε η μαζική συγκέντρωση της 11ης Σεπτεμβρίου 1936, ήταν αφιερωμένο στην Κατάληψη της Ρηνανίας από τη Βέρμαχτ νωρίτερα το ίδιο έτος, κατά παράβαση της Συνθήκης των Βερσαλλιών.

1 σχόλιο

  1. να και ενας που καταλαβαινει τι ερχεται.
    αχ πασοκια μου και κουμουνια μουουου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση