GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια επικίνδυνη αντίφαση του κ. Α. Ανδριανόπουλου...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης Τον κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο έχω πολλούς λόγους να τον εκτιμ ώ και κυρίως να τον σέβομαι. Η περίπτωσή το...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
Τον κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο έχω πολλούς λόγους να τον εκτιμώ και κυρίως να τον σέβομαι. Η περίπτωσή του ως πολιτικού νομίζω είναι ξεχωριστή και στην κατηγορία του δεν μπορώ εύκολα να συμπεριλάβω και κάποιον επιπρόσθετο. Είναι πιστός στις ιδεολογικές αρχές του, δεν παρεκκλίνει εύκολα απ' αυτές, προσαρμόζεται και εκσυγχρονίζεται με τα μοντέλα και τις επιτάσεις της εποχής, δεν καπελώνεται αλλά αντίθετα, αναγκάζει ακόμα και αρχηγούς κομμάτων διαφορετικού ιδεολογικού προσανατολισμού να τον εντάξουν στο δυναμικό των, με τη μορφή συνεργασίας. Η πολιτική του διαδρομή σε καίρια υπουργεία, στο δήμο Πειραιώς πριν, και τα τελευταία χρόνια από τη θέση συμβούλου της ρωσικής ανώτερης ηγεσίας, συνέβαλαν καταλυτικά στο να αποκτήσει η πολιτική του προσωπικότητα μια αδιαπραγμάτευτη ισχύ, η άποψή του μια γενικότερη αποδοχή, η εμπειρία του να θεωρείται ξεχωριστή και επιβεβλημένα εκμεταλλεύσιμη. Συνδυαστικά με...
τις εξαιρετικές σπουδές του και τις μετέπειτα διδακτικές ώρες που προσμετρά σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθίσταται εύκολα ένας από τους λίγους που μπορούν να συγκαταλέγονται στην αφρόκρεμα του πολιτικού δυναμικού της χώρας. Ο έντιμος βίος του και η μη ανάμειξή του στο όποιο σκάνδαλο, η διεθνής αναγνώρισή του, η πάντα εύστοχη και ρεαλιστική επιχειρηματολογία του λόγου του, η έμφυτη ευγένειά του και η παιδεία του στο σύνολό της δεν μπορούν παρά να συνδιαμορφώνουν έναν πολιτικό άνδρα που ο λόγος του επηρεάζει και σίγουρα θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν. Για τους παραπάνω λόγους, διαβάζω τις παρεμβάσεις του σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Τώρα πια και στο facebook. Είχα, δε, την τύχη να τιμηθώ από εκείνον με την παροχή συνεντεύξεων και να βρεθώ έτσι, στην ευχάριστη θέση να συνομιλώ και διαζώσης μαζί του.
Τα παραπάνω, θα μπορούσαν να είναι μια προσωπική κατάθεση για τον κ. Ανδριανόπουλο ή μια φιλική αβάντα στο ενδεχόμενο άκουσμα ότι θέτει υποψηφιότητα σε δημοτικές ή εθνικές εκλογές. Δεν παρατίθενται όμως για κάποιον από τους παραπάνω λόγους και ενδεχόμενα τα άνωθεν αληθή γραφόμενα θα μπορούσαν να παραληφθούν. Καταγράφω την προσωπική μου άποψη, όμως, ως έναν πρόλογο και μια εξαρχής τοποθέτησή μου σε σχέση με την άποψή που διατηρώ για εκείνον, προς αποφυγή της όποιας παρεξηγήσεως μετά τις σειρές που ακολουθούν και είναι το κυρίως θέμα αυτού του κειμένου.
Θεωρώντας, λοιπόν, τον κ. Ανδριανόπουλο έναν διαμορφωτή της κοινής γνώμης (δεν ξέρω το εύρος επιρροής του σ᾽ αυτήν, αλλά σίγουρα επηρεάζει την δικιά μου άποψη) σήμερα προβληματίστηκα έντονα διαβάζοντας ένα στάτους του στο facebook (βλ.επ. φωτο. που παρατίθεται) και το οποίο έρχεται σε απόλυτη αντίθετη με όσα κατά καιρούς ο πολιτικός έχει υποστηρίξει δημόσια. Θυμάμαι, ήταν συχνά κατήγορος του κινήματος "δεν πληρώνω" και με ρεαλιστικά επιχειρήματα με είχε πείσει ότι η αυτή συμπεριφορά αντιβαίνει, τόσο σε μια ορθή δημοκρατική κουλτούρα, όσο κι στη ατέρμονη εθνική μας προσπάθεια να ξεφύγουμε από τους παραλληλισμούς με μια χώρα-μπανανία.
Το να αναθεωρείς τις δημόσια εκφρασμένες απόψεις σου για τους αντιφρονούντες και αντιρρησίες της πληρωμής στο ταμείο και να συμφωνείς με την κίνηση της όποιας Αλ Σαλέχ είναι προσωπική επιλογή. Το να έχεις, όμως, τη δυνατότητα παρουσίας σε πολλά δημόσια βήματα και φόρα και να θεωρείς την αυτή πράξη-παραίνεση της κ. Αλ Σαλέχ έξυπνη κι ως τέτοια να την παρουσιάζεις είναι επικίνδυνο. Και νομίζω γίνεται εύκολα αντιληπτό, από ανθρώπους με την παιδεία του κ. Ανδριανόπουλου γιατί μια τέτοια αβάντα καθίσταται επικίνδυνη. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι ποια θα είναι η εν Ελλάδι κατάσταση, αν συνεχίσουμε στην παρανομία ν᾽ απαντούμε με παρανομία, στην κουτοπονηριά ν᾽ανταλλάσσουμε κουτοπονηριά, στην λαμογιά να προτάσσουμε λαμογιά. Κι είμαι σίγουρος ότι ο κ. Ανδριανόπουλος δεν ποντάρει πολιτικά σε μια κατάσταση χάους, όπως ενδεχομένως κάνουν κάποιοι πρώην ομοϊδεάτες του, με τους οποίους συγκυβέρνησε στα χρόνια της μητσοτακικής πρωθυπουργίας.
Η κ. Αλ Σαλεχ, θα μπορούσε ενδεχομένως, απλά να κατέβει από το ταξί του εν λόγω συνηθισμένου ασυνείδητου κι αν ήθελε να το... τραβήξει περαιτέρω, να τον καταγγείλει, τόσο στην τηλεφωνική γραμμή σχετικών καταγγελιών του αρμόδιου υπουργείου όσο και στο σωματείο των επαγγελματιών οδηγών ταξί. Δεν ξέρω τότε αν θα ήταν έξυπνη η πρώην ηθοποιός και επίλεκτη του κ. Βούγια, αλλά σίγουρα θα ασκούσε τα νόμιμα δικαιώματα που έχει ως πολίτης αυτής της χώρας.
Ως πολίτης αυτής της χώρας, ομολογώ πάντως ότι όταν είδα την παραίνεση της κ. Αλ Σαλέχ και την ακόλουθη αβάντα του κ. Ανδριανόπουλου, δεν ένιωσα βλάκας...

9 σχόλια

  1. συχαμενοι γλυφτες
    και πουτανακια της εξουσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο αποκαλυπτικό δελτίο Παπαγιάννης στο πρες τζι αρ Παπαγιώτης, εδώ ο παπάς εκεί ο παπάς που είναι ο παπάς παπατζήδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κοινωνικη συμμαχια

    οποιος απεργει η διαμαρτυρεται αυτη την εποχη εχει δικιο

    να φυγουν οι εκβιασιμοι λογω SIEMENS.
    οι γερμανοι ξερουν,εκβιαζουν και τα παιρνουν ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σωστος
    ο πουστης και ο λαδιαρης ηταν παντα
    security risks.να φυγουνε γιατι πληρουν ολα τα προσοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -----------------------------------
    ΦΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΞΤΕΕ
    ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ "Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο" ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑ$$ΟΚ.
    ------------------------------------
    77χρονος εργάτης, 76 παρκαδόρος, 69χρονη καθαρίστρια... όλοι τους συμβασιούχοι ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ
    Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ!!!

    Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο, ο ομόλογός του στο υπουργείο Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μονιμοποιεί, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.), 77 χρονους εργάτες και 70χρονες καθαρίστριες που ενδεχομένως να είναι πλέον συνταξιούχοι ή και… νεκροί ακόμα!
    _________________________________
    Το newsbomb αποκαλύπτει σήμερα τη λίστα της ντροπής με τα 146 άτομα, οι συμβάσεις των οποίων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, αν και περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό, είτε επειδή βρήκαν δουλειά αλλού, είτε επειδή βγήκαν σε σύνταξη, είτε επειδή έφυγαν από τη ζωή!

    Η ιστορία ξεκίνησε το 2004, οπότε 700 συμβασιούχοι του Ο.Δ.Ι.Ε. κατέθεσαν αίτηση για να μετατραπεί η σύμβασή τους από μίας ημέρας (ανανεωνόταν καθημερινά) σε αορίστου, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Παυλόπουλου. Επί χρόνια οι αιτήσεις παραπέμπονταν στις καλένδες, μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Στις 10 Ιουνίου του 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Δ.Ι.Ε. με την απόφαση 358 ενέκρινε τις αιτήσεις των 146 από τους 700 και έστειλε το φάκελο στο ΑΣΕΠ. Εκείνο με τη σειρά του, εν μέσω θέρους και χωρίς – όπως καταγγέλλεται – να συγκληθεί η Ολομέλεια, αποφάνθηκε, ότι οι 146 καλύπτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του Ο.Δ.Ι.Ε. Έτσι, λοιπόν, καλείται να εργαστεί με σύμβαση αορίστου χρόνου ένας 77χρονος στο σελλωτήριο, δηλαδή να τοποθετεί σέλα στα άλογα πριν τις κούρσες προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τις κλωτσιές τους, μία υπάλληλος που στο μεταξύ έχει μονιμοποιηθεί στον ΟΠΑΠ, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών ως εργάτες, αλλά και ένας 76χρονος ως ταμίας, ο οποίος όμως έχει φύγει από τη ζωή. «Ήμουν στην κηδεία του πριν από περίπου τρία χρόνια», δηλώνει στο newsbomb η πρόεδρος των εργαζομένων στον Ο.Δ.Ι.Ε. κα Μάγδα Παναγάκου – Πανούσου και συμπληρώνει: «Από τους 146 μόνο οι 69 εξακολουθούν να εργάζονται στον Ο.Δ.Ι.Ε. Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει, έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ κάποιοι έχουν πεθάνει»

    Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής υποστηρίζει, ότι «είχαμε εκφράσεις τις αντιρρήσεις μας στο ΑΣΕΠ για το θέμα αυτό, αλλά μας είπε ότι προχωράμε με βάση τη λίστα. Το θέμα είναι νομικό. Εμείς κρίναμε σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2004, οπότε και κατατέθηκαν οι αιτήσεις, αλλά και με όσα μας είπε το ΑΣΕΠ και ο νομικός μας σύμβουλος».

    Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής των ενστάσεων.
    Αν δεν προσβάλλει την απόφαση είτε ο Ο.Δ.Ι.Ε., είτε κάποιοι υποψήφιοι που έμειναν εκτός λίστας, στη συνέχεια θα σταλεί προς υπογραφή στον κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς ο Ο.Δ.Ι.Ε. ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης…

    Απόσπασμα από τα αποδεικτικά έγγραφα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντριανόπουλε δεν το πήρες απόφαση ότι είσαι ένα καριδότσουφλο σε ένα ωκεανό από σκατά, όπως ο Παπαγιώτης ένα τίποτα στο τίποτα της ματαοδοξίας του να νομίζει ότι δημοσιογραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε Ανδριανόπουλε, μας έχει φλομώσει με νεοφιλελεύθερες μπούρδες.

    Μην ειρωνεύεσαι τους "Αγανακτισμένους".

    Από αυτούς θα το βρείτε εσύ και οι άλλοι νεοφιλελεύθεροι μαϊντανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Μαλακα Ανδριανοπουλε σταματα να γραφεις δεν σε παιρνει στα σοβαρα κανενας, εισαι ενα μιασμα
    πλεον εμαιτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καραγκιοζη Ανδριανοπουλε κανεις δεν σε παιρνει στα σοβαρα με αυτα που γραφεις, ενα Θατσερικο καθαρμα εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση