GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Ο Δευκαλίων την προηγούμενη εβδομάδα, ταυτόχρονα με την ανελλιπή παρουσία του...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Ο Δευκαλίων την προηγούμενη εβδομάδα, ταυτόχρονα με την ανελλιπή παρουσία του στην στήλη, αντιμετώπισε και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο τον ανάγκασε να νοσηλευθεί και να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Από αυτή την στήλη θα ήθελα και απλά από ανθρώπινο καθήκον και υποχρέωση να εξάρω τον επαγγελματισμό, την ευγένεια, αλλά κυρίως την ανθρωπιά με την οποία το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου αντιμετώπιζει τους ασθενείς και τα προβλήματα τους.
Ήταν κάτι ξεχωριστό και πρωτόγνωρο. Ιδιαιτέρως εάν συνυπολογίσεις κάποιος ότι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου πήρα εξιτήριο και βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου είδα τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους από το προσωπικό του νοσοκομείου, που τις προηγούμενες ημέρες μου συμπαραστέκονταν καρτερικά, να διαμαρτύρονται γιατί ήταν απλήρωτοί αρκετό καιρό. Το σύνθημα τους ήταν: «Το Ντυνάν είναι Εδώ-Το Κρατάμε Ανοικτό»!
Η ζωή τρέχει και οι υποχρεώσεις επιβάλουν να σχολιάσω την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τι ακούσαμε λοιπόν δια...
στόματος του κ. Πρωθυπουργού; Ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει γιατί αλλιώς δεν είναι δυνατόν να πάει μπροστά η χώρα. Ωραία ποιος διαφωνεί με αυτόν τον στόχο; Να γίνουν όλες αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Η δική σας κυβέρνηση κ. Πρωθυπουργέ μίλησε για την σπουδαία διαρθρωτική αλλαγή του ενιαίου μισθού για όλους τους δημόσιους υπάλληλους με τα ίδια προσόντα.
Εμείς τότε ασκήσαμε την κριτική ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα δεν έχει στόχο να αποκαταστήσει δικαιοσύνη αλλά να εξισώσει προς τα κάτω τα εισοδήματα. Εξίσωση προς τα κάτω με εξαίρεση τους κατασταλτικούς μηχανισμούς (δικαιοσύνη, σώματα ασφαλείας, φορολογικές αρχές). Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις πάλι επιβεβαιωθήκαμε. Ήρθε ο δικός σας υπουργός δικαιοσύνης, ο κ. Παπαιωάννου και ζήτησε την εξαίρεση των δικαστικών από αυτή την ρύθμιση. Δεν είναι ώρα τώρα να τσακωνόμαστε και να ανοίγουμε μέτωπα με τους δικαστές και τους εισαγγελείς. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγες ημέρες θα εμφανισθούν και οι υπόλοιποι αρμόδιοι υπουργοί.
Ακούσαμε και άλλα από τον κ. Πρωθυπουργό… Όλα είχαν ένα κοινό παρανομαστή: ότι πρέπει να δώσουμε όλοι εμείς οι πολλοί για να σωθεί η Πατρίδα.
Και ξέρετε ποιοι συμφωνούσαν χειροκροτώντας την Πρωθυπουργική Ομιλία;
Μεταξύ άλλων στην πρώτη σειρά και ο Πρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ο κ. Ράπανος. Μα θα μου πείτε ο κ. Ράπανος παίρνει ετησίως περίπου 400.000 ευρώ. Τον παίρνει λοιπόν να χάσει μερικά χιλιάρικα, εμείς παίρνουμε το 1/20 από αυτά που παίρνει ο Πρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ δεν μας παίρνει να χάσουμε ούτε ένα ευρώ.
Δίκιο έχετε αλλά που να το βρείτε… Μόνο ο κ. Πρωθυπουργός, μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου το σκέφθηκε και όπως μας είπε στην ομιλία του παρακολουθεί τα προγράμματα ανεργίας επιδομάτων κ.λ.π. ώστε σε κάθε οικογένεια να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος.
Τι να πεις μετά από αυτό; Τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα!
Ας σοβαρευτούμε όμως γιατί τα πράγματα δεν είναι για καλαμπούρι. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία χρησιμοποιούν την δικαιολογία ότι σώζουν την χώρα από την περιπέτεια που οι ίδιοι την έριξαν. Αδιαφορούν για τον λαό και τις ανάγκες του και είναι έτοιμοι επικαλούμενοι την Νέο-Εθνικοφροσύνη να κάνουν πράξη τα όσα απαιτούν τα συμφέροντα των δανειστών.
Όμως ξεχνούν κάτι πολύ απλό αλλά και σημαντικό. Είμαστε και εμείς εδώ. Άνθρωποι απλοί και αδύναμοι, με πάρα πολλά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα. Που έχουμε όμως ένα τέτοιο κώδικα αρχών και αξιών που μας επιβάλει να βοηθάμε και να περιθάλπουμε τον συνάνθρωπο και να υπηρετούμε την πατρίδα έναντι οιουδήποτε τιμήματος.
Ποτέ κ. Πρωθυπουργέ μην ξεχνάτε ότι «Το Ντυνάν είναι Εδώ-Το Κρατάμε Ανοικτό»!

6 σχόλια

  1. Αντεπίθεση στους φοροφυγάδες και τους ΔΥ.
    Εκτός της άμεσης απόλυσης, εφεδρείας ΔΥ, μαζί με την αυστηροποίηση του πειθαρχικού τους και την παρεμπόδιση συμμετοχής συνδικαλιστών προτείνω ένα συλλογικό και ανελέητο κυνήγι στον φοροφυγά. Καταγγείλετε ανώνυμα ότι λαμογιά υπάρχει τριγύρω σας. Αν δεν αλλάξουμε αυτό στην κοινωνία μας δεν κερδίζουμε καμία μάχη. Στην Ευρώπη ο φοροφυγάς αντιμετωπίζεται ως παιδεραστής. Στην Ελλάδα του ζητάμε συμβουλές και αυτόγραφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ραπανος ενας ακομα αντιστασιακος ανικανος χρυσοπληρωμενος αλητης.
    γεια στα χερια σας εσατζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ευρώπη ο φοροφυγάς αντιμετωπίζεται ως παιδεραστής.

    αχ και ναξερες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρία πράγματα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.......

    1. Ο Γιωργάκης δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων στην ΔΕΘ, δεν ξέρω εάν κατάλαβε τι τον ρώτησαν λόγο γλώσσας. Είναι και άσχετος. Ακόμα και τα CDS δεν ξέρει. Του τα εξηγεί ο Νικολάκης.
    2. Η Διαμαντοπούλου μοίρασε δωρεάν, (τα πληρώνει ο ελληνικός λαός), στους μαθητές DVD που τα έκανε η εταιρεία του άντρα της προς 5 ευρώ το ένα, βάλτε πόσα εκατομμύρια κέρδισε. Τυχαίο???? σκεφτείτε μόνοι σας.
    3. Ο Βενιζέλος αυτό-ακυρώθηκε με τα τελευταία μέτρα, για τα σπίτια.

    Και σε εμένα έφτασε το πρώτο πεσκέσι ... ευρώ.
    Με για μας.
    Να μας "ζήσουν" οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΑ$$ΟΚ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ___________________________________
    ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΓΕΛΟΙΟΙ...ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑστόκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση