GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει σε νέο δραματικό μήνυμα ο Βενιζέλος....

Από το http://www.evenizelos.gr/ Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημ...

Από το http://www.evenizelos.gr/

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε, μετά τη λήξη του Eurogroup και του Ecofin στην Πολωνία, σύμφωνα με τις οποίες, «η Ελλάδα το ξέρει ότι δεν πετυχαίνει τους στόχους», αλλά αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «η χώρα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια» και εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν το νέο έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα «θα αποφέρει έσοδα φέτος», δήλωσε τα εξής:
Δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε και δεν μπορώ να τις σχολιάσω. Μπορώ να επαναλάβω τις θέσεις της χώρας που παρουσίασα και στο Eurogroup. Η Ελλάδα πράγματι έχει...
 καταβάλει τεράστια προσπάθεια, μειώνοντας το πρωτογενές της έλλειμμα από τα 24 δις. το 2009, στα 1,8 δις. το 2011 και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την έξοδο σε πρωτογενή πλεονάσματα ήδη από τις αρχές του 2012, εφόσον όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει εφαρμοστούν και αποδώσουν.
Για την εφαρμογή και την απόδοση αυτών των μέτρων, όχι μόνον η Κυβέρνηση, αλλά όλος ο τόπος καταβάλλει και κυρίως πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.
Η Ελλάδα γνωρίζει και να θέτει και να πετυχαίνει στόχους προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική της ανεξαρτησία.
Στις δηλώσεις που έκανα και χθες και σήμερα από την Πολωνία, περιγράφω με απόλυτη ακρίβεια το κλίμα και το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαμε τόσο στο Eurogroup, όσο και στις κατ’ ιδίαν επαφές με τους ομολόγους μου ή άλλους διεθνείς θεσμικούς παράγοντες.
Η χώρα είναι και πρέπει να είναι ενωμένη, ψύχραιμη, αποφασισμένη και αποφασιστική. Να κάνει όλες τις κινήσεις που πρέπει, προκειμένου να πάψουμε να λειτουργούμε ως ο αποδιοπομπαίος τράγος που αποκτά διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πράγματι έχει ως οικονομικό μέγεθος, στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι το κεντρικό και μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας.
Έχουμε δε, ένα πάρα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που είναι η σταθερότητα και η πολλαπλή εγγύηση της ευστάθειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ευρωσυστήματος. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και κυρίως οι Έλληνες πολίτες.
Δεν είναι συνεπώς μόνον ανεύθυνα αλλά και γελοία τα σχόλια ή οι περισπούδαστες αναλύσεις για επικείμενη παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία. Κάθε σαββατοκύριακο η Ελλάδα και δυστυχώς και η Ευρωζώνη, υφίσταται αυτήν την οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών.
Η κατάσταση είναι σοβαρή, υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις. Και για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική. Η παραμονή του στην Αθήνα, όπως και όλης της Κυβέρνησης, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός κίνδυνος ή έκτακτο οικονομικό γεγονός αλλά στο ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση, που δεν την αφήνει να δει καθαρά τον ορίζοντα της. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και θα σπάσει.
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και καθένας που διατυπώνει με ευκολία δημόσιο λόγο, όποια ιδιότητα και να έχει, πρέπει να γνωρίζει ότι τίποτα δεν προορίζεται για εσωτερική χρήση. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για την δήθεν αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και επιτρέπουν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναπαράγουν και να διογκώνουν μια συζήτηση, η οποία λειτουργεί εις βάρος της χώρας.
Σημασία δεν έχει να δημιουργούμε εφήμερους αρνητικούς μύθους, αλλά να αντιμετωπίσουμε το διαρθρωτικό και διαρκές πρόβλημα της χώρας, που είναι δυστυχώς όχι μόνο πρόβλημα θεσμών, αλλά και πρόβλημα νοοτροπιών και πρακτικών.

5 σχόλια

  1. Logiko. Otan analambaneis kapoies ypoxrewseis kai den tis threis... Gia to anoigma... p.x. twn kleistwn epaggelmatwn o kyrios... A. Loverdos akoma... den 3erei... tipote.. To kleisto epaggelma twn farmakopoiwn akoma... to anoigei... o kyrios... A. Loverdos... Thn klhronomikothta twn kratikwn adeiwn leitoyrgias twn farmakeiwn kai tis mayres... paranomes agorapwlhsies kratikwn adeiwn, akoma... tis polema... h Kybernhsh me ton Prw8ypoyrgo kai ton kyrio... A. Loverdo... Logia... kai desmeyseis kyrie Papandreou, alla apo pra3eis... Kleista epaggelmata kai Eyrwph, den kollane... kyrioi... toy PA.SO.K..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ==================================

    Πρόεδρε.
    Αυτοί δεν μου δώσανε την Δόση
    για την ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ..

    Αλλά μου είπαν για ένα μήνα
    να τρώω Αμελέτητα Συντρόφων
    Αρχίδια δηλαδή) ..και βλέπουνε μετά.

    Επειδή τα το κόματος είναι τζούφια
    μήπως έχετε και εσείς μερικά..καθότι
    στις Ντόρας και Καρατζαφέρη, είναι
    είδος εξαφανισμένο...
    ===================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε ρε χοντρε μπενιζελ τουρκογλου και ξερις πολυ καλα τι πρπει να γινει:
    Συλληψη και αμεση εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια της οποιας εισαι μελος!!..
    φτου μπουρουχα..

    Τα κανατε σκατα με το ηλιθιο βλακογιοργο παλιομαλακα και ζητας και ρεστα απο πανω καθικι???

    Κρεμαλες κουφαλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σας πάρει ο διάολος και θα σας κόψουμε τα πόδια πούστηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση