GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το χρονικό των γεγονότων στη Θεσσαλονίκη...

Από το http://www.thousandnews.gr/ Το κλίμα στη Θεσσαλονίκη είναι τεταμένο . Το THOUSANDNEWS θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό ενημέρωση, φ...

Από το http://www.thousandnews.gr/
Το κλίμα στη Θεσσαλονίκη είναι τεταμένο. Το THOUSANDNEWS θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό ενημέρωση, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό για τις συγκεντρώσεις και πορείες που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.
19:06 Οι αγανακτισμένοι έφτασαν στη ΧΑΝΘ και βρίσκονται απέναντι από τα ΜΑΤ
19:04 Τραυματίστηκε cameraman στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά
19:01 Έχουν σηκώσει πανό "χρυσές υποσχέσεις μαύρο μέλλον όχι στα μεταλλεία χρυσού", η οργάνωση αγώνα ΒΑ Χαλκιδικής. Οι πρωτουβουλίες...
 γειτονιάς παραμένουν στο Λ.Π.
18:59 Ξεκίνησε τώρα η πορεία των αγανακτισμένων και Δεν Πληρώνω προς ΧΑΝΘ
18:56 Επίθεση των ματ από τη Νικολάου Γερμανού. Έγιναν 2 συλλήψεις, ενώ γίνεται εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. (Δείτε video από τα επεισόδια πιο κάτω)
18:55 "Μια νύχτα μαγική σαν την αποψινή να δούμε μες την έκθεση ποιος θα πρωτομπεί" φωνάζουν οι αγανακτισμέμοι
18:54 Ρίψη χημικών στο κέντρο των διαδηλωτών
18.51 Άρχισαν τα επεισόδια. Πέφτουν αντικείμενα. Ένα δέντρο πήρε φωτιά από δακρυγόνο που έπεσε στην είσοδο της ΔΕΘ. Ο κόσμος υποχωρεί, ενώ ομάδες των ματ έχουν απωθήσει τους διαδηλωτές προς την Τσιμισκή και την αρχή της Αγγελάκη και κινούνται βήμα βήμα προς τα μπροστά, κερδίζοντας έδαφος.
18.50 Οι οδηγοί ταξί υποχωρούν. Έγινε χρήση δακρυγόνων
18:48 Ένταση και πάλι στην είσοδο της ΔΕΘ. Οι διαδηλωτές πετούν αντικείμενα κατά των διμοιριών, που έχουν συσπειρωθεί. Οι ταξιτζήδες χτυπούν τα κιγκλιδώματα. Ενίσχυση της διμοιριάς στη Λεωφ. Στρατού από τις παράπλευρες διμοιρίες.
18:48 Μικρή ομάδα διαδηλωτών της Αντιεξουσισατικής Κίνησης ξεκίνησε από το Λευκό Πύργο και κατευθύνονται προς τη ΧΑΝΘ
18:47 Έφτασαν κορνάρωντας οι μοτοσυκλετιστές. Έκαναν επαναστροφή στο τέλος της Παύλου Μελά και παρατάχθηκαν στο τέλος της πορείας
18:43 Μόλις έφτασε μηχανοκίνητη πορεία στο Λευκό Πύργο
18:41 Στο Λευκό Πύργο, έχουν σηκώσει πανό οι Πρωτοβουλίες γειτονιάς και κινήσεις εργαζομένων των δυτικών συνοικιών, Τούμπας και Ωραιοκάστρου.
18:40 Ακούγονται κρότοι που έρχονται πίσω από το χώρο όπου βρίσκονται οι κλούβες των ματ. Η ατμόσφαιρα είναι καθαρή για την ώρα.Ακριβώς μπροστά στην είσοδο της έκθεσης υπήρχαν κάγκελα, που έχουν μετακινηθεί
18:32 Ανθρώπινη αλυσίδα ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα ματ σχημάτισαν μέλη του Σωματείου Θεσσαλονίκης ο Ερμής, που έχουν αναλάβει ο έργο της περιφρούρησης των διαδηλώσεων
18:30 Στο Λευκό Πύργο, αρχίζουν και παρατάσσονται οι αγανακτισμένοι με το κίνημα "δεν πληρώνω" με κατεύθυνση το Βελλίδειο.
18.29 Ένταση μεταξύ 2-3 διαδηλωτών και ανδρών των ματ. Οι ψυχραιμότεροι προσπαθούν να συγκρατήσουν τους υπόλοιπους
18:27 Διμοιρία των ματ, φορώντας κράνη και με τις ασπίδες τους, βρίσκονται σε επαφή με τους διαδηλωτές μπροστά από τα κιγκλιδώματα.
18.16 Άρχισε η πορεία του ΠΑΜΕ
18:15 Στις 45 οι προσαγωγές
18:14 Ταξιτζήδες και Ηρακληδείς πετούν μπουκάλια και προσπαθούν να ρίξουν το οδόφραγμα της ΧΑΝΘ.Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών σε απόσταση από το σημείο.
18.11 Περίπου 1000 άτομα βρίσκονται ήδη στο Λευκό Πύργο, όπου αποφασίστηκε να καταλήξουν όλες οι πορείες και από εκεί να κατευθυνθούν στο Βελλίδειο όλοι μαζί
18.06 Η πορεία των οδηγών ταξί έφθασε στην είσοδο της ΔΕΘ από την πλευρά της ΧΑΝΘ και σταμάτησε μπροστά στο σιδερένιο κιγκλίδωμα. Οι ταξιτζήδες φωνάζουν συνθήματα, ενώ απέναντί τους βρίσκονται κλούβες των ματ.
18:02 Η πορεία των φοιτητών από το Πολυτεχνείο ενώθηκε με αυτήν που είναι στην Καμάρα.Πολλές χιλιάδες οι διαδηλωτές
18:01 Το κίνημα "δεν πληρώνω" έφτασε στο Λευκό Πύργο μαζί με τους αγανακτισμένους και φωνάζουν συνθήματα
18:00 Πορεία ταξιτζήδων αυτή την στιγμή από την Εθνικής Αμύνης στη ΧΑΝΘ
17:48 Διμοιρία των ματ κινείται αυτή τη στιγμή στην Αγγελάκη προς Εγνατία, όπου βρίσκεται πορεία φοιτητών από 300 σχολές. Η πορεία των φοιτητών εκτείνεται σε βάθος μισού χιλιομέτρου και έχει σταματήσει μπροστά στο κτίριο της ΔΕΘ
17.41 περισσότρο από 1.500 άτομα έχουν ξεκινήσει τώρα από Πολυτεχνείο και κατευθύνονται προς Καμάρα
17.38 Έχουν προσαχθεί 32 άτομα σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ένα από τα άτομα αυτά συνελήφθη, γιατί είχε στην κατοχή του βεγγαλικά.
17.35 Ξεκίνησαν πριν λίγο την πορεία τους οι οδηγοί ταξί και κατευθύνονται προς το χώρο της ΔΕΘ
17:18 Με μαύρες κορδέλες, ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ)
17:13 Νέες προσαγωγές στην Αγ. Δημητρίου
17:00 Άρχισε η προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο.
16.54 Στο ύψος της Εγνατίας ομάδα φοιτητών κινείται προς το πανεπιστήμιο για να ενωθεί με τους υπόλοιπους
16.45 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγές ανέρχονται ήδη σε 22. Επίσημα μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 8 προσαγωγές κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων.
16:40 'Εντονη αστυνομική δύναμη σε κάθε σημείο της πόλης. Κεντρικοί δρόμοι όπως η Εγνατία, η Τσιμισκή και η Αγγελάκη θυμίζουν έρημη πόλη. Κλείνει σιγά-σιγά και η Εγνατία.
16.38 περίπου 20 αγανακτισμένοι νεαροί, μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας των αγανακτισμένων, στο Λευκό Πύργο φορούν μάσκες, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους. Φορούν μπλούζες με ένα γράμμα η κάθε μία που σχηματίζουν τη φράση: "Ήσουν καλό ρομπότ,ε;"
16:30 Περίπου 100 αγανακτισμένοι έκαναν μίνι πορεία με κόκκινες σημαίες και πανό και έφθασαν πριν λίγο στο Λευκό Πύργο. Διαβάστηκε δελτίο Τύπου από τους αγανακτισμένους του Συντάγματος και σημείωσαν πως στόχος τους είναι να αποκλείσουν τη ΔΕΘ στις 18:00.
Οι αστυνομικοί όμως έχουν περικυκλώσει το Βελλίδειο και το έργο τους δε θα είναι τόσο εύκολο...
16.20 Διμοιρίες των ματ κινήθηκαν πίσω από τις κλούβες τη Λεωφ. Στρατού προς Τσιμισκή, όπου ομάδα νεαρών διέσχισε το δρόμο και κινήθηκε προς Λευκό Πύργο. Δόθηκε εντολή να αλλάξουν πορεία οι δυνάμεις των ματ, που φορούν τα κράνη και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους για να εμποδίσουν τον κόσμο να περάσει από τη Νικολάου Γερμανού. Ωστόσο, μετά την κινητοποίηση αυτή, τα ματ επιστρέφουν στις θέσεις τους.
16.00 Ο Μπουτάρης έφτασε στο δημαρχείο και κινείται στη Λεωφ. Στρατού για να φτάσει στο εκθεσιακό κέντρο πεζός. Σε δήλωσή του είπε ότι δεν περιμένει ότι θα γίνουν επεισόδια, αλλά τον εκνευρίζει ο αποκλεισμός της πόλης κατά αυτόν τον τρόπο
15:46 Έγιναν πέντε προσαγωγές σύμφωνα με πληροφορίες στην Κ. Καραμανλή
15.34 Έρημο το κέντρο της πόλης. Έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Βελλίδειο. Ο φράχτης που τοποθετήθηκε είναι δύο μέτρων, από πλέξιγκλας επενδυμένο με συρματόπλεγμα. Στη Λεωφ. Ανδρόνικου ως τη Λεωφ. Στρατού έχουν στηθεί 2 σειρές σιδερένια κιγκλιδώματα.
15.25 Ένταση στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο κτίριο προσκόπων. Αστυνομικοί έκαναν 2 προσαγωγές γιατί εντόπισαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους άτομα που είχαν μάσκες.
15:16 Έχουν στήσει πλέξιγκλας στο αρχαιολογικό μουσείο (δίπλα στο φανάρι της ΧΑΝΘ)
14:45 Απαγόρευσαν την κυκλοφορία διέλευσης οχημάτων στη Βασιλίσσης Όλγας μετά την Καλιδοπούλου
14:20 Έκλεισε η Λεωφ.Στρατού, στήνεται ο φράχτης γύρω από το Βελλίδειο, ενώ υπάρχουν πολλές κλούβες των ματ. Στο σημείο βρίσκεται και ο "Αίαντας", η αντλία ρίψης νερού που προμηθεύτηκε η ΕΛΑΣ στις αρχές του 2009, με σκοπό τη χρησιμοποίησή της κατά τη διάρκεια γενικευμένων επεισοδίων.
14:09 Έξω από το Μακεδονία Παλλάς, έχει κλούβες των ΜΑΤ, άντρες ασφάλειας, άντρες ομάδας Ζ και ένστολους.
13:58 Μπροστά από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία είναι αδιαπέραστη. Μάλιστα, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου με Βασιλέως Γεωργίου άρχισαν να στήνουν πλεξιγκλάς.

2 σχόλια

  1. «Αυτό αυτό είναι σωστό γαμήστε το Ραγκούση και τον πρωθυπουργό».
    ____________________________________


    Αν πω ότι θίχτηκα που έβρισαν τον πολυχρονεμένος μας αυθέντη,
    ψέμματα θα 'ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2010" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση