GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δημοδιδάσκαλος Αντ. Σαμαράς...

Του Γιάννη Σιδέρη Ο Αντ. Σαμαράς ζει σε ένα άλλο σύμπαν. Μια γαλάζια αύρα τον περικλείει και αφήνεται σε αυτή, νοσταλγικά. Το όνειρό του ...

Του Γιάννη Σιδέρη

Ο Αντ. Σαμαράς ζει σε ένα άλλο σύμπαν. Μια γαλάζια αύρα τον περικλείει και αφήνεται σε αυτή, νοσταλγικά. Το όνειρό του έχει να κάνει με την ελευθερία μας, είπε στην Θεσσαλονίκη. Σε δέκα χρόνια, θα μας πάει ο χρόνος στο 2021. Και τότε «θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το 1821 του Έθνους και της καρδιάς μας. Το ’21 που τότε ύψωσε την μικρή Ελλάδα σε άπιαστα επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού» ! Και ακούγοντας οραματικά το χλιμίντρισμα της ιστορίας (νενίκηκά σε Μπίσμαρκ), ζήτησε την αντίσταση όλων των ελλήνων στην μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την ταπείνωση και τον εξευτελισμό.
Ο Αντ. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη εκφώνησε ένα λόγο που πάγωνε το χρόνο, αναβίωνε δεκάρικους δημοδιδασκάλων σε σχολικές παραστάσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σε επαρχιακές αίθουσες, με παιδάκια ντυμένα τσολιάδες, σε τοίχους γεμάτους αφίσες που απεικόνιζαν τα ζωγραφισμένα τα κεφάλια των ηρώων του 21. Σε αίθουσες που είχαν τοίχους με στεφάνια δάφνης για τη μέρα, ενώ χάρτινες γαλανόλευκες ζάρωναν στα...
χέρια αδημονούντων γονιών, που περίμεναν με αγωνία και καμάρι τα βλαστάρια τους, να τα δουν να υποδύονται τους αγωνιστές του 21, έχοντας ψεύτικα μουστάκια και πλαστικά πιστόλια, με τα οποία κατατρόπωναν τους κιοτήδες τούρκους. Αυτούς που από μπαμπεσιά της μοίρας και παραξενιά της ιστορίας και παρά του θέλημα του ελληνόφιλου θεού, σκλάβωσαν αυτόν τον ασκλάβωτο λαό.
Ο κ. Σαμαράς όμως, ως μπάτσος ιδεών το παρατράβηξε στον νοσταλγικό ελληνοχριστιανισμό του: Υπεισήλθε σε βαθειά και απαράβατα υπαρξιακά εδάφη, στον σκληρό πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης και αγωνίας. Απεφάνθη ότι στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι. Άρα, συμπεραίνουμε, αυτοί αποκλείονται στην προσφορά τους να αναλωθούν υπέρ βωμών και εστιών! ( σημείωση: καλά, αυτός ο ελληνοκεντρικός δεν διάβασε Καζαντζάκη; Έμεινε, επιλεκτικά, στον Παλαμά, τον Παπαδιαμάντη, τον Παπαντωνίου και γενικώς τη γενιά του 30, που ναι μεν απεικόνισε την ελληνικότητα, την στιγμή που έβγαινε από ρημαγμένες πατρίδες και εθνικές καταστροφές, αλλά και κατηγορήθηκε για φραγκολεβαντινισμό…).
Ο κ. Σαμαράς έχει κάποια δίκια: Έχει δίκιο να αναζητά προσδιορισμό της ελληνικότητας, όπως «οι βρετανοί την Βρετανικότητα και οι ισπανοί της Ισπανικότητα» (αν και τα δυο παραδείγματα είναι λάθος, καθώς πηγάζουν από την ανάγκη των κυρίαρχων ελίτ, να αναγκάσουν διαφορετικές εθνότητες να παραμείνουν ενσωματωμένες σε ενιαίες κρατικές οντότητες - κάτι που θεωρούμε ότι δεν το πιστεύει για την Ελλάδα…).
Δεν έχει άδικο τα βιβλία «που διδάσκονται σε μαθητευόμενους διεθνιστές άλλων καιρών και άλλων καθεστώτων», να αναθεωρηθούν υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών. Ένα όργανο αρκετά συντηρητικό μεν, αλλά τουλάχιστον εγνωσμένης επιστημοσύνης, αντί να υπόκεινται στις πολυπολιτισμικές εμμονές μετανεωτερικών ιστορικών, ενταγμένων ιδεολογικά στην ισοπεδωτική παγκοσμιότητα - έτσι για να γίνει ο πλανήτης μια εύπλαστη μάζα άβουλων καταναλωτών.
Έχει δίκιο να αναθεωρήσει το νόμο για την ιθαγένεια, που ήταν ο πρώτος νόμος της παρούσας κυβέρνησης. Την ώρα που ο Παπανδρέου μυστικά συνομιλούσε με τον Στρος Καν για την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, η μεγάλη του αγωνία ήταν να νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες –χωρίς να κατανοεί ότι ήταν καταστροφικό και γιαυτούς, αφού τους έδινε σήμα εισόδου, για να μετατραπούν στην συνέχεια σε δυστυχείς υπάρξεις με φρικιαστικό παρόν και ανύπαρκτο μέλλον.
Το πρόβλημα είναι ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι πατριώτης, αλλά δεν είναι πατριώτης που χρειάζεται ο 21ος αιώνας (το κατέδειξε και με την στάση του στο θέμα του νόμου για τα ναρκωτικά). Βρίσκεται μακριά από τους σύγχρονους προβληματισμούς, έλκει την ιστορική του κουλτούρα από τους «καιρούς των βάλτων» και, με τον λόγο του στην Θεσσαλονίκη, έδειξε ότι έχει καθηλωθεί στην νοσταλγική, παρωχημένη και πομπώδη ελληνικότητα του 60. Ετσι, σαν επαρχιακός δημοδιδάσκαλος του τότε…
Το πρόβλημα είναι, όπως μας είπε δημόσια, ότι θα κυβερνήσει «με την βοήθεια του θεού» (!!!), παραπέμποντάς μας σε εποχές χαμένες στα βάθη της ιστορίας, («Εν Τούτω Νίκα»!), η στο κιτσαριό των ...εθνοσωτήριων ελληνοχριστιανικών ιδανικών. Ετσι λοιπόν θα πορευτούμε νικηφόρα στο 2021;
   

20 σχόλια

  1. ΑΛΗΤΑΡΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΦΑΤΕΣ
    ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ...
    ΑΝ ΤΟΛΑΜΑΣ ΚΛΑΜΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
    ΤΡΙΚΟΥΠΗ.
    ΝΥΝ ΠΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ.

    ---------------------------------
    Θα μείνουν χωρίς ρεύμα 300.000 άνεργοι και συνταξιούχοι.
    ----------------------------------

    Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους κοπεί το ρεύμα βρίσκονται πάνω από 300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και καταναλωτές που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και οι οποίοι πληρώνουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις τον λογαριασμό τους, έχοντας κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ. Τον κίνδυνο αυτό παραδέχεται η Επιχείρηση, αφού στην τροπολογία για το ειδικό τέλος δεν υπάρχει πρόβλεψει για διακανονισμό.

    Την ίδια στιγμή η τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την επέκταση του μέτρου και για τα έτη 2013-2014.
    Σύμφωνα με τα Νέα, το 2010 οι καταναλωτές της ΔΕΗ που αναγκάστηκαν να έρθουν σε διακανονισμό με την επιχείρηση για την εξόφληση των λογαριασμών της ξεπέρασαν τους 300.000, αριθμός που σήμερα πρέπει να έχει αυξηθεί.
    Πρόκειται για πελάτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς της τάξης των 60 και 80 ευρώ, όπως ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών που αντιμετωπίζονται σαν ξεχωριστή κατηγορία από τη ΔΕΗ καθώς τους παρέχεται η δυνατότητα να πληρώσουν σε 6 δόσεις. Τώρα, ακόμη κι αν αυτοί υπαχθούν στη μειωμένη κλίμακα του τέλους (του 0,5 ευρώ/ τ.μ.) θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση χωρίς δυνατότητα διακανονισμού. Διαφορετικά, η ΔΕΗ θα πρέπει να τους κόψει το ρεύμα.

    Όπως μάλιστα σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ, επειδή το μέτρο θα επιβληθεί για φέτος αλλά και για το 2012 διαφαίνεται ο κίνδυνος να καταστεί αδύνατη η πραγματοποίηση οποιουδήποτε διακανονισμού για έναν ολόκληρο χρόνο.
    ___________________________________
    Πρώτα (χθες) η Roche με ευλογίες του Λοβερδου άφησε δίχως φάρμακα τους καρκινοπαθείς ..
    __________________________________
    Tώρα ο Παπακωνσταντινου ..τους ανέργους ..
    ___________________________________
    Δοξάστε τους χριστιανοί ορθόδοξοι-
    καθολικοί-μουσουλμάνοι-Βουδιστες κλ.π ..

    Αίσχος !!
    ρε ζώωωωωωωωωωωωωωωωωααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΣΑΙ ΡΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Μέχρι το ΣΚ επειδή δεν είχα ακούσει και ποτέ τι έλεγε θεωρούσα καλύτερο να γίνουν εκλογές για να εκτονωθεί η κατάσταση αλλά να συνεχιστεί το ίδιο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ακούγοντάς τον το Σάββατο αλλά πολύ περισσότερο την Κυριακή στη συνέντευξη τύπου διεπίστωσα ότι ο άνθρωπος είναι χειρότερος και από τον Τσίπρα με την Παπαρήγα. Επικίνδυνος, αναεύθυνος, λαϊκιστής και αμετανόητος. Δεν έχει πάρει χαμπάρι πως η επόμενη προεκλογική εκστρατεία θα γίνει με όρους εντελώς διαφορετικούς από ότι ζήσαμε μέχρι τώρα. Αντίθετα αυτός ως ακροδεξιός λαϊκιστής μίλησε για μόνιμη εφεδρεία για να γλυτώσουμε τα επιδόματα ανεργίας (αυτό ακόμα και τώρα δε πιστεύω ότι το είπε), για άνοιγμα κλειστών χωρίς να τα ανοίξει, για ατμομηχανές της οικονομίας στην οικοδομή, για εγκατάλλειψη των ΑΠΕ ως ακριβή ενέργεια, για μείωση συντελεστών που θα ρίξει το έλλειμα και άλλα τέτοια απίστευτα. Ο άνθρωπος ήταν τραγικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ Ο ΑΛΗΤΗΣ
    ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ" ΤΩΡΑ
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΔΟΥΜΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΟΥ ?
    _______________________________
    "Βουλευτής του ΠαΣοΚ προς Ρέπα.
    « Υπουργέ, προλαβαίνουμε
    να φύγουμε ;»"..................

    Χαμός γίνεται στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ για τα μέτρα που έρχονται και όλοι είναι σε μεγάλο αναβρασμό.
    Οι περισσότεροι σκέφτονται το τρόπο που τελικά θα φύγουν.

    Στο ΚΤΕ χθες πολλοί βουλευτές ξεσηκώθηκαν.
    - Μιχ. Κατρίνης ζήτησε να σταματήσει αυτή η πολιτική στρέβλωση όπως τη χαρακτήρισε, δηλαδή να καλείται η Βουλή υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης να καλύπτει τα κενά και τις παραλείψεις της εκτελεστικής εξουσίας.

    - Οδ. Κωνσταντινόπουλος, είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί ξανά η ΚΟ για να συζητήσει το νέο πακέτο μέτρων και όχι μόνο κάποιο από τα κυβερνητικά όργανα.

    - Μιλένα Αποστολάκη. «Όταν μπήκαμε στο μνημόνιο μας κατηγορούσαν για αναλγησία τώρα μας χρεώνουν και ανικανότητα.
    Αυτό το μήνυμα δεν αντέχεται!»

    και το καλύτερο το είπε ο βουλευτής Ηλείας Π. Δημητρουλόπουλος : «Υπουργέ, προλαβαίνουμε να φύγουμε;» ..
    ____________________________________
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ....ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σκασε παλιομαλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είπε δηλαδή ο Δημητρουλόπουλος το χαζό του και το έκανες σημαία. Πότε άλλοτε μίλησε ο Δημητρουλόπουλος, ένας αποτυχημένος Νομάρχης που τον ψήφισαν οι κατωμερίτες γιατί τους έκανε τα χατήρια σε βάρος της
    ομοιόμορφης ανάπτυξης του Νομού! Μπορεί ο Κατρίνης να έχει κάποιο δίκιο αλλά δεν ήταν αυτός που είχε το πιστόλι στον κρόταφο! Όταν βρίσκεσαι σε τέτοια θέση, που από τη γρήγορη απάντησή σου θα εξαρτηθεί η οικονομική κτάσταση μιας ολόκληρης χώρας, δεν μπορείς να αποφασίσεις το άριστο που χρειάζεται χρόνος για να σταθμίσεις. Όταν όμως κάποιος σαν τον πρώην"καταλληλότερο" επαινείται όπως εκείνος και όχι μόνο χωρίς να κάνει τίποτα αλλά και καταφάνερα να παρακινεί τους οπαδούς του σε ηλίθειες ενέργειες όπως να ζητούν , αν υπάρχει νιονιό, εκλογές! Μα και ο πιο χαμένος δεν μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά και ο πιο επικίνδυνος δεν μπορεί να προτείνει τέτοιο κακό.
    Κρίμα τη χώρα. Δεν της άξιζε τούτη την εποχή τέτοια κοντόφθαλμη και μειωμένης ευθύνης αντιπολίτευση! Καλά ο Τσίπρας και η Παπαρήγα! τώρα και ο Καρα-τζαφέρης (,τι στο καλό οι καράδες το έχουν στο αίμα τους) καλά αυτοί δεν έχουν τσίπα μα και ο της μείζονας αντιπολίτευσης;
    Αλλά είπαμε: η χώρα μας δεν είναι πια τυχερή! Και αλλίμονο στη μοίρα της αν υποκύψει στους ανεύθυνους
    πολιτικούς που τι να πεις πια;
    Αυτοί και τα ΜΜΕ με έκαναν να φοβηθώ πιο πολύ κι από την εποχή του εμφύλιου!

    Νέστορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ;

    Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΙΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ(ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ) ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ .


    ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και το καλύτερο το είπε ο βουλευτής Ηλείας Π. Δημητρουλόπουλος : «Υπουργέ, προλαβαίνουμε να φύγουμε;» ..
    ____________________________________
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ....ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΟ !

    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΩΛΑΝΘΡΩΠΕ....ΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΣΟΜΙΖΟΝΤΑΙ
    ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,,,,,,,

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ
    ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΑΚΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΟΥ + + +

    ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. την πινετε καργα στο πασοκ ακου λεει ο σαμαρας μοιαζει με εορτη σε νηπιαγωγειο.
    με μετρο η φουντα ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΦΑΜΕ" ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΚΥΒΕΡΝΑ" ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΩΝ;
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ; ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; ΔΕΝΕΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ; ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ; ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ;ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ; ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΛΑΚΟΥΣ; ΦΟΡΟΥΣ-ΧΑΡΑΤΣΙΑ; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΖΗΤΑΤΕ; ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;........
    ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΕΝΑ 6 ΘΑ ΤΟΥ ΕΒΑΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΕΙΩΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ "ΣΥΜΑΘΗΤΕΣ" ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.
    ΣΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ. ΦΤΩΧΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΤΩΧΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τιμόθεος Σημακαμπάνας21 Σεπ 2011, 2:18:00 μ.μ.

    ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΣΥ 1.56.00 ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ" ΓΙΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ.
    ΕΚΤΟΣ ΚΙ'ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ FREE BAFOS, ΟΠΟΤΕ ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O Νότης Μηταράκης είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης
    Βρετανίας (Hellenic Bankers Association ‐ UK)

    ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βενιζέλος: «Ευτυχώς που έχουμε και την τρόικα»... να μας επιβάλει νέα μέτρα

    Η ..ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ
    ΕΓΙΝΕ ΑΝΙΑΤΗ.

    ΘΑΝΑΤΩΣΤΕ΄ΤΟΝ & AΠΟΤΕΦΡΩΣΤΕ΄ΤΟΝ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΜΕ
    ΕΜΕΙΣ
    ΠΑΣΟΚΟ - ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ + + + + + + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άρες-μάρες-κουκουνάρες.

    Ένας ακόμη
    "θολο-κουλτουρο-προοδευτικός" να μπουρδολογεί αλλά και
    -το χειρότερο-
    να ειρωνεύεται και να απαξιώνει ηθικές έννοιες και αξίες που μας διατήρησαν ως έθνος στο διάβα των αιώνων.

    Απειροελάχιστη μειοψηφία,ευτυχώς, είστε Γιάννη Σιδέρη και όσο και να λυσσομανάτε εναντίον εννοιών της πατρίδας,
    η μαζική πλειοψηφία των Ελλήνων,ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης,
    όχι μόνο δεν σας δίνει την παραμικρή σημασία,
    αλλά είναι απέναντι σας.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το περίεργο κράμα
    νεοφιλελευθερισμού,λαϊκισμού και
    εθνικισμού της σημερινής ΝΔ έχει πολύ κοντά ποδάρια.
    Θυμίζω στον προηγούμενο σχολιαστή ότι η έννοια του έθνους είναι κατασκευή των τελευταίων 3 αιώνων.
    Ιστορικό φαινόμενο δηλαδή.Αυτό σημαίνει ότι έχει αρχή και τέλος.
    Άλλωστε 3 αιώνες μπροστά στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν είναι
    τίποτα.
    Η ανάγκη να συγκροτηθεί μια ευρωπαϊκή συνείδηση και τελικά ένα ευρωπαϊκό 'έθνος' αντιστοιχεί στην ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ευρωπαϊκό ομοσπονδιακό κράτος.
    Και η ανάγκη να συγκροτηθεί ένα
    ευρωπαϊκό ομοσπονδιακό κράτος πηγάζει από την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η αχαλίνωτη παγκόσμια επέλαση της οικονομίας,
    των πολυεθνικών,της χρηματαγοράς
    που,όπως ανάγλυφα δείχνει η σημερινή κρίση,είναι ικανές να απειλήσουν και να καταστρέψουν κράτη μικρά ή μεγάλα.
    Τους παγκόσμιους κερδοσκόπους τους συμφέρουν σήμερα να υπάρχουν αδύναμα 'εθνικά' κράτη και ανίσχυρες περιφερειακές ενώσεις.
    Όποιος λοιπόν σήμερα θέλει να πιει
    το αθάνατο κρασί του '21 και να τα βάλει με τις Ιερές Συμμαχίες που σήμερα είναι οικονομικές και διαφεντεύουν τον πλανήτη,πρέπει
    να επιδιώκει την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση για το άμεσο μέλλον,
    πρέπει να θέλει να υπάρχουν ισχυρές πολιτικές οντότητες σε παγκόσμιο επίπεδο και ισχυροί θεσμοί παγκόσμιας διακυβέρνησης.
    Αν δεν υπάρξουν αυτά,τότε θα γίνει αυτό που φοβούνται οι εθνοπατριώτες και οι διάφοροι συνομωσιολόγοι,και θα γίνει πιο σύντομα απ'ό,τι φαντάζονται:τα πανίσχυρα οικονομικά κέντρα,η νέα ολιγαρχία του πλανήτη,θα φτιάξει και σε πολιτικό επίπεδο μια κυβέρνηση που δεν θα ελέγχεται από κανέναν.
    Άρα την υπερκυβέρνηση την τροφοδοτούν,άθελά τους,όσοι θέλουν να υπάρχουνε ακόμα έθνη και κράτη
    με τη λογική που φτιαχτήκανε το 18ο αιώνα.
    Πάντα στην ιστορία,ιμπεριαλισμός και εθνικισμός πήγαιναν χέρι χέρι.
    Πάντα στην ιστορία,διεθνισμός και
    πατριωτισμός πήγαιναν χέρι χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καθυβρίζετε και διαμαρτύρεστε γι την αξιολόγηση της ομιλίας Σαμαρά .Δεν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίζει το λόγο ενός πολιτικού ανδρός απογόνου του Ε.αβέρωφ για να μή ξεχνιόμαστε...Απαγορεύεται.Διατηρείστε την ψυχραιμία σας και περιορίστε την μισαλλοδοξία και την χυδαιότητά σας.Αναδεικνύουν έλλειψη επιχειρημάτων και σωφρονος λόγου.Μήν εξανλτείστε σε ύβρεις και προσπαθήστε να επιχειρηματολογήσετε .ΑΝΕΧΘΉΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΊΘΕΤΗ ΆΠΟΨΗ.΄ΑΛΛΩΣΤΕ δεν σας επιβάλλεται .Απλώς διατυπώνετε.Ηρεμα συνέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευρωπαικός Οργανισμός Υγείας
    ____________________________
    ΜΑΣΤΙΓΑ ΠΙΑ..... στην Ελλάδα.
    Η Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

    Η ασθένεια πιστεύεται ότι μεταδόθηκε στις αγελάδες από τα πρόβατα ΠΑΣΟΚ που έπασχαν από την τρομώδη θανατηφόρα νόσο (scrapie) που προσβάλλει τα ζώα αυτά.
    π.χ. ΦΑΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ $$$$$$$$
    - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ..

    Μεταδόθηκε από τα πρόβατα ΠΑΣΟΚ στις αγελάδες ΠΑ$$ΟΚ λόγω του ότι δίνονταν στις αγελάδες τροφές που προέρχονταν από μολυσμένα πρόβατα των οποίων τα πτώματα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ζωoτροφών.
    Π.Χ. $$$$$$$$$ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Οι Κυβερνάνθρωποι μολύνθηκαν καταναλώνοντας κρέας που προερχόταν από βοοειδή ΠΑΣΟΚ που έπασχαν από την ασθένεια αυτή.

    Στον Υπουργάνθρωπο εκδηλώνεται μια νέα μορφή σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας τύπου Creutzfeldt- Jakob, ασθένεια που είναι πάντοτε θανατηφόρα +

    - Τα συμπτώματα αρχίζουν συνήθως αργά στη ζωή, γύρω στα 60.
    Περίπου 90% των ασθενών πεθαίνουν μέσα σε ένα χρόνο από τη στιγμή που εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα.

    Στα πρώτα στάδια της ασθένειας οι ασθενείς αρχίζουν να έχουν προβλήματα μνήμης, αλλαγές της συμπεριφοράς, οπτικές διαταραχές και προβλήματα συντονισμού.
    π.χ.--. ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    Η ασθένεια μετά προχωρά και εμφανίζονται αθέλητες κινήσεις, αδυναμία των άνω και κάτω μελών, σημαντική μείωση των νοητικών ικανοτήτων, τυφλότητα και τέλος κώμα.
    · Ο ασθενής φαίνεται άκαμπτος και τρομαγμένος.
    π.χ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΔΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

    Στο τελικό στάδιο:
    · Απώλεια όλων των νοητικών και φυσιολογικών λειτουργιών
    · Ο ασθενής βυθίζεται σε κώμα
    · Ο ασθενής πεθαίνει από διάφορες λοιμώξεις, όπως πνευμονία, διότι μένει πλέον ακίνητος στο κρεβάτι, σε κωματώδη κατάσταση χωρίς να έχει πλέον οποιαδήποτε επικοινωνία με το περιβάλλον του. π.χ.....ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ !

    Η μετάδοση λοιπόν της νόσου στα βοοειδή ΠΑΣΟΚ και τους άλλους Συνεργάτες του ( ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ -ΝΤΟΡΑ
    - ΚΟΥΒΕΛΗ) στη συνέχεια, αλλά και στον άνθρωπο.

    Καταδεικνύει που ακριβώς οδηγεί η επέμβαση του ανθρώπου στη φύση, όταν γίνεται άκριτα και με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση περισσότερου $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$..κέρδους και δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την αρμονία και την ιδιαιτερότητα των ειδών, η οποία επιτεύχθηκε μετά από αρμονική συνύπαρξη αυτών επί εκατοντάδες χιλιάδων ετών, στην Ελλάδα.

    Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η φύση εκδικείται + + +



    ΟΧΙ...ΟΧΙ....
    Ο έταιρος Κυβερνητικός Αντιπρόεδρος ο ΠΑΓΚΩΛΟΣ.
    ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ.... λεπτομέρειες αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση