GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θα επισκεφθεί τη Μονή Βατοπεδίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης...

Από το Νίκο Αναγνώστου Ο λόγος της προσκυνηματικής επίσκεψης στο Άγιον Όρος που θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος...

Από το Νίκο Αναγνώστου

Ο λόγος της προσκυνηματικής επίσκεψης στο Άγιον Όρος που θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε λίγες μέρες (όπου και θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός) είναι η απόδοση οφειλετικής ευγνωμοσύνης στην Υπεραγία Θεοτόκο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 χρόνων από την ανάρρηση του στον Πατριαρχικό Θρόνο. Εξάλλου, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, μετά την εκλογή του το 1991, ξεκίνησε τις επίσημες επισκέψεις του στο εξωτερικό με προσκύνημα στο Άγιον Όρος.
Σύμφωνα με Αγιορείτικους κύκλους, όπως...
πληροφορεί το amen.gr, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να αφιχθεί στη Μοναστική Πολιτεία το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου. Την επόμενη ημέρα θα προεξάρχει Παναγιορειτικής Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο Ναό του Πρωτάτου.
Κατά την παραμονή του στο Άγιο Όρος θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Μεγίστης Λαύρας, Παντοκράτορος, Δοχειαρίου, Σταυρονικήτα καθώς και το Κονάκι της Κανονικής Αδελφότητας της Ι.Μ.Εσφιγμένου στις Καρυές προς ενίσχυση των εμπερίστατων πατέρων.
O Οικουμενικός Πατριάρχης, διά Πατριαρχικού Γράμματος προς την Ιερά Κοινότητα, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Περιβόλι της Παναγιάς και για τον σκοπό αυτό η Ιερά Κοινότητα, οι Αγιορείτες πατέρες και η Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την υποδοχή και την φιλοξενία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας από τις αρχές Αυγούστου, καθώς και για την απόδοση ιδιαιτέρων τιμών με την ευκαιρία της επετείου των 20 χρόνων της Πατριαρχίας του.
Ο Πατριάρχης, όμως, δεν εξέφρασε -αναμενόμενα για όσους γνωρίζουν τις σχέσεις του με τους Βατοπεδινούς μοναχούς- κάποιο σχετικό ενδιαφέρον να επισκεφθεί και τη περίφημη Μονή Βατοπεδίου...

2 σχόλια

  1. “Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας”.

    Γιώργος Παπανδρέου
    (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΑΦΙΒΟΛΙΕΣ
    (ΑΚΟΜΗ !)
    ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ ΠΑΤΕΡ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση